Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΟΛΙΑ "ΠΤΩΧΕΥΣΗ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


ΧΟΡΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!


ΜΕΡΟΣ 2οΔεν δίνουν στον ανακριτή ούτε τα μηνιαία δελτία πληροφοριών της ΕΥΠ που έπαιρνε ο Καραμανλής Ποιοι φοβούνται τον χρησμό της «Πυθίας»

Του Γιώργου Τράγκα


Ποιος φοβάται τον χρησμό της «Πυθίας»; Όχι εκείνης στο Μαντείο των Δελφών, που προέβλεπε μέσα σε καπνούς και ατμούς από ειδικά φύλλα. 

Ποιοι φοβούνται την υπόθεση «Πυθία Ι – Vodafone» που ερευνά ο επίμονος και διεισδυτικός ανακριτής κ. Δημήτρης Φούκας;
Ποιοι δεν θέλουν να φτάσει σε διώξεις για κατασκοπεία σε βάρος της χώρας και για συνωμοσία εις βάρος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή; 


Ποιοι παίρνουν μέτρα για να μην υπάρξει περισσότερο φως ή διώξεις κατά προσώπων που έχουν πολύχρονες σχέσεις πολλών επιπέδων με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, όπως με τους αμερικανούς και τους Ισραηλινούς (Άλεξ Ρόντος, Άρης Καρατζάς): Δηλαδή αυτ΄λο που λέμε με τον παράλληλο κόσμο των κυβερνητικών και των μυστικών υπηρεσιών ξένων κέντρων αποφάσεων. 

Σίγουρα, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες μας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (προφανώς πιεζόμενος ασφυκτικά από Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ ή φοβούμενος αποκαλύψεις για την υπονόμευση της κυβέρνησης Καραμανλή και τις υποκλοπές της Vodafone) δεν θέλει να προχωρήσει η δικαστική έρευνα, γιατί βγαίνουν διάφορα στοιχεία εις βάρος φίλων του (Άρης Καρατζάς, Σταύρος Παπασταύρου), αλλά και προσώπων που έχουν σχέση με τους αμερικανούς και τον Γιώργο Παπανδρέου (Ρόντος και άλλοι). Έτσι έχει δώσει οδηγίες στον έμπιστο σημερινό διοικητή της ΕΥΠ, κ. Δραβίλλα, να μπλοκάρει ή να επιβραδύνει όπου μπορεί το έργο του ανακριτή κ. Φούκα, επικαλούμενος φυσικά λόγους εθνικής ασφάλειας! 

Δραστική παρέμβαση όμως φαίνεται ότι κάνει πλέον και η αμερικανική πλευρά, αφού έδωσε «πράσινο φως» στον συνταξιούχο(;) πρώην(;) ικανότατο πράκτορά της William B.B. (δεξί χέρι επί σειρά ετών πολλών σταθμαρχών του κλιμακίου της CIA στην Αθήνα) να έρθει να καταθέσει και να τεθεί στη διάθεση της ανάκρισης για τις υποκλοπές με τα καρτοκινητά – σκιές από το λογισμικό της Vodafone! Αυτή η εξέλιξη δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον της αμερικανικής πλευράς για μία υπόθεση που ανεβαίνει θερμοκρασιακά και αναβλύζει λάβα σαν τα ηφαίστεια πριν από μεγάλη έκρηξη… 

Πρέπει να σημειώσουμε ότι σε αυτού του είδους τις υποθέσεις ο εσωτερικός κανονισμός της CIA απαγορεύει σε «αυθόρμητες προσελεύσεις» είτε εν ενεργεία είτε συνταξιούχων στελεχών της υπηρεσίας. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κάποιος ότι υπάρχει πλήρης καθοδήγηση, σχεδιασμός των «ορίων συνεργασίας» με ντον ανακριτή και ασφαλώς εγγυήσεις από την πλευρά του Μαξίμου ότι «δεν θα ανοίξει… μύτη» και θα είναι «αβλαβής η διέλευση» του πράκτορα από το ανακριτικό γραφείο. 

Από την άλλη πλευρά, ο ανακριτής της υπόθεσης κ. Φούκας (αν και επίμονος, ψύχραιμος και διεισδυτικός), φαίνεται ότι περνάει ένα από τα χειρότερα επαγγελματικά καλοκαίρια της σταδιοδρομίας του. Θα έλεγα έναν εφιάλτη, αφού τα πρόσωπα που ανακατεύονται σε αυτή την υπόθεση –θρίλερ έχουν σχέση με κυβερνήσεις και μυστικές υπηρεσίες. Σκεφτείτε ότι στην υπόθεση είναι ανακατεμένοι οι Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς, Ρόντος, Καρατζάς, Παπασταύρου, Καρχιμάκης, μία σειρά από στελέχη της ΕΥΠ, πράκτορες της CIA και πολλοί άλλοι που εμπλέκονται σε αυτό το γαϊτανάκι κατασκοπείας. Έτσι ο ανακριτής συναντάει στο έργο του και εμπόδια που προκύπτουν από τις σχέσεις Αθήνας με την Ουάσινγκτον. 

Με εντολές, λοιπόν, που προέρχονται από το Μαξίμου, δεν είναι λίγα τα «όχι» που παίρνει από την ΕΥΠ την ώρα που ζητάει στοιχεία για να διασταυρώσει, να προωθήσει και να επεκτείνει την έρευνά του. Όπως φαίνεται, οι πληροφορίες για απόπειρα δολοφονίας του Καραμανλή, για τον ενεργειακό πόλεμο Ουάσινγκτον – Μόσχας που υπονόμευσε την κυβέρνησή του και για τις υποκλοπές από τη Vodafone, έχουν στην κυριολεξία θερμοκρασία υψικαμίνου! Άλλωστε, μαθαίνουμε ότι, με αφορμή τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Crash, πέφτουν συνεχώς κεφάλια τον τελευταίο καιρό στους επάνω ορόφους του ουρανοξύστη Προστασίας του Πολίτη. Στον 14ο και 15ο όροφο, εκεί που είναι τα «αυτιά» της υπηρεσίας (Γ’ Διεύθυνση Αντικατασκοπείας – Αντιτρομοκρατίας). 

Οι εξελίξεις τις τελευταίες εβδομάδες στην υπόθεση «Πυθία Ι – Vodafone» πήραν την μορφή ενός συγκλονιστικού πολιτικο-κατασκοπευτικού θρίλερ. 
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, ο ανακριτής απαιτούσε ουσιαστική συνδρομή από την ΕΥΠ και ζητούσε να του δώσουν τον φάκελο του William B.B. που περιέχει μία καθαρή φωτογραφία του και ένα πλήθος στοιχείων για τη δράση του στην Ελλάδα. Χρειαζόταν αυτή τη φωτογραφία για να κάνει καλύτερα τη δουλειά του με μία λίστα μαρτύρων, γιατί το υπουργείο Εξωτερικών του έχει διαβιβάσει μία σχετικά κακή φωτογραφία. Προφανώς με εντολή Μαξίμου, η ΕΥΠ αρνήθηκε να του παράσχει τον φάκελο με τη φωτογραφία. Την ίδια ώρα εκδηλώθηκε εντονότατη αμερικανική διπλωματική παρέμβαση. 

Ο ανακριτής της υπόθεσης «Πυθία Ι – Vodafone» δέχθηκε ένα τηλεφώνημα – κεραυνό από τον γνωστό δικηγόρο Ηλία Αναγνωστόπουλο, που εκπροσωπούσε την οικογένεια του δολοφονημένου Βρετανού διπλωμάτη Σόντερς στη δίκη των μελών της 17 Νοέμβρη. «Εκπροσωπώ» είπε στον κ. Φούκα, «τον αμερικανό υπάλληλο της αμερικανικής πρεσβείας William B.B. που φέρεται να έχει πρωταγωνιστήσει στην υπόθεση των υποκλοπών από τη Vodafone, σε βάρος της κυβέρνησης Καραμανλή. Πρέπει να σας συναντήσω, διότι επιθυμεί να έρθει στο γραφείο σας, να συνεργαστεί και να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση». 

Ο ανακριτής που γνώριζε ότι ο κ. Ηλίας Αναγνωστόπουλος έχει αναλάβει υποθέσεις τόσο της αμερικανικής όσο και της βρετανικής πρεσβείας, του έδωσε αμέσως ραντεβού αφού η υπόθεση της ανάμειξης του στελέχους της CIA στη δικογραφία του έχει φθάσει πλέον σε εκρηκτικά επίπεδα. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τη διοίκηση της ΕΥΠ, αλλά και του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου, ο οποίος έχει «αποκαταστήσει συχνή επικοινωνία» με τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση. 

Ας μην ξεχνάμε ότι η ανακριτική έρευνα αφορά τις πληροφορίες από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες για απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, την υπονόμευση της κυβέρνησής του λόγω του ενεργειακού πολέμου ΗΠΑ – Ρωσίας και το δίκτυο υποκλοπών Vodafone, για το οποίο υπάρχει μία σειρά στοιχείων και καταθέσεων ότι πρωταγωνίστησε ο William B.B.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο συνταξιοδοτημένος πλέον πρώην αξιωματούχος της CIA έχει ελληνικές ρίζες και περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα. Δημοσιεύματα στο διαδίκτυο υποστηρίζουν ότι εμφανιζόταν στην Κάρπαθο ως «Βασιλειάδης» και είχε σπίτι στο νησί. 

Ο κ. Ηλίας Αναγνωστόπουλος επισκέφθηκε τον κ. Φούκα και του είπε ότι «ο αμερικανός πράκτορας έχει πρόθεση να μιλήσει. Δεν είναι εδώ στην Ελλάδα», συνέχισε «αλλά θα θέλαμε να ορίσετε έναν χρόνο να προσέλθει να καταθέσει και να συνεργαστεί μαζί σας. Αυτό μπορεί να γίνει εντός του μηνός Ιουνίου ή στις αρχές του Ιουλίου. Θα προτιμούσε, βέβαια, να καταθέσει ως μάρτυρας και να συνεργαστεί με την ελληνική δικαιοσύνη και όχι σαν κατηγορούμενος». 

Δηλαδή, ζητήθηκε από τον κ. Φούκα (όπως έγινε αρχικά και με τον Ρόντο και τον Καρατζά) να καταθέσει άτυπα και προφανώς «να πει όσα πρέπει να πει» κατ’ εντολή και με οδηγίες του Λάνγκλεϊ, της κεντρικής διοίκησης της CIA. Άλλωστε ως αξιωματούχος της CIA ήταν υπάλληλος αμερικανικής κυβερνητικής υπηρεσίας και προφανώς υπάρχουν εγγυήσεις λόγω διακρατικών σχέσεων ότι δεν θα υπάρξει δίωξή του. 

Σε τέτοιες περιπτώσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και αλλού, έχουν υπάρξει παρόμοιες εντονότατες διπλωματικές παρεμβάσεις. 
Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται. Υπάρχει μία δικαστική έρευνα που πρέπει να καταλήξει σε ένα αποτέλεσμα. Ή θα ασκηθούν διώξεις ή θα πάει στο αρχείο. 

Στους φακέλους όμως του κ. Φούκα υπάρχει πλήθος στοιχείων, όχι μόνο για τον William B.B., που υπηρέτησε πολλά έτη στην Αθήνα και είναι γνωστός σε μία λίστα στελεχών της ΕΥΠ με τα οποία ήρθε σε επαφή ή πήρε μέρος σε κοινές ελληνοαμερικανικές επιχειρήσεις. Όπως υπάρχει και πλήθος στοιχείων και λεπτομερειών για το πώς έφθασαν οι ελληνικές αρχές ερευνώντας τις υποκλοπές στο πρόσωπό του. 

Τι γνωρίζει η ανάκριση και η ΕΥΠ για τον William B.B. 
Ο ανακριτής τους τελευταίους μήνες, παρά τα εμπόδια και τα αλλεπάλληλα «όχι» που παίρνει από την ΕΥΠ, έχει συγκεντρώσει εντυπωσιακά ευρήματα για εμπλοκή συγκεκριμένων προσώπων, στοιχεία που θεωρούνται ικανά να οδηγήσουν σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις και να απαγγελθούν σοβαρότατες κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις κατασκοπείας εις βάρος της Ελλάδος. Εντός των επισήμων καταθέσεων, έχει πάρει μία σειρά από άτυπες καταθέσεις από στελέχη της ΕΥΠ που γνώριζαν τον αμερικανό. Έχει στα χέρια του επεξεργασμένο υλικό υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αλλά και σκληρών δίσκων PC (Καρατζάς). 

Σύμφωνα πάντοτε με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο Δ. Φούκας, οι δύο μεγάλες Υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ, CIA και NSA, φέρονται ότι οργάνωσαν και πραγματοποίησαν τις υποκλοπές στη Vodafone. Η εμπλοκή της εδώ πρεσβείας των ΗΠΑ προκύπτει μέσα από τους συσχετισμούς τηλεφωνικών συνδέσεων και τηλεφωνικών συσκευών, που χρησιμοποιήθηκαν για να στηθεί και να λειτουργήσει το σύστημα υποκλοπών, αλλά και από κάποιες άλλες που σχετίστηκαν («μολύνθηκαν») με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με αυτές και οι οποίες οδήγησαν στην αποκάλυψη της πρεσβείας και στην ενεργό σχετική συμμετοχή του William B.B. 

Το καυτό ερώτημα που προκύπτει στο σημείο αυτό είναι με ποιο τρόπο η ανάκριση δένει και αποδεικνύεται η εμπλοκή του William B.B. στην όλη υπόθεση. Αυτή, λοιπόν, αποδεικνύεται ή τουλάχιστον φαίνεται να αποκαλύπτεται μέσα από την έρευνα, την ανάλυση των τηλεφωνικών στοιχείων και τις πληροφορίες που περιέχονται στον σχετικό φάκελο ή είναι σε γνώση του ανακριτή Δ. Φούκα και μπορούν να καταγραφούν ως ακολούθως: 


• Με βάση τα περιεχόμενα του πορίσματος του εισαγγελέα Δ. Δασούλα, ο ανακριτής Δ. Φούκας προχώρησε σε μία σειρά μεθοδικών ερευνών και ενεργειών, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί η διαμονή και τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητας του «Μάρκου Πέτρου», ο οποίος φέρεται να αγόρασε τρεις τηλεφωνικές συνδέσεις και συσκευές, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στα 14 τηλέφωνα – σκιές, που χρησιμοποιήθηκαν για την υποκλοπή και καταγραφή των συνομιλιών στο δίκτυο της Vodafone. 

Συγκεκριμένα, ο «Μάρκος Πέτρου» αγόρασε στις 8/6/2004 από το κατάστημα του Κέντρου Κινητής Τηλεφωνίας ΑΕΕΕ (Ακτή Μιαούλη 31) στον Πειραιά, τις τρεις τηλεφωνικές συνδέσεις (καρτοκινητή – σκιές) με αριθμό 6945530580, 6945732311 και 69445738467, καθώς και τις αντίστοιχες τηλεφωνικές συσκευές με IMEI 35198900267105, 35195400918999 και 35192700186109. Μαζί με αυτά, το ίδιο πρόσωπο («Μάρκος Πέτρου») αγόρασε ακόμα μία (ανώνυμη) τηλεφωνική σύνδεση με αριθμό 6942977822 και μία τηλεφωνική συσκευή με ΙΜΕΙ 35198300382078-6.


Τόσο η τελευταία – τέταρτη τηλεφωνική σύνδεση όσο και η αντίστοιχη τελευταία συσκευή χρησιμοποιήθηκαν και συνδυάστηκε η χρήση τους με άλλες τηλεφωνικές συνδέσεις και συσκευές (αλλαγή καρτών SIM και συσκευών), οι οποίες φέρονταν να ανήκουν σε πρόσωπο ή γενικά σε πρόσωπα στην εδώ πρεσβεία των ΗΠΑ και στην ταχυδρομική διεύθυνση Βασ. Σοφίας 91. Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι η Vodafone απέκρυψε και δεν γνώρισε τα συγκεκριμένα καθοριστικά για την όλη πορεία των ερευνών στοιχεία της τέταρτης τηλεφωνικής σύνδεσης και συσκευής, στην ΕΥΠ, όταν αυτή διεξήγαγε την πρώτη έρευνά της, χωρίς ποτέ να εγκληθεί η συγκεκριμένη τηλεφωνική εταιρεία για άρνηση εκτέλεσης εισαγγελικής παραγγελίας – διάταξης. 

Αυτές, λοιπόν, οι αλλαγές σε τηλεφωνικές συνδέσεις (κάρτες SIM) και τηλεφωνικές συσκευές, καθώς και οι μέσω αυτών των αλλαγών αποκαλυπτικές κλήσεις και επαφές τους με την εδώ πρεσβεία και με την πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, αποδίδονται είτε σε επιπολαιότητα είτε σε λανθασμένες κινήσεις κάτω από τις πιέσεις και τη στιγμιαία φόρτιση και σύγχυση του κάθε χειριστή, είτε ακόμα σε υποτίμηση των δυνατοτήτων μίας σχολαστικής και σε βάθος έρευνας.


Μέσα από αυτούς τους πολλούς συνδυασμούς κλήσεων και χρήσεων τηλεφωνικών συνδέσεων – συσκευών, εντοπίστηκε η διεύθυνση κατοικίας του «Μάρκου Πέτρου» στο Ψυχικό και αποκαλύφθηκαν τα πραγματικά του στοιχεία, τα οποία αντιστοιχούν και ταυτίζονται με εκείνα του William B.B. για τον οποίο ανευρέθησαν και σχετικές φωτοτυπίες φωτογραφιών του από τη Διεύθυνση Εθιμοτυπίας του υπουργείου Εξωτερικών και όχι από την ΕΥΠ, η οποία αρνήθηκε τη διαβίβαση των σχετικών στοιχείων στον ανακριτή, επικαλούμενη λόγους τήρησης του απορρήτου!


Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν ή κατατέθηκαν στον ανακριτή Δ. Φούκα από υπάλληλο ή υπαλλήλους του συγκεκριμένου Κέντρου – Καταστήματος κινητής τηλεφωνίας στον Πειραιά, οι περιγραφές και τα χαρακτηριστικά της εμφάνισης και γενικής συμπεριφοράς του «Μάρκου Πέτρου» ταυτίζονται ή τουλάχιστον προσομοιάζουν με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά και αναγνωριστικά στοιχεία του William B.B.


Με τα ίδια περίπου γνωρίσματα συμπεριφοράς και εμφάνισης περιγράφουν τον επιχειρησιακό αξιωματούχο της CIA και πολλά επιχειρησιακά στελέχη της ΕΥΠ που συνεργάσθηκαν στενά μαζί του και ως εκ τούτου τον γνωρίζουν πολύ καλά. Θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι ο William B.B. είχε συνεργασθεί με αρκετά στελέχη της Γ’ Διεύθυνσης και μερικά της περιφερειακής Μονάδας της ΕΥΠ στη Θεσσαλονίκη.


Ανάμεσα σε εκείνους που συνεργάστηκαν μαζί του και μπορούν να αναφερθούν οι Α’ Υποδιοικητές της Υπηρεσίας Φ.Λ., Γ.Μ., Σ.Τ. Φ.Π., οι Διευθυντές της Γ’ Διεύθυνσης Χ.Λ., Σ.Τ., Ι.Δ., οι υποδιευθυντές και προϊστάμενοι επιχειρησιακών τομέων της ίδιας διεύθυνσης M.T., I.Φ., Σ.Τ., Χ.Μ., Α.Τ., Κ.Π. καθώς και τα επιχειρησιακά στελέχη Σ.Κ., Σ.Τ., Μ.Σ., Δ.Τ., Β.Β., Ν.Κ., Γ.Κ., Κ.Κ. κ.α.
(Σημείωση: Γνωρίζουμε όλα τα ονόματα που έχει στη διάθεσή του ο ανακριτής, δηλαδή όλα εκείνα τα στελέχη της ΕΥΠ με τα οποία συνεργάστηκε επί σειρά ετών ο αμερικανός, όπως και τους αξιωματούχους της CIA των οποίων υπήρξε δεξί χέρι: P.S. από 2000-2002, J.B. από 2002-2003, R.E.P. από 2003 – 2006, M. CH από 2006 – 2010. Άλλωστε o William B.B.θεωρείται άνθρωπος ενός εξαιρετικού σε ικανότητες υψηλόβαθμου στελέχους της CIA, του D.S.) 

Η συνεργασία των διάφορων επιχειρησιακών αξιωματούχων και στελεχών της ΕΥΠ με τον William B.B. αφορούσε ποικιλία επιχειρήσεων και στόχων κοινού ενδιαφέροντος για τις δύο συνεργαζόμενες Υπηρεσίας ΕΥΠ και CIA.

Ειδικότερα στον τομέα της αντικατασκοπείας είχε ιδιαίτερη και ξεχωριστή επιχειρησιακή συμμετοχή σε επιχειρήσεις παρακολούθησης στόχων ή στρατολόγησης ατόμων στους κόλπους των επίσημων και ανεπίσημων αποστολών της Ρωσίας, του Ιράκ, του Ιράν και της Λιβύης.

Στον τομέα αντιμετώπισης της διεθνούς τρομοκρατίας, η συμμετοχή του εστιαζόταν κυρίως στη διείσδυση και στον έλεγχο χώρων προσευχής των φανατικών μουσουλμάνων, αλλά και σε μεθοδικές παρακολουθήσεις μελών οργανώσεων ή ομάδων, καθώς και υπόπτων που διέμεναν στη χώρα μας ή την επισκέπτονταν.

Στον τομέα της ελληνικής – εσωτερικής τρομοκρατίας, το ενδιαφέρον του και μέχρι την όποια εξάρθρωση της 17Ν περιοριζόταν σχεδόν αποκλειστικά σε αυτή, ενώ στη συνέχεια ο Επαναστατικός Αγώνας ήταν η οργάνωση που απασχολούσε τους Αμερικανούς της CIA και βεβαίως τον William B.B. ιδιαίτερα μετά το χτύπημα της Οργάνωσης στην πρεσβεία τους, τον Ιανουάριο του 2007.
Στην εικόνα ο «Έλληνας» πράκτορας της CIA William B.B. που παρακολουθούσε τον Καραμανλή (και πιθανόν σύνδεσμος με τη 17ΝΟΕ - περισσότερα σε άρθρο εδώ)


Ο φάκελος του William B.B. στην ΕΥΠ 
Ως χαρακτηριστικά στοιχεία της όλης επιχειρησιακής του δραστηριοποίησης και της συμμετοχής του σε κοινές επιχειρησιακές δράσεις ΕΥΠ και CIA, μπορούν να αναφερθούν οι ακόλουθες ενδεικτικές περιπτώσεις: 

Επιτυχής επιχείρηση στρατολόγησης αξιωματούχου της εδώ ιρακινής υπηρεσίας πληροφοριών και πιστού οργάνου του καθεστώτος Σαντάμ Χουσεΐν, το έτος 1997, υπόθεση στην οποία διαδραμάτισε κύριο ρόλο, κυρίως ως χειριστής του στρατολογηθέντος.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους (1997) συμμετείχε σε μία επιθετικής μορφής επιχείρηση ψυχρής προσέγγισης αξιωματούχου της ιρανικής πρεσβείας, η οποία κρίθηκε απόλυτα επιτυχής, αφού απέβλεπε στο να σταλεί ένα σαφές και ανάλογο μήνυμα στο καθεστώς της Τεχεράνης, που υποχρεώθηκε σε άμεση ανάκληση του στοχευθέντος αξιωματούχου, όπως και άλλων ομοεθνών συναδέλφων του, που υπηρετούσαν και αποτέλεσαν επίσης στόχους ψυχρής ενόχλησης και προσέγγισης από επιχειρησιακά στελέχη της CIA, την ίδια ημέρα και σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες.

Από τις αρχές του έτους 2000 μέχρι τον Ιούνιο του 2000, όταν εξερράγη η βόμβα στα χέρια του Σάββα Ξηρού, ο William B.B. φέρεται να έχει αναλάβει την παρακολούθηση επιχειρησιακών μελών της 17Ν, με βάση στοιχεία από τα αρχεία της Stazi, που ελάμβανε χώρα χωρίς την ενημέρωση των αρμόδιων ελληνικών υπηρεσιών (ΔΑΕΕΘ – ΕΥΠ), αλλά συνέβαλε με τον δικό της τρόπο στην εξάρθρωση επιχειρησιακού βραχίονα της οργάνωσης. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (2000 – 2002) ο William B.B. ασχολούμενος αποκλειστικά και μόνο με την παραπάνω αναφερόμενη «κλειστή αποστολή», δεν εμφανιζόταν και δεν συμμετείχε σε καμία κοινή επιχείρηση της CIA με την ΕΥΠ ή τη ΔΑΕΕΒ, παραμένοντας ουσιαστικά «εξαφανισμένος». Η CIA, προφανώς για να δικαιολογήσει και να καλύψει αυτή την εξαφάνισή του, φρόντισε να τον μετακινήσει στα κεντρικά γραφεία της, αμέσως μετά την αποκάλυψη και εξουδετέρωση μελών της 17Ν.

Εμφανίζεται, ξανά, λίγους μήνες αργότερα, ως επανατοποθετηθείς στο εδώ κλιμάκιο της CIA, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των επιχειρήσεων στο Ιράκ και της συμβολής των αμερικανών στην ομαλή προετοιμασία και στην ασφαλή τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Στις αρχές Μαρτίου του 2003, λίγες ημέρες πριν εκδηλωθεί η δεύτερη επιχείρηση – εισβολή των συμμαχικών δυνάμεων στο Ιράκ, ο William B.B. συμμετείχε ως επικεφαλής της επιχειρησιακής ομάδας των αμερικανών στη άκρως εντυπωσιακή και αποτελεσματική κοινή επιχείρηση της ΕΥΠ με τη CIA στην εδώ ιρακινή πρεσβεία, απ’ όπου οι δύο υπηρεσίες κατάφεραν, με τη συνδρομή του στρατολογηθέντος από το έτος 1997 Ιρακινού αξιωματούχου, να αφαιρέσουν από κλειστούς και ελεγχόμενους χώρους, σημαντικές ποσότητες εκρηκτικών υλών, βομβών, ναρκών, χειροβομβίδων, όπλων και πυρομαχικών. 

Για τη συγκεκριμένη επιχείρηση, που έφερε την κωδική ονομασία «Δίχτυ», ενημερώθηκε ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός από τον προϊστάμενο της ΕΥΠ υπουργό, ενώ από κορυφαίους αμερικανούς αξιωματούχους και από τον ίδιο τον τότε πρόεδρο Μπους χαρακτηρίστηκε «μοναδική» και φέρεται να αποτέλεσε και το καθοριστικό πειστικό στοιχείο για τα οπλοστάσια και τα απειλητικά σχέδια του Σαντάμ Χουσεΐν, με αποτέλεσμα να συμφωνήσουν οι Δυτικοί σύμμαχοι για άμεση εισβολή στο Ιράκ.
Κατά το χρονικό διάστημα που προηγήθηκε των Ο.Α. του 2004 και στο πλαίσιο της συμβολής και συνεργασίας των αμερικανικών υπηρεσιών για την ασφάλεια των Αγώνων, ο William B.B. συμμετείχε σε όλες τις σχετικές σημαντικές φάσεις και ασκήσεις.

Στο αμέσως μετά τους Ο.Α. του 2004 χρονικό διάστημα συμμετείχε σε κοινή επιχείρηση CIA και ΕΥΠ, για να εξασφαλιστεί ο έλεγχος των χώρων δραστηριοποίησης σημαντικού στελέχους της Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας.

Κατά την ίδια χρονική περίοδο, συνεργάσθηκε με επιχειρησιακά στελέχη της ΕΥΠ, για να παρακολουθηθεί και να ελεγχθεί διακίνηση, από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης προς κυκλώματα και ομάδες της Μέσης Ανατολής, ικανής ποσότητας «κόκκινου υδράργυρου», ενός ειδικής σύνθεσης ορυκτού, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιείται στην κατασκευή πυρηνικών όπλων και χαρτονομισμάτων υψηλής πιστότητας.

Κατά το χρονικό διάστημα που ήταν τοποθετημένος στη Θεσσαλονίκη, εντοπίσθηκε σε περιοχή της Χαλκιδικής να συμπλέκεται με ρώσο υπήκοο, αγνώστων στοιχείων και ιδιότητας, χωρίς κανένας από τους δύο να καταγγείλει ή να αναφέρει κάπου το γεγονός – επεισόδιο.


Όλα τα προαναφερόμενα είναι γνωστά και στον ανακριτή από άτυπες και επίσημες καταθέσεις στελεχών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που γνώρισαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους τον William B.B. και τον περιέγραψαν λεπτομερών στον κ. Φούκα. 

Παρά τα εμπόδια, ο φάκελος που έχει σχηματιστεί είναι μεγάλος και καυτός και δεν αφορά μόνο τον αμερικανό πράκτορα. 
Γενικά, μπορεί να ειπωθεί ότι ο William B.B. από την αρχική τοποθέτησή του στο εδώ κλιμάκιο της CIA συμμετείχε σε όλες τις δράσεις και τις επιχειρησιακές συνεργασίες του με ΕΥΠ και ΔΑΕΕΒ, ενώ δεν είναι υπερβολή να χαρακτηριστεί το «δεξί χέρι» όλων των εδώ συνυπηρετησάντων με αυτόν σταθμαρχών της CIA. 


Φέρεται να συνταξιοδοτήθηκε το έτος 2011, αλλά μάλλον συνεχίζει να χρησιμοποιείται από τη CIA, σε κάποιες ειδικές αποστολές ως άριστη επιχειρησιακή εφεδρεία. 
Η, μέσω του γνωστού και από τη συνεργασία του με την εδώ πρεσβεία των ΗΠΑ ικανού δικηγόρου Ηλία Αναγνωστόπουλου, επιθυμία του να προσέλθει και να καταθέσει στον αρμόδιο ανακριτή Δ. Φούκα, σίγουρα εντάσσεται σε μία απροσδόκητη εκ μέρους του αντίδραση. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η επιθυμία του να επισκέπτεται συχνά και να παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, είναι έντονη και αναμφισβήτητη, λόγω και της καταγωγής του και της σχέσης του με την Κάρπαθο, απ’ όπου κατάγεται και η σύζυγός του, στοιχείο που θεωρείται ότι σχετίζεται με την εκδηλωθείσα θετική διάθεση συνεργασίας με τις ανακριτικές αρχές. 


Η πιθανότητα να αποτελεί δική του απόφαση η διάθεση και η προθυμία του να εμφανιστεί στον Έλληνα ανακριτή πρέπει να αποκλεισθεί και σίγουρα τελεί υπό την έγκριση ή τις οδηγίες της CIA. Στο συμπέρασμα αυτό οδηγεί το γεγονός ότι χρησιμοποιείται απολαμβάνων της απόλυτης εμπιστοσύνης εκ μέρους της πρεσβείας των ΗΠΑ διακεκριμένος δικηγόρος και κυρίως ότι τέτοιου είδους προσωπικές ενέργειες και πρωτοβουλίες απαγορεύονται ρητά και αυστηρά από τον προβλεπόμενο σχετικό εσωτερικό κανονισμό της CIA, τόσο για τα εν ενεργεία στελέχη της όσο και για τα συνταξιοδοτηθέντα. 

Επομένως, ο William B.B. ενεργεί κατόπιν εντολών και κατευθύνσεων της CIA, η οποία, φυσικά, για να επιλέξει τον συγκεκριμένο τρόπο αντίδρασης, έχει μάλλον εξασφαλισμένη τη δυνατότητα απαξίωσης και μάλλον κατάρριψης των όποιων στοιχείων εμπλοκής, τόσο του συγκεκριμένου πρώην επιχειρησιακού στελέχους της όσο και της ίδιας, ως υπηρεσίας. 
Στην περίπτωση αυτή, το πρόσθετο ενδιαφέρον εντοπίζεται στον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί για να απαξιωθούν και να καταπέσουν αποδεικτικά στοιχεία, καθώς και πως θα τροποποιηθούν οι καταθέσεις εμπλεκομένων προσώπων – μαρτύρων και αν αυτές συμπεριλάβουν το στοιχείο της αμφιβολίας ή της όχι καλής μνήμης. 


Αυτό, πάντως, που αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα της CIA, που συνεχίζει να υποστηρίζει και να καλύπτει το προσωπικό και τους συνεργάτες της ακόμα και μετά το τέλος της μεταξύ τους σχέσης και συνεργασίας, στοιχείο που την αναδεικνύει ως τον πλέον συνεπή και αξιόπιστη υπηρεσία πληροφοριών στον κόσμο, τουλάχιστον στους δικούς της ανθρώπους. 
Οι οδηγίες Σαμαρά και τα «όχι» της ΕΥΠ 

Φυσικά, η ανακριτική έρευνα δεν έχει στο «κάδρο» μόνο τον αμερικανό αξιωματούχο της ΕΥΠ. Έχουν προκύψει ένα πλήθος στοιχείων για το πώς κινούνταν στα παρασκήνια οι σύμβουλοι του κ. Σαμαρά και του κ. Παπανδρέου (Καρατζάς, Ρόντος, Παπασταύρου). Στα χέρια του ανακριτή έχει φτάσει το επεξεργασμένο υλικό από τον σκληρό δίσκο που κατασχέθηκε στο σπίτι του Άρα Καρατζά και στον οποίο όπως έχουμε αποκαλύψει, βρέθηκαν συνομιλίες Καρατζά – Παπασταύρου και Καρατζά – Ρόντου. 


Φαίνεται όμως ότι ο κ. Φούκας υποψιάζεται ότι η ΕΥΠ δεν του έχει στείλει όλο το υλικό που βρέθηκε στον σκληρό δίσκο. Η υποψία του αυτή, εύλογη και ανθρώπινη, εδράζεται στο γεγονός ότι η διοίκηση της ΕΥΠ απάντησε αρνητικά στα αιτήματά του, επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφαλείας. Δηλαδή, υπάρχουν μεγαλύτεροι λόγοι Εθνικής Ασφάλειας από το να βρούμε αν πράγματι σχεδιάστηκε δολοφονία Έλληνα πρωθυπουργού και αν υπήρξε εκτεταμένη συνωμοσία και κατασκοπεία εις βάρος ελληνικής κυβέρνησης! 


Το γεγονός όμως ότι η διοίκηση της ΕΥΠ εμποδίζει τη δικαστική έρευνα και δεν του δίνει όσα ζητάει αποδεικνύει πόσο θορυβημένο είναι το Μαξίμου. 
Εμποδίζουν τον ανακριτή Φούκα να επιδείξει καθαρή φωτογραφία του και άλλους μάρτυρες που είδαν ή γνώριζαν τον αμερικανό. 


Βεβαίως, μπλοκάρονται και τα στελέχη της ΕΥΠ να καταθέσουν επισήμως από το απόρρητο της υπηρεσίας. Και δεν μπορούν χωρίς εντολή υπουργού να βεβαιώσουν ότι αυτός ο υψηλόβαθμος πράκτορας της CIA όχι μόνο πήρε μέρος σε κοινές ελληνοαμερικανικές επιχειρήσεις, αλλά είναι αυτός που περιγράφουν στις καταθέσεις τους οι μάρτυρες, επισήμως ή ατύπως! 


Ο ανακριτής ζήτησε από την ΕΥΠ και τον φάκελο με κωδικό Θ.Σ. 13. Πρόκειται για έναν πράκτορα της ΕΥΠ (επιχειρηματία στη Βόρειο Ελλάδα), ο οποίος έχοντας στενό φίλο πρώην στέλεχος των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που υπηρετούσε στο υπουργείο Ενέργειας στη Μόσχα, διοχέτευσε στην ΕΥΠ όλες τις πληροφορίες που έδιναν οι ρώσοι για το σχέδιο Πυθία, δηλαδή για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του «ρωσόφιλου» Κώστα Καραμανλή. 


Είναι εκπληκτικό, αλλά απολύτως ακριβές ότι ο ανακριτής πήρε στα χέρια του αρνητική απάντηση από τη διοίκηση της ΕΥΠ για τον φάκελο αυτόν, ο οποίος είναι σχετικός με την υπονόμευση της κυβέρνησης Καραμανλή(!) και τον ενεργειακό πόλεμο που προκάλεσε τη φθορά και τελικά την πτώση της, για να έρθει στην εξουσία ο «προθυμότερος των προθυμότερων», που έφερε το ΔΝΤ και τη γερμανική κατοχή στην Ελλάδα. 

Το εξωφρενικό είναι ότι ο κ. Φούκας ζήτησε και τα μηνιαία δελτία απόρρητων πληροφοριών που έπαιρνε ο Καραμανλής, τα οποία περιείχαν και επεξεργασμένες πληροφορίες από τη Μόσχα, και του απάντησαν «όχι»! Αυτά τα μηνιαία δελτία όμως έφθαναν στα χέρια του Μ. Καρχιμάκη και του Γ. Παπανδρέου και είχαν τελικό αποδέκτη την αμερικανική πρεσβεία! 
Δηλαδή, όσα αξιοποιήθηκαν από ξένους για την παρακολούθηση της κυβέρνησης Καραμανλή και την υπονόμευσή της δεν έχουν φτάσει ακόμη στον ανακριτικό φάκελο της υπόθεσης «Πυθία Ι – Vodafone»! 


Ερώτηση Νικολόπουλου προς Σαμαρά για διαρροές από ΕΥΠ προς την γερμανική BND, που "θάφτηκε" και δεν απαντήθηκε ποτέ! Γιατί άραγε;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
Κ.Ο. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Αρ. πρ. 3871/21-10-2014
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Κοινοποίηση: ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Θέμα: «ΕΥΠ & Απόφαση της Δικαιοσύνης για το Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά την Μετακίνηση Ανθρώπων & Αγαθών» 
Η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή προσπάθησε μέσω του ΕΣΠΑ να εγκαταστήσει στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) ένα Δορυφορικό Σύστημα Ελέγχου και παρακολούθησης των συνόρων μας. Μέρος των πληροφοριών που θα συνέλεγε το σύστημα, θα προσφέρονταν, μέσω της ιστοσελίδας της Ε.Υ.Π., στους πολίτες, ώστε να διευκολύνεται η διέλευση ανθρώπων και εμπορευμάτων.

Συμβάλλοντας στην προσπάθεια για την όσο το δυνατό πληρέστερη απορρόφηση κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας και αξιοποιώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της χρηματοδοτικές δυνατότητες εκτός Κρατικού Προϋπολογισμού, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προσπάθησε τότε να υλοποιήσει το έργο στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», Άξονας 2: «Εξυπηρέτηση του Πολίτη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής», συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού 1,6 εκατ. Ευρώ περίπου. 

Το έργο με τίτλο: «Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά τη Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών» σύμφωνα με την Προκήρυξη, είχε ως στόχο την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και ειδικότερα όσων εμπλέκονται στην διασυνοριακή μεταφορά ανθρώπων και αγαθών (τουρισμός, εμπόριο) με τη δημιουργία ενός χαρτογραφικού-δορυφορικού συστήματος πληροφόρησης της κίνησης των διασυνοριακών φυλακίων, καθώς επίσης και της υποδομής στην περιοχή των συνόρων για την εξυπηρέτηση και ασφάλεια των μεταφορών. 

Τα αναμενόμενα αποτελέσματα και οφέλη τα οποία θα προέκυπταν από το έργο θα ήταν πολλά και σημαντικά. Μερικά από τα σπουδαιότερα θα ήταν η εγκυρότερη και ταχύτερη πληροφόρηση των πολιτών, καθώς επίσης η διευκόλυνση και ασφάλεια στην μετακίνηση. 

Το συγκεκριμένο έργο πέραν των υπηρεσιών που θα προσέφερε προς τους πολίτες και της εισφοράς του στην βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής που θα παρείχε προς τον Φορέα υλοποίησης, ιδιαίτερα σε μια περίοδο έξαρσης της λαθρομετανάστευσης προς την χώρα μας, αποτελούσε μέρος της προσπάθειας που συντελούνταν εκείνη την περίοδο από την τότε Κυβέρνηση για το άνοιγμα της Υπηρεσίας προς την ελληνική κοινωνία και την αναβάθμιση της αποδοχής της μέσα σε αυτή. 
Το συγκεκριμένο έργο είχε ανατεθεί σε κοινοπραξία εταιρειών («Πλανητική Α.Ε.» και «Pansystems Α.Ε.») μετά από διεθνή διαγωνισμό και με την υποχρέωση να παραδώσουν ολοκληρωμένο το έργο στις 30/09/2009. Από τότε, όμως, αρχίζουν και τα …περίεργα, με Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, πλέον, τον κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, επί κυβέρνησης κ. Γ. Παπανδρέου και διοίκηση της Υπηρεσίας, τους κ.κ. Κ. Μπίκα, Φ. Παπαγεωργίου και Χρ. Τσαντρίζο. 

Για τα περίεργα αυτά που συνέβησαν τότε, είχαμε υποβάλλει και την από 20/12/2009 Ερώτηση & ΑΚΕ προς τον τότε Πρωθυπουργό. Τελικά, το έργο απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην προσπάθεια που είχε ξεκινήσει για τον εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας μέσω Κοινοτικών Κονδυλίων, διώχθηκαν ποινικά και πειθαρχικά με σαθρά κατηγορητήρια… 
Διαβάσαμε πρόσφατα στον Τύπο (περιοδικό “Crash” τεύχος Απριλίου 2014, εφημ. «Κυριακάτικη Kontranews» της 5/10/2014 και «Παρασκήνιο» της 11/10/2014) αλλά και στο Διαδίκτυο σε έγκριτα Ιστολογία (“ProtoThema”, “Crasholine”, “DefenceNet”, “Greek American News Agency”, “Defence-Point”, “GrCitizen”, «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους», «Αττικά Νέα» κά) για την έκδοση απαλλακτικού Βουλεύματος από το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών για όλους τους κατηγορούμενους αλλά και πολλά και διάφορα ρεπορτάζ, άρθρα και αναλύσεις επί του θέματος, που είναι κατεξοχήν πειστικά και τεκμηριωμένα.

 Κοινός παρανομαστής όλων, είναι το γεγονός ότι η «Ε.Υ.Π.» βρίσκεται υπό διάλυση και ότι λήφθηκαν βιαστικές αποφάσεις σε πολλά ζητήματα από την προηγούμενη κυβέρνηση και την τότε διοίκηση της Υπηρεσίας, μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν εξωθεσμικοί παράγοντες, που καμία σχέση δεν θα έπρεπε να έχουν στην λήψη αποφάσεων επί θεμάτων εθνικής ασφάλειας. 

Πιο συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η προμηθεύτρια εταιρεία (ελληνική κοινοπραξία) παρέδωσε κανονικά το έργο στην προβλεπόμενη προθεσμία, σύμφωνα με τη σύμβαση. Με την αλλαγή της κυβέρνησης το 2009, παρότι στην παρουσίαση του έργου, που έγινε στην νέα ηγεσία της Υπηρεσίας (στον 2° όροφο της Κατεχάκη όπου είχε εγκατασταθεί το σύστημα), η πολιτική ηγεσία εξέφρασε το θαυμασμό της γι αυτό, όπως αναφέρουν και τα σχετικά δημοσιεύματα, λίγες μέρες μετά η κυβέρνηση ΓΑ.Π. – Χρυσοχοΐδη και η Διοίκηση Μπίκα αποφάσισαν, προς έκπληξη όλων, να προχωρήσει η Υπηρεσία στην απένταξη του έργου, όχι γιατί είχε διαπιστωθεί κάτι το σκανδαλώδες στην προμήθειά του (άλλωστε κανείς από τους διωκόμενους υπαλλήλους δεν κατηγορήθηκε για κάτι τέτοιο) αλλά επειδή το επέβαλαν άλλοι λόγοι, που κατά την άποψή μου, είχαν να κάνουν με κεντρικές γεωστρατηγικές επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης. 

Το έργο απεντάχθηκε λόγω του ότι η ανάδοχος εταιρεία προμηθεύτηκε το λογισμικό του από τη Ρωσία και ότι σύμφωνα με τα «WIKILEAKS», που είχαν αποκαλύψει σχετικό τηλεγράφημα του πρώην αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, κ. Ντάνιελ Σπέκχαρντ, προς την Ουάσινγκτον, που ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «εργαζόμαστε (σαν πρεσβεία) για να ακυρώσουμε τις ενέργειες αυτές (ενεργειακές, αμυντικές και εμπορικές συμφωνίες μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας), που θεωρούμε ότι δεν είναι σωστές, αλλά λαμβάνουμε ανάμεικτα μηνύματα από Έλληνες αξιωματούχους.». 

Ιδιαίτερη δε εντύπωση προξενεί και η αποκάλυψη, ότι, καταθέτοντας στον 3° Τακτικό Ανακριτή, κ. Δ. Φούκα, για την γνωστή υπόθεση της «Πυθίας», ο τότε σύμβουλος του πρωθυπουργού, Άλεξ Ρόντος, με την αλλαγή της κυβέρνησης το 2009, μετέφερε στον τότε Πολιτικό Προϊστάμενο της Ε.Υ.Π., Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, ενημερώνοντας ταυτόχρονα και τον τότε Πρωθυπουργό Γ. Α. Παπανδρέου, αίτημα Ισραηλινών πρακτόρων να μην προχωρήσει η Ε.Υ.Π. στην προμήθεια του συγκεκριμένου συστήματος επειδή το λογισμικό του ήταν ρωσικής προέλευσης… 


Οι πιέσεις των ξένων πρακτόρων καρποφόρησαν και οι τότε υπεύθυνοι απεφάνθησαν, ότι το έργο δεν συνάδει με την αποστολή της Ε.Υ.Π. και το απένταξαν από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ παράλληλα ασκήθηκαν πρωτοφανείς διώξεις στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους με γελοία και σαθρά κατηγορητήρια, παραδίδοντάς τους βορά στα ΜΜΕ, διαπομπεύοντάς τους δημόσια, καταστρέφοντας καριέρες και οικογένειες, ακόμη και ζωές… Στο μεταξύ, η ελληνική εταιρεία που κέρδισε τον διεθνή Διαγωνισμό, προσέφυγε στην ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία ως φαίνεται, δεν καταλαβαίνει από προτροπές ξένων πρέσβεων και δικαιώθηκε. Στις η Ιουνίου 2012 το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (είχε συνεδριάσει στις 9 Φεβρουαρίου 2012 και στις 24 Μαίου 2012) ανακοίνωσε την απόφασή του. Δικαιώνει την ως άνω εταιρεία, ακυρώνει ως παράνομη την απόφαση του κ. Μπίκα και αναθέτει την «καυτή πατάτα…» στη νέα ηγεσία της Υπηρεσίας για να τη διαχειριστεί… 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το θέμα δίχασε στα δύο την Ε.Υ.Π., τόσο σε υπηρεσιακό, όσο και σε (όσο περίεργο και να φαίνεται αυτό) συνδικαλιστικό επίπεδο. Συνδικαλιστές, που φέρονται ότι εκείνη την εποχή ανήκαν στον σκληρό Παπανδρεικό πυρήνα, ακόμα και μέσα στις γενικές συνελεύσεις του Συλλόγου των εργαζομένων, καταφέρθηκαν κατά του Γεωγραφικού συστήματος, χωρίς να έχουν καμία αρμοδιότητα και γνώση επί του θέματος, ενώ άφηναν και υπονοούμενα για παρόμοιο σύστημα, που την ίδια περίοδο προμηθεύτηκαν και οι Ε.Δ. 

Μάλιστα, άλλοι συνδικαλιστές τους έχουν μηνύσει γι αυτό!!! 
Ενώ σε υπηρεσιακό επίπεδο, στις καταθέσεις και στα απολογητικά υπομνήματα των υπαλλήλων αναφέρονται φοβερά και τρομερά πράγματα για απειλές και εκβιασμούς, που δέχθηκαν ακόμα και σε υψηλό επίπεδο για να δεχθούν να συνομολογήσουν τον γελοίο ισχυρισμό της τότε κυβέρνησης, ότι δήθεν το έργο αυτό είναι «εκτός αποστολής της υπηρεσίας(;)». Φαίνεται, ότι ο νόμος 3649/2008 δεν ήταν αρκετά διαφωτιστικός γι αυτούς, σχετικά με το εύρος αρμοδιοτήτων – δραστηριοτήτων της υπηρεσίας. 

Επίσης, η τότε κυβέρνηση παρέπεμψε το θέμα και στον ΓΕΔΔ, κ. Λ. Ρακιντζή, ο οποίος ανέθεσε μέρος της έρευνας και στην ΕΥΑΠ (Ειδική Υπηρεσία Αρχή Πληρωμής) του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Εν τω μεταξύ, στο τότε οικονομικό επιτελείο είχε αναλάβει ο κ. Χρυσοχοΐδης, ως Υπουργός περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που πριν ήταν πολιτικός προϊστάμενος της Ε.Υ.Π., όταν αποφασίστηκε η απένταξη του συστήματος… 

Τελικά ο κ. Ρακιντζής παρέπεμψε 20 άτομα από την Ε.Υ.Π. και την Κοινωνία της Πληροφορίας, χωρίς όμως να μπει στον κόπο, να ρωτήσει την άποψη κανενός από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση υπαλλήλους της Ε.Υ.Π.(;) αλλά μόνο αυτούς που του υπέδειξε η διοίκηση Μπίκα. Και το ερώτημα που τίθεται τώρα, είναι «τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους», που κατηγορήθηκαν και από τον κ. Ρακιντζή, που στηρίχθηκε στις παράνομες, σύμφωνα και με την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, αποφάσεις του κ. Μπίκα για να βγάλει το Πόρισμά του; 

Πάντως, σε ΕΔΕ που έγινε στο Υπουργείο Οικονομίας για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση συγκατηγορούμενους υπαλλήλους της ΚτΠ, αθωώθηκαν όλοι οι εκεί εμπλεκόμενοι. Αξίζει να αναφερθεί, ότι υπάλληλοι της Ε.Υ.Π. υπέβαλλαν μηνυτήρια αναφορά σον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, για τη διαρροή στο Διαδίκτυο και στα ΜΜΕ ολόκληρου του Πορίσματος Ρακιντζή για το θέμα και ο οποίος διέταξε έρευνα, την οποία ανέλαβε ο 2ος Πταισματοδίκης Αθηνών. Έχει επίσης υποβληθεί και αναφορά για τα όσα αποκάλυψαν τα “WIKILEAKS” για τα αναφερόμενα από τον αμερικανό πρέσβη, κ. Ρις, σε τηλεγράφημά του προς την κεντρική του υπηρεσία, το 2007, περί «δυσαρεστημένων πασόκων υπαλλήλων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, επιρρεπών στις διαρροές προς την αμερικανική πρεσβεία»… 

Τέλος, η Δικαιοσύνη, έπειτα από πολύχρονη ενδελεχή έρευνα και τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από κορυφαίους ειδικούς επί πεντάμηνο, απεφάνθη οριστικά και αμετάκλητα, ότι το συγκεκριμένο σύστημα είναι μοναδικό, απόλυτα αξιόπιστο, φθηνότερο άλλων αντίστοιχων (την εποχή της παράδοσής του), εξακολουθεί να παραμένει σύγχρονο (παρά τα χρόνια που πέρασαν από την παράδοσή του) και απόλυτα συμβατό με τις ανάγκες και τις αρμοδιότητες της Υπηρεσίας. Το ίδιο και το λογισμικό του, που μάταια κάποιοι προσπαθούν να απαξιώσουν, λόγω πιθανώς της προέλευσης του αλλά και λόγω του ότι δεν μπορούν να αποδεχθούν εύκολα ότι υπάρχουν Έλληνες Δικαστές, Επιστήμονες και Δημόσιοι Υπάλληλοι, που δεν είναι πρόθυμοι να υπακούουν στα κελεύσματα και στις επιθυμίες ξένων πρακτόρων και κυβερνήσεων… 

Επειδή, δεν μπορώ να δεχτώ, ότι οι ελληνικές Υπηρεσίες καθοδηγούνται στις ενέργειές τους σύμφωνα με «οδηγίες», που δίδονται από εξωθεσμικούς παράγοντες.
Επειδή, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, το Ελληνικό δημόσιο υπέστη σημαντική οικονομική και όχι μόνο ζημία. 
Επειδή, δεν πρέπει και δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και ατιμώρητοι και να απολαμβάνουν υψηλότατων αξιωμάτων, αυτοί που σχεδίασαν και εκτέλεσαν τη συγκεκριμένη σκευωρία. 
Επειδή, δημιουργούνται πλείστα όσα ερωτήματα για τη λειτουργία των θεσμών στην ΕΥΠ και δεδομένης της δικαιολογημένης αναταραχής που έχει προκύψει, στους κόλπους της Υπηρεσίας και όχι μόνο σχετικά με το θέμα αυτό. 

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε: 

1. Ποιος ο ρόλος ξένων εξωθεσμικών παραγόντων στην ως άνω υπόθεση; 

2. Ποιοι φέρουν την ευθύνη για αυτή την άσχημη για το ελληνικό Δημόσιο κατάληξη; Ποιος θα πληρώσει τα «σπασμένα» για τις παράνομες αποφάσεις του κ. Μπίκα και των συνεργατών του; Ποιος θα πληρώσει για την τεράστια οικονομική και όχι μόνο ζημία, που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο; Ποιοι και γιατί συμμετείχαν στις άτυπες και παράνομες επιτροπές, που διόρισε ο κ. Μπίκας; Ποιοι υπάλληλοι και συνδικαλιστές συνέδραμαν τον κ. Μπίκα να λάβει τις συγκεκριμένες παράνομες αποφάσεις; 

3. Ποιοι συνεχίζουν να απολαμβάνουν ύψιστες κρατικές θέσεις, τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και πότε θα κληθούν να απολογηθούν για τις αποφάσεις τους και τις ενέργειες τους, που εξέθεσαν σε κίνδυνο (μη ελεγχόμενο) τους πολίτες; 

4. Ποιος ο ρόλος του ΓΕΕΔ, της ΕΥΑΓΙ και συγκεκριμένων στελεχών της Ε.Υ.Π.; Πως και δεν διαπίστωσαν τις παρανομίες της Διοίκησης της Ε.Υ.Π. επί κυβερνήσεως Γ. Α. Παπανδρέου, τις οποίες διαπίστωσε η Ελληνική Δικαιοσύνη; 

5. Ποιός και πώς θα προχωρήσει σε μια γενναία έμπρακτη ομολογία συγνώμης από πλευράς Πολιτείας και αποκατάστασης όλων εκείνων που σπιλώθηκαν και διαπομπεύθηκαν αδίκως δημόσια και ζημιώθηκαν οικονομικά, ηθικά και ψυχικά από το κατασκευασμένο αυτό σκάνδαλο και σκευωρία; 

6. Ποιοι φέρουν την ευθύνη, που η Ε.Υ.Π. και η χώρα στερήθηκε ένα πολύτιμο εργαλείο προηγμένης τεχνολογίας, τη στιγμή που η Πατρίδα μας έχει κατακλυσθεί από λαθραίους μετανάστες και εμπορεύματα; Ποιος θα κάνει τον απολογισμό της τεράστιας ζημίας που υπέστη η χώρα, από την μη λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος; 

7. Έχει γίνει κάποια έρευνα από τα αναφερόμενα στα τηλεγραφήματα των αμερικανών πρέσβεων που αποκάλυψαν τα “WIKILEAKS” και αν ναι, ποια είναι τα αποτελέσματά της; 
Ο ερωτών Βουλευτής

ΝΙΚΟΣ I. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ του
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Εντόπισαν επαφές Καρατζά με τον επιχειρηματία Αν. Πάλλη 


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, ο ανακριτής έχει πάρει ορισμένα τμήματα του σκληρού δίσκου του Άρη Καρατζά που κατασχέθηκε στο σπίτι του. Αλλά δεν είναι βέβαιο ότι έχει πάρει από την ΕΥΠ το σύνολο των συνομιλιών που έκαναν μέσω PC (με ειδικό πρόγραμμα) ο Καρατζάς με τον Ρόντο και τον Παπασταύρου. 

Τα αποσπάσματα των συνομιλιών που έχει στα χέρια του ο κ. Φούκας φωτίζουν εντονότατα και άλλες δραστηριότητες συμβούλων του πρωθυπουργού με τρίτα πρόσωπα, όπως και τις σχέσεις που υπήρχαν εδώ και χρόνια μεταξύ Ρόντου – Καρατζά – Παπανδρέου – Σαμαρά με υπερατλαντικά κέντρα και στενούς φίλους στι Ισραήλ. Ο Παπασταύρου έχει δοθεί στον Καρατζά και σε άλλους ως «σύνδεσμος» εμπιστοσύνης από τον Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με κατάθεση του λομπίστα στον ανακριτή. 
Δηλαδή, ο Καρατζάς να συνεννοείται ή να παίρνει πληροφορίες ή να αναφέρεται σε θέματα που ενδιαφέρουν το Μαξίμου. Το εκπληκτικό είναι ότι σε όλες αυτές τις συνομιλίες αναφέρονται και σε μπίζνες και οικονομικά συμφέροντα, αλλά και σε άλλα θέματα που «καίνε». 

Ο δεύτερος αυτός σκληρός δίσκος που βρέθηκε και κατασχέθηκε στο σπίτι το Άρη Καρατζά, σύμφωνα με πληροφορίες μας, δόθηκε στην ομάδα Σφακιανάκη, προκειμένου να τον «σπάσει» και να αναλύσει το περιεχόμενό του. 
Απάντηση ο κ. Φούκας δεν έχει πάρει από την ομάδα Σφακιανάκη και από ότι φαίνεται, δεν πρόκειται να πάρει. Κατά πάσα πιθανότητα, θα ακούσει ότι είχε υποστεί βλάβες ο σκληρός δίσκος, δηλαδή πρόλαβε και τον «έσπασε» ο ιδιοκτήτης του πριν από την επίσκεψη του ανακριτή. 

Εκτός όμως από τις κρυπτο-επικοινωνίες που βρέθηκαν στον σκληρό δίσκο του PC του Καρατζά (το πρόγραμμα είχε, λέγεται, προλάβει να το σβήσει), δηλαδή οι εκπληκτικές συζητήσεις με Ρόντο και Παπασταύρου προέκυψαν για την ανάκριση ενδιαφέροντα στοιχεία για τις φιλικές σχέσεις Καρατζά (και ενδεχομένως των όπισθεν αυτού) με τον προφυλακισμένο επιχειρηματία κ. Αναστάσιο Πάλλη, που διάφορα δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι χρημάτιζε τον αποχωρήσαντα από την κυβέρνηση υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχαλέκη. 

Οι «ακροατές» της ΕΥΠ, μπλοκάροντας νόμιμα όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες του, ανακάλυψαν ότι την εποχή που ο κ. Πάλλης διέφευγε της σύλληψης και ήταν προφυλακισμένος ο φίλος του και, όπως λέγεται, συνεταίρος του, Βίκτωρας Ρέστης, μιλούσε τακτικότατα με τον Άρα Καρατζά. Οι συνομιλίες τους μπορεί να μην ανήκουν στον κεντρικό άξονα της υπόθεσης «Πυθία Ι – Vodafone», αλλά έχουν ενδιαφέρον γιατί φωτίζουν ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα εντός του Μαξίμου και τις επαφές του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με επιχειρηματίες και διάφορα κέντρα αποφάσεων. 

Τις ημέρες που εντοπίζονται και καταγράφονται οι τηλεφωνικές συνομιλίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας μία σειρά από ρεπορτάζ και άρθρα για τις επιχειρήσεις του κ. Ρέστη (που έχει και εβραϊκές ρίζες), όπως και για επιχειρηματικά παιχνίδια με το Ιράν, γεγονός που προκάλεσε αναπόφευκτα την οργή των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, αλλά και της Μοσάντ, της πασίγνωστης για τις ικανότητες της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου