Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Ο ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΤΟ 1948 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΣΕ ΩΣ «ΒΑΣΙΚΟΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ ΛΕΝΙΝΙΣΜΟΥ


ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΓΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΚΗΔΩΝ εκδ. 1955

Του Γιώργου Γκόντζου

ΕΠΙΚΑΙΡΟ (Από μια σπάνια έκδοση-από την βιβλιοθήκη μου του 1955 και του βιβλίου: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΓΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΚΗΔΩΝ-Πολιτικές και Λογοτεχνικές Εκδόσεις. Τυπώθηκε τον Δεκέμβρη του 1955 σε... 3.500 αντίτυπα, τέσσερα αποσπάσματα) 

Α)Από το κεφάλαιο – «Οι αμερικάνοι εμποδίζουν την ίδρυση καινούργιων βιομηχανιών:

{..}

Έτσι εμπόδισαν λογου χάρη την εγκατάσταση της γερμανικής υψικαμίνου που δόθηκε στην Ελλάδα με τις πολεμικές γερμανικές επανορθώσεις.

Εφαρμόζοντας τη διαταγή της αμερικάνικής κυβέρνησης, η κυβέρνηση της Αθήνας πούλησε για παλιοσίδερα,όσο-όσο, τα εξαρτήματα της υψικαμίνου στους ίδιους τους γερμανούς προκατόχους της.

Αρνήθηκαν κατηγορηματικά να μας εγκρίνουν κάθε προσπάθεια για δημιουργία βαριάς μεταλλουργικής βιομηχανίας ,για να πουλούν οι ίδιοι στη χώρα μας ,σε υπέρογκες τιμές ,τα παράγωγα του μεταλλευτικού πλούτου που μας ληστεύουν.

Απαγόρευσαν επανειλημμένα και κατηγορηματικά την ίδρυση εργοστασίου ζάχαρης, παρά το γεγονός ότι οι κλιματολογικές συνθήκες είναι στην Ελλάδα πολύ ευνοϊκές για να καλλιεργηθέι το ζαχαρότευτλο..{..}

(Σημείωση δική μου: Τι θυμίζει, τι θυμίζει..!!)

Β) Από το κεφάλαιο -Συστηματική σκοταδιστική εκπαιδευτική πολιτική:
{..]

Και το «Βήμα» της 11/1/55 σε άρθρο με τον τίτλο «Αιμοσταγής παιδεία » προτείνει να μην αναφέρονται στη σχολική Ιστορία θέματα σαν τη Μάχη του Μαραθώνα, τον Αθανάσιο Διάκο , το Χάνι της Γραβιάς, το Μεσολόγγι κ.τ.λ. -να αρνηθούν δηλ. τα παιδιά μας τις πατριωτικές παραδόσεις του έθνους και να μετατραπούν σε ραγιάδες των καινούργιων κατακτητών – και φτάνει στο σημείο να πει ότι η τουρκική σκλαβιά «ήταν ευεργεσία γιατί ο σουλτάνος έγινε ασπίδα και μας προστάτεψε από τους σλάβους!!!»{..}
 
(Σημείωση δική μου: Αντιγραφή και επικόλληση έχουν κάνει ο Φίλης, ο Λιάκος κ.λ.π. και μας τα παρουσιάζουν και σαν …νέα αφήγηση!)

Γ)Από το κεφάλαιο:-Οι θεωρίες του εθνικού μηδενισμού και κοσμοπολιτισμού.

(Σημείωση δική μου: Προς το παρόν αρκεί μόνο ο τίτλος γιατί εκτός των άλλων σύγχρονοι «αντιεθνικιστές», γράφουν ότι ο όρος «εθνομηδενισμός» – εθνικός μηδενισμός – είναι εφεύρεση ακροδεξιών.)

Δ)Από το κεφάλαιο:-Το βασικό μας πρόβλημα είναι το εθνικό, το πρόβλημα της ανεξαρτησίας{..}

Μπροστά στα μάτια όλόκληρου του ελληνικού λαού αποκαλύφθηκε ότι το β α σ ι κ ό, τ ο 
κ ύ ρ ι ο  π ρ ό β λ η μ α  σ τ η ν  Ε λ λ ά δ α   ε ί ν α ι  τ ο  ε θ ν ι κ ό  π ρ ό β λ η μ α, 
τ ο  π ρ ό β λ η μ α  τ η ς  ε θ ν ι κ ή ς  μ α ς  ύ π α ρ ξ η ς  κ α ι  υ π ό σ τ α σ ης {..}


ΥΓ. Προς «αριστερά» εθνομηδενιστικά, κρατικοδίαιτα ή/και ΕΕδίαιτα ρεμάλια: ο όρος εθνομηδενισμός απαντάται στο κομματικό εγχειρίδιο του ΚΚΣΕ το 1948 όπου χαρακτηρίζεται ως   «βασικός ιδεολογικός αντίπαλος του μαρξισμού λενινισμού» και στον «Ιστορικό Υλισμό» της Ακαδημίας Επιστημών της ΕΣΣΔ, που εξεδόθη στην πολιτική προσφυγιά από τον εκδοτικό οίκο «Νέα Ελλάδα» το 1951, σελίδα 569.

1 σχόλιο:

 1. Να φύγει Αυτός.! - ΚΙ ΟΧΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.!
  https://www.youtube.com/watch?v=tDYqzQjVvQc


  ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΤΥΦΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΔΑΙΜΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ, ΕΚΔΙΩΚΟΥΝ ΦΑΝΕΡΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΜΕ ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ.!

  ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΘΕ ΑΝΑΦΟΡΑ
  ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ.!

  Ουσιαστικά θέλουν να αφαιρέσουν από το Σύνταγμα της Ελλάδας κάθε τι το οποίο χαρακτηρίζει την ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ.

  Ο ΑΘΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΥΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕ, ΟΥΤΕ ΒΙΩΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΤΟ ΘΕΟ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΘΕΪΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ,

  ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,
  (ΔΙΟΤΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ),
  ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΥΛΟΓΗΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,
  ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ,
  ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,
  ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ,
  ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ, ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΞΩΚΛΗΣΙΑ,
  ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΑΣΚΗΤΕΣ ΕΝ ΖΩΗ,
  ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ,

  Ε, ΟΧΙ .!

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ...!!!

  ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΟΣ - ΚΙ ΟΧΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.!

  ΑπάντησηΔιαγραφή