Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ «ΑΝIEΡOΥ DEAL» ΤΣΙΠΡΑ:-!ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ


ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ: «ΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ  ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΚΗΡΥΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΝ ΔΙΩΓΜΩ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ...»

2 ΒΙΝΤΕΟ



Η κυβέρνηση δεν έριξε την «πύλη» της Εκκλησίας και ψάχνει για... κερκόπορτα

«Το χέρι που θα υπογράψει το νομοσχέδιο εις βάρος της Εκκλησίας το κρατά ο Πάνος Καμμένος και οι υπόλοιποι των ΑΝΕΛ. Δεν θα διασωθούν. Θα εξαϋλωθούν στις επόμενες εκλογές» ανέφερε ο Μητροπολίτης Πειραιώς

«Βολές» τόσο κατά του πρωθυπουργού όσο και κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ με αφορμή το πλαίσιο Συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης – Εκκλησίας, το οποίο μεταξύ άλλων θέτει εκτός Δημοσίου περίπου 8.500 κληρικούς.

Ο μητροπολίτης Πειραιώς σχολιάζοντας το «προσύμφωνο», έκανε λόγο για μονομερή αθέτηση της υποχρέωσης  της Πολιτείας για τη μισθοδοσία των κληρικών. «Αν προχωρήσει μονομερώς η κυβέρνηση θα εισηγηθούμε να κηρυχθεί η Εκκλησία εν διωγμώ από την ελληνική κυβέρνηση, να αναφερθεί στα διεθνή φόρα και να καταφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».


Ο μητροπολίτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το πλαίσιο συμφωνίας, έκανε λόγο για παγίδευση και εξαπέλυσε βολές και κατά του κυβερνητικού εταίρου του πρωθυπουργού, Πάνου Καμμένου.  Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν πρέπει να κάνουν τακτικισμούς για να προσπαθήσουν να αποποιηθούν των ευθυνών τους. Θέλουνε να κηρύξουν πόλεμο κατά της Αγίας Εκκλησίας» σημείωσε για να προσθέσει μιλώντας ακόμη πιο συγκεκριμένα για τους ΑΝΕΛ.

«Αυτό που είπαν οι ΑΝΕΛ ότι συμπλέουν με την Εκκλησία δεν μας αρκεί. Είναι ένας απλός τακτικισμός, μία προσπάθεια μετάθεσης της ευθύνης σε κάποιον αόρατο υπεύθυνο. Υπεύθυνοι είναι ο πρωθυπουργός και ο Πάνος Καμμένος. Είναι συνυπεύθυνοι και αν θέλουν να καταστήσουν την Εκκλησία ανίσχυρη θα βρουν μπροστά τους την έννομη τάξη της Ευρώπης».

Πρόσθεσε δε, ανεβάζοντας και άλλο τους τόνους ότι «το χέρι που θα υπογράψει το νομοσχέδιο εις βάρος της Εκκλησίας το κρατά ο Πάνος Καμμένος και οι υπόλοιποι των ΑΝΕΛ. Δεν θα διασωθούν. Θα εξαϋλωθούν στις επόμενες εκλογές».

Κατά Ιερώνυμου

Παράλληλα, επιτέθηκε στον Αρχιεπίσκοπο λέγοντας:

«Η Εκκλησία διοικείται βάσει του συνοδικού θεσμού, όπως ακριβώς οι Άγιοι Απόστολοί μας παρέδωσαν. Ο μόνος, ο οποίος υποχρεώνει την εκκλησία, είναι το ιερό σώμα της ιεραρχίας όλοι οι υπόλοιποι είναι απλά εντολοδόχοι οι οποίοι μπορεί να λειτουργούν καθ’ υπέρβαση», είπε.

«Ο μόνος ο οποίος υποχρεώνει την εκκλησία είναι το ιερό σώμα της ιεραρχίας όλοι οι υπόλοιποι είναι απλά εντολοδόχοι οι οποίοι μπορεί να λειτουργούν καθ’ υπέρβαση», είπε και συνέχισε: «Ο Ιερώνυμος έπραξε καθ’ υπέρβασιν της εξουσίας.


 Η κυβέρνηση έδειξε το αληθινό της πρόσωπο του αυταρχισμού και της δολιότητας»





Ο Ιερώνυμος έκανε μια σιββυλική δήλωση κατά τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου, ότι αυτός θα έχει την τελευταία λέξη...



ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ;

ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΩΣ ΜΟΝΟΚΡΑΤΩΡ;

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙ...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου