Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ-ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Ο ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ  ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ«ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ! ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!»



Οργή Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος: Να ακυρωθεί η επαίσχυντη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου

Έντονη είναι η αντίδραση των κληρικών με αφορμή την συμφωνία στην οποία κατέληξαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη σχέση Κράτους-Εκκλησίας. 

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος-συνδικαλιστικό όργανο των κληρικών όλης της χώρας ζητά με ανακοίνωσή του από τους Μητροπολίτες να σταματήσουν την «επαίσχυντη συμφωνία Ιερωνύμου -Τσίπρα» και  προειδοποιούν ότι δεν θα μείνουν σε αυτή μόνο την αντίδραση.

Οι κληρικοί αντιδρούν ειδικά στην παράγραφο της συμφωνίας σύμφωνα με την οποία «το Ελληνικό Δημόσιο και η Εκκλησία αναγνωρίζουν ότι οι κληρικοί δεν θα νοούνται στο εξής ως δημόσιοι υπάλληλοι και ως εκ τούτου διαγράφονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών».

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος δηλώνει ότι «θα δώσει αγώνες για να παραμείνει ως συμβατική υποχρέωση του κράτους η μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου, ως έχει, ως αντάλλαγμα για τα όσα έχει προσφέρει η Εκκλησία προς την πολιτεία» και τονίζει ότι «Ο καιρός του σιγάν έληξε για τους Κληρικούς. Είμαστε πλέον στον καιρό του λαλείν και του πράττειν». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

«ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ …………!!!!!!!!

Καλούμε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ακυρώσουν στην Ιεραρχία τα προ καιρού συμφωνηθέντα Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού.

Ο ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα δώσει αγώνες για να παραμείνει ως συμβατική υποχρέωση του κράτους η μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου, ως έχει, ως αντάλλαγμα για τα όσα έχει προσφέρει η Εκκλησία προς την πολιτεία.

Οι αντιδράσεις μας πρόκειται να είναι μαζικές και πρωτόγνωρες στην ελληνική ιστορία.

Ο απλός παπάς από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, από τα Επτάνησα μέχρι και τα Δωδεκάνησα θα ξεσηκωθεί και θα ταυτισθεί μαζί μας σε αγώνες όχι μόνο για τα εφημεριακά δίκαια αλλά και για την διατήρηση της Ελληνορθοδόξου παραδόσεως μας. Άλλωστε, αυτός είναι που βάσταξε και βαστά μαζί με τους λαϊκούς αδελφούς μας, το βάρος της κρίσης και συνεχίζει την ολοπρόθυμη προσφορά του και τον συντονισμό πλήθους εθελοντικών δράσεων.

Ο καιρός του σιγάν έληξε για τους Κληρικούς. Είμαστε πλέον στον καιρό του λαλείν και του πράττειν.

Αισθανόμεθα προδομένοι από όσους συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις για την λήψη των αποφάσεων, ερήμην των άμεσα ενδιαφερομένων που είναι οι Εφημέριοι της Ελλάδος και το χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Σε μια χώρα που ξεπουλώνται τα πάντα δεν θα περιμένουμε το επόμενο χτύπημα που πλήττει την πίστη.

Καλούμε και τον λαό ο οποίος ζει μαύρες μέρες με ανέχεια και αγωνιά για το μέλλον να στηρίξει τους Κληρικούς και την Εκκλησία της Πατρίδας μας .

Έχουν καταφέρει μερικοί από καιρό να στρέψουν μέρος του λαού εναντίον του Κλήρου, εξυπηρετώντας άνομα συμφέροντα, επιζητώντας να εξασθενήσουν τον ρόλο του παπά στην Ελληνική κοινωνία.

Ο ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα πράξει τα δέοντα να ακυρωθεί η επαίσχυντη για αυτούς συμφωνία προβαίνοντας σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Σε κάθε δύσκολη εποχή της Ελληνικής ιστορίας όποιος τα έβαλε με την Εκκλησία ηττήθηκε κατά κράτος.

Αυτοί που δεν μας ήθελαν συνομιλητές στις δόλιες διαπραγματεύσεις τους, τώρα θα μας βρουν μπροστά τους».


«Δεν είναι συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας - Έγινε μεταξύ δύο προσώπων»

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας, πατήρ  Γεώργιος Βαμβακίδης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου τον οποίο δεν αναγνωρίζει πλέον ως εκπρόσωπο της Εκκλησίας και ότι έχει δική του προσωπική ατζέντα

Ο π. Γεώργιος Βαμβακίδης τόνισε ότι δεν έχει περάσει ένας μήνας από την ολοκλήρωση των εργασιών της Ιεραρχίας. Και πως τις ημέρες που συνεδρίαζε, δεν υπήρχε στην ημερήσια διάταξη το θέμα ούτε και έγινε αναφορά από τον Αρχιεπίσκοπο. «Δεν είναι συμφωνία Εκκλησίας – Κράτους, είναι συμφωνία δύο προσώπων», κατέληξε.

 Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, Καλημέρα Ελλάδα, τόνισε πως ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος «συζήτησαν για εμάς χωρίς εμάς» και πως «αισθανόμαστε προδομένοι».

Εξέφρασε δε την άποψη πως «η συμφωνία δεν θα επικυρωθεί από το σύνολο της ιεραρχίας. Αν δεν γίνει αυτό οι αντιδράσεις θα είναι πολύ μεγάλες. Θα δουν τον Παπαφλέσσα και οι δικές μας αντιδράσεις δεν θα έχουν κουκούλες». .

Τέλος, έστειλε μήνυμα και στους βουλευτές σημειώνοντας ότι ο αριθμός των κληρικών και των οικογενειών τους ως ψηφοφόρων δεν είναι ευκαταφρόνητος. «Ας το αντιληφθούν όσοι θελήσουν να ψηφίσουν την συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας,   Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής, επίσης διαχωρίζει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από την Εκκλησία και αναφέρει ότι δεν την εκπροσωπεί

Είπε πως πρόκειται για «ειλημμένη απόφαση του Ιερώνυμου, χωρίς να ερωτηθεί η Ιερά Σύνοδος και οι ιερείς».

Εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου, καθώς όπως είπε, έλαβε μια απόφαση ερήμην τους. «Είναι κατόπιν εορτής η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Είναι μια αυθαίρετη απόφαση του Αρχιεπισκόπου μόνο, δεν ερωτήθηκε ούτε καν η Ιεραρχία

Τόσες σοβαρές αποφάσεις λαμβάνονται κατόπιν μελέτης. Μελέτη διέπραξε μόνος του ο Αρχιεπίσκοπος, χωρίς να ρωτήσει τους άμεσα ενδιαφερόμενους που είναι οι κληρικοί».

Ο  πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας όμως
 προειδοποίησε και για κινητοποιήσεις. «Δεν πιστεύουμε τίποτα πια. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να μας ξημερώσει, είμαστε σε ετοιμότητα και θα προσπαθήσουμε όσο περνάει από το χέρι μας να ανατρέψουμε την απόφαση αυτή».

Από την πλευρά ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ
εμφανίστηκε αντίθετος στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης. Κάλεσε μάλιστα όποιον θέλει να αλλάξει τα άρθρα του Συντάγματος «να πάει να το υπογράψει στον τάφο του Κολοκοτρώνη» αλλά και «να πάει στη Βουλή τα κόκαλα της Μπουμπουλίνας και του Κανάρη».

Τα μάζεψε ο Ιερώνυμος μετά την κατακραυγή του κλήρου!

Σχετική εικόνα

Μετά την κατακραυγή των κληρικών, που προκάλεσε η συμφωνία του με τον Τσίπρα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «ανέκρουσε πρύμναν» και προχώρησε σε δηλώσεις «διπλωματικής υποχώρησης»:

«Ό,τι θα κάνουμε, θα είναι μέσα οι ιερείς» είπε ο κ. Ιερώνυμος μετά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.


Δήλωσε δε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει κάποια συμφωνία αλλά μόνο η πρόθεση συμφωνίας!

«Υπάρχει διαφορά: άλλο συμφωνία και άλλο πρόθεση να συμφωνήσουμε», επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος, συμπληρώνοντας «Τι έγινε χθες; Η Πολιτεία και η Εκκλησία δείξαμε διάθεση να λύσουμε προβλήματα που υπάρχουν εδώ και έναν αιώνα. Αυτό θέλουμε να κάνουμε, να υπάρξει μια συμφωνία».


«Πρέπει να πούμε στους ιερείς μας, διότι αυτοί ανησυχούν, πως ότι είναι να γίνει, θα το κάνουμε μαζί. Δεν θα καταλήξουμε σε ένα σημείο το οποίο δεν θα θέλουν οι ιερείς».

ΣΧΟΛΙΟ ΟΙΜΟΥ- ΑΘΗΝΑΣ

 Όπως λέει ο λαός: «Κι ο "άγιος" φοβέρα θέλει»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου