Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

«ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ» ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ(;) ΦΟΙΤΗΤΕΣ(;)

 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ(;) ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 

ΒΙΝΤΕΟ


Μεγάλη ένταση χθες  νωρίς το πρωί στο Πολυτεχνείο όταν έφτασε εκεί αντιπροσωπεία από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να καταθέσει στεφάνι.

Όπως φάνηκε και από τα πλάνα που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, με φόντο το σύνθημα «ΕΞΩ ΑΠΟ Ε.Ε.-ΕΥΡΩ-ΝΑΤΟ» αλλἀ και εκείνο το παλιό αυθεντικό σύνθημα του Πολυτεχνείου «ΕΞΩ το ΝΑΤΟ» πλήθος συγκεντρωμένων φοιτητών(;)αντιλήφθηκε την παρουσία τους την ώρα που προσπαθούσαν να εισέλθουν για να καταθέσουν το στεφάνι, στράφηκε εναντίον τους και τους προπηλάκισε.



Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, αυτοί που προπηλακίστηκαν ήταν ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Κώστας Γαβρόγλου, ο Παναγιώτης Ρήγας, ο Νίκος Φίλης αλλά και οι Γιώργος Δρίτσας, ο Νίκος Τόσκας, Γιάννης Μανιός οι οποίοι τελικά δεν κατάφεραν να μπουν στον χώρο.



Ο Παναγιώτης Ρήγας μετά την επίθεση σχολίασε:

«Αυτό που σήμερα εδώ διαμορφώθηκε δεν τιμά τους αγώνες εκείνης της γενιάς» Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός σημείωσε: «Είναι οι αυριανοί φασίστες εν δυνάμει. Δεν θα τους αφήσει ο λαός, όμως, είναι μια αισχρή φασιστική μειοψηφία»



«Πρόκειται για ενέργειες κάποιων οι οποίοι προσπαθούν να εμποδίσουν τη δημοκρατική έκφραση ανθρώπων που θέλουν να τιμήσουν τους αγώνες που έγιναν εκείνη την εποχή», σχολίασε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

«Τα θέματα αυτά είναι σοβαρά» και «πρέπει να αντιμετωπίζονται με δημοκρατικές διαδικασίες», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, με αφορμή την ένταση που επικράτησε στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Ο Γαβρόγλου τόνισε, επίσης, ότι «οι μέρες αυτές είναι αυτές που φέρνουν στο νου μας όχι μόνο τις θυσίες των παιδιών που έδωσαν τον αγώνα και σημάδεψαν το τέλος της δικτατορίας, αλλά και την εμμονή που είχαν να κατοχυρώσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες, υπενθυμίζοντας ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη και κάθε μέρα πρέπει να κερδίζεται και να διευρύνεται με τους καθημερινούς αγώνες μας».

Λίγες στιγμές αργότερα, έφτασαν στον χώρο του Πολυτεχνείου προκειμένου να καταθέσουν στεφάνια στελέχη του ΚΚΕ, τα οποία εισήθλαν κανονικά, χωρίς πρόβλημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το επεισόδιο

«Το Πολυτεχνείο συμβολίζει τον αγώνα για ελευθερία. Όσοι τραμπουκίζουν κι εμποδίζουν εκπροσώπους πολιτικών οργανώσεων να καταθέσουν στεφάνια, στο όνομα της υπεράσπισης κάποιων δικών τους ιδεών, αρνούνται το ίδιο το νόημα της εξέγερσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




Ασχέτως αν οι προπηλακίζοντες είναι φοιτητές ή όχι, ασχέτως αν τραμπουκίζουν όπως λέει η ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ή όχι, ασχέτως  αν είναι οι αυριανοί φασίστες όπως λέει ο Μανιός ή όχι, το να καταθέτουν στο Πολυτεχνείο στεφάνι  οι ψευτοαριστεροί που έχουν γίνει δωσίλογοι της γερμανικής οικονομικής κατοχής,  είναι τουλάχιστον σχήμα οξύμωρο!

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου