Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ«ΣΚΛΗΡΟΝ ΣΟΙ ΠΡΟΣ ΚΕΝΤΡΑ ΛΑΚΤΙΖΕΙΝ»


IEΡO ΟΧΙ ΣΤΟ «ΑΝIEΡO DEAL» 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ
ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΕΓΩ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ»!ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ:«ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΟΝ...ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΣΚΟ!




Ομόφωνα η  Ιεραρχία με απόφαση της ανατρέπει το  «ανίερο deal» Τσίπρα-Ιερώνυμου, Έτσι οι κληρικοί θα παραμείνουν στο μισθολόγιο του δημοσίου, αντί να μετατραπούν σε «αεροεπιδοτούμενους ζητιάνους» .


Ως καλός πολιτικάντης ο Ιερώνυμος κατέβασε τρεις προτάσεις:

1. Κάλεσε τους αρχιερείς να εγκρίνουν τις προτάσεις που διαμόρφωσε η Εκκλησία από κοινού με την πολιτεία

2. Πρότεινε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να προχωρήσει στη δημιουργία Νομοπαρασκευαστικής Ομάδας Εργασίας, η οποία θα απαρτίζεται από αρχιερείς με νομικές γνώσεις, νομικούς συμβούλους της Εκκλησίας της Ελλάδος και κληρικούς, οι οποίοι θα εργαστούν από κοινού με την Πολιτεία για να καταλήξουν στην επιθυμητή Συμφωνία Εκκλησίας-Κράτους.

3. Διαβεβαίωσε ότι θα εξασφαλίσει το ποσό που απαιτείται για την μισθοδοσία του κλήρου, προτείνοντας ακόμη και να συμπεριληφθεί στην Αναθεώρηση του Συντάγματος. 

Με λίγα λόγια «πέταξε την μπάλα στην εξέδρα».

Τελικά υιοθετήθηκε η δεύτερη πρόταση του Ιερωνύμου για 
«Σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής και διάλογο με το Κράτος» που πάει να πει τίποτε! 

Οι συνοδικοί ιεράρχες έθεσαν ως «κόκκινη γραμμή» να παραμείνει το υφιστάμενο καθεστώς για τη μισθοδοσία.

Συζητούν δηλαδή άμεσα οτιδήποτε άλλο εκτός από το ζήτημα της αλλαγής καθεστώτος στη μισθοδοσία του κλήρου.

Το «ανίερο deal» Τσίπρα-Ιερώνυμου ανατράπηκε γιατί οι αντίθετοι με αυτό μητροπολίτες ήταν περισσότεροι και αν ο Ιερώνυμος επέμενε, θα τον έριχναν ακόμα και σήμερα από τον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Ηδη πάντως ξεκίνησε η «αντίστροφη μέτρηση» για τον Ιερώνυμο ως Αρχιεπίσκοπο. Κομβικό στοιχείο είναι ότι αντίθετοι με εκείνον ήταν οι μητροπολίτες Σπάρτης και Μεσογαίας. 

Δική μας εσωτερική «πληροφορία» είναι ότι πρόκειται για τον «ενδιάμεσο» (Σπάρτης) και τον επόμενο (Μεσογαίας) αρχιεπίσκοπο! 

Ο Τσίπρας ως δικτατορίσκος αντέδρασε πεισμωμένα και δήλωσε δια του γραφείου του ότι « δεν μπορεί να παραμείνει το καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών ως έχει» ενώ τόνισε πως αυτό «είναι αποκλειστικό θέμα της Πολιτείας» 

Είναι δηλαδή αποφασισμένος να προχωρήσει μονομερώς στις απολύσεις 10.000 κληρικών, αφού άλλωστε έχει δώσει την υπόσχεση στην πελατεία του κόμματος ότι θα κάνει 18.000 προσλήψεις... 

Ο Ιερώνυμος σαν καλό και υπάκουο παιδί, έσπευσε να απαντήσει αμέσως χαιρετίζοντας την δήλωση του πρωθυπουργού! 

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού 

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατέληξε ομοφώνως στην απόφαση να συνεχιστεί ο διάλογος Πολιτείας – Εκκλησίας στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. 

(Σαν στο ανέκδοτο:«Ευτυχώς δεν πάθαμε και τίποτε»!) 

Ως εκ τούτου, η Ελληνική Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση Σχεδίου Νόμου, στο πλαίσιο του Κοινού Ανακοινωθέντος της 6ης Νοεμβρίου, που αποτελεί ένα ιστορικό βήμα για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους. 

Το Σχέδιο Νόμου θα τεθεί σε γνώση της Ειδικής Επιτροπής της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πριν κατατεθεί στη Βουλή. Το δε καθεστώς της μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών, αποτελεί –σε κάθε περίπτωση- ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας


Ιερώνυμος: «Με ικανοποίηση χαιρετίζω την δήλωση του κ. Πρωθυπουργού σχετικά με την σημερινή ομόφωνη απόφαση της έκτακτης Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και την συνέχιση του ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. 

Η από κοινού συνεργασία αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα για την εμβάθυνση των διακριτών μας ρόλων στο πλαίσιο πάντα της από κοινού εξυπηρέτησης των συμφερόντων του λαού μας». 

Όμως παρά τα όσα λέει ο Ιερώνυμος σαν καλό και υπάκουο παιδάκι, κάθε άλλο παρά εύκολο είναι, να απολύσει ο Τσίπρας 10.000 ιερείς χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Συνόδου, γιατί η εξέλιξη θα είναι τέτοια που θα θέσει σοβαρά νομικά ζητήματα για την Κυβέρνηση. 


Σε οποιαδήποτε περίπτωση οδεύουμε προς «μετωπική σύγκρουση». 

Πηγές της Ιεραρχίας λένε πως έχει εκτεθεί σε μεγάλο βαθμό ο Τσίπρας και κυριολεκτικά «ξεβρακώθηκε»!


ΤΣΙΠΡΑ, «ΣΚΛΗΡΟΝ ΣΟΙ ΠΡΟΣ ΚΕΝΤΡΑ ΛΑΚΤΙΖΕΙΝ»



1 σχόλιο:

  1. Δυστηχως αλλα μονο ετσι θα ξαναορισουν ορθοτερα οι ιερεις την εννοια της υπακοης προς τον επισκοπο και ποτε αυτη οφειλεται,αλλα και την εννοια της ομολογιας και υπερασπισης του Χριστου και της εκκλησιας Του

    ΑπάντησηΔιαγραφή