Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

ΜΠΑΧΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ «ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ» ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ: ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

8 ΒΙΝΤΕΟ 15 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ




Εκτεταμένα επεισόδια έγιναν χθες στην περιοχή των Εξαρχείων - Κουκουλοφόροι έσπασαν και έκαψαν τα πάντα - Βροχή από μολότοφ με ορμητήριο το Πολυτεχνείο - Χημικά και ρίψεις νερού από «αύρα» για να σβήσουν οι φωτιές μέσα στο χώρο του ιδρύματος - Επεισόδια και στη Λ.Αλεξάνδρας με έναν τραυματία και οκτώ προσαγωγές


Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η περιοχή των Εξαρχείων: Λίγο μετά το τέλος της πορείας για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου η πρώτη εστία μεγάλης έντασης εκδηλώθηκε έξω από τη ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου διαδηλωτές εκσφενδόνισαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, ενώ τραυματίσθηκε ένας 24χρονος που παρελήφθη από ασθενοφόρο. 

Λίγο μετά τις οκτώμισι το βράδυ τα Εξάρχεια έγιναν πάλι τόπος επεισοδίων με τους κουκουλοφόρους που εμφανίστηκαν πανέτοιμοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες, να καίνε τη Σημαία, να σπάνε και να καταστρέφουν τα πάντα. 

Την ίδια ώρα οι δυνάμεις της έδιναν μάχη να περιορίσουν τους νεαρούς που με ορμητήριο το Πολυτεχνείο, όπου «ταμπουρώθηκαν», εκσφενδόνιζαν μολότοφ και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς. Μάλιστα, λίγο πριν από τις δέκα το βράδυ οι κουκουλοφόροι άναψαν φωτιά και μέσα στο Πολυτεχνείο. 

Η αστυνομία πέρασε «στην αντεπίθεση» επιστρατεύοντας την «Αύρα» για να περιοριστεί η δράση των κουκουλοφόρων και να σβήσουν οι φωτιές μέσα στο χώρο του ιδρύματος με ρίψεις νερού.







 






simaia1
Τουλάχιστον δύο ελληνικές σημαίες έκαψαν οι κουκουλοφόροι στα Εξάρχεια



 


 



 


Περίπου στις επτά το απόγευμα, στα Εξάρχεια αντιεξουσιαστές με ορμητήριο το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου είχαν αρχίσει να στήνουν οδοφράγματα, ενώ λίγο αργότερα έπεσαν οι πρώτες μολότοφ στην οδό Στουρνάρα. 

Τα επεισόδια πλέον επεκτάθηκαν στην Πατησίων, ενώ έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους. Οι μολότοφ πέφτουν βροχή, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών. 

Εξω από τη ΓΑΔΑ έγιναν οκτώ προσαγωγές υπόπτων για συμμετοχή στα επεισόδια. 


Λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ αντιεξουσιαστές με σιδηροτροχό έκοψαν την πύλη του Πολυτεχνείου. 

Η αστυνομία επιστράτευσε μετά από χρόνια μία «αύρα», που από την Πατησίων έριχνε με πίεση νερό μέσα στο Πολυτεχνείο. Οι αντιεξουσιαστές έκαναν στόχο τους την «αύρα» με αποτέλεσμα δυνάμεις των ΜΑΤ να εφορμήσουν προσπαθώντας να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους.



 




 


molot19

molot18
molot20
molot14
molot15
molot16
molot17








molot1
molot2
molot5
epei1
episo






molot3
ΠΗΓΗ


Οι «μάχες» μένονταν μέχρι αργά την νύχτα...


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου