Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Η ΣΤΑΥΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ...ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΗΜΩΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΜΕΓΑ ΕΣΤΙ… 





Γράφει  ο Γεωκών


ΤΟ 2017 ο δημοσιογραφος Ιγνατιου εγραψε : ‘’ Τι σημαδεύει τελικά μια γενιά, έναν λαό; Οι τραγωδίες και οι καταστροφές ή η λήθη που επιβάλλει ο νεοπλουτισμός και ο ωχαδελφισμός; 


Τι μπορεί να συνοδεύσει τους ανθρώπους σε ολόκληρη τη ζωή; Η περηφάνια του «δεν ξεχνώ» στην πράξη ή κατ΄επιλογή αμνησία, που επιτρέπει φτηνές συναλλαγές με τον κατακτητή; Όλες οι απαντήσεις βρίσκονται βαθιά στη συνείδηση του καθενός. …

Η κατοχή έγινε μέρος της ζωής και η απελευθέρωση αποτελεί απαγορευμένη λέξη, ενοχλητική για τους διαχειριστές ( του κυπριακού )και τους εν δυνάμει μεσολαβητές. Η αμνησία είναι τελικά το φάρμακο στον φόβο των ηττημένων μυαλών. ‘’ 

Το μήνυμα μου στους απανταχού Έλληνες, ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 

Η Κύπρος, φέρει για 45 τώρα χρόνια το στίγμα της κατοχής, το 40 % των εδαφών της είναι τουρκοκρατούμενα, και οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τις περιούσιες τους. 

Οι σημαίες της Τουρκίας και τα τουρκικά σύμβολα ξυπνούν καθημερινά αισθήματα αγανάκτησης και ξύνουν πληγές, μετά από 45 ολόκληρα χρόνια οι σκιές των τουρκικών αεροπλάνων εξακολουθούν να πέφτουν πάνω στην ελεύθερη Κύπρο, η απειλή όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να την εξωραΐσουν, είναι και θα είναι εδώ μέχρι που το ισοζύγιο δυνάμεων να ανατραπεί οριστικά, ένα ισοζύγιο δυνάμεων που δεν είναι μόνο στρατιωτικό αλλά πάνω από όλα ηθικό. 

Βλέπουμε καθημερινά την πραγματικότητα και ο πόνος μας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, όπως έγραψα πριν λίγες μέρες κοιμόμαστε με το όπλο κάτω από το κρεβάτι μας, αγωνιώντας για το μέλλον αυτού του τόπου, για το μέλλον των παιδιών μας, και δεν γνωρίζουμε τι θα ξημερώσει για μας αύριο, και αν θα υπάρξει αύριο. 

Το μοναδικό μας στήριγμα πέραν της αποφασιστικότητας μας να φυλαξουμε γερά τις Θερμοπύλες είναι η Ελλάδα, κοινή η μοίρα κοινή η οδύνη κοινό το μέλλον τίποτα δεν μας χωρίζει, είμαστε ένα έθνος, και έχουμε ένα ενιαίο χώρο να υπερασπίσουμε. 

Στέλλω ένα μήνυμα παντού, ο Ελληνισμός της Κύπρου δεν είναι τόσο αφελής ώστε να θεωρήσει τις προσεγγίσεις και φιλίες με τον τούρκο κατακτητή ως γεφύρωμα μεταξύ δυο λαών…. 

ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΗΜΩΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΜΕΓΑ ΕΣΤΙ και δεν θεραπεύεται με ημίμετρα 

Το χάσμα πήρε βάθος άμετρο και έγινε βάραθρο με το αίμα εκείνων που ελεύθεροι από κάθε μικρότητα έδωσαν την ζωην τους με μόνο τους έγκλημα ότι υπηρέτησαν και αγάπησαν πολύ την ελευθερία. 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΓΚΡΙΖΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ. 

Και μην ξεχνάτε, Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, και όσο υπάρχει ψυχή Ελληνική σ’αυτην την γη θα αγωνίζεται έως οτου η σημαία της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ θα κυματίζει σε μια ελεύθερη, Χριστιανική και Ελληνική Κύπρο. 

Το Νησί μας οδεύει τώρα προς τον Γολγοθά του, σε λίγο όμως θα σημάνουν χαρμόσυνα της Ανάστασης οι καμπάνες, ο εχθρός θα φύγει και η Κύπρος θα φορέσει το λαμπρό χιτώνα του νικητή το ένδυμα της …ΔΟΞΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΡΙΑΜΒΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου