Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Ο ΒΑΝ ΡΟΥΦΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΨΕΥΔΟΕΒΡΑΙΟ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟ!


ΟΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΜΕ ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ




Είναι γνωστό ότι οι υπηρέτες της κατεστημένης τάξης πραγμάτων επιδιώκουν να έχουν σε κάθε στιγμή τις απαραίτητες πολιτικές εφεδρείες, οι οποίες να βρίσκονται σε θέση να αντικαταστήσουν τις επικεφαλής κυβερνητικές δυνάμεις διατηρώντας, ωστόσο, ανέγγιχτες τις πολιτικές που επιβάλλει η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, δηλαδή το άνοιγμα και την απελευθέρωση των αγορών από κάθε εμπόδιο κοινωνικού ελέγχου. 

Με άλλα λόγια, η παραπάνω περιγραφή αποτελεί την εφαρμογή του ρητού ότι «τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν για να παραμείνουν ίδια». 

Έτσι, κατά τα πρώτα μνημονιακά χρόνια γίναμε μάρτυρες της σταδιακής ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποτίθεται πρέσβευε την απάντηση στην εξοντωτική λιτότητα (που είναι απλώς το σύμπτωμα του ανοίγματος και της απελευθέρωσης των αγορών που επιβάλλει η ΕΕ), χωρίς παρόλα αυτά να διαφοροποιείται ούτε στο ελάχιστο από τις βασικές πολιτικές επιλογές που υιοθετούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δηλαδή την ουσιαστική αποδοχή όλων των συνθηκών της ΕΕ που διαμορφώνουν το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει οδηγήσει στη σημερινή καταστροφή. 

Συνεπώς, είχαμε το αναπόφευκτο αποτέλεσμα που είχαμε προβλέψει από τότε: τη συνέχιση των ίδιων πολιτικών που αποτελούν μονόδρομο για τις ντόπιες και τις υπερεθνικές ελίτ και μάλιστα αυτή τη φορά με «αριστερό» προσωπείο, αφοπλίζοντας τις όποιες λαϊκές αντιστάσεις.

Αντίστοιχα, στη ΣΥΡΙΖΑ εποχή δημιουργούνται, από το 2015 και μετά, οι νέες εφεδρείες οι οποίες είναι έτοιμες κάνοντας απλώς τη δουλειά τους να προσφέρουν νέες αυταπάτες «αντίστασης» στο πόπολο, εγκλωβίζοντας τα λαϊκά στρώματα σε ψευδο-επιλογές εντός του πλαισίου που ορίζει η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση. 

Ίσως η πιο τρανή εφεδρεία που προβάλλεται άγρια από κατεστημένα και εναλλακτικά μίντια της Ελλάδας αλλά, κυρίως, του εξωτερικού και η οποία, δυστυχώς, καταφέρνει να εξαπατά ένα κομμάτι κόσμου, είναι αυτή του DIEM25 ή στα παρ’ ημίν, του MέΡΑ 25 του Βαρουφάκη.

Σκοπός αυτού του σύντομου σημειώματος είναι να αναδείξει τις σχέσεις που διατηρεί αυτός ο διεθνούς βεληνεκούς πολιτικός απατεώνας με τον γνωστό κερδοσκόπο και χρηματοδότη ποικίλων ΜΚΟ που σκοπεύουν έμμεσα ή άμεσα στην υπονόμευση της εθνικής κυριαρχίας και στην επιβολή της Νέας Διεθνούς Τάξης, τον Τζόρτζ Σόρος, με αφορμή τα πρόσφατα σχόλια Βαρουφάκη περί υποτιθέμενου τηλεφωνήματος Σόρος στον Τσίπρα τον Ιούλιο του 2015 για την αποπομπή του τότε Υπουργού Οικονομικών. 

Και αυτό γιατί η απόδειξη των σχέσεων αυτών αποτελεί μία ακόμα αναίρεση της δήθεν αντισυστημικότητας του καθ’ όλα παγκοσμιοποιητή και βγαλμένου από τα σπλάχνα του συστήματος Βαρουφάκη, που έχει στηρίξει κάθε πολιτική της Υπερεθνικής Ελίτ τα τελευταία χρόνια κατασυκοφαντώντας τα κινήματα για την εθνική και οικονομική κυριαρχία που έχουν γιγαντωθεί σε όλη την Ευρώπη. 

Έτσι, αυτό το όργανο της ελεγχόμενης αντιπολίτευσης που έχει δημιουργήσει η Υπερεθνική Ελίτ, έχει ταχθεί από «προοδευτική» σκοπιά ενάντια σε κάθε άτυπο λαϊκό κίνημα που αναπτύχθηκε στην Ευρώπη κατά της ΕΕ. 

Από το Brexit που το στήριξε ο Βρετανικός λαός ενάντια στην ασύστολη προπαγάνδα και τρομοκρατία των παγκοσμιοποιητικών μίντια, μέχρι την εκλογή Σαλβίνι στην Ιταλία και τις αποφάσεις του Ορμπάν στην Ουγγαρία έως υποστηρίζοντας με ιδιαίτερο ζήλο τον Μακρόν ενάντια στο δήθεν φασισμό που πρέσβευε η Λεπέν.

Παρ’ όλες τις δηλώσεις Βαρουφάκη, τα στοιχεία που δημοσιεύουμε εδώ αναιρούν πλήρως τους ισχυρισμούς του επικεφαλής του MέΡΑ 25 και καταδεικνύουν τις άμεσες σχέσεις που διατηρεί με τον Σόρος, ιδιαίτερα μετά το 2015. Πιο συγκεκριμένα, στις 4 Μαΐου 2016 ο πρώην Υπουργός Οικονομικών συμμετείχε (για δεύτερη φορά) σε συνέδριο του think tank «Ινστιτούτο Νέας Οικονομικής Σκέψης» (Institute for New Economic Thinking – INET) με τίτλο «Το Μέλλον της Εργασίας». 

Το επιλήψιμο της υπόθεσης βρίσκεται στο γεγονός ότι ιδρυτής του εν λόγω think tank είναι ο ίδιος ο Σόρος, ο οποίος με δωρεά 50 εκ. δολαρίων επέτρεψε στο Ινστιτούτο να εκκινήσει το 2009 τις εργασίες του.

Επιπλέον, τον Φλεβάρη του 2017 είδαμε τον Βαρουφάκη να παρελαύνει μαζί με άλλα αστέρια του διεθνούς «εναλλακτικού» κατεστημένου στο σποτ προώθησης του δημοσιογραφικού Open Democracy, γνωστού για τις ιδεολογικές πλάτες που έχει προσφέρει στους «εξεγερμένους» της Λιβύης και της Συρίας με σκοπό την ανατροπή των εθνικοαπελευθερωτικών καθεστώτων του Καντάφι και του Άσσαντ αντίστοιχα.

 Βεβαίως, και αυτό το ίδρυμα έχει ως πρωταρχικό χρηματοδότη τον Τζόρτζ Σόρος, ο οποίος μέσω του Open Society Foundation αποτελεί τον βασικό του σπόνσορα.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε τη δημοσίευση πληθώρας άρθρων του Βαρουφάκη και, ιδιαίτερα, του μανιφέστου για μία «Προοδευτική Διεθνή» στην ιστοσελίδα “Project Syndicate”, η οποία όχι μόνο χρηματοδοτείται άμεσα από τον Σόρος αλλά, όπως τονίζει ο αναλυτής Andrew Korybko στο άρθρο του με τίτλο «Βαρουφάκης: Η αποκάλυψη του αντι-δούρειου ίππου», αποτελεί τη βασική πλατφόρμα δημοσίευσης των άρθρων του δισεκατομμυριούχου κερδοσκόπου.

Βεβαίως, όπως έχει εκτενώς αναλύσει ο Τάκης Φωτόπουλος στο «Η Νέα Διεθνή Τάξη εν Δράσει», το Μανιφέστο του DiEM25 αποτελεί την επιτομή της παγκοσμιοποιητικής «Αριστεράς», καθώς «(…) δεν υπάρχει ούτε λέξη για τις Πολυεθνικές Επιχειρήσεις (…), ομοίως δεν γίνεται καμία αναφορά στους διεθνείς οικονομικούς θεσμούς, οι οποίου ελέγχονται από την Υπερεθνική Ελίτ, ούτε βέβαια στον – παρασκηνιακό – ρόλο τους στον καθορισμό των αποφάσεων της ΕΕ (οικονομικών, πολιτικών αλλά και πολιτιστικών). 

Προφανώς, η «παράλειψη» αυτή κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, ιδιαίτερα όταν σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι ευγενείς χορηγοί (όχι μόνο επικοινωνίας!) της σεμνής αυτής προσπάθειας…». 

Και φυσικά ο Eλληνικός λαός δεν θα πρέπει να ξεχνάει (όσο κι αν προσπαθούν τα «εναλλακτικά» μίντια της παγκοσμιοποιητικής «αριστεράς») ότι ήταν ο Βαρουφάκης αυτός ο οποίος υπέγραψε με την τρόικα τον Φεβρουάριο του 2015 τη συμφωνία-παράταση που ήταν το προπαρασκευαστικό στάδιο για το καταστροφικό μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφτηκε το καλοκαίρι του ίδιου έτους.

Επομένως, οι στενές σχέσεις του Βαρουφάκη με «προσωπικότητες» τύπου Σόρος, που έχουν αναλάβει τη μαζική προπαγάνδα της παγκοσμιοποίησης και των «αξιών» της ενώ συγχρόνως κάνουν το παν για την προώθηση των στόχων της Υ/Ε που διαχειρίζεται τη ΝΔΤ (όπως για παράδειγμα η χρηματοδότηση ΜΚΟ που «διευκολύνουν» τη μαζική μετανάστευση από το Νότο στο Βορρά ώστε να συμπιέσουν το κόστος παραγωγής των Πολυεθνικών συμβάλλοντας στην καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων), δικαιολογούνται και από το γεγονός ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν αγγίζουν επ’ ουδενί τους μηχανισμούς της παγκοσμιοποίησης, αλλά αντίθετα επιδιώκουν να τη μασκαρέψουν με έναν «προοδευτικό» μανδύα ενάντια στα ανερχόμενα κινήματα για την εθνική και οικονομική κυριαρχία που ανεβαίνουν μαζικά σε όλη την Ευρώπη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου