Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ


ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟ

2 ΒΙΝΤΕΟΤώρα που οι "ηγέτες" μας, πολιτικοί και εκκλησιαστικοί, περιμένουν πως και πως τον πάπα, τον οποίο ο Πατροκοσμάς μας προτρέπει να καταρώμεθα γιατί είναι η αιτία των δεινών, είναι σημαντικό να ξαναθυμηθούμε πως ήταν οι αληθινοί ποιμένες της Εκκλησίας, ο  μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ και ο επίσης μακαριστός Μητροπολίτης Σιατίστης Αντώνιος και να τους συγκρίνουμε με τους σημερινούς προβατόσχημους λύκους...
 
Θαυμαστή εμφάνιση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ στον επίσης μακαριστό Σιατίστης Αντώνιο.

 Το γεγονός διηγείται ο Πρωτοσύγκελος Σιατίστης Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, σε ημερίδα για την αγιασμένη μορφή του μακαριστού, γλυκύτατου και ταπεινότατου Μητροπολίτου Αντωνίου Κόμπου, στο συνεδριακό κέντρο "Διακονία" Θεσσαλονίκης, 22-5-2017 μ.Χ..

ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ: "Ήρθε ο παππούς στον ύπνο μου, μέσα σε πολύ φως. Πω, πω τι φως ήταν εκείνο! Πολύ φως!

  ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΟΣ ΕΦΡΑΙΜ: "Ποιος παππούς Δεσπότη μου";

   ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ: "Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ ήταν! Μου είπε πως μας έχει έννοια στη Σύνοδο... Με το ένα χέρι έπαιρνε τη σύνταξη, με το άλλο την έδινε σε φιλανθρωπίες. Σαρακοστές τσάι και παξιμαδάκι, τον είδα με τα μάτια μου"!

  ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΟΣ ΕΦΡΑΙΜ: "Παραξενεύτηκα, ενώ εκείνος δεν μιλούσε για λίγα λεπτά... Γυρνάει ξαφνικά και μου λέει".

  ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ: "Ξέρεις γιατί έπλεε μέσα στο φως ο Σεραφείμ";

  ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΟΣ ΕΦΡΑΙΜ: "Γιατί Σεβασμιώτατε";

  ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ: "Διότι όταν ρωτήθηκε για τον Πάπα, είπε ότι αυτή δεν είναι "Εκκλησία"! Γι΄ αυτό! Και είχε δίκιο. Έτσι είναι. Χατιρικά τους λέμε "εκκλησίες". Ο Θεός ξέρει γι΄ αυτούς, αλλά και για μας"...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ
Μία σπάνια συνέντευξη του μακαριστού Σεραφείμ στον Γ. Τράγκα
Στο 10.00 μιλάει για την ερώτηση προς τους θεολόγους για το αν είναι ο Παπισμός εκκλησία... 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου