Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ΕAST MED ΘΑ ΓΊΝΕΙ...ΑΜΑ ΒΓΆΛΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΚΕΡΑΤΑ...

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ… ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ!!!




Γράφει ο Δημήτρης Λιάτσος

Ενώ πούλησαν «αέρα κοπανιστό» στο ενεργειακό, με την υπερδιαφήμιση του αγωγού, East Med, αρκεί να αποκολλήσουν την Ελλάδα από τη ρωσική φθηνή αγορά των αγωγών φυσικού αερίου.

Ενώ μας πασάρουν πανάκριβο υγροποιημένο, LNG, με τα αμερικανικά τάνκερ που το προμηθεύονται στην… αγορά spot (που έχει συνήθως ρωσική προέλευση)...τώρα βγαίνει ο λαλίστατος επί παντός επιστητού, πρέσβης Πάιατ, και λέει το… αυτονόητο! Χαρακτηρίζει τον αγωγό East Med, υποθετικό που αν γίνει θα είναι ο πιο ακριβός και ο πιο βαθύς, λέει, αγωγός στην ιστορία!!!

- Αμερικανικό «χαστούκι» στον East Med, έχει τίτλο το εκδοτικό NEWSBREAK, αναφερόμενο στις απείρου κάλους λεκτικές πιρουέτες του Αμερικανού που «πουλάει αέρα κοπανιστό» στην ελληνική ηγεσία εδώ και μια εξαετία!

Λες και… κανείς ως τώρα δεν ήξερε τα απύθμενα βάθη της Μεσογείου και το δαιδαλώδες και πανάκριβο έργο που προτείνανε…

Η χώρα του «αεράτου» πρέσβη θα ακολουθήσει αυτό που θα αποφασίσουν οι αγορές, μας εξηγεί!!! Σώπα… Και με ύφος… παίκτη του πόκερ μας «ενημερώνει» ότι αν και όταν εξορυχθούν, τα αποθέματα δεν θα αποτελέσουν την μακροχρόνια απάντηση στο θέμα ενέργειας στον πλανήτη!
(σ.σ. εμ βέβαια τώρα παίζει η πράσινη ενέργεια)

Μόνο που αυτά τα τόσο… αποκαλυπτικά του «αθεράπευτου φιλέλληνα», Πάιατ, όταν τα γράφαμε πριν 2-3 χρόνια, στηριζόμενοι σε στοιχεία ειδικών επιστημόνων, μας λοιδορούσαν ως «πληρωμένους κονδυλοφόρους της ΓΚΑΖΠΡΟΜ»!

Ο κάθε Τζέφρι Πάιατ επιδιώκει απεγνωσμένα να σκαρφίζεται χολιγουντιανές ιστορίες, αρκεί να κρυφτεί η πραγματικότητα: ότι η ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής μας και της Ευρώπης συνολικά στο βραχύ, μέσο και μακροπρόθεσμο διάστημα έχει… ονοματεπώνυμο! Ρωσικοί αγωγοί, ρωσικό LNG!!!


Τα υπόλοιπα είναι…αμερικανιές!!!
Πόκερ, μπλόφα…Αλλά, ποιος ανευθυνοϋπεύθυνος ακούει;;;


ΔΗΜΉΤΡΗΣ ΛΙΑΤΣΟΣ
( Ανταποκριτής στη Μόσχα)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου