Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ

KΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ!


Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής 

Το αφήγημα της κυβέρνησης περί της αποτελεσματικότητας και ασφάλειας των εμβολίων και ως εκ τούτου της ανάγκης εμβολιασμού, που με εκβιαστικό και αντιδημοκρατικό τρόπο προσπαθεί να επιβάλλει, ατόμων που εργάζονται στα νοσοκομεία και σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ για να προστατεύσουν αυτούς που προσέρχονται σε αυτά αρχίζει να καταρρέει!

Αξίζει να υπενθυμίσουμε, ότι οι εργαζόμενοι, σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ, καθώς και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας!

Καταρχήν, σύμφωνα με επιστήμονες έχει διαπιστωθεί, ότι η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να μεταδοθεί και από εμβολιαζομένους! Ενώ σύμφωνα με έναν από τους κυριότερους ερευνητές στη δημιουργία του εμβολίου της Astrazeneca το Sir Andrew Pollard η επίτευξη της ανοσίας της αγέλης είναι παραμύθι! Eσχάτως η Pfizer δήλωσε ότι η αποτελεσματικότητά του εμβoλίου της από τη μόλυνση από τον COVID-19 μειώνεται από το 88% τον πρώτο μήνα της δεύτερης δόσης σε 47% ύστερα από πέντε μήνες δηλαδή σημειώνει πτώση 47%!

Επίσης, το επιχείρημα ότι με το εμβόλιο και να κολλήσεις δεν πρόκειται να νοσήσεις βαριά δε φαίνεται να ισχύει στην περίπτωση του Ισραήλ που είναι ένα από τα κράτη που έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιαζομένων παγκοσμίως καθότι από τα 400 άτομα που νοσηλεύονται με βαριά νόσηση λόγω covid-19 το 64% ήταν πλήρως εμβολιαζομένοι!

Άρα μετά από αυτές τις εξελίξεις η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει άρδην στάση και να σταματήσει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμών και τον κοινωνικό διαχωρισμό στο όνομα της δήθεν προστασίας της δημόσιας υγείας! Αλλιώς μπορεί να πυροδοτηθεί το κοινωνικό κλίμα με κίνδυνο να οδηγηθούμε σε κοινωνική ανάφλεξη με ολέθρια αποτελέσματα!

Επίσης, θα είναι ύποπτη η όλη στάση της και μπορεί δικαίως να κατηγορηθεί ότι προωθεί τη Μεγάλη Επανεκκίνηση στοιχεία της οποίας ταυτίζονται με τη λήψη παράλογων αποφάσεων και μέτρων της κυβέρνησης της ΝΔ, που εφαρμόστηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο από την αρχή του covid-19 (εγκλεισμoί, κλίμα τρομοκρατίας, αστυνομοκρατούμενο κράτος, κοινωνικοί διαχωρισμοί, περιορισμός της Δημοκρατίας, φίμωση και απαξίωση της αντίθετη γνώμης, ηλεκτρονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού, περιορισμός της θρησκευτικής ελευθερίας)!

Αξίζει να επισημανθεί ότι η Μεγάλη Επανεκκίνηση προωθεί τα σχέδια της Ατζέντας 30 (2030) που αποτελεί επιμέρους τμήμα της Ατζέντας 21 (21ος αιώνας), με απώτερο σκοπό τη δημιουργία Παγκόσμιας διακυβέρνησης ή της Παγκόσμιας δικτατορίας του Αντιχρίστου σύμφωνα με την Αποκάλυψη του Ιωάννη!

Απέναντι σε όλα αυτά τα σκοτεινά που βιώνουμε και θα βιώσουμε πρέπει να αντιτάξουμε την πίστη μας προς τον Κύριο με νοερά προσευχή, ειλικρινή μετάνοια, Θεία κοινωνία κατόπιν Θείας εξομολόγησης και ελεημοσύνες! 

Δεν πρέπει να κοινωνούμε αν δεν εξομολογούμαστε, αλλιώς δεν υφίσταται όφελος για μας, αλλά αντιθέτως διαπράττουμε αμαρτία και είναι σαν να λαμβάνουμε ένα φάρμακο χωρίς χρησιμότητα ή όταν προβαίνουμε σε Μετάληψη των Αχράντων του Χριστού Μυστηρίων, αναξίως, κάποιες φορές γίνεται και φωτιά που καίει τα σωθικά από παραχώρηση του Θεού μας για παραδειγματισμό!

Για περισσότερες διευκρινιστικές πληροφορίες επί του θέματος παραθέτω σύνδεσμο με καταγραφή πραγματικού περιστατικού.

Ειδικά, η Θεία εξομολόγηση είναι απαραίτητη για να σωθούν οι ψυχές μας! Δεν πρέπει να διστάζουμε να εξομολογούμαστε! Τα οφέλη που μας προσφέρει επί Γης και στην επουράνια ζωή είναι σημαντικότατα μπροστά στον ενδοιασμό που τυχόν νιώθουμε λόγω ντροπής. 

Αν γνωρίζαμε τι μεγάλη αξία έχει θα σπεύδαμε μαζικά να εξομολογηθούμε! Είναι χρυσός που μας παρέχει ο Θεός! Ο ιερέας που μας εξομολογεί είναι ο πρεσβευτής μας προς τον Θεό! Δεν πρέπει εσκεμμένα να αποκρύπτουμε αμαρτίες στην εξομολόγηση! 

Σε όποιες αμαρτίες και να υποπέσουμε, ακόμα και τις μεγαλύτερες (π.χ. εκτρώσεις, πορνεία, μοιχεία), αν υπάρχει ειλικρινή μετάνοια και τις εξομολογηθούμε ο φιλεύσπλαχνος Θεός μας συγχωρεί! Δοθείσης της ευκαιρίας δεν πρέπει, σύμφωνα με φωτισμένους γέροντες και Μητροπολίτες (π.χ. ιερέας Σάββας Αγιορείτης, Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος) της εκκλησίας μας να προβαίνουμε σε χρήση της μάσκας εντός των Ιερών Ναών κατά την Θεία λειτουργία, γιατί αποτελεί βλασφημία προς το Άγιο Πνεύμα!

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι εκτρώσεις ισοδυναμούν με δολοφονία ανθρώπου και θα πρέπει να αποφεύγονται πάση θυσία ακόμα και για ιατρικούς λόγους καθότι το έμβρυο έχει ψυχή! Κάποιοι αντιτείνουν ότι κάναμε έκτρωση σε ένα έμβρυο γιατί γνωρίζαμε ότι θα εξέλθει προβληματικό από τη γέννα ή υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να κινδυνεύσει η έγκυος. 

Eπιπρόσθετα, οι αποτεφρώσεις που πραγματοποιούνται σε νεκρούς δεν πρέπει να πραγματοποιούνται, γιατί δε συνάδουν με την ορθόδοξη χριστιανική διδασκαλία και ως εκ τούτου δε βοηθάνε στην ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων! 

 Πρέπει πριν κοινωνήσουμε να έχουμε καθαρή καρδιά με συγχωρητική διάθεση για όλους ακόμα και αυτούς που μας έβλαψαν! Η εξομολόγηση έχει διττό ρόλο, καθώς μας ταπεινώνει γιατί ο θεός απεχθάνεται την αλαζονεία και την εωσφορική υπερηφάνεια και μας συνετίζει, ώστε να προσπαθήσουμε να μην επαναλάβουμε τις ίδιες αμαρτίες! 

Επίσης, στη φαρέτρα μας πρέπει να υφίστανται η προσευχή με το κομποσχοίνι, η ειλικρινής μετάνοια, η υπομονή, η συγχωρητική διάθεση προς το συνάνθρωπό μας, ο εκκλησιασμός, η ταπεινότητα, η αγάπη προς τον πλησίον μας εκφρασμένη με φιλανθρωπίες, η νηστεία, το διάβασμα του Ευαγγελίου, του Ψαλτηρίου του Δαβίδ, καθώς και του Μικρού και Μεγάλου Αποδείπνου, η ανάγνωση της Μικρής και Μεγάλης Παράκλησης προς την Υπεραγία Θεοτόκο, το Θεοτοκάριο, καθώς και Παρακλήσεις και μελέτη του βίου των Αγίων!

Επιπρόσθετα, ας λέμε τις εξής προσευχές που βοηθάνε πάρα πολύ : 1. «Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησον με τον αμαρτωλό», 2 «Υπεραγία Θεοτόκε, βοήθει μοι», 3 "Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησον ημάς", 4. «Υπεραγία Θεοτόκε, πρέσβευε υπέρ ημών» και 5. Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς»

Αξίζει να επισημανθεί, ότι οι αγαθοεργίες που πραγματοποιούμαι δεν πρέπει να τις κάνουμε για προσωπική προβολή και επίδειξη δημοσιεύοντάς τες, γιατί δεν επωφελούσαστε πνευματικά! Με άλλα λόγια επιβάλλεται να μη γνωρίζει η δεξιά σου τι ποιεί η αριστερά σου, δηλαδή να μη γνωρίζει το δεξί χέρι τι πράττει το αριστερό!

Eπιπρόσθετα, πρέπει συνεχώς, με κάθε αφορμή και κόστος να ομολογούμε Κύριο και να μη διστάζουμε να πηγαίνουμε για εκκλησιασμό ακόμα και αν τίθεται απαγόρευση, όπως συνέβηκε όλο αυτό το χρονικό διάστημα από την αρχή την εμφάνισης του covid-19! 

Επίσης, επιβάλλεται να κάνουμε το σταυρό και την προσευχή μας σε δημόσιο χώρο αδιαφορώντας για το πώς θα αντιδράσουν άλλοι!  «Είπε ο Κύριος στους μαθητές Του : «Όποιος ομολογήσει μπροστά στους ανθρώπους ότι ανήκει σ’ εμένα, θα τον αναγνωρίσω κι εγώ για δικόν μου μπροστά στον ουράνιο Πατέρα μου. Όποιος όμως με απαρνηθεί μπροστά στους ανθρώπους, θα τον απαρνηθώ κι εγώ μπροστά στον ουράνιο Πατέρα μου»! 

Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα των ομολογητών και των μαρτύρων της εκκλησίας μας στο πέρασμα των αιώνων (Ρωμαϊκή εποχή, EΣΣΔ, Κίνα, Σερβία, Νιγηρία, Ρουμανία, Ινδονησία) που για χάριν της πίστης και της αγάπης τους προς το Χριστό ομολόγησαν, υπέστησαν διωγμούς, φυλακίσεις, εξορίες και πολλές φορές θανάτους! 

 Γι’ αυτό ο Χριστός μας είπε ξεκάθαρα  «η πίστις σου σέσωκέ σε»! Ένας άλλος τρόπος ομολογίας Κυρίου και εκπόρευσης Θείας ευλογιάς και χάρης προς εμάς είναι όταν κάποιος επί παραδείγματι μας χαιρετάει και μας ρωτάει πως είσαι; Και εμείς να ανταπαντούμε λέγοντας καλά Δοξα τω Θεώ!

Εν κατακλείδι, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι είμαστε παροδικοί εδώ καικάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα αναχωρήσουμε για τα ουράνια και την αιωνιότητα! Το ζήτημα είναι όταν έρθει εκείνη η ώρα να φύγουμε έτοιμοι! 

 Πολλές φορές στην καθημερινότητά μας λειτουργούμε ωσάν να υπάρχει πιθανότητα να ζήσουμε αιώνια εδώ, ενώ καθημερινά αποδημούν συγγενείς, φίλοι και γνωστοί μας! 

 Πρέπει να σκεφτούμε πόσο ασήμαντοι είμαστε με την ανθρώπινη λογική- όταν από την αρχή της ανθρωπότητας μέχρι σήμερα έχουν εκδημήσει περίπου108.988.552.251 (https://www.prb.org/) δισεκατομμύρια άνθρωποι- και πόσο σημαντικοί για το Δημιουργό μας που μας καλεί να μετανοήσουμε ειλικρινά και να βελτιωθούμε σαν Χριστιανοί για να σωθούμε και να ζήσουμε αιώνια μαζί του!!

 Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης
Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος
ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού





Υ.Γ.  Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στoν Τριαδικό Θεό (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα), στη μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, του Ιωάννη του Προδρόμου, των Αποστόλων Παύλου και Πέτρου, των δώδεκα Αποστόλων, των Εβδομήκοντα Αποστόλων, των Ευαγγελιστών, των Δικαίων Νώε και Έσδρα, Iωάννη του Δαμασκηνού, Ιωσήφ του Μνήστωρος, Λαζάρου, των  προφητών Ηλία, Ιωήλ, Μωυσή, Ζαχαρία και Αβραάμ, των Αγίων του Θεού Πάντων, Ιούδα του Θαδαίου, Νεκταρίου, Ιωσήφ του Υμνογράφου, του Παϊσίου, Σώζων, Κασσιανής της Υμνογράφου, Δανιήλ του  Κατουνακιώτη, Ευόδου και Ονησιφόρου, Ευψυχίου, Πέτρου ηγούμενου της Μονής του Σωτήρος, Λουκά από την επαρχία Λυκαόνων, Ιωάννη του Θαυματουργού Αρχιεπισκόπου Νοβογορδίας, Σεραπίων του Πσκωφ, Σώζων του Κυπρίου, Ρούφου, Ρουφιανού, Σεβήρου, Αρτεμιδώρου, Αθανασίου Κουλακιώτη του Νεομάρτυρα που μαρτύρησε στη Θεσσαλονίκη,  Σωφρoνίου επισκόπου Αχταλείας της Ιβηρίας, Σεβηριανού του Μεγαλομάρτυρα, Θεοφάνη του Ομολογητή, Χαρίτων, Ρούφου Επισκόπου Θεσσαλονίκης, Αγαθοκλή επισκόπου Κορώνης, Ιωσήφ του θαυματουργού του εν Βελόν, Kiaran, Μηνοδώρας, Μητροδώρας, Νυμφοδώρας, Βαρυψάβα, Πέτρου επισκόπου Νικαίας, Πουλχερίας της βασίλισσας, Απελλή, Λουκά, Κλήμη, Ίας, Ησαΐα κτίτωρ της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου, Ευδοκίας «ἡ παῖς», Παύλου επισκόπου Νικαίας, Πaμμεγίστων Ταξιαρχών, Παύλου του Υπάκουου του «εν τω Σπηλαίω, Θεοδώρας, Ευφρόσυνου του μάγειρα, Διοδώρου, 

Διομήδη & Διδύμου των μαρτύρων, Ίας, Δημητρίου, Ευανθίας και Δημητριανού, Θεοδώρας της Βάστα Πελοποννήσου, Ηλία του Σπηλαιώτη και Αρσενίου, Σεργίου και Γερμανού των θαυματουργών, Καλλινίκου, Αυτονόμου, Κουρνούτου του Ιερομάρτυρα επισκόπου Ικονίου, Ιουλιανού του πρεσβυτέρου Αγκύρας από τη Γαλατία, Θεοδώρου του Ιερομάρτυρα, επισκόπου Αλεξανδρείας, Μακεδονίου, Θεοδούλου και Τατιανού, Δανιήλ του Θασίου, Ωκεανού, Κουρνούτα  του εν την Αχεράν ασκήσαντα, Ανδρονίκου «του εν τη Ατρώα», Albeus, Χρυσοστόμου Σμύρνης και οι συν αυτώ Αγίων Αρχιερέων Γρηγορίου Κυδωνιών, Αμβροσίου Μοσχονησίων, Προκοπίου Ικονίου, Ευθυμίου Ζήλων καθώς και των κληρικών και λαϊκών που σφαγιάσθηκαν κατά την Μικρασιατική Καταστροφή, Κορνηλίου του Εκατόνταρχου, Αριστείδη, Στράτων, Κρονίδη, Λεοντίου και Σεραπίων, Γορδιανού, Σελεύκου και Μακροβίου, Ουαλερίου, Λουκιανού, Ζωτικού και Ηλεί, Μελετίου Πηγά, Πέτρου «του εν τη Ατρώα», Ιεροθέου του Νέου του Ιβηρίτη, Ευφημίας, 

Μελιτινής, Λουντμίλας, Δωρόθεου του εν Αιγύπτω Ερημίτη, Κυπριανού Μητροπολίτη Κιέβου, Κασσιανού ο εν τη Γλυφία, Ninian, Edithac, Νικήτα του Γότθου, Βησσαρίωνα Αρχιεπισκόπου Λαρίσης, Ιωσήφ του Νέου Μητροπολίτη Τιμισοάρας, Συμεών Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, Θεοκλή, Πλακίλλας της Ευσεβέστατης Βασίλισσας, Πάπα, Μακαρίου του Νέου  οσιομάρτυρα, Αριστείδη, Ουαλερίου, Κορνηλίου, Στράτων, Κρονίδη, Λεοντίου και Σεραπίων, Γορδιανού, Σελεύκου και Μακροβίου, Πηγά, Αυτονόμου, Γερασίμου κτήτορα της Ιεράς Μονής 

Αγίας Τριάδος Σουρβία, Πελαγίου Επισκόπου Λευκάδος, Βαλεριανού του νηπίου, Μαξίμου, Φιλοθέου, Μαρτύρων που μαρτύρησαν μαζί με τον Άγιο Νικήτα, Πορφυρίου του  μίμου, Ιωάννης του Νεομάρτυρα  από την Κρήτη, Ακακίου, Νήφωνα, Δύο Κορών, Αριάδνης, Αγαθοκλείας, Σοφίας και Ειρήνης, Ευμενίου του θαυματουργού επισκόπου Γορτύνης, Ρωμύλου της Ραβάνιτσας, Κάστωρ, Ιλαρίων της Όπτινα, των Θεσσαλιώτιδος Αγίων, Τροφίμου,  Σαββατίου και Δορυμέδωνα, Θεοδώρου εκ Ταρσού Αρχιεπισκόπου Καντουαρίας, Θεοδώρου του πρίγκιπα και Δαβίδ και Κωνσταντίνου των υιών του, Κυρίλλου και Μεθοδίου, Εκατό Μαρτύρων από την Αίγυπτο, Αναστασίου του Θαυματουργού του εν Κύπρω και στα εννέα Αγγελικά Τάγματα! Ακόμη, το αφιερώνω στη μνήμη όλων των Ελλήνων, Κυπρίων, Περσών, Αιγυπτίων, Ρώσων, Ρουμάνων, Σέρβων, Τσέχων, Πολωνών, Αφρικανών και Κινέζων Αγίων

Επίσης, το αφιερώνω στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος πατέρα μου Θωμά (Ταξίαρχο ε.α. ελληνικής αστυνομίας), στους αποθανόντες παππούδες μου Βασίλειο Γκατζή (ανάπηρος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940- 1941), Βασίλειο Μακρυγιάννη (συμμετείχε στην εθνική αντίσταση με ένα από τα ένοπλα σώματα του ΕΔΕΣ του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα) στις αποθανούσες γιαγιάδες μου Φανή Μακρυγιάννη (δασκάλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης) και Στυλιανή Γκατζή, στους προπαππούδες μου Ιωάννη Γκατζή (αποθανόντα στην μάχη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων στο Κιλκίς-Λαχανά τον Ιούνιο του 1913), ιερέα Δημήτριο Γκατζή, Σπυρίδων Μακρυγιάννη, Αθανάσιο Σάββα και Θωμά, στις προγιαγιάδες μου Μαρία Μακρυγιάννη, Βασιλική Σάββα, Ευανθία Γκατζή και Φωτεινή, στο θείο μου Δημήτριο, στη θεία μου Ηλιάδα, στο Γεώργιο, τον Ηλία, τον Ιωάννη,  πάππου προς πάππου, στο νονό μου Βασίλειο και στη νονά μου Ελβίρα, στον πνευματικό μου Αρχιμανδρίτη Στέφανο Παπαθανασίου, πάππου προς πάππου, σε όλους τους συγγενείς και φίλους μου, καθώς και σε όλους τους κεκοιμημένους από αρχής κόσμου! Ακόμη, το αφιερώνω στους ζώντες μητέρα μου Μαρία, στην αδερφή μου Στυλιανή (Ινώ) και σε όλους τους ασθενούντες και μη του κόσμου! 

Σας παρακαλώ όποιος μπορεί παρακαλώ ας μνημονεύσει τα παραπάνω ονόματα των  προσφιλών μου προσώπων  στις προσευχές του και ας δώσει να διαβαστούν σε Θείες λειτουργίες, καθότι βοηθιούνται σημαντικά αυτοί που μνημονεύονται και αυτοί που μνημονεύουν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου