Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ: Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ


Του Colin Todhunter 

Σύμφωνα με το Reuters, περισσότεροι από 500.000 αγρότες συμμετείχαν σε συγκέντρωση στην πόλη Muzaffarnagar στο ινδικό κρατίδιο Uttar Pradesh  στις 5 Σεπτεμβρίου. Εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι προσήλθαν σε άλλα συλλαλητήρια στο κρατίδιο.

Ο Rakesh Tikait, εξέχων ηγέτης των αγροτών, δήλωσε ότι αυτό θα δώσει νέα πνοή στο κίνημα διαμαρτυρίας των Ινδών αγροτών.

Πρόσθεσε:

“Θα εντείνουμε τη διαμαρτυρία μας πηγαίνοντας σε κάθε πόλη και κωμόπολη του Uttar Pradesh για να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση του Modi είναι κατά των αγροτών".

Ο Tikait είναι ηγέτης του κινήματος διαμαρτυρίας και εκπρόσωπος της Bharatiya Kisan Union (Ένωση Ινδών Αγροτών).

Από τον Νοέμβριο του 2020, δεκάδες χιλιάδες αγρότες έχουν κατασκηνώσει στα περίχωρα του Δελχί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τρεις νέους αγροτικούς νόμους που ουσιαστικά θα παραδώσουν τον αγροδιατροφικό τομέα στις εταιρείες και θα θέσουν την Ινδία στο έλεος των διεθνών αγορών εμπορευμάτων και των χρηματοπιστωτικών αγορών για την επισιτιστική της ασφάλεια.

Εκτός από τις συγκεντρώσεις στο Ούταρ Πραντές, χιλιάδες ακόμη αγρότες συγκεντρώθηκαν πρόσφατα στο Karnal στο κρατίδιο Haryana για να συνεχίσουν να πιέζουν την κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Modi να καταργήσει τους νόμους.

Η συγκεκριμένη διαμαρτυρία ήταν επίσης απάντηση στη βία της αστυνομίας κατά τη διάρκεια μιας άλλης διαδήλωσης, επίσης στο Καρνάλ (200 χλμ. βόρεια του Δελχί), στα τέλη Αυγούστου, όταν οι αγρότες είχαν αποκλείσει έναν αυτοκινητόδρομο. Η αστυνομία τους επιτέθηκε με Lathi (ρόπαλα) και τουλάχιστον 10 άτομα τραυματίστηκαν και ένα άτομο πέθανε από καρδιακή προσβολή μια μέρα αργότερα.

Ένα βίντεο που εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχνε τον Ayush Sinha, κορυφαίο κυβερνητικό αξιωματούχο, να ενθαρρύνει τους αστυνομικούς να "σπάσουν τα κεφάλια των αγροτών" εάν έσπαγαν τα οδοφράγματα που είχαν τοποθετηθεί στον αυτοκινητόδρομο.

Ο επικεφαλής υπουργός της Haryana, Manohar Lal Khattar, επέκρινε την επιλογή των λέξεων, αλλά δήλωσε ότι: "έπρεπε να διατηρηθεί η αυστηρότητα για να διασφαλιστεί ο νόμος και η τάξη".

Αυτό όμως δεν είναι ακριβώς αλήθεια. Η "αυστηρότητα" - η απροκάλυπτη βιαιότητα - πρέπει να επιβληθεί για να κατευνάσει τους πτωματοφάγους του εξωτερικού που κάνουν κύκλους πάνω από τα κεφάλια τους με τον αγροδιατροφικό τομέα της Ινδίας σταθερά στο στόχαστρό τους. 

Όσο κι αν οι αρχές προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν από τέτοιες εκφράσεις - το "σπάσιμο των κεφαλών" είναι ακριβώς αυτό που απαιτούν οι κυβερνήτες της Ινδίας και οι δισεκατομμυριούχοι ιδιοκτήτες των ξένων αγροδιατροφικών εταιρειών.

Η κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει στο παγκόσμιο αγροτικό κεφάλαιο ότι είναι σκληρή απέναντι στους αγρότες προκειμένου να διατηρήσει την "εμπιστοσύνη της αγοράς" και να προσελκύσει άμεσες ξένες επενδύσεις στον τομέα (ή αλλιώς την εξαγορά του τομέα).

Η διαμαρτυρία των αγροτών στην Ινδία αντιπροσωπεύει έναν αγώνα για την καρδιά και την ψυχή της χώρας: μια σύγκρουση μεταξύ του τοπικού και του παγκόσμιου. 

Οι μεγάλης κλίμακας διεθνείς αγροτικές επιχειρήσεις, οι λιανοπωλητές, οι έμποροι και οι εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου προσπαθούν να εκτοπίσουν τους μικρούς και μεσαίους ντόπιους παραγωγούς και επιχειρήσεις και να αναδιαρθρώσουν ολόκληρο τον αγροδιατροφικό τομέα σύμφωνα με τη δική τους εικόνα.

Με τη συνθηκολόγηση στις ανάγκες των ξένων αγροδιατροφικών ομίλων - κάτι που αντιπροσωπεύουν οι τρεις αγροτικοί νόμοι - η Ινδία θα αναγκαστεί να εξαλείψει τα ρυθμιστικά αποθέματα τροφίμων της. Στη συνέχεια θα τα αγοράσει με δανεικά κεφάλαια στην ανοικτή αγορά ή με τα συναλλαγματικά της αποθέματα.

Αυτή η προσέγγιση είναι χαρακτηριστική αυτού που συμβαίνει από τη δεκαετία του 1990, όταν η Ινδία υποχρεώθηκε να υιοθετήσει τη νεοφιλελεύθερη οικονομία. Η χώρα εξαρτήθηκε όλο και περισσότερο από τις εισροές ξένων κεφαλαίων.

Οι πολιτικές διέπονται από την προσπάθεια προσέλκυσης και διατήρησης ξένων επενδύσεων και διατήρησης της "εμπιστοσύνης της αγοράς", υποχωρώντας στις απαιτήσεις του διεθνούς κεφαλαίου, το οποίο παρακάμπτει τις δημοκρατικές αρχές και τις ανάγκες εκατοντάδων εκατομμυρίων απλών ανθρώπων.

Οι αρχές γνωρίζουν ότι πρέπει να φαίνονται ότι ενεργούν σκληρά απέναντι στους αγρότες, επιδεικνύοντας έτσι μια ατσάλινη αποφασιστικότητα στις ξένες αγροτικές επιχειρήσεις και στους επενδυτές γενικότερα.

Η προθυμία της ινδικής κυβέρνησης να παραχωρήσει τον έλεγχο του αγροδιατροφικού της τομέα φαίνεται να αποτελεί νίκη για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Ο οικονομολόγος καθηγητής Michael Hudson δήλωσε το 2014:

« Η αμερικανική εξωτερική πολιτική βασιζόταν σχεδόν πάντα στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων... Μέσω της γεωργίας και του ελέγχου της προσφοράς τροφίμων η αμερικανική διπλωματία μπόρεσε να ελέγξει το μεγαλύτερο μέρος του Τρίτου Κόσμου. 

Η γεωπολιτική στρατηγική δανεισμού της Παγκόσμιας Τράπεζας ήταν να μετατρέψει τις χώρες σε περιοχές με έλλειμμα τροφίμων, πείθοντάς τες να καλλιεργούν καλλιέργειες μετρητών - εξαγωγικές καλλιέργειες φυτειών - και όχι να τρέφονται με τις δικές τους καλλιέργειες τροφίμων.»

Με αφορμή τη συναλλαγματική κρίση της Ινδίας τη δεκαετία του 1990, το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα ήθελαν την Ινδία να μετακινήσει εκατοντάδες εκατομμύρια από τη γεωργία. 

Σε αντάλλαγμα για δάνεια ύψους έως και πάνω από 120 δισεκατομμύρια δολάρια εκείνη την εποχή, η Ινδία καθοδηγήθηκε να διαλύσει το κρατικό σύστημα προμήθειας σπόρων, να μειώσει τις επιδοτήσεις, να υποβαθμίσει τα δημόσια γεωργικά ιδρύματα και να προσφέρει κίνητρα για την καλλιέργεια καλλιεργειών μετρητών για την απόκτηση συναλλάγματος.

Η επιδίωξη είναι να αποδυναμωθεί δραστικά ο ρόλος του δημόσιου τομέα στη γεωργία, μειώνοντάς τον σε διαμεσολαβητή του ιδιωτικού κεφαλαίου και οδηγώντας στην εδραίωση της βιομηχανικής γεωργίας και την αντικατάσταση των μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ

Μια φωτογραφία του Δεκεμβρίου του 2020 που δημοσιεύτηκε από το Press Trust of India καθορίζει την προσέγγιση της ινδικής κυβέρνησης απέναντι στους διαμαρτυρόμενους αγρότες. Δείχνει έναν αξιωματούχο ασφαλείας με παραστρατιωτική ενδυμασία να σηκώνει ένα λάθη. Ένας ηλικιωμένος από την αγροτική κοινότητα των Σιχ επρόκειτο να νιώσει την πλήρη δύναμή του.

Αλλά το "σπάσιμο των κεφαλιών των αγροτών" συμβολίζει το πώς οι σχεδόν ολοκληρωτικές "φιλελεύθερες δημοκρατίες" σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν πλέον πολλούς από τους ίδιους τους πληθυσμούς τους.

Το δικαίωμα της διαμαρτυρίας και της δημόσιας συνάθροισης καθώς και το δικαίωμα του ελεύθερου λόγου έχουν ανασταλεί στην Αυστραλία, η οποία σήμερα μοιάζει με μια γιγαντιαία αποικία φυλακών, καθώς οι αξιωματούχοι ακολουθούν μια παράλογη πολιτική "μηδενικού COVID".

Σε ολόκληρη την Ευρώπη και στις ΗΠΑ και το Ισραήλ, αναπτύσσονται περιττά και με διακρίσεις "διαβατήρια COVID" για να περιοριστεί η ελευθερία μετακίνησης και η πρόσβαση σε υπηρεσίες. 

Και όσοι διαμαρτύρονται για όλα αυτά, συχνά έρχονται αντιμέτωποι με μαζική, εκφοβιστική αστυνομική παρουσία (ή πραγματική αστυνομική βία) και εκστρατείες συκοφάντησης από τα μέσα ενημέρωσης.

Και πάλι, οι κυβερνήσεις πρέπει να επιδείξουν αποφασιστικότητα απέναντι στους δισεκατομμυριούχους αφέντες τους στη Μεγάλη Χρηματοοικονομία, στα ιδρύματα Gates και Rockefeller, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και σε όλη τη γκάμα των δυνάμεων του στρατιωτικού-χρηματοοικονομικού βιομηχανικού συμπλέγματος που βρίσκονται πίσω από τη "Μεγάλη Επανεκκίνηση", την "4η Βιομηχανική Επανάσταση", τη "Νέα Κανονικότητα" ή όποιον άλλο καλοήθη όρο χρησιμοποιούν οι λακέδες της πολιτικής και των ΜΜΕ για να συγκαλύψουν την αναδιάρθρωση του καπιταλισμού και τις βάναυσες επιπτώσεις στους απλούς ανθρώπους.

Και αυτό, όπως και η αναδιάρθρωση της ινδικής γεωργίας - η οποία θα επηρεάσει ολόκληρο τον πληθυσμό της Ινδίας που ξεπερνά τα 1,3 δισεκατομμύρια - είναι επίσης μέρος μιας ατζέντας εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της αγγλοαμερικανικής ελίτ.

Το COVID έχει εξασφαλίσει ότι τρισεκατομμύρια δολάρια έχουν παραδοθεί σε συμφέροντα της ελίτ, ενώ έχουν επιβληθεί λουκέτα και περιορισμοί στους απλούς ανθρώπους και τις μικρές επιχειρήσεις. Οι νικητές ήταν οι εταιρείες όπως η Amazon, η Big Pharma και οι τεχνολογικοί γίγαντες.

Οι χαμένοι ήταν οι μικρές επιχειρήσεις και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, που στερήθηκαν το δικαίωμά τους στην εργασία και ολόκληρη την παλέτα των πολιτικών δικαιωμάτων για τα οποία οι πρόγονοί τους αγωνίστηκαν και συχνά πέθαναν. Αν χρειάζεται ένα γενικό σχέδιο για να δοθεί ένα χτύπημα νοκ-άουτ στις μικρές επιχειρήσεις προς όφελος των παγκόσμιων παικτών, τότε αυτό είναι.

Ο καθηγητής Michel Cossudovsky του Κέντρου Ερευνών για την Παγκοσμιοποίηση λέει:

« Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του παγκόσμιου χρήματος είναι οι "πιστωτές" της πραγματικής οικονομίας που βρίσκεται σε κρίση. Το κλείσιμο της παγκόσμιας οικονομίας έχει πυροδοτήσει μια διαδικασία παγκόσμιας υπερχρέωσης. Χωρίς προηγούμενο στην Παγκόσμια Ιστορία, ένας μποναμάς πολλών τρισεκατομμυρίων δολαριακών χρεών πλήττει ταυτόχρονα τις εθνικές οικονομίες 193 χωρών.»

Τον Αύγουστο του 2020, μια έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) ανέφερε: 

"Η κρίση COVID-19 έχει διαταράξει σοβαρά τις οικονομίες και τις αγορές εργασίας σε όλες τις περιοχές του κόσμου, με εκτιμώμενες απώλειες ωρών εργασίας που αντιστοιχούν σε σχεδόν 400 εκατομμύρια θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης το δεύτερο τρίμηνο του 2020, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται σε αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες χώρες".

Μεταξύ των πιο ευάλωτων είναι οι 1,6 δισεκατομμύρια εργαζόμενοι της παραοικονομίας, που αντιπροσωπεύουν το ήμισυ του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού, οι οποίοι εργάζονται σε τομείς που αντιμετωπίζουν μεγάλες απώλειες θέσεων εργασίας ή έχουν δει τα εισοδήματά τους να επηρεάζονται σοβαρά από τα λουκέτα.

 Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους που επηρεάζονται (1,25 δισεκατομμύρια) είναι στο λιανικό εμπόριο, στις υπηρεσίες στέγασης και εστίασης και στη μεταποίηση. Και οι περισσότεροι από αυτούς είναι αυτοαπασχολούμενοι και σε θέσεις εργασίας χαμηλού εισοδήματος στον άτυπο τομέα.

Η Ινδία επηρεάστηκε ιδιαίτερα από αυτή την άποψη όταν η κυβέρνηση επέβαλε λουκέτο. Η πολιτική αυτή κατέληξε να ωθήσει 230 εκατομμύρια στη φτώχεια και να καταστρέψει τη ζωή και τα μέσα διαβίωσης πολλών. 

Μια έκθεση του Μαΐου του 2021 που εκπονήθηκε από το Κέντρο για τη Βιώσιμη Απασχόληση στο Πανεπιστήμιο Azim Premji (APU) τόνισε ότι η απασχόληση και το εισόδημα δεν είχαν ανακάμψει στα προ της πανδημίας επίπεδα ακόμη και μέχρι τα τέλη του 2020.

Η έκθεση με τίτλο "State of Working India 2021 - One year of Covid-19" υπογραμμίζει πώς σχεδόν οι μισοί από τους επίσημους μισθωτούς μετακινήθηκαν στον άτυπο τομέα και ότι 230 εκατομμύρια άνθρωποι έπεσαν κάτω από το εθνικό όριο φτώχειας του κατώτατου μισθού.

Ακόμη και πριν από το COVID, η Ινδία βίωνε τη μεγαλύτερη οικονομική επιβράδυνση από το 1991, με αδύναμη δημιουργία θέσεων εργασίας, άνιση ανάπτυξη και μια σε μεγάλο βαθμό άτυπη οικονομία. 

Πρόσφατο άρθρο της Ερευνητικής Μονάδας Πολιτικής Οικονομίας ( Research Unit for Political Economy) υπογραμμίζει τις διαρθρωτικές αδυναμίες της οικονομίας και τη συχνά απελπιστική κατάσταση των απλών ανθρώπων.

Για να επιβιώσει από το λουκέτο του Modi, το φτωχότερο 25% των νοικοκυριών δανείστηκε 3,8 φορές το μέσο εισόδημά του, έναντι 1,4 φορές για το ανώτερο 25%. Η μελέτη σημείωσε τις συνέπειες για τις παγίδες χρέους.

Έξι μήνες αργότερα, σημειώθηκε επίσης ότι η πρόσληψη τροφίμων εξακολουθούσε να βρίσκεται σε επίπεδα λουκέτου για το 20% των ευάλωτων νοικοκυριών.

Εν τω μεταξύ, οι πλούσιοι ήταν καλά φροντισμένοι. Σύμφωνα με την Αριστερή Φωνή:

«Η κυβέρνηση Μόντι χειρίστηκε την πανδημία δίνοντας προτεραιότητα στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και προστατεύοντας τις περιουσίες των δισεκατομμυριούχων έναντι της προστασίας των ζωών και των μέσων διαβίωσης των εργαζομένων.»

Ο Michel Chossudovsky λέει ότι οι κυβερνήσεις βρίσκονται πλέον υπό τον έλεγχο των παγκόσμιων πιστωτών και ότι η μετά-Covid εποχή θα δει μαζικά μέτρα λιτότητας, συμπεριλαμβανομένης της ακύρωσης των παροχών των εργαζομένων και των δικτύων κοινωνικής ασφάλειας. 

Ένα ανεξόφλητο δημόσιο χρέος πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων ξεδιπλώνεται: οι πιστωτές του κράτους είναι το Μεγάλο Χρήμα, το οποίο κάνει κουμάντο σε μια διαδικασία που θα οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση του κράτους.

Μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου 2020, ο συνολικός πλούτος που κατέχουν οι δισεκατομμυριούχοι σε όλο τον κόσμο αυξήθηκε από 8 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περισσότερα από 10 τρισεκατομμύρια δολάρια. 

Ο Chossudovsky λέει ότι μια νέα γενιά δισεκατομμυριούχων καινοτόμων φαίνεται ότι θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην αποκατάσταση της ζημίας, χρησιμοποιώντας το αυξανόμενο ρεπερτόριο των αναδυόμενων τεχνολογιών. 

Προσθέτει ότι οι αυριανοί καινοτόμοι θα ψηφιοποιήσουν, θα ανανεώσουν και θα φέρουν επανάσταση στην οικονομία: αλλά, όπως σημειώνει, ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις ότι αυτοί οι διεφθαρμένοι δισεκατομμυριούχοι είναι εξαθλιωτές.

Έχοντας αυτό κατά νου, ένα πρόσφατο άρθρο στην ιστοσελίδα του αμερικανικού Right To Know αποκαλύπτει την υπό την ηγεσία του Gates ατζέντα για το μέλλον των τροφίμων που βασίζεται στον προγραμματισμό της βιολογίας για την παραγωγή συνθετικών και γενετικά τροποποιημένων ουσιών. 

Ο τρόπος σκέψης αντανακλά τον προγραμματισμό των υπολογιστών στην οικονομία της πληροφορίας. Φυσικά, ο Γκέιτς και οι όμοιοί του έχουν κατοχυρώσει ή κατοχυρώνουν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τις σχετικές διαδικασίες και προϊόντα.

Για παράδειγμα, η Ginkgo Bioworks, μια νεοσύστατη επιχείρηση που υποστηρίζεται από τον Γκέιτς και κατασκευάζει "προσαρμοσμένους οργανισμούς", μπήκε πρόσφατα στο χρηματιστήριο με μια συμφωνία ύψους 17,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Χρησιμοποιεί τεχνολογία "κυτταρικού προγραμματισμού" για τη γενετική τροποποίηση γεύσεων και αρωμάτων σε εμπορικά στελέχη τεχνητής ζύμης και βακτηρίων για τη δημιουργία "φυσικών" συστατικών, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών, αμινοξέων, ενζύμων και αρωμάτων για υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα.

Η Ginkgo σχεδιάζει να δημιουργήσει έως και 20.000 τροποποιημένα "κυτταρικά προγράμματα" (τώρα διαθέτει πέντε) για προϊόντα διατροφής και πολλές άλλες χρήσεις. Σχεδιάζει να χρεώνει τους πελάτες για τη χρήση της "βιολογικής πλατφόρμας" της. 

Οι πελάτες της δεν είναι οι καταναλωτές ή οι αγρότες, αλλά οι μεγαλύτερες εταιρείες χημικών, τροφίμων και φαρμάκων στον κόσμο.

Ο Γκέιτς προωθεί τα ψεύτικα τρόφιμα μέσω της ατζέντας του για το πράσινο ξέπλυμα. Αν πραγματικά ενδιαφέρεται να αποφύγει την "κλιματική καταστροφή", να βοηθήσει τους αγρότες ή να παράγει αρκετό φαγητό, αντί να εδραιώνει την εξουσία και τον έλεγχο των εταιρειών πάνω στα τρόφιμά μας, θα έπρεπε να διευκολύνει τις αγροοικολογικές προσεγγίσεις που βασίζονται και καθοδηγούνται από την κοινότητα.

Αλλά δεν θα το κάνει, επειδή δεν υπάρχουν περιθώρια για πατέντες, εξωτερικές ιδιόκτητες εισροές, εμπορευματοποίηση και εξάρτηση από τις παγκόσμιες εταιρείες, τις οποίες ο Γκέιτς θεωρεί ως την απάντηση σε όλα τα προβλήματα της ανθρωπότητας στην προσπάθειά του να παρακάμψει τις δημοκρατικές διαδικασίες και να αναπτύξει την ατζέντα του.

Η Ινδία θα πρέπει να το λάβει υπόψη της, διότι αυτό είναι το μέλλον των "τροφίμων". Εάν οι αγρότες δεν καταφέρουν να καταργήσουν τα αγροτικά νομοσχέδια, η Ινδία θα εξαρτηθεί και πάλι από τις εισαγωγές τροφίμων ή από ξένους κατασκευαστές τροφίμων και "τρόφιμα" που παρασκευάζονται στο εργαστήριο. 

Τα ψεύτικα τρόφιμα θα εκτοπίσουν τις παραδοσιακές δίαιτες και οι μέθοδοι καλλιέργειας θα καθοδηγούνται από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, γενετικά τροποποιημένους σπόρους και αγροκτήματα χωρίς αγρότες, καταστρέφοντας τα μέσα διαβίωσης (και την υγεία) εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.

Αυτό είναι ένα όραμα του μέλλοντος που αποτελεί ευγενική χορηγία του δυστοπικού μετα- απανθρωπισμού (transhumanism) του Klaus Schwab (του ελιτίστικου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ) και του lockstep σεναρίου των Ροκφέλερ για το 2010: γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα και γενετικά τροποποιημένοι άνθρωποι που ελέγχονται από μια τεχνοκρατική ελίτ της οποίας τα σχέδια υλοποιούνται μέσω αυστηρότερου κυβερνητικού ελέγχου από πάνω προς τα κάτω και πιο αυταρχικής ηγεσίας.

Από τον Μάρτιο του 2020, έχουμε δει τη δομική προσαρμογή του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος και της σχέσης της εργασίας με αυτό και μια προσπάθεια προσαρμογής της σκέψης των ανθρώπων μέσω της ατελείωτης κυβερνητικής προπαγάνδας και της προπαγάνδας των μέσων ενημέρωσης.

Είτε πρόκειται για τους αγρότες της Ινδίας είτε για τις συχνές συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στους περιορισμούς και τα διαβατήρια COVID σε όλο τον κόσμο, υπάρχει ένας κοινός εχθρός. Και υπάρχει επίσης ένας κοινός στόχος: η ελευθερία.


ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Smashing the Heads of Farmers: A Global Struggle Against Tyranny OffGuardian


ΠΗΓΗ



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου