Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΔΕΘ:ΖΗΤΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:«ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ…»!!! 

2 ΒΙΝΤΕΟ



Για δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν λάβει ουσιαστικά μέτρα θωράκισης και στήριξης του κλάδου τους, προειδοποίησαν οι εργαζόμενοι των Σωμάτων Ασφάλειας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της ΔΕΘ και την κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού, τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωμάτων Ασφάλειας και Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και όσα διεκδικούν.

Για τον εμβολιασμό Αναφορικά με την θωράκιση απέναντι στην πανδημία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού και μάλιστα θα πρέπει το προσωπικό να ενημερωθεί σωστά ούτως ώστε να ξεπεράσει τις οποίες επιφυλάξεις. 

Τόνισαν όμως ότι είναι ξεκάθαρα κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, καθώς και στις ενδεχόμενες κυρώσεις σε όσους δεν εμβολιαστούν.

Εξάλλου, αύριο το απόγευμα αναμένεται να καταθέσουν σχετικό υπόμνημα στο Υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) με στόχο να ενημερωθεί η κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση να δείξει… πρόσωπο μέσα στον Σεπτέμβρη, αλλιώς η υπομονή μας τελείωσε. 

Θα δείτε άλλη στάση, θα είμαστε κάτω στο πεζοδρόμιο», τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, κάνοντας ξεκάθαρη τη στάση που σκοπεύουν να κρατήσουν. «Δύο χρόνια υπομονής από εμάς είναι υπέρ αρκετά, δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας αλλά εργαζόμενοι και διεκδικούμε τα αυτονόητα», επισήμανε.


Ανάμεσα σε όσα διεκδικούν οι Αστυνομικοί, οι Πυροσβέστες, οι Λιμενικοί και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι να ενισχυθεί ο κλάδος τους με προσλήψεις από εκπαιδευμένο προσωπικό, να αναγνωριστεί το επάγγελμα τους ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, να λαμβάνουν καλύτερες απολαβές και νυχτερινά, να ενισχυθούν οι υπηρεσίες με οχήματα κ.α.


Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ, Ανδρέας Βέλλιος, το νούμερο ένα θέμα είναι η αναγνώριση του επαγγέλματός τους από την Πολιτεία ως επικίνδυνο, ενώ στη συνέχεια στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη για ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων, για να υπάρχει ασφάλεια στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ, Δημήτρης Σταθόπουλος, τόνισε ότι πρέπει να αναγνωριστεί άμεσα το επάγγελμα του Πυροσβέστη ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, όπως και να ενισχυθούν άμεσα με προσωπικό και καινούργια οχήματα οι υπηρεσίες.

Ο Πρόεδρος Ενώσεων Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, Παναγιώτης Τσιάνος, τόνισε ότι … ακόμα αναμένουν οι δεσμεύσεις για ενίσχυση, να γίνουν πράξη και πως το προσωπικό της πρώτης γραμμής έχει μέσο όρο ηλικίας 45 ετών. Μάλιστα, σημείωσε ότι θα επιδιώξουν σύντομα να λάβουν απαντήσεις. 

Από την πλευρά του Ελληνικού Στρατού, ο κ. Δημήτρης Ρώτας, πρόεδρος ΠΟΜΕΝΣ κατήγγειλε πως έναν χρόνο έκαναν απλήρωτες υπερωρίες στον Έβρο, ενώ υπάρχουν μια σειρά από άλλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση.

3 σχόλια:

  1. ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΚΙΣΕΤΕ ΚΑΝΑ ΚΑΛΣΟΝ ΡΕ ΕΝΣΤΟΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού αλλά κατά της υποχρεωτικοτητας. Και με τί γνώσεις είναι υπέρ; Είναι βιολόγοι, βιοχημικοί, γνώστες της τεχνολογίας αυτών των εμβολίων; Ή μήπως έχουν προφητικό και προορατικο και διορατικό χάρισμα και μιλάνε με τόση θετικότητα και λένε είμαστε υπέρ; Δηλαδή ο π. Ευθύμιος κι ο π. Παρθένιος της Αγίου Παύλου πού λένε ότι σε κανέναν δεν δίνουν ευλογία να το κάνει είναι πλανεμενοι;
    Ανδρικια πρέπει να μιλάνε γιατί τα επαγγέλματα πού ασκούν θέλουν μαγκιά. Δεν ξέρουμε τι έχουν μέσα και επειδή κι επιστήμονες με παγκόσμιο κύρος και Άγιοι εν ζωή λένε μήν το κάνουμε, για αυτό λέμε ότι δεν θέλουμε καμμία υποχρεωτικοτητα κι όποιος νομίζει ότι πρέπει να το κάνει δικαίωμα του. Εμείς δεν θα υποδείξουμε σε κανέναν τι θα κάνει στην ζωή του. Καί τέρμα! Το αν είναι καλό ή κακό το εμβόλιο αυτό το συγκεκριμένο μόνο ο Θεός το ξέρει κι ο καιρός θα δείξει. Μήν ξεχνάμε ότι και νεκροί χιλιάδες δηλωμένοι υπάρχουν από αυτά τα σκευάσματα και μυριάδες με παρενέργειες. Οπότε γιατί χαϊδεύετε τους έχοντας εξουσία να σας επιβάλλουν κάτι πού επίσημα ενέχει κινδύνους; Και να το κάνεις έχει ρίσκο και να μήν το κάνεις. Αυτομάτως καί οι δύο θέσεις είναι μεγάλου ρίσκου. Οπότε η μόνη ενδεδειγμένη απαίτηση είναι αφήστε τον καθένα να πάρει μόνος του την ευθύνη της επιλογής του κι αυτό να το ζητήσουν χωρίς παζάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λένε στην συνέντευξη τούς, πώς είναι υπέρ του εμβολίου, αλλά κατά της υποχρεωτικοτητας.χρειαζεται λένε,να γίνει πιο σωστή ενημέρωση, ούτω σώστε,να κάμψουν οι όποιες επιφυλάξεις υπάρχουν για το εμβόλιο...
    Και οι άλλοι συνάδελφοί σας,που εξαναγκάστηκαν να εμβολιαστούν??? γιατί δεν πήρατε θέση,από την αρχή???
    Καμία εμπιστοσύνη στην ΕΛΑΣ,ΤΟ ΌΡΓΑΝΟ ΚΑΘΕ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΕΠΙΒΟΛΉΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή