Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ Ο ΝΑΖΙΣΤΗΣ ΜΑΚΡΟΝ (RUFION) ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ!

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 300.000 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ.

8 ΒΙΝΤΕΟ

 


Oι ”Braves” ”γενναίοι” αλλά θα πήγαινε καλύτερα σ’ ελληνική εκδοχή οι ”μπράβοι” του Μακρόν χτυπούν υγειονομικούς μπροστά στο ARS της Μασσαλίας που διαμαρτύρονται κατά της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού υγειονομικών που τίθεται σε ισχύ από σήμερα στη Γαλλία συνεπιφέροντας την αναστολή εργασίας για ανεμβολίαστους που υπολογίζονται σε 300.000. 

Παράλληλα λόγω της υποστελέχωσης κλείνουν κρεβάτια στα νοσοκομεία και ακυρώνονται χειρουργεία. Eκατοντάδες άτομα έκαναν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από το ARS στο Montpellier διαμαρτυρόμενοι κατά του μέτρου. Αντίστοιχη εκδήλωση στο Carcassonne αλλά και στην Avignon όπως και μπροστά από το νοσοκομείο του Besançon.

2,7 εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται από το μέτρο υποχρεωτικότητας εμβολιασμού. 

Εάν οι τελευταίες εκτιμήσεις δείχνουν ότι το 89% του προσωπικού που εμβολιάστηκε σε ιδρύματα υγείας και γηροκομεία, 300.000 επαγγελματίες, όλες οι ειδικότητες μαζί (εκτός φαρμακείου)δεν είχαν εμβολιαστεί ως την τελευταία στιγμή.


Ορισμένοι εργαζόμενοι που δεν θα μπορούν να δικαιολογήσουν από τις 15 Σεπτεμβρίου ένα πλήρες πρόγραμμα εμβολιασμού θα μπορούν ωστόσο να συνεχίσουν να ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα με την προϋπόθεση ότι θα παρουσιάσουν στον εργοδότη τους ένα έγγραφο που θα αποδεικνύει ότι έλαβαν την πρώτη ένεση και αρνητικό τεστ, αρνητικό ιολογικό τεστ εντός των 72 ωρών, πιστοποιητικό ανάρρωσης τουλάχιστον 11 ημερών και λιγότερο από 6 μήνες ή πιστοποιητικό αντενδείξεων για τον εμβολιασμό.

Από τις 15η Οκτωβρίου κι έπειτα όλοι όσοι υπόκεινται στην υποχρέωση εμβολιασμού θα πρέπει στη συνέχεια να είναι σε θέση να αποδείξουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιαστικής κατάστασης ή, σε αντίθετη περίπτωση, έγκυρο πιστοποιητικό ανάρρωσης ή ακόμη και ιατρικό πιστοποιητικό αντενδείξεων.

“Ο διευθυντής μου με προειδοποίησε ότι την Τετάρτη δεν θα μπορώ πλέον να εργαστώ. Αρχικά θα ρυθμίσουμε τις ημέρες της άδειας και στη συνέχεια, θα ανασταλεί η σύμβαση εργασίας”, εξήγησε στο AFP την Τρίτη, η Nathalie Della Giustina, 47 ετών -ψυχολόγος που αρνείται να εμβολιαστεί μετά από άσχημες εμπειρίες με εμβόλια. 

Σημειώστε ότι αυτή η αναστολή δεν ισοδυναμεί με πειθαρχική κύρωση και πρέπει ιδίως να διακρίνεται από την αναστολή, που προβλέπεται στο άρθρο 30, του γενικού καταστατικού της δημόσιας υπηρεσίας. “Αλλά μου είπε ότι σε δύο μήνες, θα ήταν απόλυση ή συμβατική διακοπή” αναφέρει.


Συνοψίζοντας: αρχικά, ο εργαζόμενος δεν θα λαμβάνει πλέον μισθό, δεν θα συγκεντρώνει άδεια μετ ‘αποδοχών και η αρχαιότητα του δεν θα υπολογίζεται. 

Αυτή η αναστολή που εκφράζεται από τον εργοδότη μπορεί ωστόσο να καθυστερήσει εάν ο εργαζόμενος χρησιμοποιεί ημέρες ανάπαυσης ή αργιών.

Οι υγειονομικοί πετούν τις μπλούζες τους τόση είναι η έγνοια του συστήματος για Δημόσια Υγεία που απαλείφει μισό εκατομμύριο υγειονομικούς..


Σήμερα κρεμάνε … τις μπλούζες τους..

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου