Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ Η ΟΠΟΙΑ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΔΑΠ-ΑΜΕΑ, ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 17 ΕΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ


ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ 
ΣΕ 12ΧΡΟΝΑ ΑΜΕΑ
 
 ΒΙΝΤΕΟ


ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΠΑΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 12ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ EΜΒΟΛΙΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗ

Ο γιός μου είναι 12 και 1 (ενός μηνός). Έχει νοητική υστέρηση, αναπηρία πάνω από 80%. Εγκεφαλική παράλυση με λίγα λόγια αν δεν καταλαβαίνει ο κόσμος. Το παιδί έχει σοβαρά προβλήματα υγείας. Επικοινωνεί. Βέβαια δυο τρεις λεξούλες λέει όλες κι όλες. Κύριε Δαμιανίδη, η μία από τις δυο τρεις λεξούλες που λέει, εκτός από μαμά και μπαμπά, λέει ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ [είναι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών].

Τα άτομα που έχουν αυτισμό λειτουργούν με μια ρουτίνα. Με μία καθημερινότητα συγκεκριμένη. Εάν τους χαλάσεις αυτήν την καθημερινότητα τα παιδιά πληγώνονται πάρα πολύ και αντιδρούνε. Και βέβαια ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει αυτό. Οι γονείς θα το καταλαβαίνουν και όσοι με ακούνε τώρα θα το καταλαβαίνουν.

Είμαστε κυριολεκτικά σε απόγνωση. Γιατί; Το παιδί καθημερινά θέλει να πάει γιατί εκεί πέρα υπάρχει και εξαιρετικό προσωπικό στο ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ στο οποίο πηγαίνει. Περνάει πολύ καλά το παιδί, δημιουργικές ώρες, γι’ αυτό και θέλει να πάει βέβαια. Ειλικρινά ήλθαμε εξ απροόπτου την περασμένη εβδομάδα.

Άνοιγε το ΚΔΑΠ την Τετάρτη και την Τρίτη μας παίρνουνε τηλέφωνο απ’ το ΚΔΑΠ και μας πληροφορούν -είδα και με τα μάτια μου την εγκύκλιο βέβαια- ότι από το υπουργείο εργασίας η υφυπουργός κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου έστειλε μία Εγκύκλιο η οποία αφορά τα ΔΑΠ-ΑΜΕΑ, ότι αν δεν εμβολιαστούν από 12 έως 17 ετών δεν μπορούν να μπουν μέσα στο χώρο της δημιουργικής απασχόλησης. Και από τότε έχουμε χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια μας. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, είμαστε σε απόγνωση γιατί το παιδί ζητάει να πάει.

Και υπάρχει το εξής οξύμωρο. Στο ίδιο κτήριο που είναι το ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ, λειτουργεί και το ΚΔΑΠ με τα παιδάκια τυπικής ανάπτυξης. Τα παιδάκια τυπικής ανάπτυξης πηγαίνουνε κανονικά και σε εμάς είναι κλειστό. Γιατί; 21 γονείς είμαστε σε αυτό το ΚΔΑΠ. Βέβαια κανένας δεν eμβολιάζει το παιδί του για ευνόητους λόγους.

–Ζητάει δηλαδή η κυρία Μιχαηλίδου από το υπουργείο να eμβολιάσουμε το 12αχρονο παιδάκι που είναι 12 και 1;

Ακριβώς. Όχι ζητάει. Μας έχουνε απαγορεύσει την είσοδο. Ήδη υπάρχει εγκύκλιος…

–Που ζούμε Θεέ μου. Τι είναι αυτοί οι άνθρωποι ρε παιδί μου. Και τα παιδιά δίπλα τα αντίστοιχα που είναι σε μία πιο ελαφριά κατάσταση, πολύ πιο ελαφριά, καμία σχέση, πηγαίνουνε κανονικά;

Όχι είναι σε ελαφριά κατάσταση, τα κανονικά τα παιδάκια, όπως πηγαίνουν όλα τα παιδιά του κόσμου στα ΚΔΑΠ τα κανονικά. Είναι κέντρα δημιουργικής απασχόλησης μετά το σχολείο, κι εκεί πηγαίνουνε κανονικά. 

Προφανώς μετράνε αντιδράσεις γιατί εμείς είμαστε λίγοι, οπότε δεν έχουμε δύναμη. Δεν το κάνουνε πρώτα στα παιδάκια τα κανονικά γιατί ο κόσμος είναι χιλιάδες και θα υπήρχε πρόβλημα καταλαβαίνετε.

–Πείραμα δηλαδή.

Ακριβώς.

–Πείραμα στα παιδιά τα οποία έχουνε πρόβλημα και στις οικογένειές τους που περνάνε τον Γολγοθά.

Έχω πάρει τρεις τέσσερις φορές, και άλλοι γονείς παίρνουμε συνεχώς [τηλέφωνο]. Το σηκώνει η γραμματέας του υφυπουργείου, ‘έχετε δίκιο’ ‘έχετε δίκιο’. Λέω, κυρία μου θέλω να μιλήσω με την ίδια την υφυπουργό. 

Πού να το βρώ εγώ το δίκιο μου; Μου λέτε έχω δίκιο αλλά εσείς μας δημιουργήσατε μία κατάσταση την οποία βιώνουμε αυτήν την στιγμή και δεν μας δίνετε μία λύση τί να κάνουμε. Είναι απίστευτο. Αυτό που συμβαίνει είναι απίστευτο.

Και της εξηγώ κιόλας. Να πω να κάνω το εμβόλιο.

 ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ, ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΜΟΥ, ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΕΝΑ Η ΤΟ ΑΛΛΟ. ΤΊ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΜΕΤΑ;

 Ποιός θα πάρει την ευθύνη για αυτό το παιδί; Που να το τρέξω εγώ αυτό το παιδί;

Οπότε είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Μας έχουνε βάλει σ’ αυτήν ακριβώς την κατάσταση.

–Για να το καταλάβουμε σε περίπτωση που δεν το έχει καταλάβει κάποιος. Μιλάμε για υποχρεωτικό eμβολιασμό.

Ακριβώς.

–Μιλάμε για υποχρεωτικό -όπως σας το λέω παιδιά- 

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ EΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και για να πάνε στα ΚΔΑΠ τα υποχρεώνουν να κάνουν το εμβόλιο. 12 και ενός!

Εμένα τον Αύγουστο έκλεισε τα 12 το παιδί, και μου λέει, και μία μέρα να είναι δυστυχώς σας πιάνει, οπότε δεν μπορούμε να στείλουμε το παιδί μας.

–Είναι ντροπή για αυτό το Κράτος. Είναι ντροπή για αυτό το Κράτος αυτή η συμπεριφορά.

Και δεν μας δίνουν διέξοδο. Γιατί στα παιδάκια τα κανονικά κάνουνε τα σελφ τεστ; Δεν έχουνε αξία τα σελφ τεστ; Εμείς μέχρι τώρα -γιατί πηγαίνει και σε ειδικό σχολείο- μας ζητάνε σελφ τεστ .. και σε όλα τα σχολεία ζητάνε σελφ τεστ. Εμείς δηλαδή γιατί να είμαστε η εξαίρεση; Δεν μπορώ να το καταλάβω.

–Θα το παρακολουθούμε κύριε Μπουργκή δεν έχω άλλο χρόνο. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σας. Θέλω να στείλετε την αγάπη ολωνών μας εδώ και είναι ένα τσουνάμι αγάπης στον μικρό σας. Πώς το λένε το όνομά του;

Αλκιβιάδης. Άλκης.

Αλκιβιάδη μου την αγάπη μας. Σε αγαπάμε πολύ να το ξέρεις. Όλοι μας.


ΠΗΓΗ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου