Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

ΑΠΩΝ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ Ο ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, ΘΑ ΤΟΝ ΚΗΔΕΥΣΕΙ Ο ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΜΕΝΟΣ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ!


ΑΓΙΟΣ! 


Στην πόλη του Μεσολογγίου το σκήνωμα του Μητροπολίτη Αιτωλίας


Σε βαρύ κλίμα συγκίνησης υποδέχθηκαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας 3ης Ιανουαρίου 2022 ο ιερός κλήρος και ο πιστός λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας το σεπτό σκήνωμα του μακαριστού Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Το σεπτό σκήνωμα υποδέχθηκε ο Τοποτηρητής,  Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο οποίος και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση (τρισάγιο).

Ακολούθως άρχισε η ανάγνωση του ιερού Ευαγγελίου κατά την εκκλησιαστική τάξη και αυτή την ώρα τελείται ιερά αγρυπνία (21:00’ – 01:00’).

Το πρωί της Τρίτης θα τελεσθούν ο Όρθρος και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Τοποτηρητού κ. Ιεροθέου.



ypodoxi aitolias 1

ypodoxi aitolias 1


Μασκοφορεμένοι τοποτηρητής και ιερείς...


ypodoxi aitolias 1

skinoma aitolias 2

ypodoxi aitolias 7

ypodoxi aitolias 7

ypodoxi aitolias 9

ypodoxi aitolias 9

ypodoxi aitolias 9

skinoma aitolias 2

ypodoxi aitolias 12

Μασκοφορεμένοι ιερείς και λαός και σφραγισμένο φέρετρο λες και πέθανε από Έμπολα!!!


ypodoxi aitolias 12



ypodoxi aitolias 12


Η αντίθεση: η μέχρι συντριβής θλίψη του διακόνου για τον ποιμενάρχη του και ο τρόμος του εμβολιασμένου τοποτηρητή στη θέα του θανάτου...


ypodoxi aitolias 12


Όλοι οι συστημικοί πανδημιολάγνοι, επιχαίρουν και τον ονομάζουν αρνητή και αντιεμβολιαστή υπό την ανοχή (τουλάχιστον αν όχι προτροπή) του ανεμβολίαστου αλλά θεραπευμένου με μονοκλωνικά αντισώματα αρχιεπισκόπου που θα απουσιάζει από την κηδεία...
(αλήθεια στον μακαριστό Κοσμά δώσατε μονοκλωνικά αντισώματα; Όχι βέβαια, έπρεπε να γίνει "παράδειγμα"...)

Εμείς πιστεύουμε ότι επέτρεψε ο Κύριος να φύγει ο μακαριστός ποιμενάρχης της Αιτωλίας από κοντά μας για να μην ζήσει τα δεινά που έρχονται και γιατί δεν αξίζαμε έναν τόσο καθαρό ιεράρχη!

Κηδεύεται σήμερα, ημέρα της μνήμης του οσίου Νικηφόρου του Λεπρού!

Η μόνη μας ελπίδα είναι ότι θα πρεσβεύει για μας στον Κύριο!


Α
ΓΙΟΣ! 


Ελπίζουμε ότι οι διχαστικοί χαρακτηρισμοί εμβολιασμένος-ανεμβολίαστος είναι τόσο αποκρουστικοί ώστε να πάψουν να υφίστανται στο λεξιλόγιό μας...



Αναχώρησε για την αιωνιότητα ο μακαριστός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς!

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής

Χθες αναχώρησε για την αιωνιότητα ο αείμνηστος μακαριστός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς! Ένας αξιολογότατος ποιμενάρχης με κύρια χαρακτηριστικά του γνωρίσματα τη σεμνότητα και ταπεινότητα!

Ακόμη, τo φιλανθρωπικό του έργο και οι πράξεις ορθόδοξης πίστης του ας αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους Μητροπολίτες, κληρικούς και λαϊκούς!

Αφιέρωσε τη ζωή του για να υπηρετήσει τον Κύριο! Δεν κρύφτηκε πίσω από τα λόγια του και δε δίστασε να στηλιτεύσει τα κακώς κείμενα της Ιεραρχίας (βλέπε επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο για την αλλαγή της ώρας εορτασμού της Θείας Αναστάσεως από τις 12 στις 9μμ).

Γι’ αυτό και κατηγορήθηκε και βρέθηκε στο «σκαμνί» της εκκλησιαστικής δικαιοσύνης για την ομολογιακή του αυτή στάση! Ας προσευχηθούμε να αναπαυθεί εν Κυρίω!


11 σχόλια:

  1. Φτωχαίνουμε πνευματικά, διαρκώς . Έπεσε ο Ηγέτης σε ένα μετερίζι της Ορθοδοξίας ,η πολιορκία της εκκλησίας συνεχίζεται.
    Όμως η ιστορία διδάσκει ότι το Μεσολόγγι αντέχει, ελεύθεροι οι πιστοί πολιορκημένοι .
    Ο αγώνας μας συνεχίζεται ,με την βοήθεια της Υπερμάχου Στρατηγού.
    Τα νικητήρια, ως λυτρωμένοι των δεινών ευχαριστήρια να θυμόμαστε πάντα μετά τις καθημερινές μάχες.
    Πλήθος οι εχθροι και οι Νενέκοι. Πίστη ,προσευχή κι αγώνα, θα στείλει ο Κύριος νέους ηγέτες.
    Δεν είμαστε μόνοι και ποτέ να μη φοβόμαστε.
    Απλά να κρατάμε τα όπλα στο χέρι και τα λάβαρα ψηλά.
    Άξιος ο Γέροντας ,εν σκηναίς δικαίων ήδη ταχθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Θεός να τον αναπαύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όποιος θέλει να δει ποιος είναι το πραγματικό Αφεντικό σε ζητήματα ζωής, θανάτου, υγείας και ασθενείας ας επισκεφτεί τον παρακάτω σύνδεσμο
    https://www.orp.gr/wordpress/?p=15476

    (Για να σας ανοίξω την όρεξη για να το διαβάσετε παραθέτω το παρακάτω μικρό απόσπασμα)
    ----------------------------------------------------------------------------------------
    Όσιος ΠΟΙΜΗΝ ο ασθενής, της Κιεβο-Πετσέρσκαγια Λαύρας – Ι. Μ. Παρακλήτου.

    Σαράντα μερόνυχτα θ’ ανάβη η λαμπάδα σου, αδελφέ Ποιμήν, τον διαβεβαίωσαν οι άγγελοι. Όλη σου η ζωή θα είναι ένα διαρκές μαρτύριο από την αρρώστια. Ο Θεός παραχωρεί να υποφέρης έτσι, επειδή γνωρίζει την προαίρεση και την υπομονή σου. Μ’ αυτήν θα κερδίσης την ουράνια βασιλεία, αλλά θα γίνης και μια λαμπάδα φωτεινή, που θα φωτίση, θα στηρίξη και θα διδάξη τους ανθρώπους. Λοιπόν, καλήν υπομονή και καλήν αντάμωση στους ουρανούς! Να θυμάσαι ότι λίγο πριν την αναχώρηση σου θ’ αποκατασταθή εντελώς η υγεία σου. αυτό θα είναι το σημάδι που θα σε κάνη να καταλάβης την ώρα της κοιμήσεως σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ είχα μια ξαδέρφη, η οποία έπαθε το μυαλό της και υπέφερε, να πούμε. Περίπου μετά από είκοσι χρόνια πέθανε. Πιστεύσατέ με, την είδα μέσα στα τάγματα των αγγέλων• μαζί με τους αγγέλους υμνολογούσε την Αγία Τριάδα!

    Ακούτε; Λίγη υπομονή που έκανε στη λύπη, στη θλίψη. Δεν μπορούσε, είχε έτσι σαν μια παραλυσία και δεν μπορούσε ούτε τον εαυτό της να περιποιηθεί. Και εν τούτοις όμως την υπομονή που έκανε σ' αυτόν τον πειρασμό, που τον έδωσε ο Θεός βέβαια, και που την αξίωσε ο Θεός! Μέσα στα αγγελικά τάγματα, μέσα κι αυτή. Βρε, Βασιλική, λέω, τέτοια δόξα ηξιώθη! Υμνολογούσε μαζί με τους αγγέλους την Αγία Τριάδα.

    Όσιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όποιος έχει διαβάσει αρκετά από τα έργα του σεβασμιωτάτου Ναυπάκτου ( από τους πλέον αναφερόμενους βιβλιογραφικά ορθόδοξους θεολόγους), έχει ακούσει λόγους του ή έχει συζητήσει μαζί του γνωρίζει την αντίληψη και αντιμετώπιση που έχει για τον θάνατο. Είχα την τιμή για πολλά από αυτά και έχω μια προσωπική αντίληψη για το πώς αντιμετωπίζει το θάνατο. Το σχόλιο κάτω από τη λεζάντα δείχνει την ποιότητα, το ήθος και το επίπεδο μόρφωσης του συγγραφέα της.
    Ο μακαριστός κ. Κοσμάς ήταν εμπερίστατος θεολογικά με σημαντικό έργο στην Μητρόπολή του και σημαντικότερα ακριβής στο θεολογικό και δογματικό λόγο, κινούμενος σωστά και έναντι του φλέγοντος θέματος του Οικουμενισμού όπως αναφέρει το θεολογικό ρεπορτάζ με αφορμή την κοίμησή του.
    Είθε να αναπαύσει ο Κύριος την ψυχή του.

    Από ότι είδα έχετε μια δυσκολία στο να μην ανεβάζετε και κείμενα του αιρετίζοντος χρήστη Γεωκών που αρνούνταν την θεοπνευστία της παλαιάς διαθήκης και την ιουδαϊκή κατά σάρκα εθνική καταγωγή του Κυρίου.

    Καλή χρονιά με πνευματική προκοπή και υγεία σε όλους και είθε να αναπαύσει ο Κύριος την ψυχή του μακαριστού κ.Κοσμά, των ορθοδόξων χριστιανών όπου γης που κοιμήθηκαν από την φοβερή νόσο του κορωνοϊού και όλων των εκατομμυρίων συνανθρώπων μας που ήταν θύματά της ( δεν ήσαν χριστιανοί ορθόδοξοι αλλά αναφέρεται και από τους πατέρες ότι ο Κύριος έδωσε τον νόμο της συνειδήσεως στον άνθρωπο και ότι όσοι δεν αξιώθηκαν να βαπτιστούν ορθόδοξοι και να γνωρίσουν Τον Κύριο ίσως αξιωθούν του ελέους Αυτού έχοντας τηρήσει τον νόμο της συνειδήσεως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ Ο ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΗΧΘΗ ΑΠΟ ΣΕΙΡΕΣ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΩΣΗ 67 ΕΜΒΡΥΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΜΑΖΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ! ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΣΑΝ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΠΟΥ ΩΡΥΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΚΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΓ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΟΣΜΑ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ "ΠΕΘΑΝΕ Ο ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ"
      ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΚΩΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ! ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

      Διαγραφή
    2. ΚΑΝΩΝ ΣΤ’
      Επίσκοπος, ή Πρεσβύτερος, ή Διάκονος, κοσμικάς φροντίδας μη αντιλαμβανέτω. Ειδέ μη, καθαιρείσθω.

      Ερμηνεία
      Δεν είναι συγχωρημένον εις τους ιερωμένους να εμπλέκωσιν τον εαυτόν τους εις πράγματα κοσμικά, αλλά να καταγίνονται εις την θείαν υπηρεσίαν του επαγγέλματός των, και να φυλάττωσι τον νουν αυτών ελεύθερον από κάθε σύγχυσιν και ταραχήν βιωτικήν …

      ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ "ΣΥΝΤΑΓΜΑ" ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΤΟ "ΙΕΡΟ ΠΗΔΑΛΙΟ" ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΤΗΣΑΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΛΑΝΑΣΤΕ!!! ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ: ΜΙΣΕΙΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕ ΛΥΠΑΣΤΕ ΤΟΣΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

      Διαγραφή
  6. Ελπίζουμε ότι οι διχαστικοί χαρακτηρισμοί εμβολιασμένος-ανεμβολίαστος είναι τόσο αποκρουστικοί ώστε να πάψουν να υφίστανται στο λεξιλόγιό μας...

    Πιο αποκρουστικές είναι οι παρουσίες ιεραρχών που για 30 αργύρια (ίσως και κάτι παραπάνω) μετατρέπονται σε ιατρικούς επισκέπτες που προωθούν τον εμβολιασμό της ευθανασίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 20.000.000 εκατομ. Ευρώ για προπαγάνδα στα κανάλια για φίμωση του Λαού... 1.100.000 Ευρώ στην εκκλησία για επιμόρφωση...
      ("Μάθε παπά μου γράμματα")

      https://agonasax.blogspot.com/2020/09/20000000-1100000.html

      Διαγραφή
  7. ΑΞΙΟΣ!!!
    Αιωνία του η μνήμη!

    Κωνσταντίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό παράδεισο να έχει,ο μητροπολίτης Κοσμάς Αιτωλίας,και να μεσιτευει για τις άθλιες ψυχές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή