Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΟΣ! ΗΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ;

ΡΩΣΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ ΕΠΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΘΕΟΡΤΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ 2 ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ!

3 ΒΙΝΤΕΟ


Ο δράστης

Ο ένας από τους τρεις νεκρούς στην τρομοκρατική στην Κοπεγχάγη είναι Ρώσος! Ήταν ο κύριος στόχος; Ρώσος πολίτης δολοφονείται επί Σκανδιναβικού Ευρωπαϊκού εδάφους στα μεθεόρτια της αποδοχής ένταξης 2 Σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ! 

Στοχευμένη επίθεση κατά του Ρώσου πολίτη είτε γιατί είχε έναν ρόλο είτε γιατί απλά ήταν Ρώσος για να περαστεί το ανάλογο μήνυμα που στήθηκε για ξεκάρφωμα ως ”τρομοκρατική”;

Περίεργο συμβάν στη Δανία στη Σκανδιναβία 2 μέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη που άναψε πράσινο φως για ένταξη Σουηδίας, Φινλανδίας. 

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν μεταξύ αυτών ένας Ρώσος πολίτης κι αρκετοί τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στην Κοπεγχάγη, ενώ ένας δράστης συνελήφθη. 

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στην Κοπεγχάγη σύμφωνα με την αστυνομία.


Σύμφωνα με τον αρχηγό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Τόμασεν, ο ύποπτος είναι ένας 22χρονος Δανός του οποίου τα κίνητρα είναι άγνωστα.


Ένας από τους νεκρούς σε πυροβολισμούς στην Κοπεγχάγη ήταν ένας 47χρονος Ρώσος που ζούσε στη Δανία αναφέρει η αστυνομία της πόλης.Και τα ρώσικα μέσα μεταδίδουν ακριβώς αυτό το στοιχείο. Δεν περνάει απαρατήρητο…

Συμπτώσεις ή ασύμμετρη απειλή, υβριδική επίθεση. Ήθελαν να σκοτώσουν το Ρώσο είχαν λόγους να τον σκοτώσουν και απλά σκηνοθέτησαν μια επίθεση με ευρύτερους στόχους ως μαζική επίθεση κατά πλήθους για συγκάλυψη; 

Πάντως ο ένας από τους τρεις νεκρούς είναι Ρώσος πολίτης επί Σκανδιναβικού Ευρωπαϊκού εδάφους στα μεθεόρτια της διαδικασίας ένταξης 2 Σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ και της έντασης που επιφέρει...


O ένοπλος σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τέσσερις σε εμπορικό κέντρο στην πρωτεύουσα της Δανίας, Κοπεγχάγη.



Η αστυνομία είπε ότι τα θύματα ήταν δύο Δανοί 17χρονοι και ένας 47χρονος Ρώσος υπήκοος. Δύο Δανοί και δύο Σουηδοί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Ένας 22χρονος, ο οποίος περιγράφεται στην «εθνικότητα ως Δανός», συνελήφθη λίγα λεπτά μετά τον πυροβολισμό στο κέντρο του Φιλντ.

Είχε προβλήματα ψυχικής υγείας και δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικό κίνητρο, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Soeren Thomassen. 

Το βαθύ κράτος φροντίζει να έχει κι ένα ”τρελόχαρτο” κάποιος που ενεργεί για λογαριασμό του. Πάγια τακτική που έχει να κάνει με άτομα τις περισσότερες φορές νεαρής ηλικίας που στρατολογούνται ακριβώς για να φέρουν σε πέρας τέτοιες αποστολές.



Ο ύποπτος, θα ανακριθεί από δικαστή τη Δευτέρα.

Σε ορισμένες από τις εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο νεαρός δράστης φαίνεται να ποζάρει με όπλα, να μιμείται χειρονομίες αυτοκτονίας και να μιλά για ψυχιατρικά φάρμακα «που δεν κάνουν».

Οι λογαριασμοί YouTube και Instagram που πιστεύεται ότι ανήκουν στον ύποπτο έκλεισαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, σημείωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Εξέπεμπε τον τρόμο ανενόχλητος προς πιστοποίηση της ψυχασθένειας του...

«Ο ύποπτος μας είναι επίσης γνωστός στις ψυχιατρικές υπηρεσίες, πέρα ​​από αυτό δεν θέλω να σχολιάσω», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της Κοπεγχάγης Σόρεν Τόμασεν σε συνέντευξη Τύπου. 

Ο αστυνομικός διευθυντής έσπευσε να προλάβει τους ”κακούς” συνειρμούς ισχυριζόμενος «η εκτίμησή μας είναι ότι τα θύματα ήταν τυχαία, ότι δεν υποκινούνται από το φύλο ή κάτι άλλο», είπε ο Τόμασεν.

Η πρωθυπουργός Mette Frederiksen είπε ότι η Δανία υπέστη σκληρή επίθεση.

Είπε ότι ήθελε να ενθαρρύνει τους Δανούς να σταθούν μαζί και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

«Η όμορφη και συνήθως τόσο ασφαλής πρωτεύουσά μας άλλαξε σε κλάσματα δευτερολέπτου», είπε.

Το Field’s διαθέτει περισσότερα από 140 καταστήματα και εστιατόρια. Το πολυώροφο εμπορικό κέντρο βρίσκεται στα περίχωρα της Κοπεγχάγης, ακριβώς απέναντι από μια γραμμή του μετρό που συνδέεται με το κέντρο της πόλης.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για πανικό μεταξύ των αγοραστών καθώς ακούγονταν πυροβολισμοί.



Μία από αυτές, ονόματι Isabelle, είπε στα δανικά μέσα ενημέρωσης: “Ξαφνικά ακούμε πυροβολισμούς. Νομίζω ότι ακούω δέκα πυροβολισμούς και μετά τρέχουμε μέσα από το εμπορικό κέντρο και καταλήγουμε σε μια τουαλέτα, όπου στριμώχνουμε μαζί σε αυτή τη μικροσκοπική τουαλέτα, όπου βρισκόμαστε γύρω. 11 άτομα.”

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Sanna Marin καταδίκασε αυτό που αποκάλεσε μια «σοκαριστική πράξη βίας» και ο Νορβηγός ηγέτης Jonas Gahr Store είπε ότι «οι σκέψεις του πηγαίνουν στα θύματα και τους συγγενείς τους και στα συνεργεία παροχής βοήθειας που αυτή τη στιγμή εργάζονται για να σώσουν ζωές».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου