Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ BAS_4 


Γράφει ο Γεωκών   

Φιλε  BAS _4  προβληματίστηκα πολύ αν έπρεπε να απαντήσω στο άρθρο σου που καταφέρεσαι εναντίον μου, λοιπόν φίλε μου αυτή είναι η τελευταία φορά που απαντώ στα υβριστικά σου άρθρα.

Πολλές φορές έχω γράψει ότι δεν απορρίπτω την παλαια Διαθήκη αφού η Ορθόδοξη εκκλησία στην οποία ανήκω την θεωρεί ιερό βιβλίο, αυτό που έχω πει κατ ’επανάληψη αλλά δεν θέλεις να με ακούσεις είναι ότι διαβάζοντας την Παλαια Διαθήκη ( περισσότερες φορές από ότι μπορείς να σκεφτείς) έχω κάποιες απορίες και προβληματισμούς για κάποια γραφόμενα, τα έχω αναφέρει πολλές φορές αλλά δεν έχει βρεθεί έστω και ένας άνθρωπος να συζητήσει μαζί μου και να προσπαθήσει αν κάνω λάθος να με διορθώσει,  το αντίθετο συμβαίνει με κατηγοράτε για αιρετικό για πλανεμένο και με βρίζετε. ( αυτή η συμπεριφορά σας με προβληματίζει αν είναι συμπεριφορά Χριστιανού )

Δεν είμαι ο άνθρωπος που τα δέχεται όλα στην ζωή του  αβρόχοις ποσί, ερευνώ όχι για να απορρίψω αλλά για να τα κατανοήσω

Μια και είναι η τελευταία φορά που απαντώ στις πολλές και άδικες κατηγορίες σου, να μου επιτρέψεις να σου πω κάποια πράγματα, αν και πιστεύω ότι δεν πρόκειται να σε προβληματίσουν

Ο Κύριος καλεί τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, επαφίεται στον καθένα αν θα ακολουθήσει τον Χριστό. Ο Θεός προσκαλεί όλους στην χριστιανική πίστη, επαφίεται όμως σε μας η ανταπόκριση. 

Ο Θεός έδωσε την ελευθερία στον άνθρωπο να κάνει τις επιλογές του, επιλέγοντας την σωτηρία αυτόβουλα…… ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ….. ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟ ΠΑΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΟΥ…ΜΕ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ ΚΟΣΤΟΣ

Φίλε μου η  ελευθερία είναι το μεγαλύτερο δώρο που δόθηκε από τον Θεό στον άνθρωπο, το οποίο δεν μπορεί να του το αφαιρέσει κανείς, ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΕΡΕΥΝΩ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ, και επειδή δεν είμαι σαν και εσάς που πιστεύετε ότι γνωρίζετε όλη την αλήθεια σε πνευματικά θέματα, ΕΡΕΥΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, τα άρθρα μου είναι αποσπάσματα από ιερά βιβλία από ιστορικά από επιστημονικά από θεολόγους κλπ εγώ  κάνω   ορισμένες  προσθήκες, και  συρραφές  για  να  γίνει  πιο συνεκτικό  το  κείμενο, τις απόψεις μου τις γράφω στα σχόλια.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ :  ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ:

1.       Η δική μας η πίστη (η χριστιανική) δε βασίζεται στην Παλαιά Διαθήκη, αλλά στην Καινή Διαθήκη. Οι χριστιανοί αγαπάμε το συνάνθρωπό μας και λατρεύουμε το Θεό όπως μας δίδαξε ο Χριστός (στην Καινή Διαθήκη), όχι όπως έλεγε ο Νόμος της Παλαιάς Διαθήκης.2.

2.       Ο Χριστός παίρνει το Νόμο και τη διδασκαλία της Παλ. Διαθήκης και τα αλλάζει τελείως. Τις 10 εντολές τις κάνει μία εντολή: «Θα αγαπήσεις τον Κύριο και Θεό σου και τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου». Όποιος έχει τηρήσει αυτή την εντολή, τις έχει τηρήσει όλες, λέει η Καινή Διαθήκη (κατά Ματθαίον, κεφ. 22, στίχοι 34-30. Επιστολή του αποστόλου Παύλου προς Ρωμαίους, κεφ. 13, στίχοι 8-10).

3.       Η εποχή της Παλαιάς Διαθήκης τελείωσε. Στην Εκκλησία τη διαβάζουμε από ιστορική σκοπιά, επειδή προετοίμασε τους ανθρώπους για τον ερχομό του Χριστού. Έτσι κι εμείς τη διαβάζουμε στον εσπερινό των εορτών, δηλαδή στην προετοιμασία για τη θεία λειτουργία. Ομοίως, λέμε μερικούς παλαιοδιαθηκικούς στίχους στην αρχή της θείας λειτουργίας, πάλι σαν προετοιμασία για όσα θα επακολουθήσουν. Στη λειτουργία όμως διαβάζουμε την Καινή Διαθήκη.

4.       οι ίδιοι οι απόστολοι (οι μαθητές του Χριστού), κάνοντας συμβούλιο το 49 μ.Χ., μαζί με τους αγίους της πρώτης χριστιανικής κοινότητας, αποφάσισαν ότι ο Νόμος της Παλ. Διαθήκης δεν δεσμεύει τους χριστιανούς, εκτός από ένα δυο βασικά πράγματα. Το γεγονός αυτό (η «αποστολική σύνοδος») αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη, στο βιβλίο Πράξεις των αποστόλων (κεφάλαιο 15)

5.       Η διδασκαλία του Χριστού ξεπερνά την ιδέα ότι υπάρχει Ένας Θεός, αυστηρός αρχηγός του λαού Του, και αποκαλύπτει ότι ο Θεός δεν είναι απλά Ένας, αλλά είναι και Τριαδικός, δηλαδή Θεός της αγάπης, που τους αγαπά όλους, δίκαιους και άδικους……. ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ


           ΜΕ αυτά που γράφουν  οι αξιόλογοι θεολόγοι στο Σαιτ τους ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ, ποιος


           είμαι εγώ που θα διαφωνήσω με θεολόγους;


Φίλε BAS_4  ας δουμε τι λενε και αλλοι:

1.       Απ. Παύλος: «Ο Χριστός, μας εξαγόρασε (με την θυσία Του), μας απελευθέρωσε από την κατάρα του νόμου ( μια απορία φιλε BAS_4, όταν λέει κατάρα του νόμου εννοεί τον νόμο του Μωυσή ; ) 

2.       Μπορείς  φίλε  BAS_4   να με βοηθήσεις να καταλάβω γιατί υπάρχει αυτό μέσα στην Παλαια Διαθήκη ; …Βασιλειων Δ΄, κεφάλαιο 15, 16 « Τότε επάταξεν ο Μεναήμ την  Θαψά (Θερσά) και πάντας τους εν αυτή και τα όρια αυτής, επειδή δεν ήνοιξαν εις αυτόν, διά τούτο επάταξεν αυτήν, και πάσας τας εν αυτή εγκυμονούσας διέσχισεν (ξεκοίλιασε)». (Μεναήμ= βασιλιάς του Ισραήλ)… γιατί ρε φίλε έπρεπε να ξεκολιάσουν τις εγκυμονούσες ;

3.       (Ιερεμίας, 22: 5). «Αν δεν ακούσετε τα λόγια αυτά, ορκίζομαι στον εαυτό μου, λέει ο Κύριος, ότι ο οίκος αυτός θα κατασταθεί έρημος»  φίλε  BAS_4   Είναι δυνατόν ο θεός να ορκίζεται ; και όμως….. «“Ορκίστηκα στον εαυτό μου”, λέει ο Κύριος…» (Γένεσις, 22: 16).

4.       Ησαΐας, 45: 7…..«Αυτός που κατασκεύασε το φως, και έφτιαξε το σκοτάδι· αυτός που κάνει ειρήνη, και κτίζει κακό· εγώ ο Κύριος τα κάνω όλα αυτά»… φίλε  BAS_4   Είναι δυνατόν ο θεός να κτίζει κακό ;

5.       «Δικό μου είναι το ασήμι, και δικό μου είναι το χρυσάφι, λέει ο Κύριος των δυνάμεων» (Αγγαίος, 2: 8)…… φιλε μου Είναι δυνατόν ο θεός να θέλει το ασήμι  και το χρυσάφι ;

ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΦΙΛΕ  βοήθα με να κατανοήσω αυτά που ακολουθουν…..


 


 1. "ΠΑΛΑΙΑ  ΔΙΑΘΗΚΗ",  ΙΗΣΟΥΣ  ΤΟΥ  ΝΑΥΗ.   ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9  (Ο  "Θεός"  στον  Ιησού  του  Ναυή:      "Μην  τους  σκοτώνεις  όλους.  Άφησε  μερικούς  για  δούλους,  νεροκουβαλητές  και  ξυλοκόπους  να  υπηρετούν  τον  εβραϊκό  λαό"). Σημείωση:  ο  Ιησούς  του  Ναυή  έσφαξε  με  τα  ίδια  του  τα  χέρια  χιλιάδες  ανθρώπους,  ανάμεσά  τους  βρέφη,  παιδιά  και  γυναίκες.


2. "ΠΑΛΑΙΑ  ΔΙΑΘΗΚΗ",  Έξοδος, Κεφ 32, στ 27: Είπε προς αυτούς Ο Μωϋσής· “ τάδε λέγει Κυριος ο Θεός Ισραήλ : Ζωστείτε ο καθένας σας και τοποθετήστε τη ρομφαία σας στον μηρό, διέλθετε και επανέλθετε από την μία είσοδο του στρατοπέδου μέχρι της άλλης, περάστε δια μέσου του στρατοπέδου και σκοτώστε…καθένας τον αδελφόν του, τον φίλον του, τον συγγενή του”. Οι Λευίτες έκαμαν, όπως τους διέταξεν ο Μωϋσής, και σκοτώθηκαν κατά την ημέραν εκείνην τρεις χιλιάδες άνδρες……καλα ρε  BAS_4  δεν βρήκαν άλλους και σκότωσαν τους ίδιους τους συγγενείς τους…..


3. "ΠΑΛΑΙΑ  ΔΙΑΘΗΚΗ",  ΙΕΡΕΜΙΑΣ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 32 (Μασ. 25,15-38)- Προφητεία εναντίον όλων των εθνών………Ο  "θεός"  στον  Ιερεμία:  ¨Θα μεθύσεις  όλα  τα  έθνη,  θα  παραφρονήσουν,  θα  τους  σφάξεις,  θα  πέσουν  κάτω  και δεν  θα  ξανασηκωθούν".


4. "ΠΑΛΑΙΑ  ΔΙΑΘΗΚΗ",    ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ… 14,21   ‘’Δεν  θα  τρώτε  κανένα  ψοφίμι  εσείς  οι Ιουδαίοι.   Τα  ψοφίμια  θα  τα  σερβίρετε  μόνο  στους  ξένους  που  φιλοξενείτε  ή  θα  τα  πουλάτε  σε  ξένους.’’


5. "ΠΑΛΑΙΑ  ΔΙΑΘΗΚΗ",  Δευτ. 20,13    ‘’ …σεις θα περάσετε εν στόματι μαχαίρας πάντα αρσενικόν της πόλεως.…. Δευτ. 20.14  ‘’Τας γυναίκας όμως και τα παιδιά και τα κτήνη και όλα όσα υπάρχουν εις την πόλιν και όλην την περιουσίαν αυτής θα την πάρετε δια τον εαυτόν σας ως λείαν πολέμου, θα φάγετε και θα απολαύσετε τα τρόφιμα και τα λάφυρα των εχθρών σας, τα οποία ο Κυριος σας δίδει.’’


6. Έξοδος, 33: 1 «Και ο Κύριος μιλούσε στον Μωυσή, πρόσωπο με πρόσωπο, καθώς ο άνθρωπος μιλάει στον φίλο του»


φίλε  BAS_4  άλλα λέει το Κατά Ιωάννην, 1: 18  «Κανένας δεν είδε ποτέ τον Θεό…»


 φίλε  BAS_4…….  Ο Πραγματικός Τριαδικός Αγαθός Δημιουργός ούτε τιμωρεί, ούτε και σκοτώνει. Όταν έζησε ανάμεσά μας για να μας διδάξει την αγάπη και να μας θυμίσει ποιοι είμαστε, καθώς Τον σταύρωναν, μέσα στους πόνους του τρομερού μαρτυρίου είπε για τους σταυρωτές Του, τούτα τα λόγια : “Πατέρα, συγχώρεσε τους, δεν ξέρουν τι κάνουν.” Δεν ζήτησε να αφανιστούν, ούτε να κατέβει φωτιά απ τον ουρανό και να τους κάψει, ούτε τους σκότωσε ο ίδιος ενώ μπορούσε.


 Εσείς οι καλοί και πιστοί χριστιανοί ( έτσι νομίζετε) που προσπαθείτε να βγάλετε τα μάτια ο ένας του άλλου, να μειώσετε τον συνάνθρωπο σας και να τον εξοντώσετε διότι δεν συμφωνείτε με αυτά που γράφει, αγνοώντας ότι δεν είναι αυτό που ζητά από εμάς Ο ΧΡΙΣΤΟΣ…

Μετράτε την πίστη σας και τις πράξεις σας με το δικό σας μετρό, μα ξεχνάτε να δείτε το μέτρο Του Ουράνιου Πατέρα.

ΣΧΟΛΙΟ : ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΧΡΙΣΤΟ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ, ΣΤΗΝ ΜΙΑ, ΑΓΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,  ΓΙΑΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ, Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ, Ο ΜΟΝΟΓΕΝΗΣ ΥΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΝΘΡΩΠΗΣΑΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ, ΟΜΟΟΥΣΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΑΤΡΟΣ, ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ (ΠΑΤΗΡ, ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ. ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΟΜΟΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΧΩΡΙΣΤΗ).

Σε ευχαριστώ φίλε  BAS_4 που με το κείμενο σου το γεμάτο προσβολές, κατηγορίες και ότι είμαι αιρετικος βλασφημος κλπ μου έδωσες θάρρος λόγο ‘’φιλίας’’ που έχουμε εδώ και κάποια χρόνια να γράψω όλα αυτά τα οποία με προβληματίζουν από την παλαια Διαθήκη, αν θέλεις δώσε μου απαντήσεις που θα με βοηθήσουν να δω σε ποια από όλα αυτά κάνω λάθος, σε παρακαλώ μην αρχίσεις πάλι τις βρισιές και τις κατηγορίες, γίνεσαι γραφικός…..

Το μονο που με στεναχωρεί είναι ότι θα μου λείψουν τα καλά σου λόγια και η ‘’φιλία’’ μας

Και μην ξεχνάς όσο η Ορθόδοξη εκκλησία στην οποία ανήκω θεωρεί ιερό βιβλίο την Παλαιά Διαθήκη θα την θεωρώ και εγώ, ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ  

Γεωκών   

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν πάντα με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις του αρθρογράφου, σχετικά με το περιεχόμενο της Παλαιάς Διαθήκης έχοντας πολλες φορές διευκρινίσει ότι οι Πατέρες της Εκκλησίας ερμηνεύουν την Παλαιά Διαθήκη υπό το Φως της  Καινής Διαθήκης.



 

18 σχόλια:

  1. ΡΩΜΑΝΕ ,
    ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΣΕΝΑ ,ΑΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ .
    ΕΣΥ ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΧΝΕΙΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΧΑΖΑ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ .
    ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΑΚΥΡΩΝΕΙΣ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΣΟΥ.
    ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΆΝΓΝΩΣΤΗΣ ΕΔΩ ,ΣΧΕΔΟΝ ΟΠΑΔΟΣ ,

    ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.
    ΦΙΛΙΚΑ
    Κ.ΚΑΛΙΜΑΥΚΙΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΕΣΥ ΕΙΔΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΗ ΑΛΛΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΕΤΣΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΕΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΩΚΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ. ΠΑΡΕΠΙΠΤΩΝΤΩΣ...ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΟΥ!

      Διαγραφή
    2. ΡΩΜΑΝΕ ΑΠΕΧΩΡΗΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΞΑΝΑ ΕΠΩΝΥΜΑ,ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΜΑΙ.
      ΕΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΤΟ ΒΡΙΣΙΔΙ ΜΟΛΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ.
      ΑΣΕ ΜΕ ΣΤΟΝ ΛΑΘΟΣ ΚΟΣΜΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΤΑ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΑΚΟΥΑ ΠΡΟΒΑΤΑ. ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ .Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ;

      Διαγραφή
  2. ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ,
    ΤΟΥ ΕΙΧΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ
    https://oimos-athina.blogspot.com/2021/05/blog-post_643.html#more
    ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ,ΟΥΤΕ ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΕΡΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΠΑΛΙ ΕΠΩΝΥΜΑ.
    ΟΠΩΣ ΛΙΓΟΙ ΤΟΛΜΟΥΝ, ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ.
    Η ΕΜΜΜΟΝΗ ΟΜΩΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΙΡΕΣΗ.
    ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΡΗΘΕΝ-
    ΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΜΕΤΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΟΥΘΕΣΙΑ ΠΑΡΑΙΤΟΥ.
    ΠΑΛΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΕΩΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ,ΑΛΛΑ ΠΑΙΞΕ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΕΔΩ .
    ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΩ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Κ.ΚΑΛΙΜΑΥΚΙΔΗ , σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, συγχωρώ αλλά δεν ξεχνώ, κάποτε έγραψες : ‘’ Για τι πράγμα συζητάμε τόσο καιρό, αντί να συζητάμε την μετάνοιά μας και να εξομολογούμαστε τα λάθη και τις αμαρτίες μας…… Τι κάναμε δυο χιλιάδες χρόνια και τι κάνουμε τώρα, τι άλλαξε; ‘’
      Κυριε Κ.ΚΑΛΙΜΑΥΚΙΔΗ, έχεις δίκαιο τίποτα δεν άλλαξε, συνεχίζουν να υπάρχουν αυτοί οι καλοί ‘’χριστιανοί’’ που κρίνουν και κατακρίνουν τον συνάνθρωπο τους επειδή διαφωνούν μαζί του. Κύριε Κ.ΚΑΛΙΜΑΥΚΙΔΗ διάβασε σε παρακαλώ τι είπε ο Άγιος Παισιος…..
      Γέροντα, εύκολα κρίνω και κατακρίνω.
      – Η κρίση που έχεις, είναι φυσικά, χάρισμα που σου έδωσε ο Θεός, αλλά την εκμεταλλεύεται το ταγκαλάκι και σε κάνει να κατακρίνεις και να αμαρτάνεις. Γι’ αυτό, μέχρι να εξαγνισθεί η κρίση σου και να έρθει ο θείος φωτισμός, να μη την εμπιστεύεσαι.
      Όταν κανείς ασχολείται με τους άλλους και τους κρίνη, ενώ ακόμα δεν έχει εξαγνισθή η κρίση του, πέφτει συνέχεια στην κατάκριση.
      – Και πώς, Γέροντα, θα εξαγνισθεί η κρίση μου;
      Μόνον ο Θεός κρίνει δίκαια, γιατί μόνον Αυτός γνωρίζει τις καρδιές των ανθρώπων. Εμείς, επειδή δεν ξέρουμε την δίκαιη κρίση του Θεού, κρίνουμε “κατ’ όψιν”, εξωτερικά, και γι’ αυτό πέφτουμε έξω και αδικούμε τον άλλον.
      Η ανθρώπινη κρίση μας δηλαδή είναι μία μεγάλη αδικία. Είδες τι είπε ο Χριστός: “Μη κρίνετε κατ’ όψιν, αλλά την δικαίαν κρίσιν κρίνατε”.
      Κυριε Κ.ΚΑΛΙΜΑΥΚΙΔΗ, Πώς μπορείς και βλέπεις το σκουπίδι στο μάτι του αδερφού σου και δε νιώθεις ένα ολόκληρο δοκάρι στο δικό σου μάτι; Ή πώς θα πεις στον αδερφό σου “άφησέ με να σου βγάλω το σκουπιδάκι από το μάτι σου”, όταν έχεις ένα ολόκληρο δοκάρι στο δικό σου μάτι; Υποκριτή! Βγάλε πρώτα από το μάτι σου το δοκάρι, και τότε θα δεις καθαρά και θα μπορέσεις να βγάλεις το σκουπιδάκι από το μάτι του αδερφού σου».

      Διαγραφή
    2. Κυριε Κ.ΚΑΛΙΜΑΥΚΙΔΗ, ξέχασα να σου πω κάτι σημαντικό, όσο και αν με κατακρίνεις εγώ θα συνεχίσω να σέβομαι τις απόψεις σου και εσένα, διότι ο ΘΕΟΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ, ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟΝ ΣΑΣ, να είσαι πάντα καλά…….

      Διαγραφή
    3. Κύριο Καυλιμακιδη αυτά που λέτε είναι απλώς μπούρδες.Καμια απαντηση δεν έχετε στα όσα οιχτρα και απαίσια αναφέρονται στην λεγόμενη θεόπνευστη Π.Δ.Απο το ότι ο Θεός κάνει Διαθήκες και στην παλαιά άφηνε σφαγες,αιμομιξίες,πορνεία ,κλπ και ξαφνικά στην Καινή άλλαξε έγινε καλός ενώ πριν εδώ έσφαζε στο φτερό,εξαφάνιζε,κατακρεουργούν.Ποσο μακακσς πρέπει να είσαι για να υποστηρίζεις αυτά...Μια απλή ανάγνωση της φιλοσοφίας περι Θεού του Όντος των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων και βλέπεις την μαθηματική -λογικη απόδειξη τι είναι ο Θεός και εάν είναι το καλό.Σας καλώ για μια μονομαχία,εγώ θα αναρτω μόνο του Αριστοτέλη ,αν θέλετε και Σωκράτη,Πλάτωνα θα πρέπει να διαβάσετε περισσότερα και εσείς Π.Δ.Κσι φυσικά ανάρτηση προφητειών των Ελλήνων και της ΠΔ από μεριά σου...Να αναφέρεις σε παρακαλώ όλα τα αισχη που περιγράφονται στην ΠΔ...

      Διαγραφή
    4. ΚΑΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΣΚΟΥΛΙΚΙ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΑ.
      ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΧΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΦΙΜΩΤΡΟ ΜΑΣΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΕΣΑΝ.
      ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΙΟΛΙ ΜΕ ΑΡΘΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ.
      ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΧΕΤΕ;

      Διαγραφή
  3. Ρωτά κάποιον πνευματικό .
    Οταν γράφουμε η μιλάμε δημόσια ,ειμαστε υπόλογοι στον Θεό για τις ψυχές που επηρεάζουμε με τους λόγους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ
      ΑΛΛΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Η ΠΑΡΗΣΙΑ ΕΚΛΕΙΠΕΙ

      Διαγραφή
  4. ο Αγιος Φώτιος: «...Ακόμη, πόσες δυσκολίες των καταστάσεων ανάγκαζαν πολλούς Πατέρες άλλα να τα παραποιούν, άλλα να τα λεν με πνεύμα συγκατάβασης, άλλα να λεν όταν ξεσηκώνονταν οι απείθαρχοι, άλλα να τα λεν από άγνοια, καθώς βέβαια είναι ανθρώπινο να σφάλει κανείς. Και αν παραποίησαν κάτι ή, για κάποιο λόγο που εμείς τώρα αγνοούμε, παρεξέκλιναν από την ορθή πορεία, τη στιγμή μάλιστα που δεν τους ζητήθηκε να εκφέρουν άποψη ούτε κανείς τους παρακάλεσε να του διδάξουν την αλήθεια, τους αναγνωρίζουμε το ίδιο ως Πατέρες, όπως θα τους αναγνωρίζαμε και αν δεν εξέφραζαν αυτή την άποψη... τη διδασκαλία τους στην οποία πλανήθηκαν δε θα την ακολουθήσουμε...»
    Η Εκκλησία, είναι Εκκλησία αληθείας……. Δεν εξαρτάται από κείμενα. Δεν προσκολλάται σε κείμενα και προσωπικές θέσεις, όταν τα στοιχεία δείχνουν κάτι διαφορετικό, ούτε έχει πρόβλημα να πει ότι όλα τα μέλη της είναι δυνατόν (ως άνθρωποι) να κάνουν λάθη. Και αυτό το ξεκαθαρίζει στο ανωτέρω κείμενο ένας άγιος Πατέρας, ο άγιος Φώτιος. Το ότι οι άγιοι Πατέρες έκαναν και λάθη, είναι Πατερική διδασκαλία!
    Εάν λοιπόν κάποιος επιμένει, να αναζητάει μεταξύ των αγίων της Εκκλησίας το "αλάθητο", τότε κατ' ανάγκην πρέπει να δεχθεί ότι κάνει λάθος ένας άγιος της Εκκλησίας, ο άγιος Φώτιος!
    ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ - Ι.Ν. Αγίου Σώστη Νέας Σμύρνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρα ΓΕΩΚΩΝ, μπορει και οι γεροντες να εχουν πεσει εξω οσο αφορα την αναλαμπη και την Πολη, σωστα;

      Διαγραφή
    2. Ρε συ Βλάκες είσαστε ;Αν είναι Εκ Θεού λογισμός ισχύει αν είναι δικιά του σκέψη και κρίση μπορεί να μην ισχύει,ρε φίλε λίγο λογική μην πω καμία κουβέντα....

      Διαγραφή
  5. "Αλλού σε τρώει τζαι αλλού κνίθεσαι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. TURBO Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ 7,69μμ
    ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ,Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΕΤΑΕΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ,ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ,ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΜΩΣ.
    Over.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πεστα Γεωκων μην μασάς ,άσε τους δήθεν χριστιανους να σε λένε αιρετικό.Και τον Χριστο και τον Ιωάννη Βαπτιστή αιρετικούς τους έλεγαν...Ε και σήμερα τα ίδια,οι "μεγάλοι" "χριστιανοί" με τις μεγάλες μετάνοιες και τα ιερά βιβλία που λένε πως οι γυναίκες αξίζουν μια δραχμή ,πως να κάνεις σιμιγδάλι να μυρίσει τσίκνα ο Θεός για να κοιμηθεί καλά,πως να κάνεις αιμομιξία,πως να σκοτώσεις όλους τους Έλληνες και να το γιορτάζεις και άλλα πολλά...Ρε μακακες δεν βαρεθηκατε να λέτε μακακιες,δαιμονισμένα σκυλια,ου να χαθείτε.....Όπως έχει πει Πάτερ Παισιος στην κόλαση έχει μεγάλους χριστιανούς...Εμείς μακακες θα πάμε στην κόλαση είμαστε αιρετικοί,εσείς που θα πάτε όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πες μας σε λίγο να εμβολιαστουμε,είναι δώρον Θεού..Πόσο μακακσς η πληρωμένος πρέπει να είσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σημείωση αυτά τα σχόλια πάνε στους μεγαλοχριστιανους ,μην μπερδευιμαστε..

      Διαγραφή