Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ;

ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ OΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ EΞEΓEΡΘOYME!

2 ΒΙΝΤΕΟ


Γράφει η Caitlin Johnstone

Μετάφραση: Απολλόδωρος

 


Το βίντεο που έρχεται από τη Σρι Λάνκα αυτή τη στιγμή είναι ο επαναλαμβανόμενος εφιάλτης κάθε ηγεμόνα σε όλη την ιστορία.

Χιλιάδες διαδηλωτές εξοργισμένοι από την επιδείνωση των υλικών συνθηκών της οικονομικής κατάρρευσης του έθνους εισέβαλαν στο προεδρικό μέγαρο του προέδρου της Σρι Λάνκα Gotabaya Rajapaksa, και σας εγγυώμαι ότι τα εναέρια πλάνα καθώς εισέβαλαν μαζικά στο κτίριο έκαναν κάθε κυβερνητικό ηγέτη και πλουτοκράτη να αισθανθεί λίγο άβολα σήμερα.


Πλάνα από βίντεο με τους διαδηλωτές της Σρι Λάνκα να καταλαμβάνουν το γραφείο του προέδρου στο Κολόμπο

Απλά κοιτάξτε αυτό. Κοιτάξτε όλους αυτούς τους ανθρώπους που πλημμυρίζουν εκεί μέσα. Αυτή είναι μια πραγματικά εντυπωσιακή δύναμη που προκαλεί δέος. Φανταστείτε πόσο τρομακτικό θα ήταν να βρεθείτε στην πλευρά του αποδέκτη της.

Δεν γνωρίζω ακόμα αρκετά για το τι συμβαίνει στη Σρι Λάνκα για να σχολιάσω με κύρος το ποιες δυνάμεις μπορεί να παίζουν ρόλο σε αυτή την εξέγερση, αλλά ξέρω ότι κάθε ηγεμόνας σε όλη την ιστορία έχει περάσει χρόνο οραματιζόμενος τι θα συνέβαινε αν ένα πλήθος τέτοιου μεγέθους αποφάσιζε να εισβάλει στη βάση επιχειρήσεων του. 

Αν ο αριθμός τους γινόταν πολύ μεγάλος για να κατασταλεί, ή αν οι δυνάμεις σας που θα έκαναν την καταστολή εντάσσονταν στις τάξεις του λαού αντ' αυτού, το καλύτερο σενάριο για εσάς είναι ότι θα είχατε ήδη εγκαταλείψει το κτίριο μέχρι εκείνη τη στιγμή, όπως είχε την ευθυκρισία να κάνει ο Rajapaksa λίγο πριν την έφοδο στο κτίριο. 

Αν αρκετοί εξαγριωμένοι άνθρωποι πέσουν πάνω σας, δεν θα έχει σημασία αν είναι οπλισμένοι με ρουκέτες ή πιστόλια ή με τα ίδια τους τα γυμνά χέρια- σας περιμένει ένα βίαιο τέλος.

Αν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί καταναλώνεται τόση ενέργεια για να διατηρούνται όλοι προπαγανδισμένοι στην κοινωνία μας, αυτός είναι ο λόγος. Αν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι κυβερνήτες μας εργάζονται τόσο σκληρά για να μας κρατούν διχασμένους μεταξύ μας, αυτός είναι ο λόγος. 

Αν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί μας δίνουν πάντα οδηγίες να μεταφέρουμε τα παράπονά μας στην κάλπη, παρόλο που μαθαίνουμε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ότι δεν αλλάζουν ποτέ τα πράγματα που χρειάζονται απεγνωσμένα να αλλάξουν, αυτός είναι ο λόγος.

Ολόκληρος ο πολιτισμός μας είναι δομημένος γύρω από την αποτροπή σκηνών όπως αυτή που βλέπουμε σήμερα στη Σρι Λάνκα. 

Τα εκπαιδευτικά μας συστήματα, τα πολιτικά μας συστήματα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η διαδικτυακή μας πληροφόρηση. Θρησκείες που υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια επειδή οι ισχυροί τις υποστήριξαν και τις διακήρυξαν είναι γεμάτες από χωρία που εξυμνούν τις αρετές της υπακοής, της φτώχειας, της πραότητας και της απόδοσης στον Καίσαρα ό,τι ανήκει στον Καίσαρα. 

Από τη στιγμή που γεννιόμαστε, τα κεφάλια μας γεμίζουν με ιστορίες για το γιατί είναι καλό και σωστό να συναινούμε στο status quo και γιατί θα ήταν λάθος να πάρουμε πίσω ό,τι μας έχει κλέψει μια ληστρική άρχουσα τάξη.

.

ΔΕΙΤΕ: Διαδηλωτές εισβάλλουν στο προεδρικό μέγαρο στη Σρι Λάνκα, καθώς η οικονομική κρίση επιδεινώνεται

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πάντα κατακλυζόμαστε από μηνύματα σχετικά με τη σημασία της ευγένειας και του πολιτισμού κάθε φορά που οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι μπορούν απλά να αντιμετωπίσουν διεφθαρμένους αξιωματούχους σε εστιατόρια ή στα σπίτια τους για να πιέσουν για αυτό που θέλουν. 

Οι διαχειριστές της ολιγαρχικής αυτοκρατορίας που μας εξουσιάζει φοβούνται ότι μια μέρα θα παρατηρήσουμε ότι είμαστε πολύ περισσότεροι από ό,τι είναι αυτοί, και ότι δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα που θα μπορούσαν να κάνουν για να μας σταματήσουν αν αποφασίζαμε να τους αντικαταστήσουμε με ένα σύστημα που θα ωφελεί τους απλούς ανθρώπους αντί για λίγους εκλεκτούς. 

Τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα επειδή τα συστήματα που υπάρχουν έχουν σχεδιαστεί για να εκμεταλλεύονται και να καταπιέζουν αντί να αναβαθμίζουν και να βοηθούν στην ευημερία. 

Αυτά τα συστήματα θα προστατεύσουν τη δική τους ικανότητα να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται και να καταπιέζουν μέχρι οι άνθρωποι να χρησιμοποιήσουν τους αριθμούς τους για να τα αντικαταστήσουν με κάτι υγιές. 

Οι άνθρωποι δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ τους αριθμούς τους για να αντικαταστήσουν τα καταχρηστικά συστήματα με κάτι υγιές όσο προπαγανδίζονται επιτυχώς από το να το κάνουν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι πολιτικοί μας θεσμοί και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ενεργούν με τον τρόπο που ενεργούν και για τον οποίο τα συστήματά μας είναι στημένα με τον τρόπο που είναι: για να μας εμποδίσουν να συνειδητοποιήσουμε πόσο εύκολο θα ήταν να αποτινάξουμε τους παλιούς μηχανισμούς καταπίεσης σαν ένα βαρύ παλτό σε μια ζεστή μέρα και να χτίσουμε κάτι νέο που θα λειτουργεί για όλους μας.

Τα πράγματα θα συνεχίσουν να χειροτερεύουν μέχρι να βρούμε έναν τρόπο να διαπεράσουμε την προπαγανδιστική ομίχλη του εγκεφάλου και να σηκωθούμε σαν λιοντάρια.


************

ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Our Entire Civilization Is Structured Around Keeping Us From Realizing We Can Do This


ΠΗΓΗ 





8 σχόλια:

  1. Η Γερόντισσα της Αττικής (αλλά και όλοι οι Άγιοι με το χάρισμα της προόρασης) γνωρίζουν ότι θα γίνει κι εδώ ... "της Σρι Λάνκα", αλλά όχι πριν το επιτρέψει ο Κύριος. Αν λοιπόν διασταυρώσουμε τις προρρήσεις των Ιωσήφ Βατοπεδινού (περί πολιτειακής ανωμαλίας), Πορφυρίου (περί πολιτειακής εκτροπής), Νεκταρίου Βιτάλη (περί "κάποιου καλοκαιριού" που θα γίνει πτώχευση και θα αδειάσουν όλοι οι λογαριασμοί των Ελλήνων, όπου μετά από το γεγονός αυτό, αρχίζουν τα χειρότερα για την Ελλαδίτσα), Γερόντισσας της Αττικής ("θα μπούν μές στη βουλή όλοι οι πεινασμένοι").

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΜΕΤΑΝΟΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΧΑΒΑ.
    Εφόσον αλλάξουμε μυαλά δια της μετανοίας, θα αλλάξει και η διάθεση του Κυρίου, ελαφραίνοντας, ή και καταργώντας το ... "μενού" των εκπαιδευτικών δεινών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν λοιπόν διασταυρώσουμε τις προρρήσεις των Αγίων μας έχοντας εμπιστοσύνη στα λόγια τους και στην Πανσοφία και Παντοδυναμία του Κυρίου γνωρίζουμε κι εμείς δια της Πίστεως, ότι όλα αυτά θα συμβούν και δεν επηρεαζόμαστε από φανταστικά σενάρια που βγάζει το κάθε θνητό μυαλό βλέποντας με τα μάτια τα χοϊκά και όχι τα θεϊκά.

      Διαγραφή
    2. Όταν έλθουν τα δεινά, εμείς οι Έλληνες Ορθόδοξοι θα επιστρέψουμε στον Πατέρα μας και μέσα από την τήρηση των εντολών Του θα δυναμώσει και θα ωριμάσει η τωρινή νηπιακή Πίστη μας. Σ' αυτό το επίπεδο ωρίμανσης της Πίστεως λειτουργεί η Χάρις του Θεού.

      Η υπομονή στις επικείμενες θλίψεις θα αδρανοποιήσει την παιδευτική ενέργεια του Πνευματικού Νόμου και οι θλίψεις θα μετατραπούν σε πηγή αγαθών, πνευματικών και υλικών.

      Ο Θεός όμως το λαό Του, όσο σκληρά κι αν τον τιμωρήσει για πλήθος ανομιών, ακόμα και μακροχρόνια, ποτέ δεν τον εξαφανίζει.
      Αυτό το δίπολο "τιμωρία - παρηγορία" είναι πολύ σύνηθες στην Αγία Γραφή και φυσικά δεν περιορίζεται στον παλαιό μόνο λαό του Θεού, αλλά επεκτείνεται και στο νέο λαό, την Εκκλησία.

      ΟΤΑΝ όμως ο Θεός "τιμωρεί" λαούς, ή πρόσωπα που βρίσκονται έξω από τη Διαθήκη Του και δεν ανήκουν στο λαό Του (π.χ. Ηρώδης, Φιλισταίοι Ιδουμαίοι, Αμορραίοι... και τώρα οι … ημέτεροι προδότες, οι αγαρηνοί, αλλά και οι συνεταίροι τους, απόγονοι των Φράγκων Σταυροφόρων) οι οποίοι λόγω ειδωλολατρίας δεν έρχονται σε θεογνωσία, τιμωρεί ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ και όχι ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ.

      Όσοι έφτασαν με τα άνομα έργα και την υπερηφάνειά τους να είναι άξιοι τιμωρίας, ή κακοποίησαν το λαό του Θεού καταδικάστηκαν και εξαφανίστηκαν από την ιστορία. Αυτό θα συμβεί σε λίγο και με τους εχθρούς της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας.

      Διαγραφή
  2. Ποια είναι η αιτία που οι δίκαιοι έχουν θλίψεις σ' αυτόν τον κόσμο και οι αμαρτωλοί άνεση;
    (πού να ξέρει ο καημένος ο percy bysshe shelley;)

    Στη ζωή αυτή εφαρμόζεται σ` όλους ο νόμος της ανταποδόσεως.
    Γι` αυτό οι ενάρετοι δοκιμάζουν θλίψεις.
    Γι` αυτό οι άδικοι απολαμβάνουν αγαθά.
    Οι πρώτοι τιμωρούνται εδώ για τις λίγες αμαρτίες τους κι έτσι δεν θα στερηθούν τον παράδεισο.
    Οι δεύτεροι αμείβονται εδώ για τις λίγες καλές τους πράξεις
    Και θα τιμωρούνται αιώνια για την πολλή κακία τους.

    Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά και άγια τα λόγια του Μεγάλου Αγίου Πατρός και Χρυσορρήμονος Ιωάννου αλλά ο Percy Shelley δεν είναι Πατέρας της Εκκλησίας, είναι ποιητής και είναι προς τιμήν του που ήθελε να αφυπνίσει τους φτωχούς Άγγλους ενώ προερχόταν από οικογένειά που ήταν αριστοκρατική. Και μην ξεχνάμε ότι ο λαός ξεσηκώθηκε υπέρ του Χρυσοστόμου εναντίον της απόφασης της αυτοκράτειρας να τον εξορίσει. Και μην ξεχνάμε επίσης την γνωστή ρήση :«Φωνή λαού, οργή Θεού»...

      Διαγραφή
  3. "ΠΑΜΕΕΕ. ΚΡΟΣΣΕ. ΝΤΙΡΕΚΤ. ΞΥΛΟ!! ΞΥΛΟ!!! ΑΠΕΡΚΑΤ" https://newtube.app/user/IoannisKomninos/rP1FHM6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απευθύνομαι στον αρθρογράφο. Ένας λόγος που συμβαίνουν όλα αυτά και δεν "ανοίγει ρουθούνι", είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που ισοπεδώνουν τα πάντα, όπως κάνεις κι εσύ. Ισοπεδώνεις την μια αληθινή θρησκεία, τον Χριστιανισμό, που κάνει την αλλαγή στον άνθρωπο, με τις υπόλοιπες εκκοσμικευμένες θρησκείες. Δεν εμπνέεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 666.

    Ο Bourla της Pfizer θα χρηματοδοτείσει την ανακατασκευή του δαιμονικού ανατιναγμένου μνημείου στη Georgia. Η αποκατάσταση του μνημείου θα ολοκληρωθεί σε 6 μήνες-6 βδομάδες-6μέρες.
    (6-6-6).

    Κάνε κόσμε εμβόλια, είναι εντελώς ακίνδυνα.

    http://apantaortodoxias.blogspot.com/2022/07/666.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή