Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΖΕΥΤΗΚΕ… ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ!!!

 ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ … ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗ ΒΕΤΟ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ! 

ΒΙΝΤΕΟ




Στροφή της Ρωσίας στο συριακό. Αδειάζει την Τουρκία ως αντίποινα για το μη βέτο στο ΝΑΤΟ και της κόβει το δρόμο για νέα επιχείρηση στη Συρία! Η Τουρκία μαζεύτηκε… κάνει πίσω!!!

Καθώς η Άγκυρα δεν έλαβε υπόψη τις ρωσικές προειδοποιήσεις για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αναλύσεις παρατηρητών δείχνουν ότι υπάρχει αλλαγή στην πορεία των Ρωσοτουρκικών σχέσεων και ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν είναι έτοιμος να εναντιωθεί σθεναρά σε τυχόν στρατιωτικούς ελιγμούς του Ερντογάν, ειδικά στη Συρία

Νέα Ρωσική πολιτική στη Συρία; Παρά τις τουρκικές προσδοκίες ότι η άμεση στρατιωτική δράση είναι κοντά στη βόρεια Συρία, οι αναλύσεις δείχνουν ότι η Άγκυρα έχει αναστείλει τις επιχειρήσεις της αυτή τη στιγμή, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης ρωσικής άρνησης και της απουσίας οποιασδήποτε συναίνεσης ως προς αυτό, καθώς και της θέσης των ΗΠΑ, απορρίπτοντας σθεναρά οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση αυτή τη στιγμή.

 Η Ρωσία εξέφρασε έμμεσα την απόρριψή της, πραγματοποιώντας ξεχωριστές ασκήσεις στη βορειοδυτική ύπαιθρο της Χασάκα, ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, με τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις. 

Οι Ρώσοι έκαναν επίσης ένα ακόμη βήμα στέλνοντας ένα μαχητικό Sukhoi Su-57 σε αεροδρόμιο του Qamishli, όχι μακριά από τα συροτουρκικά σύνορα, μια σαφή ένδειξη της δυσαρέσκειας της Μόσχας για τις ενέργειες της Άγκυρας σχετικά με το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση χωρίς τη συγκατάθεσή της. 

Ως εκ τούτου, Ρώσοι πολιτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι η Ρωσία και το Ιράν απέρριψαν την τουρκική παρέμβαση με τις επιτόπιες ενέργειές τους και οποιαδήποτε προσδοκία υποχώρησης τους σε προηγούμενες συνομιλίες έγινε μη ρεαλιστική αφού η Τουρκία συμφώνησε στην επέκταση του ΝΑΤΟ. 

Παρόλο που στο πρόσφατο πλαίσιο των τριμερών συνομιλιών ‘Αστανα είχε διατυπωθεί η έντονη ανησυχία της Τουρκίας, η Μόσχα χάραξε νέο δρόμο που απορρίπτει κάθε τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Εντυπωσιακή ρίψη αλεξιπτωτιστών στη Β Συρία στο Καμισλί ….



Οι εξελίξεις δείχνουν ότι υπάρχει μια ρωσική «εκδίκηση» κατά της Τουρκίας που εκδηλώνεται με την αντιμετώπιση οποιασδήποτε τουρκικής στρατιωτικής κλιμάκωσης μέσω της στρατιωτικής της επιχείρησης ειδικά από τη στιγμή που η ρωσική απόρριψη της στρατιωτικής επιχείρησης συνεχίζεται, και η Ρωσία δεν απάντησε άμεσα ή ανακοίνωσε επίσημα τη θέση της για την πρόσφατη απόφαση της Άγκυρας σχετικά με το «ΝΑΤΟ».

 Στην τελευταία συνάντηση της ομάδας «Αστάνα» για τη Συρία, η Ρωσία και το Ιράν προσπάθησαν, σε κοινή δήλωση, να κατευνάσουν την Τουρκία δηλώνοντας «απόρριψη της αυτονομίας στη βορειοανατολική Συρία», που είναι ένα από τα συνηθισμένα σημεία στις τελικές δηλώσεις εντός των συνεδριάσεων «Αστάνα» .

 Όμως τώρα που ο Τούρκος Προέδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντιώθηκε στη Ρωσία συμφωνώντας στην επέκταση της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, αυτό εκλήφθηκε ως «πραξικόπημα» κατά της Μόσχας, η οποία όπως φαίνεται θα επανεξετάσει τους “λογαριασμούς” της με την Τουρκία, ειδικά στον φάκελο της Συρίας.



Σε μια αξιοσημείωτη εξέλιξη, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν, το πρωί της Δευτέρας, την άφιξη στρατιωτικών δυνάμεων που συνδέονται με τη Μεραρχία Αλεξιπτωτιστών του Ρωσικού Στρατού στη βορειοανατολική Συρία. 

Η σελίδα «Russian Range» δημοσίευσε πληροφορίες για τη μεταφορά των αλεξιπτωτιστών από τη Ρωσία σε μοίρα στην περιοχή Qamishli στη Συρία. 

Η σελίδα επισύναψε τις πληροφορίες με ειδικές φωτογραφίες που ελήφθησαν και ανέφερε: «Ρώσοι στρατιωτικοί αλεξιπτωτιστές έφτασαν στη συριακή περιοχή Qamishli, όπου η ατμόσφαιρα σε αυτήν την περιοχή ήταν μάρτυρας μιας αεροπορικής δραστηριότητας μέσω της προσγείωσης ρωσικών στρατιωτικών μεταγωγικών που μετέφεραν περισσότερους από 500 Ρώσους αλεξιπτωτιστές .»

Η σελίδα πρόσθεσε: «Σύμφωνα με ιδιωτικές πηγές, η άφιξη αυτής της στρατιωτικής μεραρχίας έχει στόχο να αντιμετωπίσει τις ένοπλες συμμορίες που υποστηρίζονται από την Τουρκία, η οποία ανακοίνωσε νωρίτερα την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία». 

Σχολιάζοντας αυτές τις ειδήσεις, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απέρριψε και πάλι τις προσπάθειες της Ρωσίας να αποθαρρύνει την Άγκυρα από τη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία, σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι «NTV», τη Δευτέρα, και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θεώρησε ότι η Ρωσία δεν έχει καμία δικαιοδοσία να μιλήσει για τη χώρα του. Και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τα βήματα που έλαβε η Ρωσία και είμαστε σαφείς ως προς αυτό».

Προηγουμένως ο Ρώσος ειδήμονας, Ντμίτρι Μπρέγκα, είπε ότι μια κλιμάκωση του πολέμου είναι πιθανή στη Συρία, εάν η Δύση (ΝΑΤΟ) σπρώξει την Τουρκία προς αυτήν, για να ανοίξει ένα άλλο μέτωπο στη Ρωσία!






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου