Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ!!!

Π. ΣΑΒΒΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ: «ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΑΤΑ ΣΕ ΛΙΓΟ»!

ΒΙΝΤΕΟ




Συγκλονιστική ομιλία για τους έσχατους καιρούς του μακαριστού αγίου γέροντος π. Σάββα Αχιλλέως ✞ (που είχε προείπει ότι «ο αντίχριστος θα λάβει την καθέδραν της υγείας»).

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ

 




ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΡΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΑΝΔΗΜΙΑ" ΑΠΟ ΤΟ 2007



12 σχόλια:

  1. Όσο και να ισχύουν αυτά που λέει ο μακαριστός γέροντας, δεν οικοδομούν την Πίστη, αντίθετα τροφοδοτούν το φόβο. Προσωπικά, προτιμώ το λόγο Πορφυρίου που έλεγε:

    Μέσα στην Εκκλησία, που έχει τα μυστήρια που σώζουν, δεν υπάρχει απελπισία. Μπορεί να είμαστε πολύ αμαρτωλοί. Εξομολογούμαστε, όμως, μας διαβάζει ο παπάς κι έτσι συγχωρούμαστε και προχωρούμε προς την αθανασία, χωρίς καθόλου άγχος, χωρίς καθόλου φόβο.

    Όταν δε ζεις με τον Χριστό, ζεις μές στη μελαγχολία, στη θλίψη, στο άγχος, στη στενοχώρια. Δε ζεις σωστά. Τότε παρουσιάζονται πολλές ανωμαλίες και στον οργανισμό. Επηρεάζεται το σώμα, οι ενδοκρινείς αδένες, το συκώτι, η χολή, το πάγκρεας, το στομάχι. Σου λένε: «Για να είσαι υγιής, πάρε το πρωί το γάλα σου, το αυγουλάκι σου, το βουτυράκι σου με δυο-τρία παξιμάδια».

    Κι όμως, αν ζεις σωστά, αν αγαπήσεις τον Χριστό, μ’ ένα πορτοκάλι κι ένα μήλο είσαι εντάξει. Το μεγάλο φάρμακο είναι να επιδοθεί κανείς στην λατρεία του Χριστού. Μετά, όλα θεραπεύονται. Όλα λειτουργούν κανονικά. Η αγάπη του Θεού όλα τα μεταβάλλει, τα μεταποιεί, τα αγιάζει, τα διορθώνει, τα αλλάζει, τα μεταστοιχειώνει.

    Όταν αγαπάς τον Χριστό, παρόλες τις αδυναμίες και τη συναίσθηση που έχεις γι’ αυτές, έχεις τη βεβαιότητα ότι ξεπέρασες τον θάνατο, γιατί βρίσκεσαι στην κοινωνία της αγάπης του Χριστού.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα τα λες αλλα χρειαζονται και οι προφητικοι λογοι και οι λογοι ανησυχιας και εγρηγορσης των άξιων κ πνευματικων πατερων. Για παραδειγμα πολλοι Χριστιανοι θα ετρεχαν να κανουν το εμβολιο εαν δεν υπηρχαν φωτισμενες φωνες μοναχων κ ασκητων (συν των επιστημονων φυσικα) που να μην δινουν ευλογια για αυτο. Δυστυχως το μπολι δεν ειναι τιποτε αλλο απο ενα βιολογικο οπλο μεσα στο σωμα των βιαστικων που ετρεξαν να το κανουν. οι ξαφνικιτιδες θεριζουν, και εαν βγουν τα μισα απο αυτα που λενε οι επιστημονες για αυτα τα δαιμονικα εμβολια, πραγματικα θα μιλαμε για παγκοσμια τραγωδια σε ελαχιστους μηνες

      Διαγραφή
    2. Θα παραθέσω μερικές παραινέσεις του Οσίου Αμφιλόχιου Μακρή, για να καταλάβεις τι είναι αυτό που ΔΕΝ βρίσκω στο μακαριστό Γέροντα Αχιλλέως:

      Ἐρώτηση: Ἀφοῦ βλέπετε, Γέροντα, τόσο καθαρὰ τὶς ἀδυναμίες μας, τὰ λάθη μας γιατί δέ μας τὰ ὑποδεικνύετε;
      Ἀπάντηση: Λυπᾶμαι γιὰ ὅσα βλέπω ὡς πατέρας, ἀλλὰ ἐλπίζω στὴν καλυτέρευση. Ὑποδεικνύω ὅσα πρέπει, ἀλλὰ πιὸ κερδισμένος εἶσαι, ὅταν χύσεις δυὸ ἢ τρία δάκρυα μπροστὰ στὸ Χριστὸ γι᾿ αὐτά, παρὰ νὰ πεῖς πολλὰ λόγια. Ἐκεῖνος εἶναι ὁ γιατρὸς καὶ παιδαγωγός μας.
      Ὁ Χριστὸς ἐχθὲς καὶ σήμερα ὁ ἴδιος, ἀλλὰ ἐμεῖς κλείσαμε τὰ μάτια μας καὶ βλέπουμε σκοτεινά. Ἀφοῦ προχωρᾶμε ἔτσι, ἄλλοι λασπώνονται κι ἄλλοι σκοτώνονται.

      Θέλω νὰ εἶστε ἤρεμοι γιὰ νὰ συναντιόμαστε. Ἅμα εἶστε κουρασμένοι δὲ λειτουργοῦν οἱ ἀσύρματοι.

      Οι Ἅγιοι Πατέρες ὑπετάσσοντο μὲ ἁπλότητα σὰν μικρὰ παιδιὰ σὲ ὅ,τι τοὺς ἔστελνε ὁ Θεός, «Ἔτσι τὸ θέλεις, ἂς γίνει τὸ θέλημά σου»

      Ὅλα τὰ ζητήματά σου νὰ τ᾿ ἀφήσεις στὰ χέρια τοῦ Θεοῦ. Ὅ,τι θέλεις νὰ τὸ ζητὰς σὰν τὸ παιδὶ ἀπὸ τὸν πατέρα του.

      Ἐρώτηση: Θὰ σωθοῦμε Γέροντα; Ἀπάντηση: Μὰ γι᾿ αὐτὸ βάλαμε τὰ ράσα γιὰ νὰ σωθοῦμε. Ὁ πνευματικὸς ἀγώνας θὰ μᾶς ὁδηγήσει στὸν Παράδεισο. Τὸ ὅτι πολεμᾶμε τοὺς λογισμούς, ὁ κόπος αὐτὸς θὰ μᾶς βάλει στὸν Παράδεισο.

      Μὴ δώσετε ποτὲ σημασία σὲ κανένα γήινο καὶ ἀσταθές. Νὰ ἔχετε προσοχή, ὑπομονὴ καὶ στὴν ἀπομόνωση νὰ βλέπετε καὶ νὰ ἐξετάζετε τὸν ἑαυτό σας.


      Διαγραφή
    3. Η μετάνοια των ανθρώπων, πρέπει να κηρύττεται με τρόπο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ και ΣΑΦΗ, όχι ΑΟΡΙΣΤΟ και εντελώς γενικόλογο.
      Όταν κάποιος επισκέπτεται κάποιο γιατρό για την σωματική του ασθένεια, η ασθένεια παρουσιάζεται μπροστά στον γιατρό με ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ και ξεκάθαρο τρόπο (όχι αόριστα και γενικόλογα) και ο γιατρός επεμβαίνει πάνω στην ασθένεια (με ιατρική θεραπεία) με σαφέστατο και εντελώς συγκεκριμένο τρόπο θεραπείας.
      Κανείς δεν σε εξαναγκάζει να ακολουθείς τις ομιλίες του Αρχιμανδρίτη π. Σάββα Αχιλλέως, εάν δεν σου αρέσουν. Οι ίδιες ομιλίες αρέσουν σε πολλούς άλλους και τους έχουν βοηθήσει πολύ στην Χριστιανική τους ζωή.

      Διαγραφή
    4. Όχι βρε παιδιά να μας βάζει το ταγκαλάκι να μαλώνουμε και μεταξύ μας. Το ποιόν πνευματικό γιατρό διαλέγει ο καθένας είναι δικό του θέμα. Το μόνο που λέω, είναι ότι δε θα διάλεγα τον π. Σάββα Αχιλλέως για πνευματικό μου. Αν δαιμονιζόμουν όμως, θα ήταν άξιος εξορκιστής.

      Διαγραφή
    5. Τοτε ρε παιδια και ο Ιωαννης δεν θα επρεπε να γραψει την αποκαλυψη. επρεπε μονο να προσευχεται στο σπηλαιο της Πατμου

      Διαγραφή
  2. Μέσα στην Εκκλησία, ΠΡΕΠΕΙ να κηρύττεται δημόσια η ΜΕΤΑΝΟΙΑ των ανθρώπων.
    Επίσης ΠΡΕΠΕΙ να ενημερώνονται οι άνθρωποι για τον επερχόμενο Αντίχριστο.
    Τα λόγια των ανθρώπων του Θεού, αλληλοσυμπληρώνονται και δεν έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακαριστός Αρχιμανδρίτης π. Σάββας Αχιλλέως:

    1) ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΑΤΡΟΣ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ:

    http://logoipatrossavvaaxillews.blogspot.com

    2) Λόγοι π. Σάββα Αχιλλέως (στο youtube):

    https://www.youtube.com/user/panagiotis21ab/videos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλοί λένε ότι η χριστιανική ζωή είναι δυσάρεστη και δύσκολη, εγώ λέω ότι είναι ευχάριστη και εύκολη, αλλά απαιτεί δύο προϋποθέσεις: Ταπείνωση και αγάπη.

    Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιδού, ο λειτουργός του Υψίστου που ΜΠΟΡΕΙ να ραγίσει τις γρανιτένιες καρδιές μας και να τις μεταποιήσει σε κατοικητήρια του Αγίου Πνεύματος ΧΩΡΙΣ απειλές και φοβέρες περί αντιχρίστου: Ο μακαριστός Γέρων ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΜΑΜΑΚΑΣ από την Κάλυμνο

    https://www.youtube.com/watch?v=IGgnNIJ-3Sc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΙΔΑΧΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟ ΑΓΙΟ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟ ΓΕΡΟΝΤΑ
    ΓΑΒΡΙΗΛ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟ.
    (Μικρό απόσπασμα).

    "Ι.3. Πάντοτε ο Γέροντας (ο Άγιος Γαβριήλ) μας έλεγε πως τον εχθρό πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε οπλισμένοι με γνώση. Όταν μια κοπέλα είδε κάπου τυχαία να πουλάνε το βιβλίο με τίτλο Αντίχριστος - 666, φοβήθηκε και ούτε που το άγγιξε. Όταν επισκέφτηκε τον π. Γαβριήλ, της είπε:

    - Αδελφή, μήπως έχεις κάποιο βιβλίο για τον Αντίχριστο ή μήπως το έχεις δει κάπου;

    - Γέροντα, είδα ένα τέτοιο στο δρόμο, αλλά φοβήθηκα και το προσπέρασα, απάντησε εκείνη.

    - Τι λες, γυναίκα! Αυτό το βιβλίο να τ' αγοράσεις και να το μοιράσεις όπως μπορείς. Ούτε εσύ καταλαβαίνεις τι καιροί έρχονται. (356)"

    Πηγή:
    https://www.imdleo.gr/diaf/2015/08/gGabriel.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλο το κακό σήμερα προέρχεται από την απιστία.

    Μεγάλο πράγμα η πίστη! Βλέπετε, και ο Απόστολος Πέτρος με την πίστη βάδισε πάνω στα κύματα. Μόλις όμως μπήκε η λογική, άρχισε να βουλιάζη … Με την προσευχή δυναμώνει η πίστη.

    Να παρακαλούμε τον Χριστό να μας προσθέση πίστη και να μας την αυξήση. Στον Χριστό τί είπαν οι Απόστολοι; «Πρόσθες ημίν πίστιν» δεν είπαν; Όταν λές «πρόσθες», σημαίνει ότι εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου στον Θεό.

    Δεν είναι τίποτε δύσκολο για τον Θεό ούτε για έναν Άγιο. Το εμπόδιο σ’ εμάς τους ανθρώπους είναι η ολιγοπιστία, με την οποία εμποδίζουμε τις μεγάλες θείες δυνάμεις να μας πλησιάσουν.

    Και ενώ υπάρχει τόσο μεγάλη δύναμη δίπλα μας, εμείς, επειδή υπάρχει μέσα μας σε μεγάλο βαθμό το ανθρώπινο στοιχείο, δεν μπορούμε να καταλάβουμε το θείο, που ξεπερνάει όλου του κόσμου τις ανθρώπινες δυνάμεις, γιατί οι θείες δυνάμεις είναι παντοδύναμες.

    –Γέροντα, γιατί ο Θεός επιτρέπει στον διάβολο να μας πειράζη;
    –Για να διαλέξη τα παιδιά Του. «Κάνε ,διάβολε, ό,τι θέλεις», λέει ο Θεός, γιατί, ό,τι και αν κάνη, τελικά θα σπάση τα μούτρα του στον ακρογωνιαίο λίθο που είναι ο Χριστός. Εάν πιστεύουμε ότι ο Χριστός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος, τότε τίποτε δε μας φοβίζει.

    Μπορούσε να τον είχε ξεκάνη τον διάβολο ο Θεός∙ Θεός είναι! Εάν θέλη, και τώρα τον μαζεύει κουβάρι στην κόλαση, αλλά τον αφήνει πάλι για το καλό μας. Θα τον άφηνε να ταλαιπωρή και να βασανίζη το πλάσμα Του; Τον άφησε όμως μέχρις ενός σημείου και έως καιρού, για να μας βοηθάη με την κακία του∙ να μας πειράζη, για να τρέχουμε σ’ Αυτόν. Μόνον αν πρόκειται να βγη καλό, επιτρέπει στο ταγκαλάκι να μας πειράξη. Αν δε βγη καλό, δεν επιτρέπει. Όλα τα επιτρέπει ο Θεός για το καλό μας. Να το πιστέψουμε αυτό. Πάντως, όπως και αν είναι, ο πονηρός μας κάνει καλό∙ μας βοηθάει να αγιάσουμε. Γι’ αυτό και ο Θεός τον ανέχεται.

    Ας αφήνουμε με εμπιστοσύνη στον Θεό τα δυσκολοκατόρθωτα ανθρωπίνως και να μη στηριζώμαστε στις δικές μας ανθρώπινες προσπάθειες, και Εκείνος θα κάνη ο,τι είναι καλύτερο.

    Ο άνθρωπος, αν θέλη να μη βασανίζεται, πρέπει να πιστέψη στο « χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν », που είπε ο Χριστός. Να απελπισθή δηλαδή από τον εαυτό του με την καλή έννοια και να πιστέψη στην δύναμη του Θεού. Όταν κανείς απελπισθή με την καλή έννοια από τον εαυτό του ,τότε βρίσκει τον Θεό.

    «Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι »… Δεν αφήνουμε το Θεό νοικοκύρη να μας κυβερνάει• γι’ αυτό ταλαιπωρούμαστε. Πρέπει να αφήσουμε εν λευκώ τον εαυτό μας και το μέλλον μας στη Θεία Πρόνοια, στο θείο θέλημα, και ο Θεός θα μας φροντίσει. Να έχουµε απόλυτη εµπιστοσύνη.

    Ας αναθέσουμε τον εαυτό μας, τα παιδιά μας, την οικογένειά μας, την ζωή μας ολόκληρη στον Χριστό ο οποίος σαν Θεός που είναι μπορεί να μας περάσει μέσα από την φωτιά και την τρικυμία χωρίς να πάθουμε το παραμικρό.

    -Βρέ παιδιά, έχετε λίγη εµπιστοσύνη στον Χριστό! ‘Όλα όσα παραχωρεί και µας βρίσκουν, για το καλό µας το κάνει! Κι αν δεν δει ότι θα βγει κάτι καλό, δεν επιτρέπει τίποτα το άσχημο!
    Ξέρει ο Θεός. Έχει πρόνοια για το πλάσμα Του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή