Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΒΡΕΤΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΛΥΣΗ ΔΔΟ


ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ»
Εν όψει των Κυπριακών Προεδρικών Εκλογών του 2023 (οι δέκατες τρίτες προεδρικές εκλογές από της ανακήρυξης του νησιού σε ανεξάρτητο κράτος το 1960 με γηγενή πληθυσμό 82% χριστιανούς, 12% μουσουλμάνους και 6% διάφορους ξένους), εντείνονται και πάλι οι προσπάθειες να επαναπροσδιοριστούν τα δεδομένα που έχουν επιβάλει στο νησί πριν από μισό περίπου αιώνα, η αποικιοκρατική Μ. Βρετανία και η νέο-οθωμανική Τουρκία με την αποφασιστική υποστήριξη σημαντικών δυτικών συμμάχων μας.

Η ακραία αποσταθεροποιητική, επιθετική και επεκτατική πολιτική της διαχρονικής Τουρκίας, όπως εκφράζεται τα τελευταία χρόνια με την συγκυβέρνηση ισλαμιστών, φασιστών και τουρκικού υπόκοσμου, σε συνδυασμό με την ανακάλυψη μυθικών ενεργειακών αποθεμάτων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και με τον συνεχιζόμενο πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, είναι βέβαιο πως ανατρέπουν εντελώς τις γεωπολιτικές ισορροπίες και τα αντίστοιχα δεδομένα των τελευταίων δεκαετιών.

Η νεο-οθωμανική Τουρκία από την μια πλευρά απαιτεί την δημιουργία ενός «ανεξάρτητου» κράτους-προτεκτοράτου στο βόρειο, κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ταυτόχρονα όμως ζητάει «δίκαιη συμμετοχή» και στα ενεργειακά έσοδα του ελεύθερου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Οι παραλογισμοί και οι φαντασιώσεις των νέο-οθωμανών, αφυπνίζουν την εθνική συνείδηση των Ελλήνων της Κύπρου οι οποίοι καλούνται να αξιοποιήσουν την μοναδική ευκαιρία αλλαγής των γεωπολιτικών δεδομένων η οποία παρουσιάζεται, επαναπροσδιορίζοντας το Κυπριακό στην πραγματική του διάσταση και ζητώντας:

(1) Αποχώρηση όλων των στρατευμάτων εισβολής και κατοχής από τα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας

(2) Κατάργηση όλων των «εγγυήσεων» και πλήρη εφαρμογή του Κοινοτικού Κεκτημένου σε ολόκληρο το νησί

(3) Αποχώρηση όλων των εποίκων που συγκεντρώθηκαν στο κατεχόμενο (κυρίως) τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 1974 μέχρι σήμερα, με στόχο την πληθυσμιακή αλλοίωση των κατοίκων της νήσου

(4) Διακήρυξη της Τουρκίας ότι σέβεται τα άρθρα 20 και 27 της Συνθήκης της Λωζάνης, με τα οποία παραιτήθηκε πανηγυρικά από κάθε δικαίωμα της επί της Κύπρου.

Μέσα λοιπόν στο πλαίσιο των διεργασιών που ξεκίνησαν στην Κύπρο και δεδομένου ότι το Κυπριακό πρόβλημα αποτελεί ένα αυθεντικό εξευτελισμό της νομιμότητας, το Σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια» ανακοίνωσε μια «Ανοικτή Έκκληση» προς όλους τους Κυπρίους.

Υπενθυμίζεται ότι το Σωματείο «ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ» ιδρύθηκε στη Λευκωσία, αμέσως μετά την Τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο και την μαζική προσφυγοποίηση που ακολούθησε, με καταστατικό σκοπό την «ανεπιφύλακτη και διαπαντός μέσου ενίσχυση του αγώνα του Κυπριακού λαού για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και την ασφαλή επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους με συνθήκες ελευθερίας, ασφάλειας και εθνικής αξιοπρέπειας».

Το πλήρες κείμενο της έκκλησης, με ημερομηνία 23 Αυγούστου 2022, έχει ως εξής:

«Συμπατριώτες , συμπατριώτισσες- Κυπριακέ Λαέ, κυρίαρχο σε αποκαλούν με υποκρισία «χίλιων πιθήκων», ενώ ταυτόχρονα με «χίλιους τρόπους» σε χειραγωγούν και ροκανίζουν την κυριαρχία σου.

 Η άρνηση της ενημέρωσης με τη μυστικότητα που περιβάλλει το Κυπριακό, τα ψέματα, η παραπληροφόρηση και η ωραιοποίηση της νομιμοποίησης των κατοχικών δεδομένων με λύση ΔΔΟ, οι κινδυνολογίες με απειλές και εκβιασμούς, αποτελούν «εργαλεία» χειραγώγησης με τα οποία σου αφαιρούν το δημοκρατικό Δικαίωμα ελεύθερης άσκησης της κυριαρχίας σου, το οποίο πάντοτε καθορίζει και το μέλλον σου.

Πρέπει εσύ ο ίδιος να επέμβεις και να διεκδικήσεις να τεθεί τέρμα σε αυτή την προσπάθεια διότι διαφορετικά θα καταλήξουμε, σαν ένα κοπάδι από πρόβατα το οποίο, οδηγείται από το βοσκό του και το προβατόσκυλλο που τον βοηθά, αντί στη μάντρα, στον γκρεμό.

 Αντίδοτο αυτής της καταστροφικής πορείας είναι, πρώτιστα, η ενημέρωση και ο ελεύθερος προβληματισμός, στον οποίο προσπαθεί να συμβάλει το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Φρεσκάρισμα μνήμης για να διευκολύνεται ο προβληματισμός

Να θυμούμαστε πάντοτε ότι, η λύση ΔΔΟ αποτελεί Βρετανο-Τουρκικό σχεδιασμό της μοίρας του Κυπριακού Λαού από τον καιρό της αποικιοκρατίας και μάλιστα στη βάση των συμφερόντων και των δύο τους τον οποίο απροβλημάτιστα υιοθέτησαν και υιοθετούν οι Ηγέτες μας.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΚΑΛΩΣ ΝΟΟΥΜΕΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ. ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ.

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΥΦΛΗ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΓΙΝΟΝΤΟ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟ ΛΑΟ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΘΥΜΗΘΥΚΑΝ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΤΟ 2004 ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΛΑΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΔΟ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΝΑΝ».

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ –ΟΧΙ– ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΙΕΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΒΡΕΤΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΛΥΣΗ ΔΔΟ.

Ο ΒΡΕΤΑΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ σχεδιασμός περιλάμβανε:Την κολοβή Δημοκρατία με το δοτό Σύνταγμα ΤΟΥ 1960, κομμένο ραμμένο στα μέτρα του παράνομου και ανήθικου σχεδιασμού τους.
Την Τουρκανταρσία

Τη διάσπαση και τη διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων
Την υπονόμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας με όπλο την «καλλιέργεια» της διχόνοιας στην Κοινωνία των Ελλήνων
Το πραξικόπημα κατά της Κυβέρνησης
Την Τουρκική εισβολή και κατοχή.

Την εκβιαστική επιβολή στους ηγέτες μας της διαδικασίας των Δικοινοτικών συνομιλιών για λύση ΔΔΟ με αποστολή να πείσουν και εμάς το Λαό να τα δεχθούμε ως επιλογή.

Το Εθνικό μας ξεκαθάρισμα από τα κατεχόμενα
Τη βίαιη και εκβιαστική μεταφορά των Τουρκοκυπρίων από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα
Τον εποικισμό

Την ανακήρυξη των κατεχομένων σε Ομόσπονδη περιοχή και στη συνέχεια ανεξάρτητη τουρκική δημοκρατία
Tην λειτουργία παράνομων Κρατικών Δομών στο παράνομο καθεστώς

Την πιεστική Διπλωματική προσπάθεια αποδοχής και νομιμοποίησης της ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ κατάστασης ως ΝΤΕ ΓΙΟΥΡΕ με τελικό προορισμό την αναγνώριση ξεχωριστού Συνιστώτος έστω Κράτους, στα κατεχόμενα εδάφη μας

Ο σχεδιασμός προνοεί επίσης η Τουρκία να συνεχίσει, με εφαλτήριο τη ΔΔΟ, να ολοκληρώσει την πλήρη ανάκτηση της Κύπρου. 

Η συνομωσία εξελίσσεται με την κάλυψη που της παρέχουν τόσο οι Δυτικοί συνοδοιπόροι της Άγκυρας, καθώς και οι δικοί μας Ηγέτες, οι οποίοι πειθαρχημένα διαχειρίζονται το Κυπριακό με τρόπο που ευνοεί το σχεδιασμό. 

Ένοχη για τη συνέχιση της συνωμοσίας είναι και η δική μας σιωπή.

Πρέπει λοιπόν εμείς, να λύσουμε τη σιωπή μας και να απαιτήσουμε τερματισμό της ομηρίας της Κύπρου και του Λαού μας στους Βρετανο-Τουρκικούς σχεδιασμούς.

Να απαιτήσουμε Εθνική στρατηγική με δόρυ τον αντικατοχικό αγώνα για απελευθέρωση της Κύπρου».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου