Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΗΣ ΡΩΣΟ-ΝΑΤΟΪΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ

ΟΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΥΡΡΑΞΗΣ…


Οι γεωπολιτικές τεκτονικές πλάκες μετατοπίζονται έξι μήνες μετά την αρχή της σύρραξης…

Έξι μήνες μετά την Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση της Ρωσίας (SMO) στην Ουκρανία, οι γεωπολιτικές τεκτονικές πλάκες του 21ου αιώνα διασπώνται με εκπληκτική ταχύτητα και βάθος – με τεράστιες ιστορικές επιπτώσεις ήδη. Για να παραφράσω τον ΤΣ Έλιοτ, έτσι ξεκινάει ο (νέος) κόσμος, όχι με λυγμό αλλά με μια θεαματική έκρηξη.

Η άθλια δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα – ντε φάκτο τρομοκρατία στο κατώφλι της Μόσχας – μπορεί μοιραία να συνέπεσε με το εξάμηνο σημείο τομής, αλλά αυτό δεν θα αλλάξει τη δυναμική της τρέχουσας ιστορικής δυναμικής που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η FSB μπορεί να εξιχνίασε την υπόθεση μέσα σε λίγο περισσότερο από 24 ώρες, ορίζοντας τον δράστη ως τη νεοναζί πράκτορα από το Αζόφ που εργαλειοποιήθηκε από την SBU, η ίδια ένα απλό εργαλείο του συνδυασμού CIA/MI6 σε de facto εξουσία στο Κίεβο.

Η πράκτορας από το Αζόφ είναι απλά κορόιδο. Η FSB δεν θα αποκαλύψει ποτέ δημόσια τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει σχετικά με το ποιος εξέδωσε τις εντολές – και πώς θα τις χειριστούν.

Ένας Ilya Ponomaryov, μια σχετικά ασήμαντη πολιτική αντι-Κρεμλινική φιγούρα στον οποίο δόθηκε η ουκρανική υπηκοότητα, καυχιόταν ότι ήταν σε επαφή με την ομάδα που σχεδίαζε το χτύπημα κατά της οικογένειας Dugin. Κανείς δεν τον πήρε στα σοβαρά.

Αυτό που είναι προφανώς σοβαρό είναι πώς φατρίες του οργανωμένου εγκλήματος που συνδέονται με την ολιγαρχία στη Ρωσία θα είχαν κίνητρο να εξαλείψουν τον Ντούγκιν ως ορθόδοξο χριστιανό πατριώτη φιλόσοφο που πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είχε επηρεάσει την στροφή του Κρεμλίνου προς την Ασία (δεν το έκανε).

Αλλά κυρίως, αυτές οι φατρίες του οργανωμένου εγκλήματος κατηγόρησαν τον Ντούγκιν για μια συντονισμένη επίθεση του Κρεμλίνου κατά της δυσανάλογης ισχύος των Εβραίων ολιγαρχών στη Ρωσία. Αυτοί θα είχαν επομένως το κίνητρο και τη βάση/τοπικές πληροφορίες για να οργανώσουν ένα τέτοιο πραξικόπημα.

Αν ναι, αυτό υποδηλώνει μια επιχείρηση της Μοσάντ – από πολλές απόψεις μια ισχυρότερη εκδοχή από αυτή της CIA/MI6. Το σίγουρο είναι ότι η FSB θα κρατήσει τα χαρτιά της πολύ κοντά στο στήθος της – και η ανταπόδοση θα είναι γρήγορη, ακριβής και αόρατη.

Το άχυρο που έσπασε την πλάτη της καμήλας
Αντί να επιφέρει ένα σοβαρό πλήγμα στη Ρωσία όσον αφορά τη δυναμική του SMO, η δολοφονία της Darya Dugina αποκάλυψε μόνο τους δράστες ως πρόστυχους πράκτορες μιας Moronic Murder Inc.

Ένα IED δεν μπορεί να σκοτώσει έναν φιλόσοφο – ή την κόρη του. Σε ένα κομβικό δοκίμιο, ο ίδιος ο Ντούγκιν εξήγησε πώς ο πραγματικός πόλεμος – η Ρωσία ενάντια στη συλλογική Δύση υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών – είναι ένας πόλεμος ιδεών. Και υπαρξιακός πόλεμος.

Ο Ντούγκιν – δικαίως – ορίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως «θαλασσοκρατορία», κληρονόμο της Μ Βρετανίας. Ωστόσο, οι γεωπολιτικές τεκτονικές πλάκες ορίζουν τώρα μια νέα τάξη: την επιστροφή Heartland.

Ο ίδιος ο Πούτιν το διατύπωσε για πρώτη φορά στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου το 2007. Ο Σι Τζινπίνγκ άρχισε να το κάνει πραγματικότητα όταν ξεκίνησε τους Νέους Δρόμους του Μεταξιού το 2013. Η Αυτοκρατορία αντέδρασε με το Μαϊντάν το 2014. Η Ρωσία αντεπιτέθηκε βοηθώντας τη Συρία. το 2015.

Η Αυτοκρατορία ντούμπλαρε πάνω στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ την εξοπλίζει ασταμάτητα για οκτώ χρόνια. Στα τέλη του 2021, η Μόσχα κάλεσε την Ουάσιγκτον σε έναν σοβαρό διάλογο για «το αδιαίρετο της ασφάλειας» στην Ευρώπη. Αυτό απορρίφθηκε με μια απάντηση χωρίς απάντηση.

Η Μόσχα έσπευσε να επιβεβαιώσει ότι ένα trifecta ήταν στα σκαριά: ένα επικείμενο blitzkrieg στο Κίεβο ενάντια στο Donbass. Η Ουκρανία φλερτάρει με την απόκτηση πυρηνικών όπλων και το έργο των αμερικανικών εργαστηρίων βιοόπλων. Ήταν το άχυρο που έσπασε την πλάτη της καμήλας στον Νέο Δρόμο του Μεταξιού.

Μια συνεπής ανάλυση των δημοσίων παρεμβάσεων του Πούτιν τους τελευταίους μήνες αποκαλύπτει ότι το Κρεμλίνο -όπως και το Συμβούλιο Ασφαλείας Yoda Nikolai Patrushev- αντιλαμβάνονται πλήρως πώς οι ηλίθιοι των πολιτικών μέσων ενημέρωσης και τα στρατεύματα σοκ της συλλογικής Δύσης υπαγορεύονται από τους ηγέτες αυτού που ορίζει ο Michael Hudson. ως σύστημα FIRE (χρηματιστικοποίηση, ασφάλιση, ακίνητη περιουσία), μια de facto τραπεζική μαφία.

Ως άμεσο αποτέλεσμα, συνειδητοποιούν επίσης πόσο αγνοεί η συλλογική δυτική κοινή γνώμη, η μόδα των σπηλαίων του Πλάτωνα, της απόλυτης αιχμαλωσίας τους από τους κυβερνήτες της ΦΩΤΙΑΣ, που δεν μπορούν να ανεχθούν καμία εναλλακτική αφήγηση.

Οπότε, ο Πούτιν, ο Πατρούσεφ, ο Μεντβέντεφ δεν θα υποθέσουν ποτέ ότι ένας γεροντικός αναγνώστης τηλεπρομηθευτών στον Λευκό Οίκο ή ένας κωμικός κωμικός στο Κίεβο «κυβερνά» οτιδήποτε. Ο απαίσιος του Great Reset υποδυόμενος τον κακό στιλ Μποντ, ο Klaus “Davos” Schwab, και ο ψυχωτικός ιστορικός κολλητός του Yuval Harari τουλάχιστον εξηγούν το “πρόγραμμά” τους: την παγκόσμια ερήμωση, με αυτούς που παραμένουν ναρκωμένοι στη λήθη.

Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες κυριαρχούν στην παγκόσμια ποπ κουλτούρα, αξίζει να δανειστούμε από αυτό που ο Walter White/Heisenberg,

Ένας μέσος Αμερικανός που διοχετεύει το εσωτερικό του Scarface, δηλώνει στο Breaking Bad: “I’m in the Empire business”. Και η δουλειά της Αυτοκρατορίας είναι να ασκεί ακατέργαστη δύναμη – που στη συνέχεια διατηρείται με σκληρότητα με κάθε απαραίτητο μέσο.

Η Ρωσία έσπασε το ξόρκι. Αλλά η στρατηγική της Μόσχας είναι πολύ πιο περίπλοκη από την ισοπέδωση του Κιέβου με υπερηχητικές βόμβες, κάτι που θα μπορούσε να είχε γίνει ανά πάσα στιγμή για έξι μήνες, αστραπιαία.

Αυτό που κάνει η Μόσχα είναι να συνομιλεί σχεδόν με ολόκληρο τον Παγκόσμιο Νότο, είτε διμερώς είτε σε ομάδες ενδιαφερομένων, εξηγώντας πώς το παγκόσμιο σύστημα αλλάζει μπροστά στα μάτια μας, με τους βασικούς παράγοντες του μέλλοντος να έχουν διαμορφωθεί ως BRI , SCO, EAEU, BRICS+, the Greater Σύμπραξη Ευρασίας.




Και αυτό που βλέπουμε είναι ότι τεράστιες περιοχές του Παγκοσμίου Νότου – το 85% του παγκόσμιου πληθυσμού – ετοιμάζονται αργά αλλά σταθερά να δεσμευτούν να εκδιώξουν τη μαφία της ΦΩΤΙΑΣ από τους εθνικούς τους ορίζοντες και τελικά να τους ρίξουν: μια μακρά και επίπονη μάχη που περιλαμβάνει πολλαπλές αναποδιές.

Τα γεγονότα επί του εδάφους
Στο έδαφος στη μελλοντική πύλη της Ουκρανίας, οι υπερηχητικές Khinzal – που εκτοξεύτηκαν από βομβαρδιστικά Tu-22M3 ή αναχαιτιστά Mig-31 – θα συνεχίσουν να διανέμονται.

Στοίβες HIMARS θα συνεχίσουν να αιχμαλωτίζονται. Οι Heavy TOS 1A Flamethrowers θα συνεχίσουν να στέλνουν προσκλήσεις στις Πύλες της Κόλασης. Η αεροπορική άμυνα της Κριμαίας θα συνεχίσει να αναχαιτίζει όλα τα είδη μικρών drones με IED: τρομοκρατία από τοπικούς πυρήνες SBU, που τελικά θα καταστραφούν.

Ουσιαστικά χρησιμοποιώντας ένα εκπληκτικό φράγμα πυροβολικού – φθηνό και μαζικής παραγωγής – η Ρωσία θα προσαρτήσει όλο το Donbass, το οποίο είναι πολύ πολύτιμο από άποψη γης, φυσικών πόρων και βιομηχανικής ισχύος. Και μετά στον Νικολάεφ, την Οδησσό και το Χάρκοβο.

Γεωοικονομικά, η Ρωσία μπορεί να αντέξει οικονομικά να πουλάει το πετρέλαιο της με μεγάλες εκπτώσεις σε οποιονδήποτε πελάτη στον Παγκόσμιο Νότο, για να μην αναφέρουμε τους στρατηγικούς εταίρους της Κίνας και της Ινδίας. Το κόστος εξόρυξης φτάνει το μέγιστο τα 15 δολάρια το βαρέλι, με εθνικό προϋπολογισμό που βασίζεται στα 40-45 δολάρια για ένα βαρέλι Ουραλίων.

Επίκειται ένα νέο ρωσικό σημείο αναφοράς, καθώς και το πετρέλαιο σε ρούβλια μετά την ηχηρή επιτυχία του φυσικού αερίου σε ρούβλια.

Η δολοφονία της Darya Dugina έχει προκαλέσει ατελείωτες εικασίες σχετικά με το ότι το Κρεμλίνο και το Υπουργείο Άμυνας τελικά θα σπάσουν την πειθαρχία τους. Δεν πρόκειται να συμβεί. Οι πρόοδοι στο τεράστιο μέτωπο των 1.800 μιλίων είναι αδιάκοπες, εξαιρετικά συστηματικές και ενσωματώνονται σε μια ευρύτερη στρατηγική εικόνα.

Ένας βασικός φορέας είναι εάν η Ρωσία έχει πιθανότητες να κερδίσει τον πόλεμο πληροφοριών με τη συλλογική Δύση. Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ εντός της ΝΑΤΟσφαιρας – ακόμα κι αν η επιτυχία μετά την άλλη συσσωρεύεται στις χώρες του Νότου.

Όπως ο Glenn Diesen έχει επιδείξει με μαεστρία, λεπτομερώς, στο τελευταίο του βιβλίο, Russophobia, η συλλογική Δύση είναι γενικά, σχεδόν γενετικά, αδιαπέραστη από την παραδοχή της Ρωσίας οποιασδήποτε κοινωνικής, πολιτιστικής και ιστορικής αξίας.

Και θα επεκταθεί στη στρατόσφαιρα του παραλόγου, καθώς η de facto συντριβή και αποστρατιωτικοποίηση του αυτοκρατορικού στρατού πληρεξούσιου στην Ουκρανία τρελαίνει κυριολεκτικά τους διευθυντές και τους υποτελείς της Αυτοκρατορίας.

Οι χώρες του Νότου, ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να χάνουν από τα μάτια τους τις «υποθέσεις της Αυτοκρατορίας». Η Αυτοκρατορία του Ψέματος διαπρέπει στην παραγωγή χάους και λεηλασίας, πάντα υποστηριζόμενη από εκβιασμούς, διαφθορά ελίτ , δολοφονίες και όλα υπό την επίβλεψη της τεράστιας οικονομικής δύναμης της ΦΩΤΙΑΣ. 

Κάθε συμβουλή στο βιβλίο Divide and Rule -και ειδικά εκτός του βιβλίου- πρέπει να είναι αναμενόμενη, ανά πάσα στιγμή. Ποτέ μην υποτιμάτε μια πικρή, πληγωμένη και βαθιά ταπεινωμένη Αυτοκρατορία σε παρακμή.

Δέστε λοιπόν τις ζώνες ασφαλείας σας: θα είναι η τεταμένη δυναμική στη δεκαετία του 2030. Αλλά πριν από αυτό, σε όλη τη διάρκεια της σκοπιάς, προετοιμαστείτε για την άφιξη του Στρατηγού Χειμώνα, καθώς οι ιππείς του πλησιάζουν γρήγορα, ο άνεμος θα ουρλιάζει και η Ευρώπη θα παγώσει στο μέσα σε μια σκοτεινή νύχτα καθώς η μαφία της ΦΩΤΙΑΣ φυσάει και ξεφυσάει πούρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου