Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

ΚΑΙΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ...

ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ, ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ, Α. ΝΤΟΥΓΚΙΝ; ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ; ΙΣΧΥΕΙ Η ΕΚΔΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΤΗΣ ΜΟΣΑΝΤ;



Θα εκδικηθεί ο Πούτιν για τη δολοφονία της κόρης του συμβούλου και φίλου του, του φιλόσοφου Αλεξάντερ Ντούγκιν; Γιατί ήθελαν να τον σκοτώσουν; Ο πόλεμος των υπηρεσιών μεταφέρθηκε στην καρδιά της Μόσχας;

Ποια είναι η ισχύς των υποθέσεων που δεν αποκλείουν τον ρόλο της Μοσάντ; αναρωτιέται η εφημερίδα (Rai Al Youm)

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, το ουκρανικό κράτος είναι αυτό που βρίσκεται πίσω από την «απεχθή και σκληρή» δολοφονία της Ντάρια Ντούγκιν, κόρης του φίλου και συμβούλου του, Ρώσου στοχαστή Αλεξάντερ Ντούγκιν.

 Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες σχεδίασαν το έγκλημα και η υπήκοος της Ουκρανίας Natalia Vovk, γεννημένη το 1977, είναι η δράστης. Ήταν αυτή που τοποθέτησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από το κάθισμα του οδηγού ενός Toyota Land Cruiser.

Η επιχείρηση, στόχος της οποίας, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ήταν ο ίδιος ο φιλόσοφος και ο κύριος ιδεολόγος της επιστροφής της Ουκρανίας στον ρωσικό έλεγχο (συγγραφέας του βιβλίου “Ukraine: My War”), ενώ σήμερα οι Αμερικανοί προμηθεύουν ακόμη πιο ενεργά το Κίεβο με όπλα και η χερσόνησος της Κριμαίας δέχεται συνεχώς επιθέσεις με ρουκέτες.

Οι ρωσικές κατηγορίες δείχνουν ότι ξένες υπηρεσίες πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της ισραηλινής εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ, ενδέχεται να εμπλέκονται στη δολοφονία του Dugina.

Η δράστης του εγκλήματος παρακολουθούσε στενά την Daria Dugina, νοίκιασε ένα διαμέρισμα στο ίδιο κτίριο και παρακολούθησε μια πολιτιστική εκδήλωση στην οποία είχε έρθει το θύμα πριν από την έκρηξη αυτοκινήτου.

Αυτή η δολοφονία θα μπορούσε να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στην ουκρανική σύγκρουση. Πρόκειται για τη μεταφορά της αρένας των ενεργειών στην ίδια την καρδιά του ρωσικού κράτους με σκοπό την αποσταθεροποίηση της κατάστασης και τη διάδοση του πανικού στο τοπικό κοινό ως μέρος του ψυχολογικού πολέμου.

Όπως είπε ένας Άραβας ειδικός σε θέματα ασφάλειας στο Rai Al Youm, είναι πιθανό η ισραηλινή Μοσάντ να συνεργάζεται με τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών και να χρησιμοποιεί την εμπειρία της στον ψυχολογικό πόλεμο προς όφελος του Κιέβου. 

Αυτό εξηγεί πιθανώς την επιδείνωση των ρωσο-ισραηλινών σχέσεων, το κλείσιμο των υποκαταστημάτων του Εβραϊκού Πρακτορείου “Sohnut” σε όλες τις πόλεις της χώρας και την εξαφάνιση του αρχιραβίνου Goldschmidt, γνωστός για την υποστήριξη του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky και του καθεστώτος του.

Η Μοσάντ έχει εκτενή εμπειρία σε επιχειρήσεις δολοφονίας, ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα της οποίας ήταν η δολοφονία αρκετών Ιρανών πυρηνικών επιστημόνων και η συμμετοχή στη δολοφονία του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, πρώην διοικητή των αποσπασμάτων Al-Quds – κλάδος της Φρουράς της Ισλαμικής Επανάστασης – στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης. 

Είναι πιθανό ότι ο Ζελένσκι και οι υπηρεσίες πληροφοριών του εκμεταλλεύτηκαν την ισραηλινή εμπειρία σε μια εποχή που η σύλληψη Ισραηλινών μισθοφόρων στη νοτιοανατολική Ουκρανία (ορισμένοι παραδέχθηκαν ότι ήταν έφεδροι του ισραηλινού στρατού και των ειδικών υπηρεσιών) ακολουθήθηκε από το κλείσιμο των γραφείων της το Εβραϊκό Πρακτορείο «Sohnut» στη Ρωσία.

Η Vovk Natalya Pavlovna, πολίτης της Ουκρανίας, διέφυγε στην Εσθονία αφού εκπλήρωσε μια εντολή να δολοφονήσει την πολιτική επιστήμονα και δημοσιογράφο Daria Dugina στην περιοχή της Μόσχας.

Η εκτελεστής της εντολής δολοφονίας είναι η υπήκοος της Ουκρανίας Vovk Natalya Pavlovna, γεννημένη το 1979, η οποία έφτασε στη Ρωσία στις 23 Ιουλίου 2022, μαζί με την κόρη της Shaban Sofia Mikhailovna, γεννημένη το 2010», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η FSB.

Διαπιστώθηκε ότι το έγκλημα προετοίμασαν και διέπραξαν οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες. Το ερώτημα που συζητείται τώρα ενεργά στη Μόσχα και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι το εξής: τι θα απαντήσει η Εσθονία, όπου η Βοβκ κατέφυγε με την ανήλικη κόρη της, στο αίτημα της Ρωσίας για έκδοσή τους;

Είναι πιθανό η εσθονική κυβέρνηση να απορρίψει το αίτημα της Μόσχας και να αρνηθεί την παρουσία του Vovk στο έδαφός της, κάτι που αργά ή γρήγορα μπορεί να συνεπάγεται ρωσική ανταπόδοση. 

Μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα προκληθούν αντίποινα στις χώρες της Βαλτικής Θάλασσας (Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία). Όπως λένε όσοι γνωρίζουν καλά τον Πούτιν, σίγουρα θα εκδικηθεί τη δολοφονία της κόρης του συμβούλου και φίλου του Αλεξάντερ Ντούγκιν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου