Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

ΓΙΑΤΡΟΙ: ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΘΥΤΩΝ

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ IΑΤΡΙΚΗΣ
 H MΟΙΡΑΙΑ NΟΟΤΡΟΠΙΑ


Saeed A. Qureshi, Ph.D
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Είναι πλέον προφανές ότι υπάρχουν δύο αντίθετες απόψεις σχετικά με την πανδημία COVID-19:

(1)Η επίσημη, που υποστηρίζεται κυρίως από γιατρούς και συναφή ιδρύματα, πιστεύει ότι ο ιός και η πανδημία είναι πραγματικές,

(2) Αυτή που πιστεόυν οι υπόλοιποι, κυρίως επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ιατρών και ομάδων που ασκούν εναλλακτική ιατρική, πιστεύουν ότι η ιστορία με τον ιό είναι αντιεπιστημονική και φάρσα.

Ωστόσο, καθώς οι απόψεις και των δύο πλευρών παραμένουν ισχυρές, το ερώτημα είναι ποια άποψη θα θεωρηθεί σωστή και θα ακολουθηθεί.

 Μέχρι να μην αποφασιστεί ποια άποψη είναι η σωστή, είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με τον ιό και την πανδημία, και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να σταματήσει ή να αποφευχθεί στο μέλλον.

Το παρόν άρθρο παρέχει μια συζήτηση για την αντιμετώπιση του ζητήματος, αξιολογώντας κριτικά τον χειρισμό του ζητήματος από τους ιατρούς και τα ιδρύματα.

Η ιστορία της πανδημίας, χωρίς αμφιβολία, ξεκίνησε από τις κυβερνητικές υγειονομικές αρχές και οργανισμούς, οι οποίοι υποστηρίχθηκαν από γιατρούς, οι οποίοι συνδέονται κυρίως με κυβερνητικά ιδρύματα (άμεσα ή έμμεσα). 

Όλοι αυτοί παρουσιάστηκαν ως ειδικοί, επιστήμονες και υπερασπιστές της δημόσιας υγείας, ιδίως μέσω των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης (1, 2, 3).

Κατά την αντιμετώπιση των ζητημάτων, θα ήταν χρήσιμο να εξεταστούν πρώτα οι βασικές πτυχές της εκπαίδευσης και της κατάρτισης ενός γιατρού για την παροχή των υπηρεσιών του. Σύμφωνα με τους κοινούς ορισμούς:

"Ιατρός είναι ένα πρόσωπο που έχει τα προσόντα να ασκεί την ιατρική". (Ορισμοί από τις γλώσσες της Οξφόρδης)" (σύνδεσμος).

"Ο γιατρός είναι ένας γενικός όρος για έναν γιατρό που έχει αποκτήσει πτυχίο ιατρικής. Οι γιατροί εργάζονται για τη διατήρηση, την προαγωγή και την αποκατάσταση της υγείας μελετώντας, διαγιγνώσκοντας και θεραπεύοντας τραυματισμούς και ασθένειες" (σύνδεσμος)

Εν ολίγοις, ένας ιατρός διαγιγνώσκει ασθένειες και συνταγογραφεί φάρμακα/θεραπεία ακολουθώντας τυποποιημένα και αποδεκτά πρωτόκολλα και οδηγίες. Ως εκ τούτου, ο ιατρός είναι ένας επαγγελματίας που ασκεί την ιατρική.

Δεν υπάρχει καμία αναφορά στη λέξη επιστήμη για την περιγραφή ενός ιατρού που ασκεί το επάγγελμα. Για παράδειγμα, αναλογιστείτε το πρόγραμμα σπουδών ενός πτυχίου ιατρικής από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο (Καναδάς) - ένα εξαιρετικά σεβαστό και φημισμένο ίδρυμα.

"Το πρόγραμμα MD του Πανεπιστημίου του Τορόντο είναι τετραετούς διάρκειας και παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών που προετοιμάζει τους φοιτητές για κάθε είδους καριέρα στην ιατρική.

Τα δύο πρώτα χρόνια του προγράμματος Μ.Δ., που ονομάζεται Foundations, αναπτύσσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις στάσεις των φοιτητών για την προετοιμασία της μελλοντικής μάθησης. 

Οι φοιτητές μαθαίνουν σε ποικίλα περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένων των αιθουσών διδασκαλίας για διαλέξεις και σεμινάρια, εργαστήρια ανατομίας, σε περιβάλλοντα της κοινότητας και στο κρεβάτι. 

Οι φοιτητές μαθαίνουν θεμελιώδη επιστημονικά και κλινικά θέματα και αρχίζουν επίσης να αναπτύσσουν τις κλινικές τους δεξιότητες για να προετοιμαστούν για τη μάθηση στον χώρο εργασίας στα δύο τελευταία έτη του προγράμματος, που είναι γνωστά ως Clerkship. 

Η πρακτική άσκηση περιλαμβάνει μάθηση κατά τη συνεργασία με γιατρούς και άλλα μέλη της ομάδας υγειονομικής περίθαλψης στο νοσοκομείο και την κλινική. 

Με την υποστήριξη από το παγκόσμιας κλάσης δίκτυο νοσοκομείων και χώρων κλινικής περίθαλψης, οι φοιτητές εμβαθύνουν σε τομείς όπως η παιδιατρική, η οικογενειακή ιατρική, η χειρουργική, η εσωτερική ιατρική, η μαιευτική-γυναικολογία, η αναισθησία, η ιατρική επειγόντων περιστατικών και η ψυχιατρική". (σύνδεσμος).


Στην ενότητα "Εκπαιδευτικοί στόχοι και πλαίσιο ικανοτήτων" περιγράφει,

 "Εκπαιδευτικοί στόχοι

Το πρόγραμμα MD φιλοδοξεί να προετοιμάσει αποφοίτους που είναι:

- κλινικά ικανοί και προετοιμασμένοι για δια βίου μάθηση σε όλες τις φάσεις της σταδιοδρομίας τους

- ηθικοί υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων, αφοσιωμένοι στο να ενεργούν σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα επαγγελματισμού

- προσαρμοστικοί στην ανταπόκριση στις ανάγκες των ασθενών και των κοινοτήτων από διαφορετικούς και ποικίλους πληθυσμούς

- να ασχολούνται με την ολοκληρωμένη, ομαδική περίθαλψη κατά την οποία οι ανάγκες των ασθενών αντιμετωπίζονται με δίκαιο, εξατομικευμένο και ολιστικό τρόπο

- αναστοχαστικοί και ικανοί να ενεργούν μπροστά στο νέο, την ασάφεια και την πολυπλοκότητα

- ανθεκτικοί και με γνώμονα την ευημερία τους και την ευημερία των συναδέλφων τους

- ικανοί και προσηλωμένοι σε πρακτικές και επιστήμες που βασίζονται σε τεκμηριωμένα στοιχεία, καθώς και σε μια κουλτούρα συνεχούς βελτίωσης των επιδόσεων"

Επιπλέον, "Περαιτέρω επεξεργασία αρκετών από τις ικανότητες (αυτές που σημειώνονται με αστερίσκους) παρέχεται στο *Παράρτημα 1" (σύνδεσμος)

Παράρτημα 1: Λεπτομέρειες σχετικά με επιλεγμένες ικανότητες που επιτρέπουν την ανάπτυξη ικανοτήτων

"Ιατρικός εμπειρογνώμονας 1.2 Θεμελιώδεις επιστήμες - i) Βιοϊατρικές επιστήμες (Οι κυριότερες βιοϊατρικές επιστήμες είναι: ανατομία, βιοχημεία, εμβρυολογία, γενετική, ιστολογία, ανοσολογία, ιατρική απεικόνιση, μικροβιολογία, διατροφή και επιστήμη της άσκησης, παθολογία, φαρμακολογία, φυσιολογία, ακτινολογία"

Το μέρος που αναφέρεται παραπάνω (3 γραμμές) αντιπροσωπεύει, σε ένα έγγραφο 4 σελίδων (περίπου 100 γραμμές), μια περιγραφή που υποδεικνύει ότι το πρόγραμμα Μ.Δ. παρέχει μια βασική επισκόπηση ορισμένων σχετικών επιστημονικών αρχών. (σύνδεσμος).

Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε πραγματικές εργαστηριακές δοκιμές ή/και πειράματα σχετικά με τα φάρμακα, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι φοιτητές δεν εκπαιδεύονται για την επιστήμη ή ότι δεν είναι επιστήμονες. 

Ωστόσο, με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι ιατροί θεωρούνται και παρουσιάζονται ως επιστήμονες (με τη γνωστή φράση "ακολουθούμε την επιστήμη"), γεγονός που υποδηλώνει μια αναντιστοιχία μεταξύ της εκπαίδευσης και της κατάρτισης σε σχέση με τους ισχυρισμούς και την πρακτική.

Δεν αναφέρεται πουθενά ότι οι ιατροί εκπαιδεύονται και μορφώνονται ως επιστήμονες (πειραματιστές).

Η περιγραφή του προγράμματος σπουδών υποδηλώνει ότι οι ιατροί εκπαιδεύονται ως τεχνίτες ή τεχνικοί, δηλαδή διαβάζουν εγχειρίδια και συνταγογραφούν το φάρμακο/θεραπεία. Συνταγογραφούν φάρμακα σύμφωνα με τις οδηγίες ακολουθώντας τα καθορισμένα πρωτόκολλα ή τα εγχειρίδια υπηρεσιών.

Έτσι όπως διαβάζεται το πρόγραμμα σπουδών, οι ιατροί μπορούν εύκολα να συγκριθούν με τους μηχανικούς αυτοκινήτων ως παράδειγμα. 

Ένας πελάτης που έρχεται στο συνεργείο αυτοκινήτων με ένα ελαττωματικό αυτοκίνητο (ασθενής) περιγράφει το πρόβλημα (συμπτώματα).

 Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα εγχειρίδια σέρβις, οι μηχανικοί εκτελούν τις απαιτούμενες δοκιμές (διάγνωση) και προτείνουν επισκευή (συνταγή). Ως αποτέλεσμα, το πρόβλημα συνήθως επιλύεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Δεν είναι σαφές πώς ένα βασικό (μεταπτυχιακό) πτυχίο ιατρικής θεωρείται πτυχίο επιστήμης, ιδίως αν ληφθεί υπόψη το ασήμαντο επιστημονικό στοιχείο στη συνολική εκπαίδευση. 

Επιπλέον, τα ιατρικά πτυχία και η εκπαίδευση αφορούν τη χρήση φαρμάκων - κυρίως καθαρών και ισχυρών χημικών ουσιών.

Από την άλλη πλευρά, οι χημικές ουσίες, ανεξάρτητα από την ονομασία τους, φάρμακα, φάρμακα και φαρμακευτικά προϊόντα, μελετώνται στον κλάδο της χημείας - το επιστημονικό ή θετικό αντικείμενο χωρίς καμία αμφιβολία ή επιχείρημα. 

Επομένως, η απομόνωση ουσιών/χημικών ουσιών (RNAs, mRNAs, πρωτεΐνες, σάκχαρα κ.λπ.), η δοκιμή ή/και η ανάπτυξη νέων χημικών ουσιών λογικά εμπίπτουν στο γνωστικό αντικείμενο της χημείας και όχι στην πρακτική των φαρμάκων. 

Οι γιατροί είναι οι χρήστες χημικών ουσιών - όπως εκατομμύρια άνθρωποι οδηγούν ή χρησιμοποιούν αυτοκίνητα χωρίς να γνωρίζουν ή να χρειάζεται να γνωρίζουν, με κάθε λεπτομέρεια, τη λειτουργία ή τη μηχανική λειτουργία των οχημάτων.

Παρομοίως, οι γιατροί χρησιμοποιούν και συνταγογραφούν χημικές ουσίες/φάρμακα, που ως επί το πλείστον δεν αποτελούν μέρος του φυσικού βιολογικού συστήματος, χωρίς να γνωρίζουν ή να χρειάζεται να γνωρίζουν τις λεπτομέρειες κατασκευής και λειτουργίας τους. 

Αυτή είναι η πιο κρίσιμη πτυχή που πρέπει να γνωρίζουν και να κατανοούν τόσο το κοινό/ασθενείς όσο και οι επαγγελματίες ιατροί.

Οι επαγγελματίες είναι εκπαιδευμένοι να συνταγογραφούν γνωστά και καθιερωμένα φάρμακα (χημικά) για σαφώς περιγραφόμενα συμπτώματα με τον κατάλληλο διαγνωστικό έλεγχο. 

Ακόμη και οι διαγνωστικές εξετάσεις γίνονται ξεχωριστά και οι γιατροί χρησιμοποιούν τα αποτελέσματα. Σχεδόν ποτέ οι γιατροί δεν συμμετέχουν στην ανάπτυξη, την εξειδίκευση και την επικύρωση των δοκιμών. 

Αντίθετα, εκπαιδεύονται να διαβάζουν και να ακολουθούν τις πληροφορίες που παρέχονται από άλλους αντίστοιχους επαγγελματίες. 

Ομοίως, δεν πρέπει να υποθέσουμε ότι γνωρίζουν λεπτομερώς και σε μοριακό επίπεδο τα φάρμακα και τις ασθένειες, ιδίως τις νέες ασθένειες, επειδή δεν έχουν ποτέ εκπαιδευτεί σε τέτοιες διερευνητικές πτυχές (επιστημονική έρευνα).

Δυστυχώς, όμως, μη αναγνωρίζοντας αυτή την έλλειψη κατάρτισης και κατανόησης του επιστημονικού αντικειμένου, αλλά θεωρώντας τους εαυτούς τους επιστήμονες, οι επαγγελματίες της ιατρικής κάνουν χονδροειδή λάθη, δηλώνοντας ανύπαρκτα παθογόνα (π.χ. ιούς) και πανδημίες. 

Επιπλέον, δημιουργώντας και αναπτύσσοντας φάρμακα (χημικές ουσίες) με φανταχτερά ονόματα όπως mRNA, αντιικό κ.λπ. Συχνά ακούει κανείς στα μέσα ενημέρωσης και στη βιβλιογραφία επίμονες συμβουλές και υποδείξεις ιατρών για το πώς αναπτύσσονται και λειτουργούν τα φάρμακα.

Ωστόσο, ποτέ δεν έχουν εκπαιδευτεί ως χημικοί ή δεν διεξάγουν επιστημονικές μελέτες για την ανάπτυξη και αξιολόγηση φαρμάκων. Ως εκ τούτου, διατυπώνουν αντιεπιστημονικούς και ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τα φάρμακα και τις ασθένειες. Για παράδειγμα,

1. Να πιστεύουν ότι υπάρχει ο ιός,

a. "Ο ιός SARS-CoV2 έχει δειγματοληπτηθεί εκατομμύρια φορές από μολυσμένους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αρχικά βρέθηκαν να έχουν μολυνθεί στην Κίνα", δήλωσε στο Full Fact ο Dr Stephen Griffin, ιολόγος και αναπληρωτής καθηγητής στο Leeds Institute of Medical Research." (σύνδεσμος).

Μια ψευδής δήλωση. Κανείς δεν έχει δει, άμεσα ή έμμεσα, κανένα δείγμα του απομονωμένου και καθαρισμένου ιού (1, 2).

b. "Το κοινό ερευνητικό πρόγραμμα, γνωστό ως Johns Hopkins Excellence in Pathogenesis and Immunity Center for SARS-CoV-2 (JH-EPICS), δημιουργήθηκε στο πλαίσιο πενταετούς επιχορήγησης από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου (NCI), μέρος των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας. 

Η χρηματοδότηση ύψους άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως θα υποστηρίξει μελέτες - που θα ξεκινήσουν άμεσα - των στοιχείων του ανοσοποιητικού συστήματος που καθορίζουν αν οι άνθρωποι θα εκδηλώσουν ήπια ή σοβαρή ασθένεια COVID-19 μετά την έκθεση στον ιό.

Το κέντρο θα διευθύνεται από κοινού από την Andrea Cox, M.D., Ph.D., καθηγήτρια Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, και την Sabra Klein, Ph.D., καθηγήτρια μοριακής μικροβιολογίας και ανοσολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας Bloomberg του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. "έκθεση στον ιό". (σύνδεσμος).

Μια τέτοια μελέτη ή πρόγραμμα πρέπει να είναι ψευδής, διότι θα απαιτούσε ένα φυσικό και αναγνωρίσιμο δείγμα του ιού, το οποίο δεν είναι διαθέσιμο. Ακόμη και εμβόλια για τον ιό SARS-CoV-2 έχουν αναπτυχθεί χωρίς να χρησιμοποιηθεί ο ιός αλλά με έναν φανταστικό και ανύπαρκτο ιό (σύνδεσμος).

2. Το τεστ (PCR): "Αυτή η εξέταση ανιχνεύει κομμάτια του ίδιου του ιού και μπορεί να σας πει αν έχετε μολυνθεί επί του παρόντος. Χρησιμοποιούνται πατσαβούρες για τη συλλογή δειγμάτων από τις μεμβράνες της βλέννας στη μύτη και το λαιμό, όπου μπορεί να αναπτύσσεται ο ιός ή να έχει βήξει από τους πνεύμονες. Οι εξετάσεις PCR θεωρούνται το "χρυσό πρότυπο" της εξέτασης NAAT" (σύνδεσμος).

Λάθος. Η εξέταση PCR δεν ελέγχει τον ιό ή την παραλλαγή του, την ασθένεια, τη μόλυνση ή το COVID-19 (σύνδεσμος).

3. "Το εμβόλιο: Ο εμβολιασμός είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προστατεύσουμε τις οικογένειες, τις κοινότητες και τους εαυτούς μας από τον COVID19.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα εμβόλια είναι πολύ αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών, νοσηλείας και θανάτου από τον COVID-19, μεταξύ άλλων και έναντι των ανησυχητικών παραλλαγών Alpha και Delta." (σύνδεσμος).

Λάθος. Τα εμβόλια δεν έχουν ποτέ δοκιμαστεί κατά του ιού εντός ή εκτός του ανθρώπινου σώματος (σύνδεσμος).

4. (Χρήση μασκών) Όταν ρωτήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας SARS-CoV-2 για να αποδείξουν την αποτελεσματικότητα της χρήσης των μασκών, άρχισαν ξαφνικά να εμφανίζονται στη βιβλιογραφία μελέτες από ιατρικά ιδρύματα. Ένα παράδειγμα μιας από τις πολλές τέτοιες μελέτες παρατίθεται εδώ (σύνδεσμος)- που περιγράφει μια τέτοια μελέτη,

5. "Οι κατευθυντήριες γραμμές του CDC και του ΠΟΥ συνιστούν τη χρήση μάσκας προσώπου για την πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου του κοροναϊού (CoV) 2019 (COVID-19)- ωστόσο, η προστατευτική αποτελεσματικότητα των εν λόγω μασκών έναντι της αερομεταφερόμενης μετάδοσης των μολυσματικών σταγονιδίων/αερολυμάτων του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου CoV-2 (SARSCoV-2) δεν είναι γνωστή.

Εδώ, αναπτύξαμε έναν προσομοιωτή αερομεταφερόμενης μετάδοσης μολυσματικών σταγονιδίων/αερολυμάτων που περιέχουν SARSCoV-2 και παράγονται από την ανθρώπινη αναπνοή και τον βήχα και αξιολογήσαμε τη μεταδοτικότητα των μολυσματικών σταγονιδίων/αερολυμάτων και την ικανότητα διαφόρων τύπων μάσκας προσώπου να εμποδίζουν τη μετάδοση. 

Διαπιστώσαμε ότι οι βαμβακερές μάσκες, οι χειρουργικές μάσκες και οι μάσκες N95 έχουν όλες προστατευτική δράση όσον αφορά τη μετάδοση των μολυσματικών σταγονιδίων/αερολυμάτων του SARS-CoV-2 και ότι η προστατευτική αποτελεσματικότητα ήταν υψηλότερη όταν οι μάσκες φοριούνταν από έναν φορέα διασποράς του ιού. 

Είναι σημαντικό ότι οι ιατρικές μάσκες (χειρουργικές μάσκες και ακόμη και οι μάσκες N95) δεν ήταν σε θέση να εμποδίσουν πλήρως τη μετάδοση των σταγονιδίων/αερολυμάτων του ιού ακόμη και όταν ήταν πλήρως σφραγισμένες.

Προσέξτε τη διατύπωση στην τελευταία γραμμή παραπάνω, "σταγονίδια/αερολύματα του ιού". Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως "σταγονίδια /αερολύματα ιού". 

Πραγματοποιήθηκαν πειράματα χρησιμοποιώντας μόνο τα "σταγονίδια/αεροζόλ", αλλά το συμπέρασμα εξάγεται για να αντικατοπτρίζει τα σωματίδια του ιού. Δεν είναι σαφές πώς μια τέτοια μελέτη θα μπορούσε να θεωρηθεί επιστημονική μελέτη - όταν δεν είναι.

Όλα τα παραδείγματα που αναφέρονται παραπάνω αφορούν τη χημεία (επιστήμη) και θα έπρεπε να έχουν γίνει εντός εργαστηρίων χημείας, ιδίως αναλυτικής χημείας.

Είναι η μεγαλύτερη τραγωδία ότι οι γιατροί απέκτησαν υψηλό σεβασμό στα μάτια του κοινού παρέχοντας αναγκαίες και πολύτιμες θεραπευτικές υπηρεσίες. 

Δυστυχώς, όμως, το έχασαν όλο αυτό δηλώνοντας επιστήμονες και επιδιδόμενοι σε δραστηριότητες (επιστήμη και έρευνα) για τις οποίες δεν έχουν ποτέ εκπαιδευτεί ή τα προσόντα και δεν ασκούν ποτέ το επάγγελμα.

Μπορούν να προσπαθήσουν να ανακτήσουν τον χαμένο σεβασμό και την αξιοπιστία τους βοηθώντας το κοινό/τους ασθενείς με την εμπειρία και τις γνώσεις που έχουν εκπαιδευτεί. Ωστόσο, επί του παρόντος, μπορεί να μην είναι σε θέση να το κάνουν.

Από αυτή την άποψη, απαιτούν ανεξαρτησία για να εργαστούν με τους ασθενείς. Δυστυχώς, όμως, δεν έχουν αυτή την ανεξαρτησία, αλλά εργάζονται ως υποταγμένοι στην (πολιτική) γραφειοκρατία στη θεραπεία ασθενών και ασθενειών.

Αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά όσον αφορά τις θεραπείες, τις εξελίξεις, τη χορήγηση και τις συζητήσεις για τα φάρμακα, οι επιλογές γίνονται μεταξύ του ιατρικού επαγγέλματος, της φαρμακοβιομηχανίας και των αρχών, όπως ο FDA, και όχι για τους ασθενείς.

Τα φάρμακα επιβάλλονται στους ασθενείς χωρίς τη συγκατάθεση και τη συμβολή τους. Η αλληλεπίδραση γιατρών-ασθενών είναι σχεδόν ανύπαρκτη από αυτή την άποψη.

Σκεφτείτε το παράδειγμα της πανδημίας του κοροναϊού. Οι ασθενείς εξαναγκάζονται (mandated) με μια κυβερνητικά επιβαλλόμενη ασθένεια και φαρμακευτική αγωγή. 

Οι ασθενείς, μαζί με πολλούς γιατρούς, ζητούν απεγνωσμένα να εξεταστούν διαφορετικές επιλογές, αλλά μόνο οι κυβερνήσεις/γραφειοκρατία αποφασίζουν γι' αυτούς.

 Για παράδειγμα, οι κυβερνήσεις έχουν αποδεχτεί αυτή την άποψη, με την υποστήριξη επιλεγμένων ιατρών, ότι όλοι οι πολίτες είναι άρρωστοι ή θα είναι άρρωστοι, με κάποια μυστηριώδη (με την ονομασία COVID-19) ασθένεια.

 Επιπλέον, πρέπει να αντιμετωπιστούν με μια συγκεκριμένη θεραπεία/εμβολιασμό, η οποία βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη ή δεν έχει αναπτυχθεί ή εγκριθεί κατάλληλα.

Είναι καιρός να σκεφτούμε καθαρά και διαφορετικά για το πώς οι επαγγελματίες του ιατρικού και φαρμακευτικού τομέα έχουν παρεκκλίνει από την εντολή τους και έχουν επιδοθεί σε ένα θέμα στο οποίο δεν έχουν ποτέ εκπαιδευτεί. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κάνουν κολοσσιαία λάθη και να μη φαίνονται φροντιστές και έξυπνοι στα μάτια του κοινού, παρά μόνο στα μάτια των γραφειοκρατών, των "ειδικών" και των συναδέλφων τους.

Μια από τις επιλογές για την αντιμετώπιση της κατάστασης είναι να εξεταστεί το ενδεχόμενο διαχωρισμού της ανάπτυξης και της παρασκευής φαρμάκων από το ιατρικό επάγγελμα. 

Τα αλλοπαθητικά φάρμακα, ειδικότερα, είναι χημικές ουσίες και θα πρέπει να αποτελούν μέρος της χημικής παραγωγής και ανάπτυξης. Δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία διαφωνία σχετικά με αυτό.

Η ανάπτυξη, η δοκιμή, η παρασκευή και η πώληση φαρμάκων ως μέρος του ιατρικού επαγγέλματος έχουν δημιουργήσει μια σημαντική κατάσταση σύγκρουσης συμφερόντων.

Η κατάσταση είναι ότι οι επαγγελματίες ιατροί φαίνεται να λειτουργούν ως αντιπρόσωποι πωλήσεων φαρμάκων/εμβολιασμών, δηλαδή, όποιος θέλει να ζήσει την κανονική του ζωή πρέπει να κάνει το εμβόλιο/τα φάρμακα. Αυτή η μοιραία νοοτροπία πρέπει να αλλάξει.


Saeed A. Qureshi, Ph.D. 

principal@pharmacomechanics.com


***********

ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Practice of medicine – the fatal mindset

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


ΠΗΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου