Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

EΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΞΥΣΙΜΟ ΣΤΗΝ ΓΚΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ...


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΡΩΣΙΑΣ:«ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ RC-135 ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ MIG 31!»


Επικίνδυνη εμπλοκή. Διευρύνεται το μέτωπο. Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας βρετανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο Ρωσίας κι αναχαιτίστηκε από ρώσικο μαχητικό. αναφέρει το RIA.



Βρετανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος παραβίασε το ρωσικό εναέριο χώρο αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας αναφέρει το RIA Novosti. Βρετανικό αεροσκάφος αναγνώρισης παραβίασε τα εναέρια σύνορα της Ρωσίας, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Όπως σημειώνεται , οι δυνάμεις αεράμυνας που βρίσκονταν σε υπηρεσία πάνω από τη Θάλασσα του Μπάρεντς ανακάλυψαν έναν άγνωστο αεροπορικό στόχο που κατευθυνόταν προς τα κρατικά σύνορα.



«Για να σταματήσει η παραβίαση των κρατικών συνόρων, ανυψώθηκε ένα μαχητικό MiG-31bm από τις δυνάμεις αεράμυνας σε υπηρεσία, το οποίο το αναγνώρισε ως αεροσκάφος ηλεκτρονικής κατασκοπείας και ηλεκτρονικού πολέμου RC-135 της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Ο εναέριος στόχος παραβίασε τα κρατικά σύνορα της Ρωσίας στην περιοχή του ακρωτηρίου Svyatoy Nos», ανέφερε στο υπουργείο Άμυνας.


Το πλήρωμα του ρωσικού αεροσκάφους απώθησε το RC-135 έξω από τον ρωσικό εναέριο χώρο.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου