Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΚΡΙΒΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΪΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ "ΛΥΣΕΙΣ"

ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΛΕΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΤΟΥΣ!!!

ΒΙΝΤΕΟ

Γράφει ο Πολ Τζόζεφ Γουάτσον


Ένα κορυφαίο στέλεχος του Κόμματος των Πρασίνων έχει προκαλέσει διαμάχη προτείνοντας στους Γερμανούς να χρησιμοποιούν πετσέτες αντί να κάνουν ντους, καθώς και να αγοράζουν ακριβά συστήματα οικολογικής θέρμανσης που είναι απρόσιτα για τον μέσο άνθρωπο.

Τα σχόλια έγιναν από τον πρωθυπουργό της Βάδης-Βυρτεμβέργης Winfried Kretschmann ως απάντηση στην ενεργειακή κρίση, η οποία θα επιδεινωθεί αυτόν τον χειμώνα ως αποτέλεσμα των ελλείψεων φυσικού αερίου που προκλήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Ακόμη και το πανί είναι μια χρήσιμη εφεύρεση», δήλωσε ο πολιτικός των Πρασίνων στο Südwest-Presse.

Καυχώμενος για τα δικά του οικολογικά διαπιστευτήρια, ο Kretschmann καυχήθηκε: «Έχω ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, έχω ένα τεράστιο φωτοβολταϊκό σύστημα στην οροφή».

Το σύστημα θέρμανσης pellet που χρησιμοποιεί ο Kretschmann στο σπίτι του κοστίζει έως και 21.000 ευρώ και όχι μόνο, ποσό εντελώς μη ρεαλιστικό για τους Γερμανούς που ήδη αγωνίζονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας.

Το Remix News εξήγησε το πραγματικό περιβαλλοντικό κόστος της λεγόμενης λύσης του Kretschmann.

«Το περιοδικό Wired αναφέρει ότι αυτές οι συσκευές βασίζονται κυρίως σε σφαιρίδια ξύλου που προέρχονται από δάση στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες. 

Στη συνέχεια αποστέλλονται στα μισά του κόσμου σε άτομα όπως ο Kretschmann, παρά το γεγονός ότι πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτά τα σφαιρίδια είναι εξίσου ρυπογόνα με τον άνθρακα».

«Αν και προέρχονται από έναν ανανεώσιμο πόρο, τα δάση κόβονται σε όλες τις ΗΠΑ για να γίνει αυτός ο πόρος και σύμφωνα με την Greenpeace, η πρακτική καταστρέφει τη βιοποικιλότητα και καταστρέφει ολόκληρα οικοσυστήματα. 

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι χρειάζονται από 44 έως πάνω από 100 χρόνια για να αναπτυχθούν ξανά αυτά τα δάση και για όσους ανησυχούν για την κλιματική αλλαγή, λένε ότι αυτή η καταστροφή των φυσικών δασών θα κοστίσει στον πλανήτη ανυπολόγιστα».

Η αντίδραση στη συμβουλή του Kretschmann πιθανότατα δεν ήταν αυτή που περίμενε ο πράσινος πολιτικός, με το hashtag #Waschlappen hashtag (στα γερμανικά σημαίνει "washcloth") να είναι δημοφιλές στο Twitter.

«Η χώρα μας αντιμετωπίζει ενεργειακή κρίση που απειλεί την ευημερία εκατομμυρίων ανθρώπων! Και ποια είναι η απάντηση του πράσινου πατέρα Kretschmann; Μην κάνετε ντους κάθε μέρα: «Η #Waschlappen είναι επίσης μια χρήσιμη εφεύρεση». Τι είδους λαός κυβερνά πραγματικά τη Γερμανία;» ρώτησε ο Γκέρχαρντ Πάπκε, πρόεδρος της Γερμανοουγγρικής Εταιρείας.

Όπως τονίσαμε προηγουμένως, η Γερμανία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει διακοπές ρεύματος και την κατάρρευση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας αυτόν τον χειμώνα, αφού οι πολίτες άρχισαν να αγοράζουν ηλεκτρικούς θερμαντήρες λόγω φόβων ότι οι προμήθειες φυσικού αερίου θα μπορούσαν να διακοπούν.

Οι προμήθειες καυσόξυλων και σόμπων θέρμανσης εξαντλούνται επίσης, ενώ πόλεις σε όλη τη Γερμανία σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν αθλητικές αρένες και εκθεσιακούς χώρους ως «χώρους προθέρμανσης» αυτόν τον χειμώνα για να βοηθήσουν τους παγωμένους πολίτες που δεν μπορούν να αντέξουν την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους.

Οι Γερμανοί έχουν επίσης πει να κάνουν λιγότερα ντους, να φορούν περισσότερα ρούχα και να αποφεύγουν να πλένουν τα ρούχα τους και να οδηγούν τα αυτοκίνητά τους τόσο συχνά.(!!!)


Όπως αναφέραμε την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εσωτερικών του γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (NRW), Herbert Reul (CDU), υποστήριξε εξωφρενικά ότι οι Γερμανοί που μπορεί να σχεδιάζουν να διαμαρτυρηθούν κατά των διακοπών ρεύματος ήταν «εχθροί του κράτους» και «εξτρεμιστές» που θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

Άλλοι παρατηρητές προβλέπουν ταραχές ως απάντηση στις ελλείψεις ενέργειας που θα κάνουν τις αναταραχές κατά του lockdown να μοιάζουν με «παιδικό πάρτι γενεθλίων».


Ενεργοποιήστε την αυτόματη μετάφραση κάνοντας κλικ:

Στο πρώτο κάτω δεξιά εικονίδιο (Υποτίτλοι)

Μετά στο δεύτερο (ρυθμίσεις)

Επιλέγετε Υπότιτλοι (κλικ) και στην συνέχεια

Αυτόματη μετάφραση (κλικ), Ελληνικά (κλικ).



ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου