Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

Ο DR VERNON COLEMAN ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΩΝ «ΕΙΔΙΚΩΝ»


«ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ «ΕΙΔΙΚΟΙ» ΕΙΝΑΙ «ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟΙ» – ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝ»



Του Δρ Βέρνον Κόλμαν

Είναι τρομακτικά εύκολο να γίνεις «ειδικός». Όταν ήμουν στα 20 μου και είχα πρόσφατα πτυχίο, με περιέγραφαν τακτικά ως «παγκοσμίου φήμης εμπειρογνώμονας» ή «κορυφαίος εμπειρογνώμονας» κάθε φορά που αναφέρθηκα στα μέσα ενημέρωσης.

Τουλάχιστον έδινα τη γνώμη μου μόνο με βάση τα στοιχεία που ήταν διαθέσιμα – ποτέ δεν έχω πληρωθεί ή δωροδοκηθεί με άλλο τρόπο για να προσφέρω μια γνώμη ή μια συγκεκριμένη άποψη.



Υπάρχει μια ορισμένη ειρωνεία στο γεγονός ότι τώρα είμαι πολύ μεγαλύτερος, και ελπίζω σοφότερος και καλύτερα ενημερωμένος, δεν με καλούν ποτέ να πω τη γνώμη μου σε τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές εκπομπές ή για τον Τύπο.

Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης προτιμούν οι ειδικοί τους να τηρούν την επίσημη και αποδεκτή γραμμή για οποιοδήποτε θέμα είναι υπό συζήτηση.

Αυτό που δεν γνωρίζουν οι τηλεθεατές, οι ακροατές και οι αναγνώστες είναι ότι πολλοί λεγόμενοι ειδικοί έχουν αγοραστεί και πληρωθεί και όταν ανοίγουν το στόμα τους λένε απλώς αυτό που τους έχουν πει να πουν από τους εργοδότες τους.

Η βιομηχανία φαρμάκων έχει έναν στρατό από γιατρούς που θα πουν ό,τι τους ζητηθεί – με αντάλλαγμα μια μεγάλη επιταγή, διακοπές στο εξωτερικό ή μια νέα τηλεόραση. Ειδικά πρακτορεία προσφέρουν αυτούς τους λεγόμενους ειδικούς σε ομάδες μέσων ενημέρωσης που αναζητούν κάποιον που μπορεί να προσφέρει μια προφανώς εμπειρογνώμονα.

Στους τηλεοπτικούς ρεπόρτερ, στους ραδιοφωνικούς παρουσιαστές και στους δημοσιογράφους εφημερίδων αρέσει το γεγονός ότι αυτοί οι ειδικοί εργάζονται δωρεάν επειδή πληρώνονται από τους χορηγούς τους. Οι «ειδικοί» είναι γνωστοί ως «Εμπειρογνώμονες για rent a quote».

Ας μην χάσουμε την επαφή… Η κυβέρνησή σας και η Big Tech προσπαθούν ενεργά να λογοκρίνουν τις πληροφορίες που αναφέρονται από το TheΕκθέτωγια να εξυπηρετήσουν τις δικές τους ανάγκες. Εγγραφείτε τώρα για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τα τελευταία νέα χωρίς λογοκρισία στα εισερχόμενά σας…

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ


Ακολουθήστε το Επίσημο Κανάλι του The Exposé στο Telegram εδώ
Εγγραφείτε στη συζήτηση στην Ομάδα Συζήτησής μας στο Telegram εδώ

Φτώχεια και θάνατος
Καθώς ο κόσμος τρέχει προς τη φτώχεια, είναι ζωτικής σημασίας να θυμόμαστε ότι η φτώχεια και ο θάνατος είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.

Στην Αφρική και την Ασία, υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι που πεθαίνουν επειδή τα πρόσφατα γεγονότα –ιδιαίτερα οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας– τους έχουν κάνει πολύ φτωχούς για να αγοράσουν οποιοδήποτε φαγητό.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, όλοι οι άνθρωποι που πνίγηκαν σε ένα τμήμα του ποταμού Τάμεση για μια περίοδο ετών είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό – ήταν άδοτοι.

Η πενία είναι μια κύρια αιτία ψυχικών και σωματικών ασθενειών.

Και μια σημαντική αιτία θανάτου.

Όταν οι άνθρωποι γίνονται φτωχότεροι, περισσότεροι από αυτούς πεθαίνουν. Πολλοί απλώς πεθαίνουν από την πείνα. Πολλοί περισσότεροι τρώνε φθηνό, λιπαρό, κακό για εσάς φαγητό – αν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάρουν φαγητό.

Δεν έχουν την πολυτέλεια να ζεσταθούν στον κρύο καιρό.

Αγχώνονται μαζικά.

Οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο τα γνωρίζουν όλα αυτά.

Οι συνωμότες που εργάζονται για τη Μεγάλη Επαναφορά το γνωρίζουν αυτό.

Λοιπόν, θυμηθείτε ότι οι συνωμότες σχεδιάζουν να μειώσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό από 7,5 δισεκατομμύρια σε 500 εκατομμύρια.

Και μετά αναρωτηθείτε: είναι όλοι οι άνθρωποι που διοικούν κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο απίστευτα ανόητοι και ανίκανοι ή κάνουν σκόπιμα τους ανθρώπους φτωχούς, ώστε περισσότεροι από αυτούς να πεθάνουν.

Απλή ερώτηση.

Αλλά ξέρετε την απάντηση όπως και εγώ.

Φούρνοι μικροκυμάτων – απειλή για την υγεία σας;
Δεν είναι μόνο η κακή ποιότητα των τροφίμων που αγοράζουμε που μας αρρωσταίνουν – βλάπτει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας καθιστά ευάλωτους σε λοιμώξεις και καρκίνο.

Ο τρόπος που προετοιμάζουμε το φαγητό μας μπορεί επίσης να έχει δραματική επίδραση στην υγεία μας. Το υπερβολικό μαγείρεμα του φαγητού μπορεί, για παράδειγμα, να καταστρέψει την περιεκτικότητα σε βιταμίνες.

Και σκεφτείτε τον φούρνο μικροκυμάτων.

Υπάρχουν εκατομμύρια φούρνοι μικροκυμάτων σε χρήση σε όλο τον κόσμο. Σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς φούρνους, λειτουργούν χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία βραχέων κυμάτων για να ζεστάνουν τα τρόφιμα.

Όμως, παρόλο που οι φούρνοι μικροκυμάτων πωλούνται ευρέως, χρησιμοποιούνται ευρέως και βρίσκονται σε εκατομμύρια κουζίνες θερμαίνοντας (και επηρεάζουν) τα τρόφιμα που τρώνε οι άνθρωποι, ούτε οι κυβερνήσεις ούτε οι κατασκευαστές φαίνεται πρόθυμοι να παράσχουν ή να δημοσιεύσουν πληροφορίες που δείχνουν πόσο ασφαλή είναι αυτά τα προϊόντα.

Στο βιβλίο μου Food for Thought (για πρώτη φορά που δημοσιεύτηκε το 1994) έκανα συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τους φούρνους μικροκυμάτων.

Οι πρώτες ερωτήσεις ήταν: «Τα κύματα που χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα είναι επιβλαβή για τον άνθρωπο;» και 'Αν κάποιο από τα μικροκύματα ξεφύγει από το φούρνο, θα βλάψει την υγεία σας;'

Η άλλη ερώτηση, ίσως ακόμη πιο ανησυχητική, ήταν ακόμα πιο απλή: «Η χρήση του φούρνου μικροκυμάτων επηρεάζει το φαγητό που καταναλώνετε με οποιονδήποτε επιβλαβή τρόπο;»

Διαπίστωσα ότι, παρόλο που οι κατασκευαστές δεν φαινόταν να έχουν κάνει πολλή ερευνητική δουλειά, υπήρχε, ωστόσο, αρκετά καλή ποσότητα έρευνας διαθέσιμη.

Το 1998 το The Journal of Natural Science δημοσίευσε μια εξαιρετικά σημαντική εργασία που ασχολείται με τις επιπτώσεις των μικροκυμάτων στον άνθρωπο. Το έγγραφο, γράφτηκε από τον William Kopp, ο οποίος εργάστηκε στο Atlantis Rising Educational Centre στο Πόρτλαντ του Όρεγκον από το 1977 έως το 1979 και ο οποίος, ενώ εργαζόταν εκεί, συγκέντρωσε πρώιμα έγγραφα που περιγράφουν λεπτομερώς τι ήταν τότε γνωστό για τις βλαβερές συνέπειες των φούρνων μικροκυμάτων στον άνθρωπο. όντα.

Γράφοντας αυτό το χαρτί, ο Kopp ενόχλησε ένα ισχυρό λόμπι. Σύμφωνα με το Journal of Natural Science στη συνέχεια άλλαξε το όνομά του και εξαφανίστηκε. Αυτό μπορεί να ακούγεται δραματικό, αλλά έχω συναντήσει έναν άλλο ερευνητή που εξέτασε τους κινδύνους των φούρνων μικροκυμάτων, ο οποίος έχει υποστεί απειλές και του οποίου οι προσπάθειες να δημοσιοποιήσει την αλήθεια για τους φούρνους μικροκυμάτων αντιμετωπίστηκαν με μηνύσεις και άλλες προσπάθειες να φιμώσει.

Ο Kopp ανέφερε ότι οι φούρνοι μικροκυμάτων αναπτύχθηκαν αρχικά από τους Ναζί για χρήση από επιχειρήσεις κινητής υποστήριξης κατά τη διάρκεια της σχεδιαζόμενης εισβολής στη Σοβιετική Ένωση. Ο στόχος ήταν να εξαλειφθεί το υλικοτεχνικό πρόβλημα της εύρεσης καυσίμων μαγειρέματος – καθώς και να μειωθούν οι χρόνοι μαγειρέματος. Η αρχική γερμανική έρευνα διεξήχθη από τους Γερμανούς το 1942-3 στο Humboldt-Universitat zu Berlin.

Μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, έγραψε ο Kopp, οι Σύμμαχοι ανακάλυψαν την ιατρική έρευνα που αφορούσε τους φούρνους μικροκυμάτων. Ο πειραματικός εξοπλισμός μικροκυμάτων μεταφέρθηκε τόσο στο Υπουργείο Πολέμου των ΗΠΑ όσο και στη Σοβιετική Ένωση για έρευνα. Στη Σοβιετική Ένωση έγινε έρευνα στο Ινστιτούτο Ραδιοτεχνολογίας στο Κινσκ και στο Ινστιτούτο Ραδιοτεχνολογίας στο Ρατζαστάν.

Στη Σοβιετική Ένωση έγινε και δημοσιεύτηκε το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας. Και ήταν η Σοβιετική Ένωση, ανέφερε ο Kopp, η οποία διαπίστωσε ότι ένας άνθρωπος δεν χρειαζόταν καν να καταναλώσει ουσίες φαγητού στο φούρνο μικροκυμάτων για να κινδυνεύσει, επειδή ακόμη και η έκθεση στο ίδιο το ενεργειακό πεδίο ήταν αρκετή για να προκαλέσει σοβαρές αρνητικές παρενέργειες.

Ο Kopp επεσήμανε ότι οι Σοβιετικοί επιστήμονες ήταν τόσο ανήσυχοι για τους κινδύνους που συνδέονται με τους φούρνους μικροκυμάτων που η Σοβιετική Ένωση εξέδωσε έναν κρατικό νόμο το 1976 που απαγόρευε τη χρήση οποιασδήποτε συσκευής μικροκυμάτων.

Ακολουθεί μια λίστα με μερικές από τις αρνητικές επιπτώσεις που καταγράφηκαν από τους Σοβιετικούς επιστήμονες στη δεκαετία του 1970 ως παρατηρήθηκαν όταν τα ανθρώπινα όντα εκτέθηκαν σε μικροκύματα.

Αποσταθεροποίηση στην παραγωγή ορμονών και διατήρηση της ορμονικής ισορροπίας τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.
Διαταραχή εγκεφαλικών κυμάτων στα μοτίβα σημάτων άλφα, θήτα και δέλτα.
Μια ανάλυση του ανθρώπινου «ενεργειακού πεδίου ζωής».
Εκφυλισμός και αποσταθεροποίηση των ιδιοτήτων της εσωτερικής κυτταρικής μεμβράνης.
Εκφυλισμός και καταστροφή των ηλεκτρικών νευρικών ερεθισμάτων μέσα στον εγκέφαλο.
Μακροπρόθεσμη σωρευτική απώλεια ζωτικών ενεργειών σε ανθρώπους, ζώα και φυτά που βρίσκονταν σε ακτίνα 500 μέτρων από τον επιχειρησιακό εξοπλισμό.
Μακροχρόνιες υπολειμματικές επιδράσεις στο νευρικό σύστημα και στο λεμφικό σύστημα.
Αρνητικές ψυχολογικές επιδράσεις (που παράγονται ως αποτέλεσμα των αλλαγών του σχεδίου των εγκεφαλικών κυμάτων) που περιελάμβαναν: απώλεια μνήμης, απώλεια ικανότητας συγκέντρωσης, αλλαγές στη νόηση και τις συναισθηματικές αποκρίσεις και διαταραχές ύπνου.
Πιο πρόσφατα στοιχεία που αποκτήθηκαν φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι ο κίνδυνος των φούρνων μικροκυμάτων δεν περιορίζεται στο τι συμβαίνει στο φαγητό που μαγειρεύεται μέσα τους.

Παρά τις προστατευτικές ασπίδες με τις οποίες μπορούν να τοποθετηθούν, οι φούρνοι μικροκυμάτων εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας τα οποία μπορεί να είναι αρκετά υψηλά ώστε να προκαλέσουν λεμφικό καρκίνο στα παιδιά.

Και όταν τα λευκά αιμοσφαίρια εκτίθενται στο είδος των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που εκπέμπονται από τους φούρνους μικροκυμάτων, η ικανότητά τους να καταπολεμούν τις ασθένειες μπορεί να μειωθεί δραματικά.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 υπήρχαν ήδη πάνω από 7.000 επιστημονικές δημοσιεύσεις που ασχολούνταν με τις βλάβες στην υγεία που προκαλούνται από πομπούς βραχέων κυμάτων. Οι βλάβες στα κύτταρα και τις κυτταρικές μεμβράνες που προκαλούνται από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία είναι πολύ γνωστή στους επιστήμονες εδώ και χρόνια. (Αν και, φυσικά, οι βιομηχανίες ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών ακολούθησαν σταθερά το πρώιμο παράδειγμα της καπνοβιομηχανίας και αρνήθηκαν ότι τα προϊόντα τους θα μπορούσαν να προκαλέσουν καρκίνο ή, μάλιστα, οποιοδήποτε άλλο σοβαρό πρόβλημα υγείας).

Οι επιστήμονες που εξέτασαν τρόφιμα που είχαν μαγειρευτεί σε φούρνο μικροκυμάτων αντιμετώπισαν μια σειρά από σοβαρά προβλήματα. Ακολουθεί μια σύνοψη, που παρατίθεται στο άρθρο του William Kopp στο Journal of Natural Science για μερικές από τις σοβαρές αλλαγές που έχουν εντοπιστεί:

Σε ένα στατιστικά υψηλό ποσοστό ατόμων, τα τρόφιμα στο φούρνο μικροκυμάτων προκάλεσαν καρκίνο του στομάχου και του εντέρου, καθώς και σταδιακή διάσπαση της λειτουργίας του πεπτικού και του απεκκριτικού συστήματος.
Όταν το κρέας θερμάνθηκε επαρκώς για να καταναλωθεί, δημιουργήθηκε ένας καρκινογόνος παράγοντας.
Παράγονταν καρκινογόνοι παράγοντες στο γάλα και στα δημητριακά.
Η κατανάλωση τροφής που είχε θερμανθεί στο φούρνο μικροκυμάτων είχε ως αποτέλεσμα υψηλότερο ποσοστό καρκινικών κυττάρων στο αίμα.
Οι εκπομπές μικροκυμάτων προκάλεσαν σοβαρές αλλοιώσεις στα κατεψυγμένα φρούτα όταν αποψύχθηκαν σε φούρνο μικροκυμάτων.
Αλλαγές έγιναν στα ωμά, μαγειρεμένα ή κατεψυγμένα λαχανικά όταν εκτέθηκαν σε φούρνο μικροκυμάτων για «εξαιρετικά σύντομες» χρονικές περιόδους.
Εξαιτίας χημικών αλλαγών που είχαν λάβει χώρα σε τρόφιμα που θερμάνθηκαν σε φούρνο μικροκυμάτων τα ανθρώπινα λεμφικά συστήματα δυσλειτουργούσαν με αποτέλεσμα το ανθρώπινο σώμα να μην προστατεύεται επαρκώς έναντι ορισμένων τύπων καρκινικής ανάπτυξης.
Επιπλέον, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η θέρμανση με μικροκύματα προκαλεί επίσης «σημαντικές μειώσεις στη θρεπτική αξία όλων των τροφίμων που ερευνήθηκαν».

Μεταξύ άλλων σοβαρών προβλημάτων, διαπίστωσαν ότι υπήρχε πτώση στη διαθεσιμότητα βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης C, βιταμίνης Ε και βασικών μετάλλων σε τρόφιμα που είχαν θερμανθεί σε φούρνο μικροκυμάτων.

Η έκδοση Σεπτεμβρίου 1998 του The Journal of Natural Science περιείχε ακόμη περισσότερα στοιχεία που εφιστούσαν την προσοχή στους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με τους φούρνους μικροκυμάτων.

Το 1990 ερευνητές στο Βερολίνο ανακάλυψαν ότι όλοι οι φούρνοι μικροκυμάτων που δοκίμασε εξέπεμπαν μικροκύματα κατά τη λειτουργία τους.
Όσον αφορά τα μικροκύματα, το πιο ευαίσθητο σημείο του σώματος είναι ο φακός στο μάτι. Όποιος χειρίζεται φούρνο μικροκυμάτων (ιδιαίτερα στο ύψος των ματιών) που έχει διαρροή μπορεί να τυφλωθεί.
Μελέτες με μπρόκολο και καρότα έχουν αποκαλύψει ότι οι κυτταρικές δομές καταστρέφονται στον φούρνο μικροκυμάτων. (Στους συμβατικούς φούρνους τα τοιχώματα των κυττάρων παραμένουν ανέπαφα.)
Το μαγείρεμα σε φούρνο μικροκυμάτων δημιουργεί ελεύθερες ρίζες – που είναι γνωστό ότι αποτελούν πιθανή πυροδότηση καρκίνου.
Το φαγητό που μαγειρεύεται σε φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να μαγειρευτεί ανομοιόμορφα – αφήνοντας πιθανά «κρύα σημεία» μέσα στο φαγητό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιθανή ανάπτυξη λοίμωξης από λιστέρια ή σαλμονέλα.
Τα δείγματα νερού θερμάνθηκαν, τόσο συμβατικά όσο και σε φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια, τα δείγματα νερού χρησιμοποιήθηκαν για να βοηθήσουν τη βλάστηση των κόκκων. Οι κόκκοι δεν βλάστησαν όταν έρθουν σε επαφή με νερό που είχε θερμανθεί σε φούρνο μικροκυμάτων.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 αναφέρθηκε ότι υπήρχε αυξημένη συχνότητα δυσπλασιών μεταξύ παιδιών μητέρων που εκτέθηκαν σε φούρνους μικροκυμάτων.
Το 1991 ένας ασθενής στην Οκλαχόμα φέρεται να πέθανε από αναφυλαξία μετά από μετάγγιση αίματος με αίμα που είχε θερμανθεί σε φούρνο μικροκυμάτων. Υποστηρίζεται ότι η ακτινοβολία μικροκυμάτων είχε αλλοιώσει το αίμα και ως εκ τούτου προκάλεσε το θάνατο του ασθενούς.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το ψήσιμο σε μικροκύματα ανθρώπινου μητρικού γάλακτος σε υψηλές θερμοκρασίες προκάλεσε μια αξιοσημείωτη μείωση της δραστηριότητας όλων των ελεγμένων αντιμολυσματικών παραγόντων που υπάρχουν φυσικά στο μητρικό γάλα. Η ανάπτυξη του E.coli ήταν 18 φορές μεγαλύτερη από αυτή που παρατηρήθηκε στο φυσιολογικό ανθρώπινο μητρικό γάλα.
Το 1989 ο Ελβετός βιολόγος Dr Hans Hertel, μαζί με έναν άλλο ερευνητή, διεξήγαγαν μια μελέτη σχετικά με τις επιδράσεις των τροφίμων στο φούρνο μικροκυμάτων, η οποία απέδειξε ότι το φαγητό που είχε μαγειρευτεί σε φούρνο μικροκυμάτων προκάλεσε σημαντικές αλλαγές στο αίμα. Οι συγγραφείς σημείωσαν ότι αυτές οι αλλαγές υποδήλωναν την έναρξη μιας παθολογικής διαδικασίας (π.χ. την έναρξη του καρκίνου). Στη συνέχεια, ο δεύτερος ερευνητής, ο οποίος είχε εργαστεί με τον Δρ Hertel, αποσχίστηκε από τα αποτελέσματα και την προηγούμενη ερμηνεία των αποτελεσμάτων. Σε μια ιδιωτική επιστολή προς τον Δρ Hertel, ο δεύτερος ερευνητής παραδέχτηκε ότι φοβόταν τις «συνέπειες» και ότι η ασφάλεια της οικογένειάς του ήταν πιο σημαντική για αυτόν από οτιδήποτε άλλο.
Το τεύχος Οκτωβρίου/Νοεμβρίου 1998 του περιοδικού Nexus ανέφερε ότι ένας φυσικός είχε παρουσιάσει έρευνα που έδειχνε ότι το ανθρώπινο σώμα παράγει και εκπέμπει τη δική του ακτινοβολία χαμηλής έντασης.

Ο φυσικός ισχυρίστηκε ότι ο μεταβολισμός του ανθρώπινου σώματος δημιουργεί το δικό του ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Οι ασθενείς εκπομπές φωτός που παράγονται από το σώμα είναι ένα εξωτερικό σημάδι ενός εύρυθμου, λειτουργικού μεταβολισμού. Αυτή η έρευνα ανοίγει μια άλλη σειρά ερωτημάτων σχετικά με την επίδραση που μπορεί να έχουν οι εξωτερικές πηγές ακτινοβολίας μικροκυμάτων στους ζωντανούς ιστούς.

Πίσω στη δεκαετία του 1990, μου φαινόταν απολύτως ξεκάθαρο ότι οι φούρνοι μικροκυμάτων έπρεπε να απαγορευθούν. Και οποιαδήποτε τέτοια απαγόρευση θα πρέπει να αρθεί μόνο εάν οι κατασκευαστές ήταν έτοιμοι να κάνουν έρευνα που είτε έδειχνε ότι αυτά τα αρχικά ευρήματα έρευνας ήταν ανακριβή είτε έδειχναν ότι υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Αλλά ακόμη και τότε η κατασκευή και η πώληση φούρνων μικροκυμάτων ήταν μεγάλη επιχείρηση και αυτά τα βολικά είδη έχουν γίνει εξαρτήματα σε καντίνες, εστιατόρια, ξενοδοχεία και σπίτια σε όλο τον κόσμο.

Στο The Journal of Natural Science ο Δρ Hertel επισημαίνει ότι: «…η έρευνα των βιολογικών επιπτώσεων των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στη ζωή, ειδικά συνδεδεμένη με τεχνικά μικροκύματα, καταστέλλεται με επιτυχία. Τέτοια ερευνητικά προγράμματα είναι, επομένως, δυνατά μόνο σε ιδιωτική βάση, ενώ οι αρμόδιες αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν τα ευρήματα από το κοινό, διαψεύδοντάς τα, κάνοντάς τα να φαίνονται γελοία ή απορρίπτοντάς τα ως μη επιστημονικά».

Πιστεύω ότι ο Δρ Hertel είχε απόλυτο δίκιο.

Οι κυρίαρχες εφημερίδες, τα περιοδικά, η τηλεόραση και το ραδιόφωνο αγνοούν ή αρνούνται σταθερά την απειλή από τους φούρνους μικροκυμάτων. Οι πολιτικοί αρνήθηκαν να ζητήσουν να δοκιμαστούν σωστά αυτές οι συσκευές. Από την εμπειρία μου, οι προσπάθειες να δημοσιοποιηθούν οι πιθανοί κίνδυνοι (και το γεγονός ότι η βιομηχανία που κατασκευάζει και πουλάει φούρνους μικροκυμάτων δεν έχει κάνει ποτέ επαρκείς δοκιμές για τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία) φαίνεται να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη ανησυχία για την υγεία της βιομηχανίας μικροκυμάτων από για την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών.

Τον Ιανουάριο του 1990 προειδοποίησα, σε ένα άρθρο εφημερίδας, ότι χιλιάδες θα μπορούσαν να πεθάνουν κάθε χρόνο από την επίδραση των τροφίμων που μαγειρεύονται σε φούρνους μικροκυμάτων. Τόνισα ότι θα μπορούσαν να περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να εκτιμηθεί πλήρως η ζημιά που προκαλούν οι φούρνοι μικροκυμάτων και πρόσθεσα ότι με τρόμαξε που οι κατασκευαστές δεν είχαν δοκιμάσει πλήρως τους φούρνους μικροκυμάτων.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο το BBC μετέδωσε ένα πρόγραμμα που μου επιτέθηκε για αυτήν την προειδοποίηση και με κατηγορούσε ως πηγή ενός «τρόμου» για τη θέρμανση του γάλακτος στους φούρνους μικροκυμάτων. Η προσφορά μου να εμφανιστώ στο πρόγραμμα για να συζητήσω το θέμα και να υπερασπιστώ την άποψή μου απορρίφθηκε.

Η καταγγελία μου σχετικά με το πρόγραμμα Τροφίμων και Ποτών του BBC έγινε δεόντως δεόντως δεκτό από την Επιτροπή Καταγγελιών Ραδιοτηλεόρασης, η οποία χαρακτήρισε το πρόγραμμα του BBC ως άδικο.

Αυτές τις μέρες, οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τους φούρνους μικροκυμάτων φαίνεται να έχουν αποσιωπηθεί.

Υπάρχει αρκετή διαβεβαίωση διαθέσιμη. Αλλά δυστυχώς όχι πολύ στον τρόπο της έρευνας.

Οι μόνοι άνθρωποι που θα πλήρωναν για μια τέτοια έρευνα είναι οι άνθρωποι που κατασκευάζουν φούρνους μικροκυμάτων.

Και γιατί να πληρώνουν για έρευνα που μπορεί να είναι ντροπή, τουλάχιστον;

Τα βιβλία του Δρ Βέρνον Κόλμαν «Το κρέας προκαλεί καρκίνο και περισσότερο Τροφή για σκέψη », « Covid-19: Η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία » και « Ιατρικοί αιρετικοί » είναι διαθέσιμα σε χαρτόδετο βιβλίο και ηλεκτρονικό βιβλίο στο Amazon.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου