Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ! Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής 

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τις υποκλοπές που διεπράχθησαν εις βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και δημοσιογράφων! 

Αυτές είναι κατακριτέες, αποτελούν όνειδος για τη Δημοκρατία  μας και ο υπεύθυνος γι’ αυτές έχει ονοματεπώνυμο! Λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης  και έπρεπε ήδη να έχει  παραιτηθεί!  

Δεν  παρατήρησα όμως  τα κόμματα του  δήθεν συνταγματικού τόξου να λαμβάνουν θέση όταν παραβιάζονταν  τα ανθρώπινα δικαιώματα με τον πολύμηνο εγκλεισμό (lockdown) που κατόπιν αποδείχθηκε ότι ήταν λάθος, των θρησκευτικών ελευθεριών με το κλείσιμο των εκκλησιών, καθώς και η ελευθερία της επιλογής των Ελλήνων πολιτών με την άμεση (βλέπε υγειονομικούς, πρόστιμα στους άνω των 60 ετών που δεν εμβολιάστηκαν)  και έμμεση υποχρεωτικότητα εμβολιασμού- αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από κοινωνικές εκδηλώσεις και υποχρεωτικά  τεστ επί πληρωμή  για την ανίχνευση του κορωνοϊού για να προσέλθουν στο χώρο εργασίας τους- για την αντιμετώπιση της covid-19! 

Αυτή την στιγμή χιλιάδες συμπατριώτες μας  συμπληρώνουν σχεδόν ένα χρόνο σε αναστολή εργασίας επειδή δεν προέβηκαν σε εμβολιασμούς  με εμβόλια που αποδεικνύεται καθημερινά ότι στην καλύτερη περίπτωση είναι αναποτελεσματικά και στη χειρότερη εξόχως επικίνδυνα (βλέπε μελέτες 1. https://www.eyewideopen.org/?p=3974 και 2. https://www.eyewideopen.org/?p=4021), με απόρροια να διαβιούν στην ανέχεια και το Εθνικό  Σύστημα Υγείας να είναι καίρια αποδυναμωμένο, ενώ τα  κόμματα της αντιπολιτεύσεως κωφεύουν! 

Προς επίρρωση του παραπάνω ισχυρισμού ως προς το σκέλος της αναποτελεσματικότητας των εμβολίων αναφέρουμε ότι σύμφωνα με το τελευταίο καθημερινό  δελτίο του ΕΟΔΥ στις 10 Ιουλίου μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι, 37 (35.92%) ήταν ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 66 (64.08%)  ήταν πλήρως εμβολιασμένοι!!

Αξίζει να επισημανθεί, ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να παρέχεται πλέον εβδομαδιαία ενημέρωση και όχι καθημερινή για την πορεία της Covid-19 ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στις εβδομαδιαίες ενημερώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 12, 19 και 26 Ιουλίου, καθώς και στις 2, 9 και 16  Αυγούστου δεν περιλαμβάνονται αναφορές για το πόσοι από τους διασωληνωμένους είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι  και πόσοι πλήρως εμβολιασμένοι, σε αντίθεση με τις καθημερινές ενημερώσεις που περιλάμβαναν αυτά τα στοιχεία, ώστε να έχουμε σαφής εικόνα της καταστάσεως κινόντας υποψίες για το τι θα συμβεί στο μέλλον (φθινόπωρο, χειμώνας) όταν οι διασωληνωμένοι θα είναι πολλοί (π.χ. 400 ή και παραπάνω) η συντριπτική πλειοψηφία εκ των οποίων μπορεί να είναι πλήρως εμβολιασμένοι κάτι που επιθυμεί να το αποκρύψει η κυβέρνηση!!


Υ.Γ. Αξίζει να διαβαστούν τα άρθρα που παραθέτω στις ακόλουθες διευθύνσεις:

 1. https://www.eyewideopen.org/?p=4118 και 

 2. https://www.eyewideopen.org/?p=4131


Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

Oικονομολόγος-διεθνολόγος, αρθρογράφος
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου