Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΠΑΔΙΣΜΟΥΣ...ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΗΤΑΝ ΟΥΣΤΆΣΙ ΚΑΙ... ΕΔΡΑΣΑΝ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΉ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΝΕΟΝΑΖΊ ΟΥΣΤΆΣΙ... ΚΡΟΑΤΊΑ - ΒΟΣΝΊΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΎΝΙΟ - ΑΛΒΑΝΊΑ...ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΊΕΣ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΣΤΟ Β'ΠΠ ΠΟΥ ΑΝΑΒΙΏΝΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΑΙΪΚΟ...

 Από τον φίλο ψυχολόγο Αντώνη Ανδρουλιδάκη

Ένα από τα βασικά προβλήματα καιρού μας είναι ότι άνθρωποι βαρύτατα τραυματισμένοι ψυχικά -και μάλιστα χωρίς καμιά επίγνωση ή επεξεργασία του τραύματος τους- εκδραματίζουν το τραύμα τους "μεταμορφώνοντας" το σε οπαδισμό ή ακόμη και σε ιδεολογία.

Στον πυρήνα του Τραύματος τους βρίσκεται μια εσωτερική ξενιτειά, μια αποξένωση από τον ίδιο τον εαυτό και τους άλλους, ακριβώς γιατί το Τραύμα παραβίασε την πυρηνική αίσθηση του "ανήκειν" στους ανθρώπους αυτούς. 

Όταν, μάλιστα, αυτή η εκδραμάτιση συναντήσει και τον οπαδισμό και την ιδεολογία ταυτόχρονα, στο πλαίσιο μιας Ομάδας, τότε η λειτουργία του τραύματος κανονικοποιείται/φυσιολογικοποιείται ακόμη περισσότερο εξ' αιτίας της συστημικής δυναμικής της ομάδας. 

Οι άνθρωποι αυτοί νοιώθουν πως επιτέλους κάπου ανήκουν! Κάπου γίνονται αποδεκτοί! 

Το ίδιο άλλωστε πρόσφερε ο ναζισμός στην πρωταρχική του συγκρότηση. 

Όμως αυτό που συμβαίνει, στην πραγματικότητα, δεν είναι η συγκρότηση κάποιας μορφής συλλογικού, αλλά η διαμόρφωση μιας "αγέλης τραυματισμένων ατόμων". 

Και αυτό είναι πάντα πολύ πολύ επικίνδυνο και για τους άλλους γύρω τους και για τους ίδιους.


ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΠΟΣΚΙΤΗΣ 



1 σχόλιο:

  1. Όλα αυτά είναι ένα καλοστημένο σχέδιο για την άλωση της πατρίδας μας, ξαφνικά όλα τα πλοία και τα φουσκωτά παθαίνουν βλάβη στην Πύλο και στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά και επαληθεύεται ο Άγιος Γέροντας θα έχετε κυβέρνηση αλλά δεν θα έχετε.Ας ετοιμαζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή