Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ:"Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΗΣ..."

 
Το Στρατό δεν τον βγάζουμε
για καλαμπούρι στους δρόμους!
Και αν αυτή ήταν ιδέα της πολιτικής ηγεσίας
τι έκανε η στρατιωτική;






Γιατί βγήκε ο Στρατός με αποστολή περιφρούρησης της Στρατιωτικής παρέλασηςστην Θεσσαλονίκη; Ποιος είχε την φαεινή αυτή ιδέα; η Στρατιωτική ή η Πολιτική Ηγεσία;

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΗ ΕΝΈΡΓΕΙΑ!

Εκτός.....

Γράφει ο υποστράτηγος ε.α. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ



Η έξοδος στρατιωτικών δυνάμεων όχι για παρέλαση αλλά για την περιφρούρηση της παρέλασης, είναι εξέλιξη σοβαρή και άκρως ανησυχητική. Τα όσα υποστηρίζουν ,όχι επισήμως αλλά “κρυμμένοι” πίσω από μια δήλωση ενός αξιωματικού (!) δεν πείθουν πλέον κανένα αυτές τις “πονηρές” ημέρες.

Και φυσικά το θέμα δεν είναι αν οι…γεμιστήρες των όπλων ήταν άδειες ή γεμάτες (!) ,αλλά ότι μία κυβέρνηση που έχει κληθεί να διαχειριστεί μία από τις σοβαρότερες κρίσεις που έχει περάσει αυτή η χώρα , δείχνει ότι δεν έχει αποθέματα ψυχραιμίας. Και με δεδομένο ότι η κατάσταση μπορεί να γίνει ακόμη δυσκολότερη, κάνει αυτή τη διαπίστωση ακόμη πιο ανησυχητική.

 

Η δεύτερη διαπίστωση είναι ότι η κυβέρνηση και ειδικά η ΝΔ ασκεί πολιτική στα σώματα ασφαλείας και στις ΕΔ όχι με βάση αυτά που πιστεύει , αλλά με βάση τα ανοδικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής ,τουλάχιστον στις δημοσκοπήσεις . Η προσπάθειά της να διατηρήσει ακραία συντηρητικούς ψηφοφόρους της στο δικό της κομματικό “μαντρί” την οδηγεί στη λογική να έχει υιοθετήσει την πολιτική της “σκληρής πυγμής”, για να πάρει…πιστοποιητικό “συντηρητικών φρονημάτων”. Κι αυτό είναι επικίνδυνο παιχνίδι.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η κυβέρνηση δεν έκρυψε την εμπλοκή του στρατού στα μέτρα ασφαλείας της Θεσσαλονίκης αλλά μάλλον τα “διαφήμισε” θεωρώντας προφανώς ότι αυτή η “επίδειξη δύναμης” είναι “αναγκαία”.

Αυτά σ΄ ότι αφορά στην πολιτική ηγεσία. Γιατί υπάρχει και η στρατιωτική. Η οποία μπορεί να υποστηρίζει ότι η παρουσία των στρατιωτικών δυνάμεων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης είχε χαρακτήρα…επετειακό, όμως ούτε αυτή πείθει. Η συζήτηση για το πως μπορεί να “αξιοποιηθεί” ο μηχανισμός των ΕΔ σε μέτρα ασφάλειας και ισως και καταστολής δεν είναι σημερινή. Τα τρία χρόνια της κρίσης έρχεται και επανέρχεται είτε από το εξωτερικό είτε με ερεθίσματα από το εσωτερικό. Μέχρι τώρα η θέση των ηγεσιών των ΕΔ ήταν σταθερή και αταλάντευτη. Και φυσικά απόλυτα αρνητική. Τα όσα είδαμε και ζήσαμε στη Θεσσαλονίκη έδειξαν ότι υπάρχει πλέον μία αλλαγή που ελπίζουμε ότι δεν θα συνεχιστεί.

Το βέβαιο είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των στρατιωτικών έχει κυριολεκτικά βγει από τα ρούχα του απ΄ όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη αλλά και από το κλίμα που φαίνεται να διαμορφώνεται και το οποίο προσπαθεί να εμφανίσει περίπου ως "φυσιολογική" την χρησιμοποίηση των ΕΔ σε άλλου είδους αποστολές.

Οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων έχουν τις ευθύνες τους και όπως όλοι μας θα κριθούν.


 
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου