Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ETOIMAZOYN THN ΝΕΟΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ


Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΤΩΧΩΝ;








Η Ε.Ε προχωράει σε σύσταση ταμείου αρωγής για τους φτωχούς Ευρωπαίους

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής, το τμήμα του πληθυσμού της ΕΕ που δεν έχει τα μέσα για να φάει μια μέρα στις δύο ένα γεύμα με κρέας, πουλερικά ή ψάρι (ή τα αντίστοιχα φαγητά των χορτοφάγων) ανερχόταν σε 8,7% το 2010, δηλαδή σε πάνω από 43 εκατομμύρια πρόσωπα, και οι πρώτοι διαθέσιμοι αριθμοί για το 2011 δείχνουν πως η κατάσταση έχει επιδεινωθεί.


Περίπου 40 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από «οξεία υλική στέρηση», δηλαδή αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε επαρκή ποσότητα τροφίμων κατάλληλης ποιότητας.

Περίπου 116 εκατομμύρια άνθρωποι απειλούνται από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό. Επιπλέον, 4,1 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν άστεγοι στην Ευρώπη το 2009-2010. 

Στην Ε.Ε. ζουν 25,4 εκατομμύρια παιδιά που απειλούνται από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό. Επίσης 5,7 εκατομμύρια παιδιά δεν έχουν τα μέσα να φορέσουν καινούρια ρούχα και 4,7 εκατομμύρια δεν έχουν δύο ζευγάρια παπούτσια στο μέγεθός τους.
Όλα αυτά έκαναν τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο να προτείνει τη σύσταση ταμείου αρωγής για τους φτωχούς Ευρωπαίους


ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΛΑΤΕ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ;
ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΤΩΧΩΝ;

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ
ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΠΛΟΥΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου