Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

'ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ" Ο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΣ "OI TOYΡKOI AΡXIZOYN NA ΛYNOYN TA KOΛYBA AΠO TO ZΩNAΡI TOYΣ..."


Οι πρώτοι νεκροί Τούρκοι στην Συρία
Δύο αξιωματικοί "γαζώθηκαν" από BMP-1
 
 
 
 
 
Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν ήδη εμπλακεί σε μάχες στην Συρία και καταγράφουν ήδη τις πρώτες απώλειές τους. Όπως μεταδίδουν το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti στις 14 Οκτωβρίου κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας σκότωσαν Τούρκους και Σαουδάραβες αξιωματικούς σε μάχες στην βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ.

Ο Σαουδάραβας αξιωματικός, ονομάζονταν Mohammad al-Salem Harbi και σκοτώθηκε το Σάββατο σε σκληρές μάχες μεταξύ των συριακών στρατευμάτων και ισλαμιστών ανταρτών στη δυτική πόλη της Ma'arrat al-Numan, που βρίσκεται 73 χιλιόμετρα (45 μίλια) νότια του Χαλεπίου.

Για τους δύο Τούρκους απλά αναφέρθηκε ότι ήταν ένας λοχαγός κι ένας ανθυπολοχαγός, προφανώς σύνδεσμοι με ισλαμιστικές ομάδες ανταρτών. Σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια εκκαθαριστικής επιχείρησης σε συνοικία της πόλης, όταν επιχειρώντας να διαφύγουν "γαζώθηκαν" από το πολυβόλο ενός ΤΟΜΑ BMP-1 (κάπου 300 επιχειρούν ακόμα στον Ελληνικό Στρατό) των κυβερνητικών.

Στο μεταξύ η συριακή αεράμυνα που ελέγχεται από Ρώσους στρατιωτικούς συμβούλους έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής, αν και είναι άκρως αμφίβολο ότι τα τουρκικά μαχητικά θα επιχειρήσουν να πλησιάσουν τις δυτικές περιοχές της χώρας όπου έχει κτιστεί τους τελευταίους 18 μήνες η πλέον προηγμένη αεράμυνα της Μ.Ανατολής.
Η οποία δεν έχει στις κονσόλες Άραβες, αλλά Ρώσους χειριστές...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου