Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΜΟΝΑΧΗ

 
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΝΑΧΗΣ
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 
 

Η φωτογραφία δεν είναι της γερόντισσας
 
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ
Πρόκειται για μιά γερόντισσα μοναχή σε μοναστήρι της Αττικής που έχει γράψει στο παρελθόν ποιήματα όπου περιγράφει τα επερχόμενα. Το ιστολόγιό μας όμως δίνοντας περισσότερο βάρος στις πνευματικές αιτίες, δημοσιεύει σήμερα σε αποκλειστικότητα, τα λόγια της γερόντισσας μοναχής σε πνευματικό της τέκνο που την συνάντησε το Σάββατο 13/10/12, για το τί πρέπει να κάνουμε και πώς να κινηθούμε κυρίως πνευματικά,  μέσα στην λαίλαπα των γεγονότων που θα έρθουν στη χώρα μας. Όσοι δώσουμε βάση στα σοφά πνευματικά της λόγια, θα αποκτήσουμε έναν πνευματικό χάρτη για την δύσκολη πορεία μας μέσα στα επικείμενα γεγονότα.
 
 
Είπε λοιπόν η οσία γερόντισσα μοναχή στο πνευματικό της τέκνο
 





"Τωρα παιδι μου, απο εδω και περα τα γεγονοτα θα ειναι ασχημα.
Η Ελλαδα ειναι πια προδομενη.
Νεες δοκιμασιες θα την κτυπησουν , πολλες μαζι και σε ολα τα μετωπα. Και σε θεματα οικονομικα και πολιτικα, και θρησκευτικα και κοινωνικα σε ολους τους τομεις της ζωης μας.
Υπαρχει πολυ μεγαλη καταπτωση ηθικη και πνευματικη.
Θα πρεπει να γονατισει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ η Ελλαδα.
Να γονατισει απο τα πολλα της προβληματα οπως θελουν οι εχθροι της, αλλα να γονατισει ομως κι οπως θελει ο Θεος!!Η Πατριδα μας δοκιμαζεται σκληρα, βαλλεται απο παντου.
Ομως κι απο την αλλη πλευρα αυτο ειναι προς οφελος της!!!
Θα ερθει ο Ελληνικος λαος εις εαυτον. Τωρα θα αρχισει να διακρινει οτι πολεμιεται. Βλεποντας οτι ολα στρεφονται εναντιον του θα αναρωτηθει : Γιατι ολα αυτα; Τι αλλο πλεον θελουν απο εμάς; Θα αρχισει πλεον να ξυπνα, να ψαχνει την αιτια, θα καταλαβει οτι αυτο που κτυπιεται κατα βαση ειναι οι ριζες του, η Ελληνορθοδοξια του.
Θα βγει μεγαλο καλο μεσα απο αυτο το κακο! Θα κινητοποιηθει ο κοσμος για να υπερασπιστει τα ιδανικα του ειτε αυτα ειναι ο πολιτισμος του, ο πατριωτισμος του και κυριως ο Θεος του που τωρα πολεμιεται και θα κτυπηθει ακομα περισσοτερο απο αυτους που δεν θελουν τον Ελληνα κοντα στον Κυριο.
Θα καταλαβει ολα τα παιχνιδια που παιζονται σε βαρος του μεσα κι εξω απο την Ελλαδα. Θα δεις σε λιγο τον κοσμο να βιωνει πολυς κοσμος την χριστιανικη αγαπη. Θα μοιραζεται ο ενας με τον αλλον το ενα πιατο φαγητο, που ειχε γι αυτον και τα παιδια του, με τους αλλους που το στερουνται. Λογοι παρηγοριας και συμπαραστασης σε καθε αναγκη του αδελφου του θα ακουγονται. Θα παρακινει ο ενας τον αλλον σε μετανοια και εξομολογηση, ενα κομποσχοινακι, μια εικονιτσα που εχει για τον εαυτο του, θα τα προσφερει στον συνανθρωπο του για να προσευχηθει κι αυτος! Ανθρωποι που μεχρι τωρα ηταν αδιαφοροι και ψυχροι με την Εκκλησια τωρα θα γινουν θερμοι αγωνιστες του Θεου.
Θα τους ξυπνησει αυτος ο διωγμος που υποκειται η γλυκια μας πατριδα αλλα κι ο Χριστος μας. Ο Ελληνας δεν θελει να χασει αυτο που ειναι δικο του και πανε να του το παρουν με αθλιο τροπο οι διωκτες του Χριστου. Αισθανεται οτι η Ορθοδοξια ειναι η ψυχη του, και θα πονεσει πολυ στον Ελληνα να του βγαλουν απο μεσα του, την πιστη του στον Θεο. Τωρα πια θα αρχισει να αγωνιζεται ο μεχρι χθες αδιαφορος η ολιγοπιστος. Θα μιλαει για τον Θεο και θα βιαζει τον εαυτο του στην μετανοια. Μεχρι τωρα ηταν λιγο βουδα, λιγο γιογκα, αλλος μιλουσε για μετενσαρκωση για μετεμψυχωση, μονο χριστιανοι ορθοδοξοι δεν ειμασταν παιδι μου ετσι οπως μας θελει ο Κυριος!!
 
Να ξερεις πρωτα θα γινουμε ξανα Ελληνες Χριστιανοι Ορθοδοξοι και μετα θα ερθει η μετανοια.
 
Θα γυρισουμε πισω στις ριζες μας, πρεπει να ερθουμε εις εαυτον για να μπορεσουμε να μετανοησουμε αληθινα. Θα δωσει μεγαλο αγωνα ο κοσμος τωρα. Τωρα με αυτα που θα δουμε αμεσα να γινονται θα ξυπνησουμε απο τον ληθαργο μας, θα παμε πισω στις παλιες, αλλα μεγαλες αξιες του εθνους μας ! Αυτα ομως για μια μεγαλη μεριδα, θα υπαρξει και η αλλη μεριδα που θα μεινει σε αυτα που βιωνε μεχρι πριν .
Ο Θεος ομως μας θελει αγωνιστες, ζηταει να μετανοησουμε πραγματικα και ειλικρινα. Θελει προσευχη, μας θελει ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ.
 
Πες στον κοσμο "Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ.
Ολοι μαζι, μια γροθια, μια ψυχη, ενα σωμα. Οταν δει ο Θεος αυτην την αγια κατασταση, οταν μας δει ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
Θα βιωσουν οι σημερινοι χριστιανοι, τα παιδια του Θεου , το θαυμα. Θα εχουμε θειες επεμβασεις, ζωντανη παρουσια των αγιων μας και της Παναγιας μας εδω στον γηινο κοσμο. Θα βλεπουμε μπροστα μας αγιους, θα συνομιλουμε μαζι τους!!
 
Σε οτι εχει αναγκη καθε παιδι του Θεου που θα τον επικαλειται, δεν θα αφηνει ο Θεος ανεκπληρωτο καθε δικαιο αιτημα του.
 
Να το πεις, να το ξερουν οι χριστιανοι, τωρα, τωρα ειναι καιρος ομολογιας. Μην φοβαστε να υπερασπιζεστε το ονομα του Κυριου μας, ειναι καιρος ομολογιας. Τωρα οσοι ομολογουν Χριστο θα λαμβανουν θεια δωρα, στεφανια!!
 
Τα παιδια του Θεου που τον αγαπουν και εχουν πνευμα θυσιας ελκυουν την χαρη του και για χαρη αυτων των παιδιων η Ελλαδα μας δεν θα παθει μεγαλο κακο. Θα την σκεπαζει νεφος Αγιων και η Παναγια μας. Μην φοβασαι λοιπον και μιλα με τον κοσμο, πες τους ποσο πολυ μας αγαπα ο Κυριος και Θεος μας, και με ποση λαχταρα μας περιμενει στην στοργικη αγκαλια του!"
 
 
 

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα. Πιστεύω ότι δεν θα αργήσουν να γίνουν τα γεγονότα αυτά. Εσύ φίλε μου τι γνώμη έχεις για το πότε περίπου θα γίνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕ ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΡΕΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΩΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ Η ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΩΣ ΠΡΩΤΕΥΣΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Η ΦΩΤΙΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΕΡΕΣ- ΜΗΝΕΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΩΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ- ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ.
    Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΖΩΗ ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ Η ΑΠΑΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΟΟΥΝΤΑΣ.
    ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΙΚΤΙΡΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΥΣΠΛΑΧΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ. ΝΑ ΒΟΗΘΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΤΩΧΟΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ.
    ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΜΕΦΑΛΟΔΥΝΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΜΟΡΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΑΙΣΧΗ ΠΟΥ ΠΡΑΞΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ.
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΕΝ ΚΑΙΡΟ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ.
    ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ( ΜΠΛΟΓΚ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή