Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΡΟΥΑ ΜΑΤ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

 
OΙ BRICS ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Β. ΠΟΥΤΙΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ!
 
 
 
 
Μια τεράστια ενιαία αγορά στο χώρο της άμυνας γεννιέται με την ευφυή κίνηση του προέδρου της Ρωσίας Β.Πούτιν να αποκτήσει η οικονομική συμμαχία των«BRICS» (Βραζιλία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) με την συμμετοχή και του Βιετνάμ, στενές σχέσεις στρατιωτικής και αμυντικής βιομηχανικής συνεργασίας, ενώ παράλληλα να επεξεργαστούν και μία πλατφόρμα για μια ειδική συμμαχική σχέση.
Στις 17 Οκτωβρίου, όπως διέρρευσε σήμερα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε κλειστό συνέδριο με τους αντιπροσώπους της ομάδας χωρών BRICS ζήτησε την δημιουργία "στρατιωτικού σκέλους" της ένωσης με ίδρυση ειδικού οργανισμού ο οποίος θα έχει ως αντικείμενο της αύξηση της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας με τις χώρες εταίρους σε ένα νέο επίπεδο, κάτι που έγινε αποδεκτό από τους λοιπούς!

"Εμείς θα αναπτύξουμε την συνεργασία με τους εταίρους μας από την Ομάδα BRICS και με το Βιετνάμ" δήλωσε ο Πούτιν σε συνεδρίαση της Επιτροπής για Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας την Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου.
«Δεδομένης της αυξανόμενης τεχνολογικής, βιομηχανικής ανάπτυξης και του επιστημονικού δυναμικού των χωρών αυτών η στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία με αυτές τις χώρες μπορεί και πρέπει να αυξηθεί σε ένα ποιοτικά νέο επίπεδο», δήλωσε ο πρόεδρος.
Ο Πούτιν υπενθύμισε ότι «Οι χώρες της ομάδας BRICS έχουν καταφέρει πολλά ειδικά τα τελευταία χρόνια στον οικονομικό , πολιτικό και στρατιωτικό τομέα αλλά και στον τομέα των τεχνολογικών εξελίξεων παρουσιάζοντας υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η ομάδα των χωρών BRICS αποτελεί το 43% του παγκόσμιου πληθυσμού και το συνολικό ΑΕΠ τους αποτελεί το ένα πέμπτο της παγκόσμιας οικονομίας ".
Ο ίδιος τόνισε ότι η Ινδία και η Κίνα αποτελούν "παραδοσιακούς βασικούς εταίρους» της Ρωσίας στον στρατιωτικό τομέα αλλά συνέχισε τονίζοντας ότι "Βλέπουμε ευρείες προοπτικές για τις σχέσεις αμυντικής συνεργσσίας και με τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική, οι οποίες έχουν μέχρι σήμερα στενές σχέσεις συνεργασίας με το δυτικό μπλοκ», είπε.
Στο τέλος υπογράμμισε ότι τα οφέλη από την συνεργασία αυτή είναι ποικίλα και σημαντικά όπως η μείωση του κόστους παραγωγής, η απόκτηση νέων τεχνολογιών, η βελτίωση των επδόσεων των όπλων μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών, η δημιουργία μιας τεράστιας αγοράς πολεμικού υλικού, η "ορθολογική" (διάβαζε να αποφεύγουν οι Κινέζοι και οι λοιποί τα copy paste των ρωσικών αμυντικών συστημάτων), μεταφορά τεχνογνωσίας από την αμυντική βιομηχανία στις ένοπλες δυνάμεις των χωρών αυτών παράλληλα με την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων των κατασκευαστών κλπ.
Σε δεύτερη μοίρα θα ακολουθήσει μια χαλαρή συμμαχική σχέση, η οποία θα εδράζεται στην αλληλοϋποστήριξη των κρατών μελών των BRICS και του Βιετνάμ στις περιφερειακές κρίσεις. Αν υλοποιηθεί αυτή η πρόταση τότε θα έχει δημιουργηθεί μια αμυντική αγορά μεγαλύτερη από αυτή του ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου