Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΝΕΡΑ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ...


ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΑΘ ΣΗΜΕΡΑ 25/10 6μ.μ






Πέμπτη 25/10 στις 18.00:Καθιστική διαμαρτυρία έξω απο τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ Αθηνάς 58. σε συντονισμό με την ταυτόχρονη καθιστική διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη έξω απο τα γραφεία της ΕΥΑΘ.

Την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 -10-2012 συζητείται στη Βουλή η κατάργηση της ελάχιστης συμμετοχής (51%) του Δημοσίου στις Δημόσιες επιχειρήσεις ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΘ, ΟΛΠ, ΕΛΤΑ κλπ. Ουσιαστικά η επικύρωση του νόμου αυτού από τη Βουλή σημαίνει τη πώληση των κοινωνικών αυτών επιχειρήσεων και αγαθών άμεσα.

H διεθνής εμπειρία έχει καταδείξει ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού έχει ως σύνηθες αποτέλεσμα την αλματώδη αύξηση των τιμών και σε ορισμένες περιπτώσεις την υποβάθμιση της ποιότητας του.

Παρότι η τάση στην Ευρώπη είναι η ανάκτηση των εταιριών ύδρευσης από τους διάφορους δήμους, για μια ακόμη φορά με καθυστέρηση εικοσαετίας το ελληνικό κράτος «εκσυγχρονίζεται» προς το παρελθόν.
Ποια άραγε θα είναι η μοίρα της ύδρευσης κοστοβόρων για την ιδιωτική πρωτοβουλία απόμακρων η αραιοκατοικημένων περιοχών;
Τι είδους οικολογική επιβάρυνση μπορεί να επιφέρει η περαιτέρω απώλεια κοινωνικού ελέγχου στην ποσότητα του νερού που αντλείται και στο πού πωλείται;
Τι ακριβώς θα πωληθεί εν τέλει και σε τι ζημία του κοινωνικού συνόλου δεδομένου ότι οι επενδύσεις υψηλού κόστους αυτών των επιχειρήσεων αφορούν τις υποδομές τους που ήδη έχουν πληρωθεί με έξοδα των φορολογούμενων πολιτών;

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ! 
ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ!

(Ο Berlusconi το έχασε, Αντώνη)

«Η πρόσβαση στο νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα (ΟΗΕ 2010)»

Σε μια εποχή που η δημόσια παιδεία και υγεία, συρρικνώνονται ως πολυτέλειες που δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Αν το βασικό κοινωνικό συμβόλαιο, εκείνο της ανταποδοτικότητας καταρρεύσει, κανείς πολίτης δεν θα υποχρεούται να πληρώνει έμμεσους και άμεσους φόρους.
Ακόμη κι αν προχωρήσετε ερήμην μας, θα αγωνιστούμε να ακυρώσουμε αυτήν σας την ενέργεια όπως συνέβη στο Παρίσι την 1/1//2010.
Όπως έχει δείξει η ιστορία των ιδιωτικοποιήσεων, το νερό πάντα γυρνάει στην πηγή του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου