Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!



 ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΕΣΠΕΣ Νο 2






Γράφει ο Σ. Παπαθεμελής 

Σιγά, σιγά τους ξεφεύγουν όσα Τσίπρας – Ερντογάν συμφώνησαν κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς συνεργάτες και πρακτικογράφους πρόσφατα στην Άγκυρα.


Βαίνουμε ολοταχώς προς «Πρέσπες Νο 2», Λαγός ο πρώην ΥπΕξ Ν. Κοτζιάς μάς συμβούλεψε «να μην είμαστε μοναχοφάϊδες» ενώ απαξίωσε «α λα τούρκα» την αδιαμφισβήτητη θέση μας τού Καστελόριζου. 

Δεύτερος, αλλά όχι καταϊδρωμένος, ο νυν ΥπΕξ Γ. Κατρούγκαλος ο οποίος διαβεβαίωσε τον αγαρηνό ομόλογό του ότι για τα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου «ασφαλώς βλέπουμε θετικά της συμμετοχή της Τουρκίας». Διερωτώμενος «ποιος μπορεί να αποκλείσει από αυτή τη περιοχή τη Τουρκία, η οποία έχει τόσα χλμ ακτή στη Μεσόγειο;»

Και το αποκορύφωμα της αφέλειας τού αρχηγού της ελληνικής διπλωματίας η επιθυμία του: «ο Τσαβούσογλου να τον προσφωνεί «καρντάς»(αδελφό) και όχι «γκιαούρ»(άπιστο). Άπιστος ούτως ή άλλως όπως ο πρωθυπουργός του είναι, γκιαούρης δεν είναι.

Ουδείς στην Ελλάδα ισχυρίστηκε ποτέ ότι η Τουρκία δεν έχει υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ με βάση τις ακτές της στο Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο, η οποία κατά το δ.δ. της θάλασσας οριοθετείται με βάση την αρχή της μέσης γραμμής. Τυχόν διαφορά επιλύεται με προσφυγή στη Χάγη, της οποίας η Τουρκία αρνείται την δικαιοδοσία, όπως και την ισχύ του δ.δ. της θάλασσας.

Οι νεοοθωμανοί πρέπει να το χωνέψουν ότι τα νησιά, φυσικά και το Καστελόριζο έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Αλλά πρωτίστως πρέπει να το χωνέψουν οι ημέτεροι ιθύνοντες οι οποίοι ανοήτως πελαγοδρομούν και παραδίδουν εις πρώτην ζήτηση τα πάντα, ζητούμενα και μη (εκτενέστερα, Σ. Λυγερός, Stpress.gr, 22/3/19).

Η εθνική μας τραγωδία ωστόσο δεν είναι μόνον ότι δεν έχουμε κυβέρνηση με «αρσενικά γεννητικά όργανα», αλλά δεν έχουμε επίσης αντιπολίτευση, εν αναμονή δηλαδή κυβέρνηση με τέτοια προσόντα.

Αλήθεια όταν το αποφώλειον τέρας των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης που δεν το ψήφισε (ευτυχώς) μάς λέει ότι «θα το σεβασθεί» (δυστυχώς!), άρα δεν θα κάνει τίποτε για να το ανατρέψει, Επειδή το «σέβεται», το αυτό θα πράξει αύριο το πρωί, αν στο μεταξύ προλάβει ο κ. Τσίπρας να υπογράψει «συνεκμετάλλευση» στο Αιγαίο. Θα «σεβασθεί» και το νέο «διπλωματικό αριστούργημα» Τσίπρα…

Οι κυβερνητικοί πέρασαν εφιαλτικές στιγμές όπου εμφανίστηκαν, όσοι το τόλμησαν, ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου. Ο λαός απ’ άκρου εις άκρον της ελληνίδος γης ξέσπασε σε μεγαλειώδεις ιαχές για την ελευθερία, κοντράρισε τη συνθηκολόγηση των Πρεσπών, και το απαγορευμένο «Μακεδονία ξακουστή» ακούστηκε παντού όσο ποτέ άλλοτε.

 Ο πρωθυπουργός δεν άντεχε τον «συρφετό», τον «όχλο» της πρωτεύουσας και επέλεξε την ερημιά του Αγαθονησίου. Αλλά εκεί τον περίμεναν τα F4 τού γείτονα και τα «χρειάστηκε». Έκανε πάντως, για πρώτη φορά, μια εθνικά ευπρεπή δήλωση: ««Πρέπει να ξέρουν ότι οι ανόητες αυτές ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα.

Πρώτον γιατί εμείς είμαστε εκεί για να υπερασπιστούμε την εδαφική μας ακεραιότητα. Δεύτερον, γιατί ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί και στο πιο απομονωμένο νησί της χώρας μας, στην πιο απομονωμένη και ακριτική γωνιά, ακόμα και αν χρειαστεί να φτάσει κολυμπώντας»!

Ενδεικτικό τού αγωνιστικού κλίματος τα πρωτοσέλιδα του τύπου: « Σείσθηκε όλη η χώρα – Ξέσπασμα εθνικής υπερηφάνειας, απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ» – «Υπό διωγμόν υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Εκρηκτικό κλίμα στη Βόρεια Ελλάδα, Περιπέτειες Βαρεμένου στην Αυστραλία – Προληπτικές προσαγωγές στην Αθήνα – «Θωρακισμένη» παρέλαση στο Σύνταγμα και το ξέσπασμα τού Λαού που τραγούδησε σ’ όλη τη χώρα το «Μακεδονία ξακουστή» κλπ.,κλπ.

Όπως επεσήμανε ο ΣΤΑΘΗΣ «ορισμένοι ελαφρόμυαλοι πιστεύουν ότι το τετελεσμένο της Συμφωνίας θα επιφέρει το τετέλεσται της υπόθεσης, ότι θα χαμηλώσουν οι τόνοι, ότι σιγά – σιγά η αγωνία πολλών Ελλήνων θα περάσει στη λήθη. Καλά κρασιά Κίνας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε για τον ίδιο μια Νέμεσιν που τον σαρώνει στη Βόρεια Ελλάδα (και που αν δεν τον σαρώνει και στη Νότια, θα πρόκειται για ένα ιστορικό παράδοξο) – ή για ένα σύμπτωμα της εποχής μας που θα μπορούσε να συνοψισθεί σε μια φράση: «άσε είναι μακριά η φωτιά, καίει το άλλο χωριό, πιάσε μια μπύρα».

Καθώς περνάει ο καιρός, ο καρδιακός «φίλος» της Ελλάδος Σόϊμπλε παραδέχεται ανομολόγητες αλήθειες όπως αυτή που του ξέφυγε προχθές στους Financial Times: «Το σχέδιο του Βερολίνου, [για την εξαθλίωση του ελληνικού λαού] δόθηκε προς υλοποίηση στην κυβέρνηση ΓΑΠ». Αυτό παρότι ο ίδιος του ήθελε δεκαετές Grexit.

Η τραγωδία της σύγχρονης Ευρώπης ξεκινά από τα γεννοφάσκια της. Την περιγράφει ο Philippe de Villiers στο προσφάτως εκδοθέν αποκαλυπτικότατο βιβλίο του «Τράβηξα το νήμα του ψεύδους και όλα ακολούθησαν», το οποίο προκάλεσε σάλο στη Γαλλία τού Μακρόν και των Κίτρινων Γιλέκων.

«Από τους τρεις πατέρες της ΕΕ, οι δύο Μονέ και Σουμάν (υπουργός τού Πεταίν), ήταν Γάλλοι ενσυνείδητοι απάτριδες, στην υπηρεσία – έμμισθοι – των Αμερικανών ενώ ο τρίτος (Χαλστάϊν), Γερμανός, αρχιτέκτονας της ιδέας επί Χίτλερ, αιχμάλωτος των Αμερικανών, και πρώτος επίτροπος της ΕΕ, λόγω… εμπειρίας. 

Έτσι εξηγείται το αντιχριστιανικό της πνεύμα, ο θερμός φιλοτουρκισμός και ο αντιρωσισμός της, επικαιροποίηση του αντισοβιετισμού και τού φιλοτουρκισμού τού Χίτλερ… Και η τραγική επίσης διαπίστωση είναι από τη συμπλήρωση μιας δεκαετίας από της ήττα της, η Γερμανία ανέλαβε τον πρώτο λόγο στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι…

Οι ΗΠΑ ήθελαν μια δευτερεύουσα αγορά να διαθέτουν την πλεονάζουσα παραγωγή τους και μια απλή «εκτελεστική επιτροπή» σε ένα υπερατλαντικό μπλοκ, όπου τα ευρωπαϊκά έθνη θα συνενώνονταν υπό μια παγκόσμια διακυβέρνηση»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου