Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

ΑΠΤΟΗΤΟΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ


ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΜΑΚΡΟΝ

3 ΒΙΝΤΕΟ 



Τα κίτρινα γιλέκα διαδήλωσαν για 23ο Σάββατο στο Παρίσι - Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών και έβαλαν φωτιά σε μοτοσικλέτες στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας - 110 προσαγωγές

Συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε δεκάδες διαδηλωτές και αστυνομικούς στο Παρίσι κατά το 23ο Σάββατο των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων».




gallia_kitrina_gileka
gallia_kitrina_gileka2
gallia_kitrina_gileka3

gallia_kitrina_gileka4

gallia_kitrina_gileka5

Δεκάδες διαδηλωτές που φορούσαν μαύρες κουκούλες πέταξαν πέτρες 
εναντίον αστυνομικών και ορισμένοι έβαλαν φωτιά σε μοτοσικλέτες στο 
κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με πλάνα που μετέδωσε το 
Reuters. Κάδοι απορριμμάτων και μηχανάκια πυρπολήθηκαν.




Η αστυνομία αντέδρασε κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Μερικοί αστυνομικοί περπάτησαν προς τους διαδηλωτές για να ελέγξουν το πλήθος και να το κατευθύνουν προς την Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ όπου είχαν την άδεια να διαδηλώσουν.

Έως τις 16:00 ώρα Ελλάδας 110 άνθρωποι είχαν προσαχθεί και τεθεί υπό κράτηση, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού.

Πολλοί διαδηλωτές έκαναν σαφείς αναφορές στην καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων που προκάλεσε ένα ξεχείλισμα εθνικής συγκίνησης και ώθησε πλούσιες οικογένειες και μεγάλες επιχειρήσεις να αναλάβουν δεσμεύσεις για δωρεές που φθάνουν περίπου το ένα δισεκατομμυρίο ευρώ για την αποκατάστασή της.

«Εκατομμύρια για τη Νοτρ Νταμ, τι γίνεται για εμάς, τους φτωχούς;» ήταν η φράση στην μπλούζα ενός διαδηλωτή. «Όλα για τη Νοτρ Νταμ, τίποτα για τους άθλιους», ήταν μια άλλη φράση που παρέπεμπε στο γνωστό μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκό.

Μεγάλα τμήματα του δικτύου μετρό του Παρισιού έκλεισαν και περίπου 60.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν σε όλη τη Γαλλία, ανέφεραν οι αρχές.





Οι διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» ξεκίνησαν στα μέσα Νοεμβρίου αρχικά λόγω αυξήσεων στην τιμή των καυσίμων και του υψηλού κόστους διαβίωσης αλλά εξελίχθηκαν σε ένα ευρύτερο κίνημα εναντίον του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και της ώθησής του για οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Ο δικτατορίσκος που παριστάνει τον πρόεδρό, αναμενόταν να ανακοινώσει μέτρα κατευνασμού του κινήματος τη Δευτέρα, προτού η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων τον αναγκάσει να ακυρώσει την ομιλία του. Αναμένεται τώρα να προβεί σε ανακοινώσεις την προσεχή Πέμπτη.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου