Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ!



Η ΕΟΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΡΑΤΟΣ!





Γράφει ο Γεωκών

Οι τιτάνιοι αγώνες συναντώνται όπως συναντώνται και τα τιτάνια πνεύματα, στην ιστορία της Ελληνικής Φυλής θα βρει κανείς, όταν θελήσει, πολλούς τιτάνιους αγώνες.

1821 και 1955 αν θέλει κάποιος να δει πως συνδέονται το Έπος της Κύπρου με το Έπος της Επαναστάσεως του 1821, θα παρατηρήσει πως και οι δυο αγώνες είναι στην ουσία τους οι ίδιοι, γιατί είναι και οι δυο αποτέλεσμα του ακατανίκητου πόθου της Λευτεριάς.

 Πηγάζουν και οι δυο από την επιθυμία του Έλληνα να διώξει το βαρύ πέπλο της σκλαβιάς του, οι τούρκοι τότε και οι Άγγλοι  το 1955 και οι δυο εκπρόσωποι της βίας και της τυραννίας, αποτελούν για τους Έλληνες σύμβολα κτηνωδίας, και τους δυο ο Ελληνισμός τους πολέμησε, οι Έλληνες της Κύπρου ακόμα και σήμερα 2019 πολεμούν τους τούρκους κατακτητές που υποστηρίζονται από τους Άγγλους.

Και οι δυο αγώνες 1821 και 1955 είχαν το κοινό χαρακτηριστικό της αυτοθυσίας και του πατριωτισμού, το μεγαλείο της ψυχής των Ελλήνων ξαναβρήκε το 1955 καταφύγιο στις αδούλωτες ψυχές των Ελλήνων της Κύπρου.

Και οι δυο αγώνες, 1821 και 1955 πέρασαν από το μαρτύριο, φόρεσαν τον ακάνθινο στέφανον, και ανέβηκαν και οι δυο τον Γολγοθά τους , σταυρώθηκε το 1821 η Ελλάδα, σταυρώθηκε η Κύπρος από τους Άγγλους το 1955, συνεχίζει να σταυρώνεται η Κύπρος από το 1974-2019.

Τα πάντα για την τιμή,  ήταν το 1955 η απαντησις που δόθηκε από ένα λαό που άκουε επιτακτική την φωνή της Ιστορίας του να τον καλή να εκτελέσει το χρέος του προς τη παράδοση, προς την δόξα του παρελθόντος.

1η Απριλίου 1955, η ημέρα που δημιούργησε το θαύμα της Κυπριακής εποποιίας, μας υπαγορεύει την πορεια…σημερα 2019 δεν υποστέλλουμε την σημαία ενάντια στην τουρκική κατοχή της Κύπρου, μέχρι να αντικρύσουμε τη μέρα που κύριοι στον οίκο μας θα ψάλλουμε τα Αναστάσιμα, μας άφησαν βαριά κληρονομιά οι προκάτοχοι μας , μα εμείς θα φανούμε αντάξιοι των.

 ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΓΙΝΗ Η ΟΡΜΗ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΚΑΨΗ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ : «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τρεις εχθρούς. Τους Βρετανούς, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος μου πονοκέφαλος, ήτο οι κομμουνιστές.»

Γεώργιος Γρίβας Διγενής

Ο Καραολής και ο Δημητρίου, οι απαγχονισθέντες  ήρωες από τους Άγγλους, χαρακτηρίζονταν στις διαφωτιστικές ενδοκομματικές συνελεύσεις του κομμουνιστικού κόμματος Κύπρου ως «δολοφόνοι» και «τρομοκράτες».

Οι κύπριοι κομμουνιστές επιστρατεύθηκαν από τους Βρετανούς ως κοινοί «ρουφιάνοι» και καταδότες των αγωνιστών της ΕΟΚΑ. «Ιούδες» καλοπληρωμένοι με εγγλέζικες λίρες, έλαβαν αυτό που τους άξιζε σύντομα. 

 Ο Διγενής δεν έμεινε άπραγος. Ίδρυσε μια ειδική ομάδα τιμωρίας των προδοτών-ρουφιάνων με τη μόνη ποινή που αξίζει στους προδότες!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ Η ΕΟΚΑ δεν έγινε για να ιδρυθεί ένα καινούριο κράτος, αλλά για να ενωθεί το μεγαλύτερο ελληνικό νησί με το Ελληνικό Κράτος 

Ο αγώνας της ΕΟΚΑ ήταν η δυναμική διεκδίκηση του προαιώνιου απελευθερωτικού πόθου του Κυπριακού Ελληνισμού, όπως ο πόθος διακηρύχθηκε με το Δημοψήφισμα της l5ης Ιανουαρίου, l950, όταν το 97 % του λαού αξίωσε την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. 

Ήταν η μαχητική αντίσταση της γενιάς του ’55, στις επανειλημμένες αρνήσεις του κατακτητή για εθνική λύτρωση της νότιο-ανατολικότερης εσχατιάς της Ρωμιοσύνης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου