Κυριακή 28 Απριλίου 2019

Η ΕΥΧΗ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ!Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ
Γράφει ο  Βασίλης Βιλιάρδος

Ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους, πιστεύοντας πως εάν δεν αργήσουμε πολύ ακόμη όλοι εμείς οι Έλληνες να αντιδράσουμε, ίσως καταφέρουμε να ανακτήσουμε όλα όσα άδικα χάσαμε από μία χώρα που δεν δίστασε να αιματοκυλίσει ξανά την Ευρώπη – με οικονομικά όπλα αυτή τη φορά, χαρακτηριζόμενη δίκαια ως το πιο αχάριστο κράτος του πλανήτη.


«Δεν θα πάψουμε να υπενθυμίζουμε πως το μεγαλύτερο έγκλημα στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας ήταν το PSI – οπότε τα δύο κόμματα που το υπέγραψαν, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ή, καλύτερα, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς. Το αμέσως επόμενο έγκλημα ήταν το δεύτερο μνημόνιο που δρομολογήθηκε από τους ίδιους – αφού το πρώτο επιβλήθηκε ουσιαστικά από τον κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο όλων των βουλευτών που το ψήφισαν, χωρίς να έχουν στην πραγματικότητα καμία άλλη επιλογή.

Όσον αφορά δε αυτούς που από το δεύτερο μνημόνιο και μετά τέθηκαν υπέρ, βουλευτές ή κόμματα, είτε είναι εντελώς ανόητοι, είτε υποχείρια της Τρόικα – αφού τα μνημόνια καταστρέφουν σταδιακά την Ελλάδα, επιτρέποντας στους Γερμανούς να υφαρπάξουν τα δημόσια και ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων, μετατρέποντας τη χώρα σε αποικία τους (ήδη έχει δρομολογηθεί η απώλεια της εδαφικής της ακεραιότητας μέσω της Μακεδονίας, η αλλοίωση του πληθυσμού της με τη βοήθεια των μεταναστών κοκ.).

Δεν θα πάψουμε επίσης να υπενθυμίζουμε ότι, πολλά κράτη έχουν χάσει την εθνική τους κυριαρχία στο παρελθόν, αλλά μόνο με στρατιωτικές εισβολές – ενώ αρκετά άλλα έχουν κάνει μεγάλα λάθη στην Οικονομία τους, αλλά κανένα δεν παρέδωσε τα κλειδιά της πατρίδας του στους δανειστές της, σκύβοντας δουλικά το κεφάλι».

Άρθρο

Θέλουμε ξανά να τονίσουμε πως στους Πολίτες μίας χώρας που βιώνει για δέκατη συνεχή χρονιά τη Σταύρωση, δεν είναι εύκολο να ευχηθεί κανείς Καλή Ανάσταση, χωρίς να διακρίνει κάποια προοπτική στο μέλλον – σημειώνοντας πως το «Πολίτες» με κεφαλαίο είναι τιμητικός τίτλος που δυστυχώς τον έχουμε απολέσει όλοι μας προ πολλού, επιλέγοντας να σκύβουμε το κεφάλι για να μη χάσουμε τη βολή μας.

Στους ίδιους Πολίτες που ανέχονται να γυρίζουν ελεύθεροι, να μοιράζουν συμβουλές, να αιτιολογούν την προδοσία τους και να κουνούν το δάχτυλο όλοι εκείνοι οι πολιτικοί που σταύρωσαν και σταυρώνουν την πατρίδα τους υπογράφοντας κατά συρροή μνημόνια, δεν μπορεί κανείς να ευχηθεί Καλή Ανάσταση – αφού δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, όσο δεν αλλάζουν συμπεριφορά.

Οφείλει όμως να τους θυμίσει πως δεν ήταν πάντοτε ενδοτικοί ή/και δειλοί ούτε οι ίδιοι, ούτε οι πολιτικοί τους – όπως φαίνεται από το παράδειγμα του πρωθυπουργού που αντικατέστησε τον Ι. Μεταξά μετά το θάνατο του, λέγοντας στις 6 Απριλίου του 1941 το δεύτερο «ΟΧΙ» στους γερμανούς (χωρίς φυσικά να υποστηρίζουμε τη λοιπή πολιτική του ιδεολογία).

Ειδικότερα, όταν οι ναζί απαίτησαν την απομάκρυνση των βρετανικών δυνάμεων από την Ελλάδα με τελεσίγραφο, μισή ώρα αφού ξεκίνησαν την εισβολή κατά παράβαση της Σύμβασης της Χάγης, ο τότε πρωθυπουργός αρνήθηκε –επιλέγοντας δώδεκα ημέρες αργότερα και ενώ μαινόταν ο πόλεμος να αυτοκτονήσει, για να μην αναγκασθεί να συνθηκολογήσει όπως πιθανότατα του ζήτησε ο βασιλιάς σε μία κατ’ ιδίαν συνομιλία μαζί του.

Βέβαια ο πρωθυπουργός αυτός, ο Α. Κορυζής, είναι άγνωστος στους περισσότερους Έλληνες – οι οποίοι φαίνεται πως έχουν συνηθίσει πλέον να κυβερνώνται από πολιτικούς που δεν διστάζουν να πουν «ευχαριστώ» ακόμη και σε εκείνους τους γερμανούς που τους εξαγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές τα αεροδρόμια της χώρας τους, αφού προηγουμένως οι ίδιοι τα έχουν απαξιώσει (γερμανικό σατυρικό βίντεο για τη FRAPORT με τον τίτλο «Οι τιμές των μετοχών της αυξάνονται. Γιατί; Επειδή αγόρασε τα 14 πιο κερδοφόρα ελληνικά αεροδρόμια»).

Φυσικά θα συμβεί κάτι ανάλογο με το νερό, με το ηλεκτρικό κοκ. (η απαξίωση της ΔΕΗ σήμερα είναι ξεκάθαρη), όπου ακολουθείται από τους γερμανούς η ίδια τακτική – η κατάρρευση των εταιριών λόγω της πολιτικής λιτότητας που έχει επιβληθεί αυξάνοντας τα μη εξυπηρετούμενα χρέη τους, σε συνδυασμό με την αδυναμία χρηματοδότησης τους. 

Έτσι η Ελλάδα θα μετατραπεί σε μία κατεχόμενη χώρα στο διηνεκές, χωρίς καμία δυνατότητα αντίδρασης – αφού όταν κάτι εξαγοράζεται και δεν κατακτάται με τη βία, στρατιωτικά, δεν μπορεί να ανακτηθεί ποτέ στο μέλλον.

Από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να υποτιμάει κανείς την αποτελεσματικότητα της πολιτικής «σοκ και δέους» που επιβλήθηκε στην Ελλάδα – σε συνδυασμό με τη μεθοδική υποταγή όλων των κυβερνήσεων της στα μνημόνια, ειδικά της «αριστεράς», έτσι ώστε να χάσουν όλες τους τις ελπίδες οι πολίτες.

Οι γερμανοί είναι άλλωστε πολύ καλοί γνώστες του «αστραπιαίου πολέμου», μέσω του οποίου κάμπτονται ευκολότερα οι αντιστάσεις των θυμάτων τους – μίας μεθόδου που δεν έχει επιτυχία μόνο στους στρατιωτικούς πολέμους αλλά, επίσης, στους οικονομικούς, όπως αυτός που βιώνουμε σήμερα.

Δεν πρέπει να υποτιμάει κανείς ούτε το γεγονός ότι, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα (με φωτεινή εξαίρεση τη Βρετανία που θα υποφέρει μεν στην αρχή, αλλά θα τα καταφέρει), η οποία αντιστάθηκε στην επέλαση των γερμανών με οικονομικά όπλα – έστω παθητικά, αφού δεν υιοθέτησε ποτέ εκούσια την πολιτική των μνημονίων.

Δεν εννοούμε βέβαια αυτούς που ψήφισαν για δεύτερη φορά μία κυβέρνηση που έχει πει τα περισσότερα ενδοτικά ψέματα στην παγκόσμια ιστορία – ενώ δεν σεβάστηκε καν το δημοψήφισμα προδίδοντας κατάφωρα την πατρίδα της. 

Ούτε αυτούς που επιλέγουν στις δημοσκοπήσεις την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία τάσσεται εκ των προτέρων υπέρ των μνημονίων εξαθλίωσης και υποδούλωσης της Ελλάδας – αλλά όλους τους υπόλοιπους, πιστεύοντας πως κάποια στιγμή θα ξεπεράσουν το σοκ, θα διεκδικήσουν την ελευθερία τους και θα αγωνιστούν για το μέλλον των παιδιών τους.

Σε όλους αυτούς τους Έλληνες, καθώς επίσης σε εκείνους που απλά κάνουν λάθος υποστηρίζοντας μία ανέλπιδα πολιτική χωρίς πελατειακά, κομματικά ή/και άλλα ιδιοτελή συμφέροντα, ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα – πιστεύοντας πως εάν δεν αργήσουν πολύ ακόμη, ίσως καταφέρουν να ανακτήσουν όλα όσα άδικα χάθηκαν από μία χώρα που δεν δίστασε να αιματοκυλίσει ξανά την Ευρώπη, με οικονομικά όπλα αυτή τη φορά, χαρακτηριζόμενη δίκαια ως το πιο αχάριστο κράτος του πλανήτη.
1 σχόλιο:

  1. Θα έρθουν χειρότεροι απο αυτούς γιατί εμείς τους ψηφίζουμε .... Χωρίς αγάπη θεού υπομονή μέχρι να χαθούμε. ...Εκτός αν βάλουμε κάποτε μυαλό....Μόνο ο Κύριος ! Χριστός Ανέστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή