Σάββατο 27 Απριλίου 2019

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ


ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΤΕΝΤΕΣ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΤΙΣΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
ΒΙΝΤΕΟ


Με αναπτήρα το άναψαν και τότε που βγήκε από την κολώνα; 

Γράφει ο Γ.Ε. Βολουδάκης


Ο διάβολος λέγεται και «πονηρός» που σημαίνει κουραστικός, γιατί εκτός από το ότι καταπονεί με την κακία του εκείνους που δέχονται την επήρειά του, είναι και βαρετά κουραστικός γιατί χρησιμοποιεί πάντα τις ίδιες τακτικές διαβολής της αλήθειας.


Αυτό συμβαίνει και με την δυσφήμιση του Ακτίστου Φωτός της Αναστάσεως του Χριστού, το οποίο πάντοτε, κάθε χρόνο, λίγο πριν το Πάσχα, δυσφημείται ως μια ταχυδακτυλουργική πατέντα των Ορθοδόξων για την προσέλκυση τουριστών!

Άφησα την απάντηση σκοπίμως λίγο πριν η Ανάσταση του Χριστού φωτίσει με το Άκτιστο Φως της τα πέρατα της Οικουμένης.

Και αυτό γιατί θα ήθελα να καταισχυνθούν όλοι όσοι λοιδώρησαν και λοιδωρούν την παρουσία της Παναγίας Τριάδος δια του αστέκτου φωτός Της, λίγο πριν Αυτό το ζωηρό Φως καταισχύνει δια της παρουσίας Του, τους ταλαίπωρους υβριστές Του.

Είναι πράγματι χυδαίος (δηλαδή χύδην εκπεφρασμένος, κοινώς χυμένος άτακτα και άρα χαμένος) ο λόγος και ο τρόπος που διαλέγουν για να επιτεθούν και να «πλήξουν» την Χάρη του Αγίου Φωτός με τον ασεβή πόθο να «απενεργοποιήσουν» την δύναμή Του με την οποία ενεργεί δυναμικά αλλά και μυστικά μέσα στις ψυχές των ανθρώπων.

Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού οι πονηρές διεργασίες και τα σαθρά « επιχειρήματα» είναι πάντοτε η επιτομή της χυδαιότητας. Από τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους όταν εμφανίστηκε το Φως από τον Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας, ο διάβολος, δυσανασχέτησε και έβαλε πολλούς υπηρέτες του να «πλήξουν» με χυδαιότητες την αυθεντικότητα και θειότητα του φαινομένου...

Για να αρχίσω να περιγράφω την «δράση» των αντίθετων-ή μάλλον θα ήταν πλέον δόκιμο αν τους ονομάσω «αντιρρησίες Χάριτος »-δεν θα ξεκινήσω από τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους αλλά από τα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Εκεί συναντούμε τον δυτικόπληκτο «τρεμάμενο λαμπτήρα» του «διαφωτισμού» τον Αδαμάντιο Κοραή ο οποίος με αλλεπάλληλες δαιμονόπληκτες αρλούμπες έχει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να πλήξει την Χάρη του Παναγίου Φωτός. 

Παρατηρείστε με τι δαιμονικό μίσος και με πόσο ποταπό και απύλωτο θράσος μιλάει για το Άκτιστο Φως της Θεότητος...



Το εντυπωσιακό είναι ότι ο φιλολατίνος και φιλόφραγγος Κοραής κατηγορεί για φιλοδυτικό πνεύμα όσους υπερασπίζονται το Άγιον Φως. Πιθανότατα γιατί γνωρίζει πόσο αντιδυτικό και αντιπαπικό είναι το φρόνημα του λαού και θέλει να «αρέσει» στα αυτιά του κόσμου για να τους παρασύρει στην ασέβεια απέναντι στο Φως του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου.

Στις μέρες μας έχουμε κι εμείς έναν Κοραή (αυτό δεν το λέγω ως έπαινο αλλά ως όνειδος) και αυτός δεν είναι άλλος από τον Χρήστο Γιανναρά, τον οποίο «αντιμετώπισα» στο παρελθόν, όταν μετά το Άκτιστο Φώς «τα έβαλε» και με τον Εθνικό μας Ύμνο. 

Εκεί επεσήμανα και την επίπληξη του Γιανναρά από τον μακαριστό αγ. γέροντα Θεόκλητο Διονυσιάτη, όταν με το άρθρο του που δημοσιεύθηκε τον Μάιο του 2000 στην εφημερίδα "Καθημερινή" με τίτλο «Θρησκευτικός Πρωτογονισμός», προσέβαλε το Άκτιστο Φως που βγαίνει απ τον Πανάγιο Τάφο: «Εάν δεν μετανοήσεις, θα επιτρέψει ο Θεός να δαιμονιστείς»

Οι φράσεις που χρησιμοποιεί ο Γιανναράς για το Άγιο Φως είναι και χονδροειδείς και ψευδείς και υβριστικές: «...στις επισημοποιημένες εκδηλώσεις θρησκευτικού πρωτογονισμού προστέθηκε και η μαγική παγανιστική τελετουργία της μεταφοράς του «αγίου φωτός» από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα.»

«το σημερινό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων φαίνεται να εισηγείται μια καινούργια αιρετική διδασκαλία «μετουσίωσης» ( transubstantiatio ) αυτής και μόνο της δικής του φλόγας κατά παγκόσμια αποκλειστικότηταΠροσφέρει θαύμα που συντελείται τακτά κάθε χρόνο στον ίδιο τόπο και παράγει αισθητό είδωλο λατρείας για λαϊκή κατανάλωση» 



Όλες αυτές οι ασυνάρτητες κατηγορίες έχουν αντικρουσθεί επαρκώς και δεν αντέχουν σε κριτική αφού ο Γιανναράς κατηγορεί το Πατριαρχείο για «διδασκαλία "μετουσίωσης" αυτής και μόνο της δικής του φλόγας», αγνοώντας ότι το φως που δεν καίει, βγαίνει από τον Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας και δεν τίθεται τοπικιστικό θέμα αλλά είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα της Χάριτος του Χριστού...

Αλλά η αήθης επίθεσις εναντίον του ζωηφόρου Φωτός δεν σταματά στους «διανοούμενους»! Την σκυτάλη πάίρνουν κατόπιν οι «επιστήμονες»!

Επί χρόνια περιεφέρετο δίκην βδελυρού «επιταφίου» σε όλα τα μέσα, ιδιαίτερα στα τηλεοπτικά κανάλια ένας περισπούδαστος   «ερευνητής» ο Μιχάλης Καλόπουλος, ο οποίος επεδείκνυε με πείραμα ότι το θαύμα του ακτίστου φωτός «επιτυγχάνεται» με ...αυτανάφλεξη!!!



Έβγαλε μάλιστα και βιβλίο προς τούτο με τίτλο: 
ΘΑΥΜΑ Η ΑΠΑΤΗ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ;

και με το υβριστικό υπότιτλο -«ΨΕΥΔΟΚΑΤΑΙΒΑΤΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ Η ΑΦΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ»


Παρ όλη την «επιστημονικοφάνεια» της όλης «καμπάνιας» του Καλόπουλου, δυστυχώς γι αυτόν το ψέμα του είχε πράγματι πολύ κοντά ποδάρια. 

Πέραν της όποιας διαδικασίας με τον σφραγισμένο με κερί Τάφο και τον έλεγχο του Πατριάρχου, ο θειούχος φώσφορος που επικαλείται ο «ερευνητής» Καλόπουλος ως χημικό μέσον για την «αυτανάφλεξη» του Αγίου Φωτός, έχει πολύ έντονη και δυσάρεστη οσμή, ώστε αν ο Πατριάρχης έφερε αυτό το χημικό υγρό, θα ήταν αδύνατον να περάσει «απαρατήρητος»!!!

Και ερχόμαστε στο φετινό «εύρημα» κατασυκοφάντισης του Ακτίστου Φωτός της Αναστάσεως. Αφού ο πονηρός είδε και απόειδε με τα «επιστημονικά» κουραφέξαλα, είπε εφέτος να   πρωτοτυπήσει «δια της απλότητος».


Με τί ανάβουν το Άγιο φως; -Με αναπτήρα!!!

Και δεν το ανάβει ο φύλακας του Παναγίου Τάφου αλλά ο ...σκευοφύλακας!!! Αυτός δηλαδή που είναι υπεύθυνος για..τα σκεύη!!! 

Πως το ξέρουμε; Μα το είπε ο ίδιος ο σκευοφύλαξ στον Δημήτρη Αλικάκο που έγραψε και βιβλίο...

Το είπε; Το βίντεο με την δήλωση του σκευοφύλακος είναι εύγλωτο εν τη σιωπή του...


Κοντολογίς δεν του είπε τίποτε στο βίντεο, πέρα από το ότι ως σκευοφύλαξ μεταφέρει την κανδήλα, αλλά εκείνος  έγραψε στο βιβλίο τα...υπόλοιπα!!! 


Δημοσιογραφία για βραβείο  Pullinger... μυθοπλασίας!

Στην «έρευνα» ακούγονται και φωνές μητροπολιτών του Παναγίου Τάφου που πιθανότατα παραμένουν «άγευστοι» της Χάριτος του Αγίου Φωτός!



Η αλήθεια είναι ότι αυτός που θα μπορούσε να ανάβει την κανδήλα είναι ο φύλακας του Παναγίου Τάφου αλλά αυτός ατυχώς για τους υβριστές του Αγίου Φωτός μιλάει για θαύμα! Και μιλάει για τον πόλεμο που δέχονται οι Ορθόδοξοι φύλακες του Παναγίου Τάφου.



Άλλά η συγκλονιστικότερη μαρτυρία είναι του μακαριστού γέροντα Μητροφάνη που κρύφτηκε στον Πανάγιο Τάφο και είδε την έλευση του Αγίου Φωτός...




Για τους άπιστους υπάρχει και βίντεο που το φως φαίνεται σαν γαλάζια σφαίρα...





Το γαλάζιο είναι το χρώμα του «προσιτού» ακτίστου φωτός κατά τον όσιο γέροντα Σωφόνιο Σαχάροφ («Οψόμεθα τον Θεόν καθώς εστί») ενώ ο γνόφος είναι ένα λευκόχρυσο εκτυφλωτικό φως. 

Καταλυτική είναι και η μαρτυρία του μητροπολίτου Λεμεσού Αθανασίου που βρέθηκε μπροστά σε αφή των κεριών έξω από τον Πανάγιο Τάφο πριν βγει ο Πατριάρχης! (Σημ. Οίμου: στο σημείο 12.50)





Τέλος για να κλείσω την μικρή μου παρέμβαση αφήνω όλους του υβριστές του Παναγίου Φωτός να τους «δικάσει» ένας προτεστάντης ποιητής θρύλος του ροκ και σύμβολο του sex, ο Jim Morrison με ένα ποίημά του που έχω μεταφράσει και λέγεται «THE WHITE BLIND LIGHT» δηλαδή «Το λευκό εκτυφλωτικό φως» που δεν είναι άλλο από τον γνόφο του Θεού αυτό το «φωτεινό, εκτυφλωτικό σκοτάδι».

Σε αυτό το ποίημα ευχαριστεί τον Θεό για τον γνόφο, 
«το λευκό εκτυφλωτικό φως»




Όλοι οι άγευστοι Χάριτος αναρωτηθείτε γιατί είστε λιγότερο πιστοί και εν τέλει λιγότερο Ορθόδοξοι από τον Jim Morrison, έναν προτεστάντη ρόκερ και beatnick ποιητή που όμως είχε «γεύση» του θείου φωτός αλλιώς δεν θα μπορούσε να γράψει αυτό το ποίημα.

Και να ευχηθώ να φωτιστείτε και εσείς από το ανέσπερο Φως της Αναστάσεως του Κυρίου ώστε να «μη γίνεστε άπιστοι, αλλά πιστοί»!


Καλή Ανάσταση



Γ.Ε. Βολουδάκης



Σημείωση του Οίμου- Αθήνας 

Ο Γ. Βολουδάκης μας έστειλε την μετάφραση του ποιήματος «THE WHITE BLIND LIGHT» αλλά κάπου χάθηκε και όταν επικοινωνήσαμε μαζί του ήταν αδύνατον να μας το ξαναστείλει καθώς βρίσκεται εκτός έδρας για το Πάσχα...
Δεσμευόμαστε να την προσθέσουμε μόλις μας την στείλει.

Σημαντική είναι και η αντίρρηση του «Δρομοκήρυκα» στην αμφισβήτηση του Αγίου Φωτός

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ

Τέλος η πλέον εμπεριστατωμένη και πραγματικά επιστημονική έρευνα για το Άγιο Φως, έχει γίνει από τον Χάρη Σκαρλακίδη και περιλαμβάνεται στο βιβλίο του με τίτλο «Άγιον Φως»



Σχετική εικόνα

Εκεί μεταξύ των άλλων έχει και μια μαρτυρία Πέρση μουσουλμάνου που είδε να ανάβουν τα κεριά στα οποία είχαν βάλει οι μουσουλμάνοι χάλκινο νήμα αντί για φυτίλι ώστε να μην μπορούν να ανάψουν!



Ξέχασε μόνο να πει ότι η φωτιά κατήλθε με...αναπτήρα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου