Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ Η ΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΟΠΣΜ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΕΞ


 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΤΖΙΑ




Με επιστολή προς τους πολιτικούς αρχηγούς των έξι κομμάτων της νέας βουλής η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων ζητά τις υπογραφές τουλάχιστον τριάντα βουλευτών για να συσταθεί εξεταστική επιτροπή η οποία αντικειμενικά, έγκυρα και επίσημα θα διερευνήσει τα αδικήματα που του προσάπτονται σχετικά με την «Συμφωνία των Πρεσπών». 

Εάν στους τριακόσιους δεν βρεθούν τριάντα βουλευτές να υπογράψουν θα πλανάται μόνιμα η σκιά της συνενοχής και της συγκάλυψης σε όλο τον πολιτικό κόσμο της Ελλάδος.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το παρακάτω:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

«ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Δημάρχου Κ. Στάμκου 1, 58200 Γιαννιτσά, Δ.Πέλλας, Π.Κ.Μακεδονίας, Ελλάδα

www.popsm.gr popsm2014@gmail.com τηλ. 23820-83684 κιν. 6977254045

Αριθ. πρωτ.: 24/2019

Ημερομηνία: 23 Ιουλίου 2019

Προς: Πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Κοιν: Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων 

Θέμα: Σύσταση εξεταστικής επιτροπής για κ. Νικόλαο Κοτζιά

Με την έναρξη λειτουργίας της νέας Βουλής θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, έχει κάνει μήνυση κατά του πρώην υπουργούΕξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά για ενέργειές του σχετικά με την προετοιμασία, την υπογραφή και το περιεχόμενο της «Συμφωνίας των Πρεσπών». 

Ο αρμόδιος εισαγγελέας, κρίνοντάς την βάσιμη, παρέπεμψε την δικογραφία στην Βουλή των Ελλήνων, όπου απαιτείται η συναίνεση 30 βουλευτών για να συσταθεί εξεταστική επιτροπή διερεύνησης των αδικημάτων που του αποδίδονται.

Ζητούμε να συναινέσετε στην σύσταση αυτής της εξεταστικής επιτροπής και να επιτρέψετε σε όποιον από τους βουλευτές του κόμματός σας επιθυμεί, να προσυπογράψει την σύστασή της.

Η ενέργειά μας αυτή δεν έχει κανέναν πολιτικό ή κομματικό χαρακτήρα στείρας προσωπικής αντιπαράθεσης αλλά εντάσσεται, αποκλειστικά και μόνον, στην καταστατική υποχρέωσή μας ως Μακεδόνων Ελλήνων, μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, να προασπίσουμε την σημερινή Μακεδονική μας πολιτιστική ταυτότητα μέσα στα πλαίσια του Ελληνικού πολιτισμού. 


  Ο Πρόεδρος                          Ο Γραμματέας 

Δημήτριος Γιουματζίδης           Γεώργιος Τσαμπούρης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου