Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ Η ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ...

 ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ  
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ! 




Τελικά έγινε αυτό που είχαμε προβλέψει. Υπάρχουν πληροφορίες ότι η Άγκυρα  θέλοντας να παίξει πολύ επικίνδυνα παιχνίδια πολέμου, σχεδιάζει να κάνει γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο γνωστό «καυτό» σημείο νότια του Καστελόριζου. 
 
Την διεξαγωγή σεισμικών ερευνών, όπως λένε οι πληροφορίες, θα πραγματοποιήσει η
 τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίων, σε περιοχή που εκτείνεται ανάμεσα στον 28ο και 29ο Μεσημβρινό από τα νότια της Ρόδου μέχρι και ανατολικά του Καστελόριζου


Τις έρευνες αυτές θα τις ξεκινήσει ανήμερα της Παναγίας 15 Αυγούστου και προβλέπεται να κρατήσουν μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.


Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ είχε πει ότι το τουρκικό σκάφος θα κατέβει στη Μεσόγειο για να ξεκινήσει τρισδιάστατες έρευνες μέσα στον Αύγουστο.

Είχε πεί συγκεκριμένα:

«Για τις δραστηριότητές μας που συνεχίζονται στην ανατολική Μεσόγειο με τα γεωτρύπανά μας Φατίχ και Γιαβούζ και το ερευνητικό μας πλοίο Μπαρμπαρός, τώρα στέλνουμε και το τέταρτο μας πλοίο»

Σύμφωνα με την πλάγια και ύπουλη τουρκική επιθετική πολιτική, το Καστελόριζο δεν θεωρείται ότι βρίσκεται στο Αιγαίο, αλλά στη Μεσόγειο!!!

Εάν οι πληροφορίες αυτές είναι βάσιμες, τότε θα βρεθούμε μπροστά σε μια τεράστια κρίση με την Τουρκία στο Ν.Α. Αιγαίο αφού η Ελλάδα ακόμη και δια στόματος του απελθόντος δωσίλογου ψευτοαριστερού πρωθυπουργού, έχει καταστήσει σαφές, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί καμία τουρκική έρευνα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. 

Ίσως λοιπόν να βρεθούμε ξανά στο μάτι του κυκλώνα ενός νέου «θερμού» επεισοδίου όπως τον Μαρτίου 1987 ή τον Ιανουάριο του 1996 στα Ίμια...


Ο Θεός να βάλει το χέρι του γιατί αν περιμένουμε από τους ηγέτες μας...σωθήκαμε!!!

1 σχόλιο: