Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

FAKE NEWS Η ΦΗΜΗ ΠOY EΚΑΝΕ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ



AΡΑΒΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ 
«ΠΕΘΑΝΑΝ» ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ 






Αναφορές σε ΜΜΕ του εξωτερικού κάνουν λόγο ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πέθανε μετά από καρδιακή προσβολή. Η συγκεκριμένη πληροφορία ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται, όπως αναφέρουν τα ίδια τα ΜΜΕ, η σχετική η είδηση από επίσημες πηγές.


Σύμφωνα με το sigmalive.com, όπως σημειώνουν τα εν λόγω ΜΜΕ, παρά τις φήμες περί θανάτου του Ερντογάν, το Τουρκικό Προεδρικό Μέγαρο, παραμένει σιωπηλό, φουντώνοντας ακόμη περισσότερες τις φήμες.

H εν λόγω είδηση έγινε γνωστή κυρίως μέσα από το breakingisraelnews (από το οποιο πρωτο-δημοσιεύτηκε), alraeesnews το Nûçe Ciwan English και το NewsCompact. Από την άλλη, η ιστοσελίδα alraeesnews.com με δημοσίευμα της τονίζει ότι πρόκειται για Fake News.




Aπό την άλλη υπάρχουν χρήστες του διαδικτύου καθώς και δημοσιογράφοι που καλούν άπαντες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη διάδοση των σχετικών φημών, καθώς υπάρχει πιθανότητα να παραμείνουν μόνο φήμες. 

Δημοσιογράφοι επίσης υποδεικνύουν στους χρήστες να μείνουν μακριά από τις εν λόγω πληροφορίες καθώς αποτελούν Fake News.

Τελικά η alqraralaraby.news έβγαλε την πρώτη διάψευση για τον θάνατο του Eρντογάν αναφέροντας ότι είναι καλά στην υγεία του και συμμετείχε σε συναντήσεις με ανώτερους Τούρκους αξιωματικούς.
all



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου