Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝΔΙΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!

ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ




«Ελλάδα και Τουρκία θα μπορούσαν να συνεργαστούν στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο πρακτορείο Bloomberg, λέγοντας πως οι ενέργειες αυτές δεν προχωρούν γιατί υπάρχει η διένεξη στην κυπριακή ΑΟΖ.
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις κοινωνίες μας να δημιουργήσουν ανάπτυξη, ευημερία και σταθερότητα στην περιοχή, και στο τέλος της ημέρας να ξαναγίνουμε φίλοι. 

Υπάρχουν χιλιάδες ευκαιρίες συνεργασίας, από τον τουρισμό μέχρι και εκμετάλλευση φυσικών πόρων. Απλά κατονομάστε το και θα δείτε ότι υπάρχει», είπε ο Ν.Δένδιας.

Την Δευτέρα οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου και του Νίκου Δένδια, συμφώνησαν να αναστείλουν τις περισσότερες από τις υψηλοβαθμες επαφές με την Τουρκία, καθώς και να παγώσουν τις χρηματοδοτήσεις στην χώρα. 


Παρόλα αυτά δεν επέβαλλαν ακόμη κυρώσεις που θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις στις Τουρκικές εταιρείες που είναι αναμεμιγμένες με τις γεωτρήσεις στην περιοχή.
«Για εμάς δεν τίθεται θέμα με τον αριθμό των κυρώσεων» είπε ο Νίκος Δένδιας κατά την διάρκεια συνέντευξης στην Ελληνική Πρεσβεία στις ΗΠΑ την περασμένη Τετάρτη.


Ιδού το δημοσίευμα του Bloomberg,

Ακόμα δεν αρχίσανε και τα δίνουνε όλα στους Τούρκους;
Τελικά κάθε κυβέρνηση υλοποιεί αυτά που τις αναθέτουν...
Ο ΣΥΡΙΖΑ τα Σκόπια, η ΝΔ την Τουρκία....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου