Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΘΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΧΡΗΣΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΙΑ

 ΓΙΑΤΙ OI EΘIΣMENOI ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΒΙΒΛΙΟ;



Γράφει ο Κωνσταντινος Καλιμαυκιδης


ΖΗΤΕΊΤΑΙ ΕΞΉΓΗΣΗ


Είμαι τακτικός αναγνώστης και κάπου κάπου σας στέλνω κάποιο άρθρο με ότι εμπειρικές σκέψεις και απόψεις κατεβάζει ο νους μου για αυτά που συμβαίνουν .

Αυτό σημαίνει ότι διαβάζω και γράφω στην οθόνη του υπολογιστή .
Η μικρή βιβλιοθήκη μου αράχνιασε,όμως η απόσβεση των χρημάτων για το λάπ τοπ έγινε σε σύντομο διάστημα ,από τα χρήματα που θα έδινα για αγορά βιβλίων. 


Μία πένα με φυσίγγιο μελάνης δώρο της κόρης μου για να γράφω στο χαρτί και τα καρτ-ποστάλ,στέγνωσε και είδα και έπαθα για να την επαναφέρω σε χρήση.

Για αυτό άρχισα να την χρησιμοποιώ για το κέφι μου στην δουλειά για να γράφω τα απαιτούμενα προς αγορά εξαρτήματα, ακούγοντας τους συνεργάτες μου να λένε ότι δυσκολεύω τα πράγματα ,αφού είναι υποχρεωμένοι να τα γράψουν πάλι στην οθόνη για να προχωρήσει η παραγγελία.

Το δέχθηκαν με συγκατάβαση από έναν παλιό πελάτη κυρίως με μετρητά από την εποχή των μεταχρονολογημένων επιταγών.
Αυτά ως εισαγωγή κατανόησης της ιδιοτροπίας . 

Καταθέτω μία προσωπική εμπειρία από μια δοκιμή που έκανα στον εαυτό μου πριν λίγους μήνες και σας παρακαλώ εσάς και τους έγκριτους συνεργάτες σας, αν διαθέτουν απάντηση να την δημοσιεύσουν ,αν όχι προσφέρομαι για εργαστηριακή έρευνα ,
αν έχω τις εγγυήσεις ότι δεν θα πάθω τίποτε περισσότερο από ότι έπαθα ή δεν ξανά κυλήσω.

Αποφάσισα να ανοίξω ένα βιβλίο με ένα παλιό ιστορικό μυθιστόρημα που είχα διαβάσει πριν αρκετά χρόνια,με περιγραφές τόπων και αφηγήσεις σκηνών και διαλόγων .

Άνοιξα τυχαία ένα κεφάλαιο και ξεκίνησα την ανάγνωση,αμ δε,αδύνατον κάτι με απωθούσε ,με δυσκόλευε όμως επέμεινα .

Μετά μερικά λεπτά κατάφερα να διαβάσω μια ή δυο σελίδες μόνο, προσπαθώντας να καταλάβω τι διαβάζω στους διαλόγους και να σχηματίσω εικόνες από τις περιγραφές,πράγμα ακατόρθωτο ως αδύνατο στην αρχή.

Αποτέλεσμα να κάνω ένα κεφάλι καζάνι και να σταματήσω.
Όταν συνήλθα ,ξεκίνησα επιμένοντας από την αρχή και με δυσκολία μετά από πολλές κοπιαστικές σελίδες ,άρχισε το μυαλό μου να ξανά δουλεύει όπως παλιά και να κατανοώ τι διαβάζω και να σχηματίζω εικόνες.

Ενθαρρυμένος πέρασα μερικά όμορφα γνώριμα κεφάλαια και σίγουρος ότι δεν κινδυνεύω από τίποτε, έβαλα το βιβλίο μου στο ράφι και ξαναγύρισα στο λάπ-τοπ.


Τα έχει όλα και συμφέρει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου