Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...



Η ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΙ ΠΡΑΤΤΕΙ; 




Γράφει ο Κώστας Ν. Χατζηκωστής

Για την Κύπρο δεν μπορεί να πράξει. Για την ίδια, όμως, την Ελλάδα; Για τον εαυτό της; 

Πράττει νέα Ζυρίχη, η οποία αποκαλείται Συνθήκη των Πρεσπών. Και με τους Τούρκους; Τους καταγγέλλει στο ΝΑΤΟ ότι καθημερινά παραβιάζουν την Κυριαρχία της. 

Η Τουρκία, όμως, κατέρριψε ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος όταν παραβίασε την Κυριαρχία της. Και οι Ρώσοι όχι μόνο σίγησαν, αλλά και εντός ημερών εναγκαλίσθησαν τον Τούρκο ηγέτη.

 Ο ψοφοδεϊσμός και ο «κατευνασμός» δεν συγκρατεί, δεν αποτρέπει, αλλά ερεθίζει την τουρκική βουλιμία.

Η Ελλάδα καταγγέλλει -άκουσον! άκουσον!- στο ΝΑΤΟ την τουρκική παραβίαση της Κυριαρχίας της. Αδυναμία, φοβία, εξευτελισμός από την πλευρά της Ελλάδας. Αηδιαστικός ποντιοπιλατισμός από την πλευρά του ΝΑΤΟ. 

Είναι ασήκωτος ο πόνος του κάθε γνήσιου Έλληνα από το κατάντημα της πολιτικής Ελλάδος. Είναι αφόρητη η απελπισία και η οργή από την παρακμή του Ελληνισμού και του Ελληνικού Κράτους.

 Η Μητέρα μας Ελλάδα ζει σε χάος. Ένα χάος, που το συνθέτουν η πολιτική ασυναρτησία, η ανεκδιήγητη διαφθορά θεσμών και ηγετών, η ατέλειωτη οικονομική κρίση και η ανασφάλεια έναντι της Τουρκίας. 

Ένα χάος, που παράγει εθνικό εξευτελισμό και εθνική ταπείνωση και θρυμματίζει προσδοκίες και ελπίδες για ένα καλύτερο και αξιοπρεπέστερο μέλλον.

Τι μπορεί να αναμένει, λοιπόν, ο Κυπριακός Ελληνισμός ...ως βοήθεια, όταν η ίδια η Μητέρα δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό της να σταθεί στα πόδια του και όταν δεν μπορεί να διασφαλίσει την αυτοπεποίθησή της; 

Όταν δεν μπορεί να πείσει ότι γνωρίζει πού βρίσκεται και πού πάει;

Στις μαύρες αυτές στιγμές του Ελλαδικού πολιτικού χάους, στις ώρες αυτές του εξευτελισμού αρχών και αξιών, στις ώρες αυτές της Μητρικής γενικής δυσπραγίας και κατάπτωσης, η Κύπρος και ο Κυπριακός Ελληνισμός μόνο να κλάψουν, να πονέσουν και να προσευχηθούν μπορούν. 

Να προσευχηθούν να μη βγει τώρα ο Τούρκος στην έμπρακτη διεκδίκηση της «Γαλάζιας του Πατρίδας».

 Γιατί ο Τούρκος μάς έμαθε ότι βγαίνει σε αρπαγές όταν επικρατεί πολιτικό (και όχι μόνο) χάος στην Ελλάδα…


1 σχόλιο: