Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΡΙΤΙΚΟ «ΣΠΙΤΙ» ΤΗΣ


 ΕΝΩ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΘΑ ΣΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ Ι.ΜΟΝΗΣ ΙΒΗΡΩΝ ΔΙΝΕΙ ΜΕΓΑ ΜΗΝΥΜΑ 
ΒΙΝΤΕΟ
Κολυμπώντας στα καλά νερά του διαδικτύου και συγκεκριμένα στο ιστολόγιο https://epanastasilae.blogspot.com/ συγκλονιστήκαμε από το παρακάτω βίντεο που μόλις σήμερα αναρτήθηκε.
Ανατριχιαστικά σημεία συμβαίνουν στις μέρες μας. 

Προσκυνητής με το κινητό του κατέγραψε το παραπάνω συμβάν στην Ιερά Μονή Ιβήρων και όπως φαίνεται εναργέστατα , κατέγραψε την κίνηση
( μεγάλη ταλάντωση ) του μεγάλου και βαρύ κανδηλιού που βρίσκεται ενώπιον της εικόνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ σε κρύπτη. 
Συγκεκριμένα. όπως γνωρίζουν οι προσκυνητές της Ιεράς Μονής η κρύπτη αυτή με την Εικόνα της Παναγίας και το βαρύ ευμεγέθη κανδήλι που σκεπάζεται από υαλοπίνακα. 

Bρίσκεται άνωθεν της παλαιάς εισόδου της Ιεράς Μονής Ιβήρων διαμέσου της οποίας εισήλθε δια πρώτη φορά η ΕΦΕΣΤΙΟΣ ΕΙΚΩΝ της Παναγίας Πορταιτίσσης το 1000 μχ, όταν θαυματουργικό τω τρόπω και βηματίζοντας επί της θαλάσσης ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ την ανέσυρε από τα κύματα. 

Γνωστό το θαύμα της επανειλημμένης μετακίνησης της ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΕΙΚΟΝΑΣ δίπλα στην θύρα αυτή, που έγινε αιτία να δομηθεί το παρεκκλήσιο εκεί, όπου και φυλάσσεται η ΠΑΝΑΓΙΑ η Πορταίτισσα σήμερα , το παγκόσμιο αυτό σέβασμα της οικουμένης. 

Την αρχική αυτή θύρα εισόδου της ΕΙΚΟΝΟΣ των Βυζαντινών χρόνων οι Πατέρες της μονής την έκτισαν( την σφράγισαν ) και άνωθεν αυτής σε ύψος πάνω από 3 μέτρα από το έδαφος έφτιαξαν μια μεγάλη κρύπτη στην οποία τοποθέτησαν τοιχογραφία – εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ και έμπροσθεν αυτής κρέμασαν κανδήλα που ανάβει ολημερίς και έμπροσθεν αυτής υπάρχει τζάμι προστατευτικό. 

Σε αυτή την θέση– κρύπτη τίθεται το ερώτημα . 

Πως είναι δυνατόν να ταλαντεύεται η βαριά κανδήλα ενώπιον της εικόνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ, όταν δεν υπάρχει αιτιολογία φυσικής αιτίας από ρεύμα αέρος και από άλλα τινά; 

Γνωρίζουμε επίσης τι σημαίνει ιστορικά όταν μετακινείται η κανδήλα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ιβήρων, έμπροσθεν του ΑΓΙΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ. 

Δείτε τι συνέβη τις ώρες του Κυπριακού το 74 και σε άλλες περιπτώσεις καταγεγραμμένες από τους Πατέρες. 

Αυτή η κίνηση-ταλάντωση της κανδήλας στην συγκεκριμένη θέση καταγράφηκε όπως φαίνεται με κινητό από προσκυνητή. 

Η ΠΑΝΑΓΙΑ δίνει μήνυμα στο καθένα μας και σε όλους . 

Δίνει μήνυμα ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ και ΕΓΓΡΗΓΟΡΣΗΣ. 

Δίνει μήνυμα στην πολιτική – εκκλησιαστική και στρατιωτική ηγεσία. 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Ευχαριστούμε το ιστολόγιο https://epanastasilae.blogspot.com/ και τον ΘΗΒΑΙΟ ΠΟΛΙΤΗ για την μαρτυρία αυτή. 


Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου