Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ Ε.Ε.


ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΜΕΝΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΒRΕΧΙΤ

Του Τάκη Φωτόπουλου


Από το δημοψήφισμα του 2016 μέχρι σήμερα έγινε μια τρομερή προσπάθεια από την Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε) να θάψουν την πρώτη λαϊκή φωνή που εκδηλώθηκε καθαρά ενάντια στη Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ) και το άμεσο όργανό της, την ΕΕ, παρά την τεράστια κινητοποίηση των ντόπιων και διεθνών ελίτ. 

Η  άθλια “Αριστερά” στράφηκε ενάντια στα εργατικά και γενικότερα τα λαϊκά στρώματα που ψήφισαν φανατικά υπέρ του Brexit γιατί είχαν καταλάβει οτι μόνο με εθνική και οικονομική κυριαρχία ένας λαός μπορεί σήμερα να αυτοκυβερνάται και να μην γίνει το κλωτσοσκούφι των πολυεθνικών που, μέσα από τα όργανά τους στην ΕΕ, εφαρμόζουν τη γραμμή τους για τη μεγιστοποίηση των κερδών τους σε βάρος των λαών. 

Ήταν αυτή η αδάμαστη λαϊκή φωνή “από τα κάτω” που δεν επέτρεψε να θαφτεί το βροντερό ΟΧΙ στην Υ/Ε που εκδηλώθηκε πρώτα με το Brexit και, στη συνέχεια, από τα λαϊκά στρώματα στις ΗΠΑ , τη Γαλλία, την Ιταλία και παντού σχεδόν στην Ευρώπη, με θλιβερή εξαίρεση την Ελλάδα, όπου ακόμη τα λαϊκά στρώματα εξαπατώνται είτε από πολιτικούς απατεώνες της “Αριστεράς” είτε από “ορθολογικούς” νεοφιλελεύθερους της Δεξιάς. 

Οι λαοί, όμως, σήμερα ξεπερνούν παντού τις παρωχημένες  αυτές διακρίσεις μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς αφού καταλαβαίνουν ότι το πραγματικό κριτήριο διάκρισης είναι μεταξύ της ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης που θεμελιώνεται στην κατάργηση της εθνικής, οικονομικής και πολιτιστικής κυριαρχίας, μέσα από ενώσεις ψευδο-κρατών εθνών όπως η ΕΕ, και μιας άλλης διεθνούς κοινωνίας που θα θεμελιώνεται σε μια δημοκρατική κοινότητα κυρίαρχων εθνών. 

Μολονότι οι λαοί αυτοί δεν έχουν ακόμη καταφέρει να  οργανωθούν αυτόνομα, μέσω αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών, και να ξεπεράσουν τους επαγγελματίες πολιτικούς και τα κόμματά τους, εντούτοις έχουν ήδη καταφέρει, όπως έδειξε σήμερα ο Βρετανικός λαός, να παραμερίσουν όλους αυτούς που μποϊκοτάρουν με κάθε μέσο την εθνική και οικονομική κυριαρχία, όπως η Τερέζα Μέη και ο Τζέρεμυ Κόρμπιν και τις δυνάμεις από πίσω τους, σαν ένα πρώτο βήμα στον στόχο αυτό. 

Στην περίπτωση μάλιστα που θα τολμήσει ο Μπόρις Τζόνσον να καταπατήσει τις ρητές υποσχέσεις του για έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ τον Οκτώβρη, η οργή του Βρετανικού λαού, που ουσιαστικά τον έφερε στην εξουσία, θα είναι αμείλικτη. Ο Βρετανικός λαός δείχνει το δρόμο…


Τάκης Φωτόπουλος,

Λονδίνο, 23/7/2019


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου